Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καμμένος: Να γίνει περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης
  • [02] Ικανοποιητικά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του Μ. Λιάπη
  • [03] «Το ενιαίο μισθολόγιο θα εφαρμοστεί, χωρίς εξαίρεση» δηλώνει ο Κ. Χατζηδάκης
  • [04] Παπαρήγα: Η αλήθεια δεν θα περάσει μέσα από τη Βουλή
  • [05] ΑΠ: Οι εκτάσεις της Καλντέρας στη Σαντορίνη ανήκουν στο Δημόσιο
  • [06] Τα γραφεία εξυπηρέτησης φορολογουμένων θα καλύψουν το κενό από τις συγχωνεύσεις των εφοριών

  • [01] Καμμένος: Να γίνει περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης

    Δεν στέλνουμε κάποιο στο εκτελεστικό απόσπασμα, αλλά ζητάμε να γίνει περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, υπογράμμισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος κατά την συζήτηση για την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.

    Παράλληλα έκανε λόγο για «περίεργες συμφωνίες» και υπεραμύνθηκε της κοινής πρότασης του κόμματος του και της Χρυσής Αυγής, να παραπεμφθούν και οι πρώην πρωθυπουργοί Γιώργος Παπανδρέου και Λουκάς Παπαδήμος.

    «Η προανακριτική εξέταση είναι το πρώτο στάδιο και διενεργείται για να διακριβωθούν οι ποινικές πράξεις. Σήμερα δεν στέλνουμε κάποιο στο εκτελεστικό απόσπασμα. Η Βουλή δεν αποφασίζει για το αν θα φυλακίσει ένα πολιτικό, αλλά αν υπάρχουν ενδείξεις επαρκείς για ένα πολιτικό. Αποφασίζει η Βουλή για να διερευνηθεί αν υπάρχει ή όχι τυχόν ποινική ευθύνη για πολιτικό. Δεν πρέπει να εξεταστεί αν υπάρχουν ή όχι ποινικές ευθύνες για τους πρώην πρωθυπουργούς Παπανδρέου και Παπαδήμο; Δεν θα ψηφίσουμε την περαιτέρω διερεύνηση; Θα επιτρέψουμε να μην γίνει έρευνα;» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

    [02] Ικανοποιητικά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του Μ. Λιάπη

    Σε κοινό θάλαμο νοσηλείας μεταφέρθηκε ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης και οι θεράποντες γιατροί του δηλώνουν ικανοποιημένοι από την μετεγχειρητική πορεία της υγείας του.

    Ο κ. Λιάπης χθες το πρωί εισήχθη στο νοσοκομείο "Ερυθρός Σταυρός", καθώς υπέστη υπαραχνοειδή αιμορραγία, εξαιτίας ρήξης ανευρύσματος και το βράδυ της ίδιας μέρας οδηγήθηκε στο χειρουργείο, προκειμένου να υποβληθεί σε εμβολισμό.

    Μετά την πολύωρη επιτυχή επέμβαση, μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για παρακολούθηση και σήμερα σε κοινό θάλαμο νοσηλείας, καθώς η πορεία της υγείας του κρίνεται ικανοποιητική.-

    [03] «Το ενιαίο μισθολόγιο θα εφαρμοστεί, χωρίς εξαίρεση» δηλώνει ο Κ. Χατζηδάκης

    «Απόφαση της κυβέρνησης είναι να εφαρμοστεί το ενιαίο μισθολόγιο, χωρίς εξαιρέσεις» δήλωσε κατηγορηματικά ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κ. Χατζηδάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις για τις συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Μετρό, που αντιδρούν στην εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου.

    [04] Παπαρήγα: Η αλήθεια δεν θα περάσει μέσα από τη Βουλή

    «Ούτε μέσα από το εκλογικό δικαίωμα, ούτε μέσα από τη Βουλή, ούτε μέσα από τη Δικαιοσύνη περνά η αλήθεια», τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα κατά την ομιλία της για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».

    Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αιτιολογώντας τη θέση της σημείωσε ότι «το αστικό πολιτικό σύστημα είναι καλά θωρακισμένο και όχι μόνο αυτό, αλλά πριν απ' όλα η Οικονομία είναι θωρακισμένη, ώστε μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις και για ελάχιστα πρόσωπα, να μπορεί να περάσει η αλήθεια».

