Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνελήφθη 21χρονος που εκβίαζε 15χρονη στο facebook
  • [02] Στο Βερολίνο ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης για την International Green Week
  • [03] Χωρίς την έκθεση Pimco για τις κυπριακές τράπεζες το επικείμενο Eurogroup
  • [04] Επίθεση με οξύ στον καλλιτεχνικό διευθυντή του θεάτρου Μπαλσόι
  • [05] Η «Μόνα Λίζα» ταξιδεύει στο φεγγάρι με λέιζερ!
  • [06] Στους δήμους η ευθύνη των εμβολιασμών αδέσποτων ζώων κατά της λύσσας
  • [07] Νέα υποχώρηση της ζήτησης στα διαγνωστικά κέντρα, λόγω κρίσης
  • [08] Δεν επετεύχθη συμφωνία Ιράν-ΙΑΕΑ στις συνομιλίες της Τεχεράνης
  • [09] Με τη γλώσσα της αγάπης ή αλλιώς η ιστορία του Αντώνη και της Μπέτι Αμπατιέλου
  • [10] Δεν έχουν διακινηθεί στην ελληνική αγορά μοσχαρίσια μπιφτέκια με DNA αλόγου

  • [01] Συνελήφθη 21χρονος που εκβίαζε 15χρονη στο facebook

    Εφιάλτης για μια 15χρονη και την οικογένεια της, Έλληνες που διαμένουν μόνιμα στο Νότιγχαμ της Αγγλίας, είχε γίνει ένας 21χρονος κάτοικος Γλυφάδας, ο οποίος παρενοχλούσε, εκβίαζε και απειλούσε το κορίτσι εδώ και ένα χρόνο, μέσω Facebook.

    Ο 21χρονος συνελήφθη τελικά χτες από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκληματος και οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα, κατηγορούμενος για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, εκβίαση και παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

    Όπως έγινε γνωστό απο την Αστυνομία, σύμφωνα με καταγγελία της 15χρονης, πριν από περίπου ένα χρόνο άρχισε να συνομιλεί με άγνωστο άτομο, μέσω προφίλ που διατηρούσε στο Facebook. Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, την έπεισε να του αποστείλει προσωπικές της, γυμνές φωτογραφίες.

    Το επόμενο χρονικό διάστημα και αφού η ανήλικη αρνείτο να του αποστείλει περισσότερες φωτογραφίες, την εκβίαζε ότι θα δημοσιοποιούσε στο διαδίκτυο τις φωτογραφίες που ήδη κατείχε και παράλληλα θα ενημέρωνε τη μητέρα της και τρίτα πρόσωπα.

    Λόγω των εκβιασμού και των απειλών του δράστη, η ανήλικη εξαναγκάστηκε να του αποστείλει και άλλες φωτογραφίες καθώς και βίντεο. Αυτός όμως ζητούσε ακόμα περισσότερες και όταν η ανήλικη αρνήθηκε, παραβίασε το προφίλ της και αλλάζοντας τους κωδικούς πρόσβασης, ανήρτησε 370 γυμνές φωτογραφίες της. Επιπλέον, επικοινωνούσε τηλεφωνικά μαζί της και την απειλούσε ότι θα μεταβεί στο σπίτι της με φίλους του για να τη χτυπήσει.

    Η μητέρα του κοριτσιού, κατέφυγε αρχικά στην αστυνομία της Ρόδου και στη συνέχεια, με υπόδειξη από εκεί υπέβαλε υπόμνημα στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπου περιέγραφε πως η υπόθεση είχε δημιουργήσει πολύ σοβαρό πρόβλημα σε όλη την οικογένεια και στο κοινωνικό περιβάλλον της κόρης της.

