Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπερψηφίστηκε το νέο Φορολογικό

  • [01] Υπερψηφίστηκε το νέο Φορολογικό

    Υπερψηφίστηκε, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, κατά πλειοψηφία, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.Δεκτά κατά πλειοψηφία έγιναν τα άρθρα 1,3,6 και 10, για τα οποία είχε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Νωρίτερα, η συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίουολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής με επίθεση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

    «Η αντιπολίτευση - και κυρίως η αξιωματική αντιπολίτευση - στερείται πλήρως εποικοδομητικών προτάσεων. Το «όχι σε όλα» δεν είναι εποικοδομητική πρόταση. Ασκείτε την «πολιτική του ξένοιαστου καβαλάρη», ή, όπως το λέει ο λαός, «τζάμπα μάγκες»» παρατήρησε ο κος Στουρνάρας. «Επειδή σήμερα κατακεραυνώσατε την Τρόικα και το ΔΝΤ, αλλά την Δευτέρα ο αρχηγός σας θα πάει στον Σόιμπλε να δώσει διαπιστευτήρια. Αυτό λέγεται ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού και ΣΥΡΙΖΑ εξωτερικού» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

    Υπερασπιζόμενος τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής, ο κος Στουρνάρας παρατήρησε πως «ο λαός έχει υποστεί θυσίες, αλλά πιάνουν τόπο. Η οικονομία προσαρμόζεται, τα δίδυμα ελλείμματα μειώνονται, η εκτέλεση του Προϋπολογισμού του 2012 πήγε καλύτερα απ' τους στόχους, το ισοζύγιο πληρωμών φέτος ίσως είναι ισοσκελισμένο. Μας κούρεψαν το χρέος 40 δις, μας μείωσαν τα επιτόκια, μας μείωσαν τα τοκοχρεολύσια!» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών. Και μπροστά στις διαμαρτυρίες του Νότη Μαριά (Ανεξάρτητοι Έλληνες), ότι το πλεόνασμα αυτό δεν μοιράζεται υπέρ των ασθενέστερων οικονομικά Ελλήνων, ο κος Στουρνάρας διατράνωσε: «Μειώνω το χρέος. Είναι ευθύνη. Το να το μοιράσω είναι ανεύθυνο. Σας παρακαλουθώ! Είστε λαϊκιστής και παίζετε με τον πόνο του ελληνικού λαού!». Προηγουμένως, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης, είχε κατηγορήσει τον κο Στουρνάρα πως δεν απαντά στα ερωτήματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης - και είχε αξιώσει να διευκρινίσει ο υπουργός Οικονομικών, τι θα κάνει με τις υπό απόλυση 300 καθαρίστριες του υπουργείου του. «Δεν μπορεί να κάνουν εταιρεία. Δεν είναι εργολάβοι» είχε πει ο κος Λαφαζάνης. «Το υπουργείο έχει προτείνει να απασχοληθούν νόμιμα οι καθαρίστριες με εταιρεία. Είναι κρίμα να τις εκμεταλλεύεστε και να κάνετε επίδειξη ευαισθησίας σε βάρος των φτωχών γυναικών!» απάντησε ο κος Στουρνάρας.

    Επίθεση δέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο και από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για τη στάση που κρατά υπέρ των καταλήψεων των εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και κατά του «ξεπουλήματος», όπως το χαρακτήρισε, που του επιφυλάσσει η κυβέρνηση.

    «Ποιον εργατικό, νοικοκύρη πολίτη, αφορά και ενδιαφέρει η ιδιωτικοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου;» αναρωτήθηκε ο κος Χρυσοχοΐδης. «Να διαβάσετε την έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος και να ψάξετε να δείτε πόσα επισφαλή δάνεια υπήρχαν και πώς συνδιοικούσαν οι συνδικαλιστές του με τη διοίκηση» συμπλήρωσε.

    «Κάθε εργατικός άνθρωπος σ' αυτό τον τόπο, λέει πως η επιχειρηματικότητα είναι δραστηριότητα ιδιωτική. Αυτά λένε τα γράμματα τα σημερινά σ' αυτήν την κοινωνία - και όχι η κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα που λειτουργεί σε βάρος των φτωχών και των αδυνάτων» ανέφερε ακόμα ο κος Χρυσοχοΐδης.

    Αντιθέτως, ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης, επαίνεσε τον ΣΥΡΙΖΑ για το ότι «η αντίληψη για την συνολική σωτηρία της Ευρώπης (και μέσω αυτής για τη σωτηρία της Ελλάδας), αρχίζει και γίνεται δόγμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Καλωσορίζουμε αυτές τις νέες απόψεις στο γενικότερο σχέδιο σωτηρίας της χώρας» ανέφερε.

    Για την προηγούμενη αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ περί κοινωνικής βίας τοποθετήθηκε ο Θ. Παφίλης (ΚΚΕ), τονίζοντας πως «δεν θεωρούμε «προδότες και δωσιλόγους» τα μέλη της κυβέρνησης. Αυτό δημιουργεί ψεύτικους διαχωρισμούς. Υπηρετείτε όμως με συνέπεια τα συμφέροντα της τάξης των κεφαλαιοκρατών που ρουφά το αίμα λαών ολόκληρων».

    «Το σύστημα δεν φοβάται τις στρακαστρούκες και τις σπασμένες βιτρίνες. Εκείνο που τρέμετε, είναι η απόφαση εκείνων που παράγουν τον πλούτο να βγουν στο δρόμο. Και τότε, δεν σας σώζει - πολιτικά - τίποτα» τόνισε ο κος Παφίλης.

    Ο Χρήστος Παππάς (Χρυσή Αυγή), ανακοίνωσε πως η Χρυσή Αυγή έχει στα χέρια της «εικόνα από μεταμφιεσμένο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με βουλευτίνα της Νέας Δημοκρατίας από ένα καρναβάλι - καραγκιοζιλίκια δηλαδή» και δήλωσε πως η ΧΑ θα την αναρτήσει στην ιστοσελίδα της. Παράλληλα, ο κος Παππάς σχολίασε τις επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων καταγγέλλοντας «αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από τα κανάλια». «Οι ίδιοι δημοσιογράφοι που χαϊδεύουν την αριστερή τρομοκρατία, θα συνεχίσουν να την χαϊδεύουν» σχολίασε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 11 January 2013 - 23:30:20 UTC