Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η ταινία "Λίνκολν" συγκεντρώνει 12 υποψηφιότητες για τα Όσκαρ
  • [02] Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα πήρε ο 29χρονος
  • [03] Στα 15,908 δισ. ευρώ το έλλειμμα του προϋπολογισμού το 2012
  • [04] Βενιζέλος: Μέτωπο χυδαιότητας και σκευωρίας ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσής Αυγής
  • [05] Την Πέμπτη στην Ολομέλεια η συζήτηση για την προανακριτική
  • [06] Αγνοείται 53χρονος Έλληνας ναυτικός
  • [07] Συνελήφθη ξανά για χρέη προς το Δημόσιο ο διευθύνων σύμβουλος της «Εξπρές Σέρβις»

  • [01] Η ταινία "Λίνκολν" συγκεντρώνει 12 υποψηφιότητες για τα Όσκαρ

    Η κούρσα για τα Όσκαρ ξεκινά με την ταινία Λίνκολν του Στίβεν Σπίλμπεργκ για την ζωή του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Αβραάμ Λίνκολν, η οποία συγκεντρώνει 12 υποψηφιότητες, ενώ ακολουθεί Η Ζωή του Πι του Ανγκ Λι με 11 υποψηφιότητες, ανακοίνωσε σήμερα η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου από το Μπέβερλι Χιλς στην Καλιφόρνια.

    Υποψήφιες για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας είναι εκτός από την ταινία Λίνκολν οι: Η Ζωή του Πι του Ανγκ Λι, Οι Άθλιοι του Τομ Χούπερ, Επιχείρηση 'Αργώ' του Μπεν Άφλεκ, Αγάπη του Μίκαελ Χάνεκε, Zero Dark Thirty της Κάθριν Μπίγκελοου, Οδηγός Αισιοδοξίας του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ, Django, ο Τιμωρός του Κουέντιν Ταραντίνο και Τα Μυθικά Πλάσματα του Νότου του Μπεν Ζάιτλιν.

    Τα Όσκαρ θα δοθούν στις 24 Φεβρουαρίου σε τελετή που θα γίνει στο Χόλιγουντ.

    [02] Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα πήρε ο 29χρονος

    Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα ζήτησε και έλαβε από τον ανακριτή ο 29χρονος ο οποίος κατηγορείται για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος που αφορούν συμμετοχή του στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαβίβασε η Αστυνομία στον αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας, εφέτη ανακριτή κ. Μόκκα, αποτυπώματα του 29χρονου βρέθηκαν σε δύο διαμερίσματα που χρησιμοποιούσαν καταδικασμένοι ως μέλη της οργάνωσης σε Αθήνα και Βόλο, ενώ ταυτοποιήθηκε γενετικό υλικό του σε κουτί με οπλισμό που είχε εντοπιστεί, ύστερα από καταγγελία, στην Πολυτεχνειούπολη.

    Στο μεταξύ, συμπληρωματική απολογία έδωσε στους ανακριτές που ερευνούν την υπόθεση των «Πυρήνων της Φωτιάς» ο κατηγορούμενος για τη ληστεία της Πάρου, σχετικά με στοιχεία για εμπλοκή του στην τρομοκρατική οργάνωση.

    [03] Στα 15,908 δισ. ευρώ το έλλειμμα του προϋπολογισμού το 2012

    Σε 15,908 δισ. ευρώ, διαμορφώθηκε το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού το δωδεκάμηνο Ιανουάριος - Δεκέμβριος 2012, σε επίπεδα χαμηλότερα από τον στόχο ύψους 16,312 δισ. ευρώ που προέβλεπε ο προϋπολογισμός. Το πρωτογενές έλλειμμα του προϋπολογισμού ανήλθε σε 3,684 δισ. ευρώ επίσης χαμηλότερα του στόχου ύψους 4,577 δισ. ευρώ.

