Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για την Προανακριτική
  • [02] Μαλί: Νέα διάσταση στη σύγκρουση
  • [03] Οι Σομαλοί σεμπάμπ ανακοίνωσαν την εκτέλεση του Γάλλου ομήρου
  • [04] «Έσπασε το φράγμα» των 20.000 πόντων ο Λεμπρόν
  • [05] Νέα αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο
  • [06] Δύο Έλληνες σκότωσαν με μαχαίρι Πακιστανό, στα Πετράλωνα
  • [07] Δήμος Πειραιά: Επέστρεψαν εργαζόμενοι που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα
  • [08] Έγκλημα πάθους με θύμα 40χρονη, στη Μυτιλήνη

  • [01] Άρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για την Προανακριτική

    Άρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση των προτάσεων σύστασης Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης («Προανακριτικής») για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».

    Στις 10.30 το πρωί, ανέβηκε στην έδρα ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης και κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης αναγιγνώσκοντας τα αδικήματα για τα οποία, κάθε κόμμα προτείνει τη συγκρότηση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

    Στην πρόταση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προτείνεται η παραπομπή του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου για νόθευση εγγράφου και παράβαση καθήκοντος.

    Στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ προτείνεται παραπομπή του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου για υπεξαγωγή και νόθευση εγγράφου, για παράβαση καθήκοντος, απιστία στην υπηρεσία και πλαστογραφία. Προτείνεται, επίσης, παραπομπή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου για υπεξαγωγή εγγράφου, παράβαση καθήκοντος και απιστία στην υπηρεσία.

    Στην πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που στηρίζεται από τη Χρυσή Αυγή, προτείνεται παραπομπή των πρώην υπουργών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Ευάγγελου Βενιζέλου και των πρώην πρωθυπουργών Γιώργου Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου για υπεξαγωγή και νόθευση εγγράφου, παράβαση καθήκοντος, απιστία στην υπηρεσία, άμεση συνέργεια σε φοροδιαφυγή.

    Ο κ. Μεϊμαράκης ανακοίνωσε ότι η συζήτηση θα ολοκληρωθεί λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα και με μία σχετική ευελιξία μέχρι τις έξι ή έξι και μισή.

    Εισηγήθηκε, επίσης, στην Ολομέλεια τρεις ξεχωριστές ψηφοφορίες και με κάλπη ανά πρόσωπο σε κάθε μία από αυτές. Όπως είπε, η εισήγηση αυτή γίνεται μετά από την απόφαση στην οποία κατέληξε η Διάσκεψη των Προέδρων κατά πλειοψηφία.

    [02] Μαλί: Νέα διάσταση στη σύγκρουση

    Η κρίση στο Μαλί πήρε από χθες Τετάρτη νέες διεθνείς διαστάσεις μετά τη σύλληψη πολλών ομήρων σε εργοστάσιο παραγωγής φυσικού αερίου στην Αλγερία ως αντίποινα για την αεροπορική και χερσαία επιχείρηση της Γαλλίας εναντίον των ισλαμιστών ανταρτών στο Μαλί.

    "Για μας αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα η ζωή των ομήρων και η ασφάλεια των ιαπώνων πολιτών, σε στενή συνεργασία με τις αρχές των εμπλεκόμενων χωρών", δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας της ιαπωνικής κυβέρνησης Γιοσιχίντε Σούγκα.

    Σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον τρεις Ιάπωνες βρίσκονται ανάμεσα στους 41 ξένους που απήχθησαν από το εργοστάσιο στο Τιγκαντουρίν, κοντά στα σύνορα με τη Λιβύη. Ένας Βρετανός και ένας Αλγερινός σκοτώθηκαν και έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν όπως ανακοίνωσαν οι αλγερινές αρχές. Επίσης 150 αλγερινοί εργαζόμενοι στο γαλλικό όμιλο CIS Catering κρατούνται σε εγκαταστάσεις που εκμεταλλεύονται η βρετανική BP, η νορβηγική Statoil και η αλγερινή Sonatrach.