    Από την ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που έγινε στο πλαίσιο της άρσης του απορρήτου, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 21χρονου και χτες έγινε έρευνα στο σπίτι του στην Γλυφάδα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, δύο κάρτες κινητής τηλεφωνίας και ένα κινητό τηλέφωνο. Από την επιτόπια αυτοψία στα αρχεία του υπολογιστή, βρέθηκαν αρχεία βίντεο και φωτογραφιών της ανήλικης ενώ βρέθηκαν φωτογραφίες και από άλλο ανήλικο άτομο.

    Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματικών Ερευνών, προκειμένου να εξεταστεί και να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός των επίμαχων αρχείων, το είδος αυτών καθώς και η τυχόν διαχείριση του επίμαχου προφίλ στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης από το δράστη.

    Απο το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ υπενθυμίζεται ότι σε περιπτώσεις τέτοιου είδους παρενοχλήσεων, αλλά και παραβίασης στοιχείων υπολογιστή και προσωπικών δεδομένων μέσω του διαδικτύου, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τηλεφωνικά στους αριθμούς 210-6476464 και 210-6476461, ή στέλνοντας e - mail στο 11012@hellenicpolice.gr

    [02] Στο Βερολίνο ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης για την International Green Week

    Μετά από πρόσκληση της Ομοσπονδιακής υπουργού Τροφίμων, Γεωργίας και Προστασίας Καταναλωτή της Γερμανίας κ. Ίλζε 'Αιγκνερ, (Ilse Aigner), o υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθ. Τσαυτάρης θα παρευρεθεί στα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης τροφίμων και γεωργικών προιόντων, International Green Week, σήμερα στο Βερολίνο. Στα ελληνικά περίπτερα της έκθεσης, ο κ. Τσαυτάρης θα υποδεχθεί την Καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ, καθώς και την Γερμανίδα ομόλογό του. Στη φετινή διοργάνωση, η Ελλάδα συμμετέχει με περίπτερα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του Δήμου Λαγκαδά Νομού Θεσσαλονίκης και επιχειρήσεις του κλάδου των τροφίμων.

    Η γερμανική αγορά έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού αποτελεί το δεύτερο κατά σειρά προορισμό των εξαγωγών αγροτικών προιοντων με μερίδιο 12,9% (2011). Την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Ιταλία με μερίδιο 15,6%, ενώ μετά την Γερμανία ακολουθούν αρκετά χαμηλότερα, με μερίδιο 7,3% η Βουλγαρία και με 5,3% το Ηνωμένο Βασίλειο.

    Σημειώνεται ότι ο κ. Τσαυτάρης το Σάββατο 19 Ιανουαρίου θα λάβει μέρος στην 5η Συνάντηση Κορυφής Υπουργών Γεωργίας , όπου συνολικά θα εκπροσωπηθούν 83 χώρες.

    [03] Χωρίς την έκθεση Pimco για τις κυπριακές τράπεζες το επικείμενο Eurogroup

    Δίχως την οριστική έκθεση της Pimco σχετικά με τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης του κυπριακού τραπεζικού συστήματος αναμένεται να συμμετάσχει στο επικείμενο Eurogroup, στις 21 Ιανουαρίου, ο υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία που έχει ζητήσει η Κεντρική Τράπεζα από την Pimco δεν έχουν ακόμη αποσταλεί, γεγονός το οποίο αυξάνει τις πιθανότητες οι διεργασίες για τελική κατάληξη του ζητήματος να καθυστερήσουν.

    Με αυτά τα δεδομένα ο κ. Σιαρλή δήλωσε στο ΡΙΚ ότι θα ήταν πιό ευτυχής, αν μετέβαινε στη συνεδρία του Eurogroup , τη Δευτέρα έχοντας στα χέρια του την τελική έκθεση της Pimco για το ακριβές ποσό, που θα απαιτηθεί για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Φαίνεται, είπε, ότι μάλλον δεν θα το έχουμε και συνεπώς δεν αναμένεται ο αριθμός αυτός να γίνει γνωστός μέσα στις επόμενες ημέρες. Ο κύριος Σιαρλή ανέφερε επίσης ότι στο Eurogroup θα γίνει συζήτηση, η οποία ωστόσο δεν αναμένεται να οδηγήσει σε οριστική απόφαση.

