Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πορεία διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα ενάντια στα μεταλλεία Χρυσού Χαλκιδικής
  • [02] Αναξιόπιστοι οι γαλανομάτηδες
  • [03] Μπαράζ επιθέσεων σε γραφεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τα ξημερώματα
  • [04] Η Κύπρος έχει την στήριξη της γερμανικής πλευράς διαβεβαιώνει ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ
  • [05] Με τον Ράμος θα παίξει ο Παγδατής στον Α` γύρο του ΟΠΕΝ Αυστραλίας
  • [06] Ο «Οδηγητής» συμπληρώνει 1.000 φύλλα και το γιορτάζει
  • [07] «Τέλος» το MSN από 15 Μαρτίου - Στο Skype οι χρήστες
  • [08] Γκαζάκια σε υποκαταστήματα τραπεζών στη Θεσσαλονίκη

  • [01] Πορεία διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα ενάντια στα μεταλλεία Χρυσού Χαλκιδικής

    Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα στο κέντρο της Αθήνας επιτροπές αγώνα ενάντια στα μεταλλεία του Χρυσού της Χαλκιδικής.

    Η πορεία ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα από τα Προπύλαια και κατευθύνεται δια μέσου της οδού Σταδίου προς την πλατεία Συντάγματος.

    Οι εκατοντάδες διαμαρτυρόμενοι επέλεξαν έναν πρωτότυπο τρόπο για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην εξόρυξη χρυσού στην Χαλκιδική κρατώντας έναν επιτάφιο, που αποτελείται «από λίγα μόνο δέντρα, από τα χιλιάδες που κόβονται στις Σκουριές» όπως χαρακτηριστικά λένε.

    Επίσης ορισμένοι από τους διαδηλωτές φορούν στολές για την προστασία από τοξικά απόβλητα τις οποίες χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία.

    Προπορεύεται ομάδα «αγανακτισμένων μοτοσυκλετιστών» από την Αθήνα.

    [02] Αναξιόπιστοι οι γαλανομάτηδες

    Οι άνθρωποι βλέπουν τους καταστανομάτηδες ως πρόσωπα μεγαλύτερης εμπιστοσύνης σε σχέση με τους γαλανομάτηδες, εκτός και αν οι τελευταίοι έχουν φαρδύ πρόσωπο, σύμφωνα με μια νέα τσεχική επιστημονική έρευνα, που για πρώτη φορά συσχετίζει το χρώμα των ματιών και το σχήμα του προσώπου ενός ανθρώπου, με το πόσο αξιόπιστος φαίνεται στους γύρω του.

    Οι ερευνητές ζήτησαν από μια ομάδα 238 εθελοντών να αξιολογήσουν τις φωτογραφίες 40 ανδρών και 40 γυναικών. Οι άνδρες με γαλανά μάτια και λεπτό μακρύ πρόσωπο βαθμολογήθηκαν ως λιγότερο αξιόπιστοι, αν και το ίδιο δεν φάνηκε να συμβαίνει με τα γυναικεία πρόσωπα.

    Γενικότερα, το σχήμα του προσώπου μιας γυναίκας -πέρα από τα μάτια- δεν φαίνεται να επηρεάζει την εντύπωση, που σχηματίζουν οι άλλοι για το βαθμό αξιοπιστίας της. Από την άλλη, τα γυναικεία πρόσωπα κρίνονται γενικά ως πιο αξιόπιστα σε σχέση με τα ανδρικά. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες με καστανά μάτια θεωρήθηκαν πρόσωπα άξια μεγαλύτερης εμπιστοσύνης. Τα πιο στρογγυλά ανδρικά πρόσωπα, με μεγαλύτερο στόμα και σαγόνι, έγιναν αντιληπτά ως πιο αξιόπιστα σε σχέση με τα πιο στενόμακρα πρόσωπα. Η προκατάληψη» αυτή ισχύει άσχετα από το αν αυτός που κρίνει κάποιον άλλο, είναι άνδρας ή γυναίκα, γαλανομάτης ή καστανομάτης.