    Σημαντικά βελτιωμένο παρουσιάζεται επίσης τόσο το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού όσο και το πρωτογενές έλλειμμα και έναντι του 2011 κατά 6,866 δισ. ευρώ και 2,742 δισ. ευρώ αντίστοιχα. Έτσι, το ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού είναι μειωμένο κατά 30,1% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

    [04] Βενιζέλος: Μέτωπο χυδαιότητας και σκευωρίας ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσής Αυγής

    Τη συγκρότηση ενός μετώπου χυδαιότητας και σκευωρίας εναντίον του, από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή, κατήγγειλε στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στις προτάσεις παραπομπής του σε Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

    «Οφείλω στον τόπο, στην παράταξη και στον εαυτό μου, να πω πως δεν ανέχομαι αυτή την επίθεση, την οργανωμένη συκοφαντική επίθεση που καθοδηγήθηκε επωνύμως και επισήμως απ' το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, για την οικογένειά μου ?που κρυβόταν στη λίστα?. Ότι νέα βουλευτής, με πορεία μάλιστα αγωνιστική, κατέθεσε ερώτηση για δήθεν 600 κρυμμένα ονόματα. Είχαν, βλέπετε, πέσει θύματα και της ίδιας τους της μυθολογίας», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    [05] Την Πέμπτη στην Ολομέλεια η συζήτηση για την προανακριτική

    Την Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου, θα διεξαχθεί τελικά η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

    Αυτό αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής στη σημερινή συνεδρίασή της, ωστόσο, η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα αποσαφηνιστεί την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη, οπότε ο πρόεδρος του Σώματος θα έχει νέο γύρο διαβουλεύσεων με τους εκπροσώπους των κομμάτων, προκειμένου να καταλήξουν αν η ψηφοφορία θα γίνει ανά πρόταση κόμματος ή κατά πρόσωπο.

    Ειδικότερα, εξετάζονται δύο σενάρια. Το πρώτο είναι εάν θα στηθούν τρεις κάλπες, όσες και οι προτάσεις που έχουν υποβληθεί και το ψηφοδέλτιο θα αναφέρεται ξεχωριστά σε κάθε προτεινόμενο πρόσωπο και το δεύτερο εάν θα στηθούν τέσσερις κάλπες, όσα και τα προτεινόμενα πρόσωπα και κάθε ψηφοδέλτιο θα περιέχει ξεχωριστά κάθε μία από τις προτάσεις.

    [06] Αγνοείται 53χρονος Έλληνας ναυτικός

    Ενας 53χρονος Ελληνας ναυτικός, μέλος του πληρώματος του φορτηγού πλοίου «Δέσποινα» αγνοείται στη θαλάσσια περιοχή στις βόρειες ακτές της Αλγερίας, όταν υπο αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε απο το πλοίο στη θάλασσα.

    Στην περιοχή είναι σε εξέλιξη έρευνες, απο δύο σκάφη των αρχών της Αλγερίας και ένα ελικόπτερο.

    Το πλοίο στο οποίο επιβαίνουν 22 ναυτικοί εκ των οποίων 12 Ελληνες, μετέφερε κάρβουνο στην Τουρκία.

    [07] Συνελήφθη ξανά για χρέη προς το Δημόσιο ο διευθύνων σύμβουλος της «Εξπρές Σέρβις»

    Για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα δύο μηνών συνελήφθη για χρέη προς το Δημόσιο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Εξπρές Σέρβις», Γιάννης Ραπτόπουλος. Αυτή τη φορά συνελήφθη για χρέος ύψους σχεδόν 700.000 ευρώ που αφορά το διάστημα από 31 Δεκεμβρίου του 2009 έως τις 30 Απριλίου του 2012.

    Ο 70χρονος βορειοελλαδίτης επιχειρηματίας οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία. Το περασμένο Νοέμβριο είχε συλληφθεί για χρέος «μαμούθ» 7,8 εκατ. ευρώ προς το Δημόσιο, αλλά και μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών προς το ΙΚΑ που ξεπερνούσαν τις 150.000 ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 10 January 2013 - 17:30:21 UTC