    Αναφερόμενη στην υπερασπιστική γραμμή των κ.κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου και Ιωάννη Διώτη, η κα Παπαρήγα σχολίασε πως δίνουν την εντύπωση ότι χρησιμοποιούν επιπόλαια και κουτά επιχειρήματα. «Μήπως αποφάσισαν να συγκαλύψουν πολύ σοβαρά πράγματα και ενδεχομένως όχι για προσωπικό ενδιαφέρον; Μήπως εκβιάζονται ή αλληλοεξαρτώνται και επέλεξαν να δώσουν κουτές και επιπόλαιες απαντήσεις για να μη διαφανεί η αλήθεια»; διερωτήθηκε.

    [05] ΑΠ: Οι εκτάσεις της Καλντέρας στη Σαντορίνη ανήκουν στο Δημόσιο

    Οι εκτάσεις της παγκοσμίως γνωστής περιοχής Καλντέρα της Σαντορίνης, όπου βυθίστηκε τον Απρίλιο του 2007 το κρουαζιερόπλοιο «Sea Diamond», ανήκουν στο ελληνικό Δημόσιο. Αυτό αποφάσισε σήμερα η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, δεχόμενη την εισήγηση του αντεισαγγελέα Αναστάσιου Κανελλόπουλου, ενώ, παράλληλα οι αρεοπαγίτες απέρριψαν την αίτηση ιδιωτών που διεκδικούσαν την επίμαχη έκταση.

    Στον Άρειο Πάγο είχε προσφύγει ανώνυμη εταιρεία, η οποία ζητούσε να αναιρεθεί απόφαση του Εφετείου Αιγαίου που είχε δικαιώσει το Δημόσιο, κρίνοντας ότι οι επίμαχες εκτάσεις του ανήκουν.

    Το Δημόσιο έχει καταθέσει διεκδικητική αγωγή κατά τις επίμαχης ανώνυμης εταιρείας, η οποία έχει ξεκινήσει κατασκευαστικά έργα σε έκταση λίγο λιγότερο από 90 στρέμματα στην περιοχή της Καλντέρας. Το Δημόσιο επικαλέστηκε ότι σε αυτήν την περιοχή της Σαντορίνης κανένας ιδιώτης δεν έχει αποκτήσει κυριότητα, γιατί ανέκαθεν ήταν βοσκότοπος, λιβάδι και γκρεμνά.

    [06] Τα γραφεία εξυπηρέτησης φορολογουμένων θα καλύψουν το κενό από τις συγχωνεύσεις των εφοριών

    Τα γραφεία εξυπηρέτησης φορολογουμένων θα καλύψουν το όποιο κενό παρατηρείται από τις συγχωνεύσεις των εφοριών αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών. Όπως διευκρινίζει το υπουργείο οι πολίτες θα μπορούν μέσω των γραφείων εξυπηρέτησης φορολογουμένων να διεκπεραιώνουν πλέον τις ακόλουθες υπηρεσίες, που μέχρι πρόσφατα διενεργούνταν μόνον από τις εφορίες:

    - Χορήγηση κάθε είδους φορολογικών εντύπων και παραλαβή τους

    - Παροχή οδηγιών και υποστήριξη των πολιτών στη συμπλήρωση φορολογικών εντύπων, όπως φορολογικές δηλώσεις από συνταξιούχους, δηλώσεις φόρου κληρονομιάς, δωρεών και γονικών παροχών, δηλώσεις μεταβίβασης ακινήτων, αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ σε αγρότες, δηλώσεις έναρξης εργασιών φυσικών προσώπων.

    - Χορήγηση φορολογικών πιστοποιητικών, όπως φορολογικές ενημερότητες

    - Παραλαβή αδειών και πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων

    - Χορήγηση Α.Φ.Μ. σε φυσικά πρόσωπα

    - Παραλαβή και διαβίβαση κάθε είδους αιτήματος προς τις Δ.Ο.Υ. στις οποίες υπάγονται τα Γ.Ε.Φ.

    Το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει επίσης ότι η πλειονότητα των πληρωμών διενεργούνται πλέον και στις Τράπεζες. Παράλληλα σημαντικός αριθμός εργασιών υλοποιούνται στα Κ.Ε.Π καθώς και μέσω διαδικτύου ? TAXISnet.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 17 January 2013 - 17:30:22 UTC