Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Βουλή οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου
  • [02] Βενιζέλος: Επιβεβαιώνονται προφανή πράγματα
  • [03] Κεδίκογλου: Η κυβέρνηση ζητά μόνο το αυτονόητο σε μια Δημοκρατία
  • [04] Πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις
  • [05] Κάηκε ολοσχερώς σπίτι στην Ζάκυνθο

  • [01] Στην Βουλή οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου

    «Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει μια σειρά από σημαντικές ρυθμίσεις, οι οποίες έχει αποδειχθεί και επιβεβαιωθεί ότι είναι αναγκαίες για την συνέχιση των χρηματοδοτικών ροών του Μηχανισμού Στήριξης και την εκταμίευση της δόσης» τόνισε ο αν. υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας κατά την ομιλία του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, η οποία ψήφισε κατά πλειοψηφία το νομοθέτημα, το οποίο περιλαμβάνει διατάξεις σχετικές με το επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής.

    Τα κόμματα της Αντιπολίτευσης αποχώρησαν καταγγέλλοντας την διαδικασία του κατεπείγοντος πλην των ΑΝ.ΕΛ., οι οποίοι καταψήφισαν δηλώνοντας - δια του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Νότη Μαριά - ότι παρέμειναν προκειμένου να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο και να μην μπορεί να εφαρμοστεί έτσι το άρθρο 108 παρ. 6 του Κανονισμού της Βουλής, που προβλέπει ότι νομοσχέδια που γίνονται ομόφωνα δεκτά ψηφίζονται από τη Βουλή χωρίς συζήτηση.

    «Τη Δευτέρα, οπότε το νομοσχέδιο εισάγεται στην Ολομέλεια, εάν δεν υπήρχε η αρνητική ψήφος των ΑΝΕΛ στην Επιτροπή θα ψηφίζονταν χωρίς συζήτηση» είπε ο κ. Μαριάς.

    Ο αν.υπουργός Οικονομικών εξήγησε ότι οι ρυθμίσεις αυτές, αποτελούν ένα συγκροτημένο και συνεκτικό πλέγμα δημοσιονομικών κανόνων και πρακτικών που θα συμβάλλει στο νοικοκύρεμα του κράτους και των οικονομικών του.

    Επιτυχής η επαναγορά του χρέους

    Ο κ. Σταϊκούρας, έδωσε κατά την ομιλία του ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της επαναγοράς του χρέους καταθέτοντας στοιχεία και τονίζοντας πως κρίνεται ως μια εξαιρετικά επιτυχής συναλλαγή για τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου, η οποία χαιρετίστηκε ως τέτοια από το ΔΝΤ, την ΕΕ, την ΕΚΤ όσο και από υπερεθνικούς χρηματοοικονομικούς οργανισμούς (IIF) και τη Χρηματοοικονομική Κοινότητα.

    [02] Βενιζέλος: Επιβεβαιώνονται προφανή πράγματα

    Ικανοποιημένος από τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Λαγκάρντ δηλώνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος θεωρεί πως πλέον επιβεβαιώνονται προφανή πράγματα.

    Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκφράζει το ερώτημα τί παραπάνω θα μπορούσε να κάνει και εκτιμά πως το κόμμα του θα βγει πιο ισχυρό και πιο ωφελημένο από τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει.

    «Είναι πολύ σημαντικό το ΠΑΣΟΚ να είναι εμπροσθοφυλακή στην αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ» τονίζει χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως «με τον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ένα καθαρό απόλυτο μέτωπο, είναι ασύμπτωτες οι πολιτικές μας». Μάλιστα χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ «εκφραστή της οπισθοδρόμησης και του συντηρητισμού».

    [03] Κεδίκογλου: Η κυβέρνηση ζητά μόνο το αυτονόητο σε μια Δημοκρατία

    «Η κυβέρνηση ζητά μόνο το αυτονόητο σε μια Δημοκρατία: τη σαφέστατη καταγγελία και αποκήρυξη κάθε μορφής βίας από το σύνολο του πολιτικού κόσμου» δήλωσεο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου με αφορμή την επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην κυβέρνηση.

    «Τι χρεία μαρτύρων άλλων έχουμε όταν οι ίδιοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για λυντσάρισμα πολιτικών αντιπάλων, εκθειάζουν την «καλή» πολιτική βία και τη νομιμοποιούν; Αυτά είναι κηρύγματα εμφυλιοπολεμικής μισαλλοδοξίας που οδηγούν σε βομβιστικές επιθέσεις σε κατοικίες δημοσιογράφων και πολιτικά γραφεία» τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

    [04] Πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις

    Περίπου 1000 άτομα αλληλέγγυα στους συλληφθέντες της "Βίλας Αμαλία" κατευθύνονται αυτήν την ώρα στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων και όχι προς τη Βουλή όπως αρχικά είχαν ανακοινώσει.

    Βασικό τους σύνθημα: Αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους συλληφθέντες της "Βίλας Αμαλία".

    [05] Κάηκε ολοσχερώς σπίτι στην Ζάκυνθο

    Για άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες, κάηκε ολοσχερώς μονοκατοικία, χθες το βράδυ, στην περιοχή της Κυψέλης στην Ζάκυνθο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική υπηρεσία Ζακύνθου, η κατοικία είναι περίπου 200 τ.μ. και τους τελευταίους δύο μήνες οι ιδιοκτήτες έμεναν μόνιμα στην Αθήνα.

    Στο σημείο έσπευσαν τρία οχήματα με οχτώ άντρες.

    Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Ζακύνθου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 12 January 2013 - 13:30:20 UTC