    Την ευθύνη της επίθεσης και της απαγωγής ανέλαβε ισλαμιστική οργάνωση "Υπογράφοντες με Αίμα", απαντώντας "στην σταυροφορία των γαλλικών δυνάμεων στο Μαλί", σύμφωνα με ανακοίνωσή της που δημοσιοποιήθηκε στην ιστοσελίδα Alakhbar. Οι "Υπογράφοντες με Αίμα" είναι το όνομα που έδωσε ο Αλγερινός Μοχτάρ Μπελμοχτάρ στους μαχητές του. Ο Μπελμοχτάρ απομακρύνθηκε πρόσφατα από την αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ.

    "Επιβεβαιώνουμε πως οι όμηροι είναι περισσότεροι από σαράντα Σταυροφόροι, ανάμεσά τους 7 Αμερικανοί και δύο Βρετανοί", αναφέρεται στην ανακοίνωση των απαγωγέων οι οποίοι ζητούν πρώτα απ' όλα "να σταματήσει κάθε επίθεση εναντίον των δικών τους στο Μαλί".

    Όπως δήλωσε γάλλος όμηρος σε επικοινωνία του με το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 24, υπάρχουν επίσης όμηροι από τη Μαλαισία και τις Φιλιππίνες.

    Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το Δουβλίνο και ο νορβηγικός Τύπος αναφέρουν ότι πολίτες των χωρών τους απήχθησαν χθες.

    Η ισλαμιστική οργάνωση επισημαίνει πως "η Αλγερία επελέγη ως στόχος επειδή δεν γίνεται αποδεκτή η ταπείνωση του αλγερινού λαού" από την απόφαση του προέδρου Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα να επιτρέψει στα γαλλικά πολεμικά αεροσκάφη να χρησιμοποιούν τον εναέριο χώρο της Αλγερίας.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου

    [03] Οι Σομαλοί σεμπάμπ ανακοίνωσαν την εκτέλεση του Γάλλου ομήρου

    Οι Σομαλοί σεμπάμπ ανακοίνωσαν ότι εκτέλεσαν τον Γάλλο όμηρο Ντενί Αλέξ, η απελευθέρωση του οποίου ήταν ο στόχος της αποτυχημέμνης επιχείρησης Γάλλων κομάντο το περασμένο Σαββατοκύριακο.

    Η οργάνωση των Σομαλών ένοπλων σιλαμιστών ανακοίνωσε στον λογαριασμό της στο Twitter ότι ο όμηρος εκτελέσθηκε στις 16.30 ώρα Γκρίνουιτς χθες.

    Οι γαλλικές αρχές επιμένουν ότι ο Ντενί Αλέξ σκοτώθηκε κατά την αποτυχημένη επιχείρηση απελευθέρωσής του.

    Ο Ντενί Αλέξ (μάλλον πρόκειται περί ψευδώνυμου), είναι πράκτορας των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών εξωτερικής ασφαλείας (DGSE) και απήχθη τον Ιούλιο 2009 στο Μογκαντίσου όπου συμμετείχε σε αποστολή εκπαίδευσης μελών της αστυνομίας και της προεδρικής φρουράς της Σομαλίας.

    [04] «Έσπασε το φράγμα» των 20.000 πόντων ο Λεμπρόν

    Ο Λεμπρόν Τζέιμς πρόσθεσε ακόμη ένα ρεκόρ στην γεμάτη διακρίσεις καριέρα του, καθώς έγινε ο νεότερος παίκτης του ΝΒΑ, που «έσπασε το φράγμα» των 20.000 στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη.

    Στην εκτός έδρας νίκη της ομάδας του με 92-75 επί των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, ο άσος των Μαϊάμι Χιτ, που είναι 28 ετών και 17 ημερών, σημείωσε 25 πόντους κι έφτασε στους 20.007, παίρνοντας το σχετικό ρεκόρ από τον Κόμπι Μπράιαντ, που ξεπέρασε τους 20.000 πόντους σε ηλικία 29 ετών και 122 ημερών.