    Είναι όμως αξιοσημείωτο ότι αυτό καθεαυτό το χρώμα των ματιών δεν είναι εκείνο που καθορίζει την αξιοπιστία του ατόμου. Αν φαίνονται μόνο τα μάτια του, δεν διαπιστώνεται κάποια σημαντική διαφορά μεταξύ καστανομάτηδων και γαλανομάτηδων, όσον αφορά το αίσθημα εμπιστοσύνης που γεννούν. Σύμφωνα με τους Τσέχους ερευνητές, είναι το χρώμα των ματιών σε συνδυασμό με το σχήμα του προσώπου που μετρά και κάνει τη διαφορά.

    Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι γενικότερα οι γαλανομάτηδες έχουν πιο γωνιώδη πρόσωπα, πιο μακρύ σαγόνι, πιο στενό στόμα, πιο μικρά μάτια και πιο απομακρυσμένα φρύδια. Αντίθετα, οι καστανομάτηδες τείνουν να έχουν πιο μεγάλο στόμα, πιο πλατύ σαγόνι, μεγαλύτερη μύτη και πιο σμιχτά φρύδια. Είναι αυτός ο δεύτερος συνδυασμός ματιών-προσώπου που δημιουργεί μεγαλύτερο αίσθημα εμπιστοσύνης στους άλλους, σε σχέση με τον πρώτο συνδυασμό. Οι λόγοι όμως γι? αυτή την ενδόμυχη προτίμηση παραμένουν άγνωστοι.

    [03] Μπαράζ επιθέσεων σε γραφεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τα ξημερώματα

    Εμπρηστικές επιθέσεις σημειώθηκαν τα ξημερώματα σε γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και σε ΑΤΜ υποκαταστημάτων της Eurobank στην Καισαριανή.

    'Αγνωστοι τοποθέτησαν μπουκάλια με εύφλεκτο υλικό έξω από τα γραφεία της N.Δ στην Αργυρούπολη, όπου από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές φθορές.

    Λίγο αργότερα στα γραφεία της Ν.Δ στη Γλυφάδα άγνωστοι πέταξαν μολότωφ προκαλώντας επίσης μικροζημιές. Λίγο μετά τις 4, γκαζάκι εξερράγη έξω από τα γραφεία της Ν.Δ στην Κυψέλη προκαλώντας και εκεί μικφορθορές.

    Τέλος, στην Γλυφάδα πριν τις 5 τα ξημερώματα άγνωστοι εκσφενδόνισαν τούβλα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη συμβολή των οδών Ιθώμης και Μορέως.

    Νωρίτερα σημειώθηκαν εμπρηστικές υποθέσεις σε ΑΤΜ δύο υποκαταστημάτων της τράπεζας Εurobank στην οδό Κλαζομενών 22 και στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Παιωνίου, στην Καισαριανή.

    Ανακοίνωση για τις εμπρηστικές επιθέσεις στα γραφεία της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε νωρίτερα από τη Νέα Δημοκρατία.

    Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

    «Οι εμπρηστικές επιθέσεις σε τοπικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και άλλων κομμάτων, στρέφονται ευθέως εναντίον της ίδιας της Δημοκρατίας και της πολιτικής ομαλότητας.

    Ας ξέρουν οι νυχτοβάτες ότι δεν φοβίζουν και δεν τρομοκρατούν κανέναν.

    Καταδικάζονται από όλους τους Έλληνες. Καθολική πρέπει να είναι η καταδίκη από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένου του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν το έχει πράξει μέχρι τώρα».

    [04] Η Κύπρος έχει την στήριξη της γερμανικής πλευράς διαβεβαιώνει ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ

    Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και ο υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος στην χθεσινή κατ΄ιδίαν συνάντηση τους τον διαβεβαίωσε ότι η Κύπρος θα έχει την στήριξη της Γερμανίας.

    Πρόσθεσε ότι «αυτό που χρειάζεται από δικής μας πλευράς είναι αξιοπιστία και συνέπεια στα όσα έχουν συμφωνηθεί (με την τρόικα) στην περίπτωση κατά την οποία το δημόσιο χρέος δεν θα είναι βιώσιμο».

    Ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα υπάρξει κούρεμα του δημόσιου χρέους διευκρινίζοντας ότι «δεν είναι κάτι που επιθυμούμε».

    Στην συνάντηση Αναστασιάδη -Μέρκελ η Γερμανίδα Καγκελάριος, σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, υπέβαλε ερωτήσεις μεταξύ των οποίων για το θέμα της ανεργίας.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Νίκος Αναστασιάδης επεσήμανε στην Γερμανίδα Καγκελλάριο ότι η Κύπρος είναι μια χώρα υπηρεσιών και ως εκ τούτου, υπέδειξε, το ζήτημα του εταιρικού φόρου, ζήτημα άκρως σημαντικό.

    Κατά την διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκε η δημιουργία μηχανισμού επικοινωνίας σε επίπεδο οικονομικών επιτελείων, τα οποία θα ενημερώνονται επί συγκεκριμένων ζητημάτων.

    Η συγκεκριμένη επικοινωνία και στοιχειοθέτηση θα αφορά όλα τα μεγάλα ανοιχτά ζητήματα, που έχουν σχέση με την κυπριακή οικονομία και το μνημόνιο.

    Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, μιλώντας σε δείπνο προς τιμή όσων συμμετείχαν στην έκτακτη σύνοδο του ΕΛΚ τόνισε την ανάγκη οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προωθήσουν επιτέλους την ενεργό συμμετοχή της Ένωσης στις προσπάθειες για την εξεύρεση μιας βιώσιμης λύσης στο κυπριακό.

    Αναφερόμενος στις επικείμενες προεδρικές εκλογές, ο κ. Αναστασιάδης διαβεβαίωσε ότι, εάν οι Κύπριοι πολίτες τον τιμήσουν με την ψήφο τους, θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές για να διασφαλισθεί ότι παρόμοια οικονομική κρίση στην Κύπρο δεν πρόκειται να επανέλθει στο μέλλον.

    [05] Με τον Ράμος θα παίξει ο Παγδατής στον Α` γύρο του ΟΠΕΝ Αυστραλίας

    Εύκολο έργο αναμένεται να έχει ο Μάρκος Παγδατής στον πρώτο αγώνα του, για το διεθνές τουρνουά ΟΠΕΝ της Αυστραλίας.

    Ο Κύπριος πρωταθλητής θα αντιμετωπίσει την ερχόμενη Δευτέρα τον Ισπανό, Αλμπερτ Ράμος, που θεωρείται βατός αντίπαλος.

    [06] Ο «Οδηγητής» συμπληρώνει 1.000 φύλλα και το γιορτάζει

    «Είναι ένα έντυπο που όταν το διαβάσει κανείς, σταματάει, σκέφτεται, προβληματίζεται, βάζει ερωτηματικά. Δεν είναι ένα έντυπο που το περιεχόμενο του χωνεύεται εύκολα, ξεχνιέται, περνά από πάνω. Είναι ένα περιοδικό που κατά τη γνώμη μας μπορεί να κινήσει τον προβληματισμό όχι μόνο των μελών και των φίλων της ΚΝΕ, αλλά και κάθε νέου και νέας που δεν θέλει να συμβιβαστεί με ό,τι του σερβίρουν, που δεν θέλει να συμβιβαστεί κυριολεκτικά με το σύστημα. Που είναι αντισυστημικός και ασυμβίβαστος στην ουσία και όχι στα λόγια» είπε χθες, η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, εγκαινιάζοντας την έκθεση για την ιστορία του «Οδηγητή».

    Το έντυπο που είναι όργανο του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, συμπληρώνεισήμερα 1.000 φύλλα κυκλοφορίας. Στην έκθεση φιλοξενούνται επίσης και τα 44 παράνομα φύλλα, που κυκλοφόρησαν στην περίοδο της δικτατορίας.

    Η Έκθεση που φιλοξενείται στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του δήμου Αθηναίων (Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης) θα διαρκέσει ως τις 20 Ιανουαρίου και λειτουργεί καθημερινά, με οργανωμένες ξεναγήσεις από τις 10:00 έως τις 20:00 (εκτός Δευτέρας) και τις Κυριακές 10:00 ? 14:00.

    Στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθούν και οι παρακάτω εκδηλώσεις και συζητήσεις:

    - Σάββατο 12 και Τρίτη 15 Ιανουαρίου στις 18:30 θα παρουσιαστεί η έκδοση «Κομματικός - Επαναστατικός Τύπος».

    - Τετάρτη 16 και Πέμπτη 17 Ιανουαρίου στις 18:30 διοργανώνεται εκδήλωση με θέμα την ιστορία του «Οδηγητή».

    - Παρασκευή 18 και Σάββατο 19 Ιανουαρίου στις 18:30 διοργανώνεται εκδήλωση με θέμα: Ενημέρωση και Διαδίκτυο. Νέοι δρόμοι για την ενημέρωση - Νέοι δρόμοι για τη χειραγώγηση.

    [07] «Τέλος» το MSN από 15 Μαρτίου - Στο Skype οι χρήστες

    Η Microsoft κλείνει οριστικά την υπηρεσία Windows Live Messenger στις 15 Μαρτίου. Από εκείνη την ημερομηνία και μετά οι χρήστες δεν θα μπορούν πλέον να τη χρησιμοποιούν και θα πρέπει να στραφούν στο Skype.

    Η εταιρία, σύμφωνα με το BBC, έστειλε σχετικό ηλεκτρονικό μήνυμα στους χρήστες της υπηρεσίας, ενθαρρύνοντάς τους πλέον, προτού το Messenger τεθεί εκτός λειτουργίας, να εξοικειωθούν έγκαιρα με το Skype, το οποίο η Microsoft απέκτησε τον Οκτώβριο του 2011, αντί 8,5 δισ. δολαρίων.

    Ήδη από πέρυσι το Νοέμβριο, η εταιρία είχε κάνει γνωστό, ότι προτίθεται να σταματήσει την υπηρεσία Windows Live Messenger, χωρίς τότε να δώσει ακριβή ημερομηνία.

    Για να διευκολύνει την μετάβαση των χρηστών στο Skype, η Microsoft πρόσθεσε ένα εικονίδιο αναβάθμισης στην επιφάνεια εργασίας του Messenger, το οποίο, αν πατηθεί, απεγκαθιστά το τελευταίο και πλέον εγκαθιστά το Skype στον υπολογιστή. Μέχρι τις 15 Μαρτίου, το Messenger θα λειτουργεί κανονικά.

    Η συγκεκριμένη υπηρεσία άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων ξεκίνησε ως MSN Messenger το 1999 και μετονομάσθηκε αργότερα σε Windows Live Messenger. Εκτιμάται, ότι τη χρησιμοποιούσαν περίπου 300 εκατ. χρήστες κάθε μήνα σε όλο τον κόσμο.

    Η Κίνα είναι η μόνη χώρα στον κόσμο όπου το Messenger θα συνεχίσει να λειτουργεί και μετά τις 15 Μαρτίου, λόγω ειδικής συμφωνίας της Microsoft με την κινεζική κυβέρνηση.

    [08] Γκαζάκια σε υποκαταστήματα τραπεζών στη Θεσσαλονίκη

    Υλικές ζημιές σε δύο υποκαταστήματα τραπεζών προκάλεσαν άγνωστοι, στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης, για να συμπαρασταθούν στους συλληφθέντες της βίλας Αμαλία, όπως αναφέρεται σε φέιγ βολάν που σκόρπισαν στην περιοχή.

    Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία άγνωστα άτομα, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, εκτόξευσαν τα αντικείμενα και προκάλεσαν ζημίες, στις προσόψεις των υποκαταστημάτων τραπεζών, "Eurobank" και "Alpha Bank", στην οδό Ε. Βενιζέλου και εξαφανίστηκαν.

    Οι άγνωστοι δράστες δεν ανήκουν σε κάποια οργάνωση, ενώ καταγγέλλουν την κυβέρνηση και ζητούν την απελευθέρωση των συλληφθέντων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 12 January 2013 - 11:30:22 UTC