    [05] Νέα αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο

    Nέα αύξηση σημείωσαν τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών προς το Δημόσιο και ανήλθαν στα 13,2 δισ. ευρώ.

    Πρόκειται για τις νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών που δημιουργήθηκαν από την αρχή του 2012, ενώ επιπλέον 43,5 δισ. ευρώ είναι τα χρέη των παλαιότερων ετών.

    Η αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών το Δεκέμβριο ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ και οφείλεται σύμφωνα με τα ενδείξεις και στην αδυναμία των φορολογούμενων να ανταποκριθουν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

    [06] Δύο Έλληνες σκότωσαν με μαχαίρι Πακιστανό, στα Πετράλωνα

    Στην Ασφάλεια Αττικής κρατούνται και ανακρίνονται δύο Έλληνες, οι οποίοι σκότωσαν με μαχαίρι 27χρονο Πακιστανό μετανάστη, στις 3.20 τα ξημερώματα στα Πετράλωνα.

    Οι δράστες, για αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής λόγο, επιτέθηκαν στον αλλοδαπό στην οδό Τριών Ιεραρχών 65 και ο ένας τον τραυμάτισε με μαχαίρι στον θώρακα με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει.

    Στη συνέχεια διέφυγαν με δίκυκλο. Μετά από αναζητήσεις οι δύο Έλληνες, 29 και 25 ετών, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην πλατεία Συντάγματος. Οδηγήθηκαν στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής, όπου εξετάζονται για να διευκρινιστούν τα κίνητρα της εγκληματικής ενέργειας και στη συνέχεια θαοδηγηθούν στον εισαγγελέα.

    [07] Δήμος Πειραιά: Επέστρεψαν εργαζόμενοι που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα

    Στην εργασία τους επέστρεψαν οι 20, από τους 51, εργαζόμενους του δήμου Πειραιά, για τους οποίους είχε εφαρμοστεί το μέτρο της διαθεσιμότητας.

    Το Πρωτοδικείο Πειραιά, έκανε δεκτή την αίτηση των εργαζομένων για προσωρινή διαταγή και έκρινε ότι οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν κανονικά στις θέσεις τους με το 100% των αποδοχών τους, μέχρι την εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που θα συζητηθεί στις 15/03/2013. Στο δικαστήριο κατέθεσε υπέρ των εργαζομένων ο δήμαρχος Πειραιά, Β. Μιχαλολιάκος.

    Το θέμα είχε φέρει πρόσφατα με αίτημά της στο δημοτικό συμβούλιο Πειραιά, το μέλος του ΚΚΕ και δημοτική σύμβουλος Ελπίδα Παντελάκη.

    [08] Έγκλημα πάθους με θύμα 40χρονη, στη Μυτιλήνη

    Άγριο έγκλημα πάθους αποκαλύφθηκε αργά χθες το βράδυ, με δράστη 45χρονο επιχειρηματία που σκότωσε και έθαψε τη 40χονη γυναίκα του επειδή, σύμφωνα με πληροφορίες, την υποπτευόταν για εξωσυζυγικές σχέσεις. Την εξαφάνιση της γυναίκας είχε καταγγείλει, από χθες το μεσημέρι, η κόρη του θύματος, από τον πρώτο της γάμο.

    Όπως ομολόγησε ο ίδιος, στραγγάλισε τη γυναίκα του στη διάρκεια καυγά, αργά προχθές το βράδυ, στο σπίτι τους στη Μυτιλήνη. Στη συνέχεια τη μετέφερε και την έθαψε στην άμμο, στον υγροβιότοπο Ντίπι Λάρσος στον κόλπο της Γέρας, εκεί όπου και βρέθηκε και το πτώμα μετά από υπόδειξη του δράστη.

    Ο 45χρονος παραπέμπεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης με την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης με ιδιαίτερα ειδεχθή τρόπο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 17 January 2013 - 9:30:23 UTC