    Η Λευκωσία, δήλωσε , «είναι έτοιμη για να δώσει όσες εξηγήσεις χρειαστούν». Θα τονίσουμε, είπε, ότι «πράξαμε ό,τι μας έχει ζητηθεί και ότι είμαστε έτοιμοι για την υπογραφή του μνημονίου».

    Σε ερώτηση, αν το μνημόνιο θα υπογραφεί από την παρούσα κυβέρνηση, ή από την επόμενη, ο κύριος Σιαρλή ανέφερε ότι «είναι η Κύπρος που κρίνεται και όχι η κυβέρνηση». Επομένως, πρόσθεσε, σημασία έχει να υπάρξει ένα σωστό μνημόνιο για την Κύπρο.

    [04] Επίθεση με οξύ στον καλλιτεχνικό διευθυντή του θεάτρου Μπαλσόι

    Ο Ρώσος χορογράφος και χορευτής Σεργκέι Φιλίν, καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Μπαλσόι, νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο και στα μάτια ύστερα από επίθεση με οξύ που δέχθηκε από άγνωστο στη Μόσχα, ανακοίνωσαν σήμερα το φημισμένο ρωσικό θέατρο και η αστυνομία.

    Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφάξ, το οποίο επικαλείται εκπρόσωπο της αστυνομίας, ο Φιλίν δέχθηκε την επίθεση αργά χθες το βράδυ από άγνωστο, ο οποίος του έρριξε στο πρόσωπο "πιθανότατα οξύ" έξω από το σπίτι του, στο κέντρο της Μόσχας.

    Ο Ρώσος χορογράφος νοσηλεύεται με εγκαύματα τρίτου βαθμού στο πρόσωπο και τα μάτια, δήλωσε στο Ιτάρ-Τας η Καταρίνα Νοβικόβα, εκπρόσωπος του Μπαλσόι.

    Σύμφωνα με τη ρωσική τηλεόραση, οι γιατροί φοβούνται πως ο Φιλίν μπορεί να χάσει την όρασή του και δήλωσαν ότι θα είναι σε θέση να το γνωρίζουν σε δυο εβδομάδες.

    Ο Φιλίν, 42 ετών, ήταν χορευτής του Μπαλσόι από το 1988 και το 2008 ανέλαβε τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή ενός άλλου μοσχοβίτικου μουσικού θεάτρου, του θεάτρου Στανισλάβσκι και Νεμίροβιτς-Νταντσένκο, το οποίο έγινε στις μέρες του, μια από τις πιο σημαντικές σκηνές της Ρωσίας. Τον Μάρτιο του 2011, Ο Φιλίν αντικατέστησε στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Μπαλσόι τον Γιούρι Μπουρλάκα.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [05] Η «Μόνα Λίζα» ταξιδεύει στο φεγγάρι με λέιζερ!

    Μια ψηφιακή εικόνα της «Μόνα Λίζα», του διάσημου πίνακα του Λεονάρντο ντα Βίντσι, έστειλε η NASA στο φεγγάρι μέσω λέιζερ. Η αποστολή έγινε συγκεκριμένα από το κέντρο διαστημικών πτήσεων Goddard προς τον δορυφόρο "Lunar Reconnaissance Orbiter" (LRO), ο οποίος από το 2009 βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη.

    Η μετάδοση αποτέλεσε την πρώτη επίδειξη της νέας δυνατότητας επικοινωνίας σε μεγάλες αποστάσεις με τη βοήθεια των ακτίνων λέιζερ. Ήταν η πρώτη φορά που υπήρξε επικοινωνία της Γης με ένα σεληνιακό δορυφόρο, σε απόσταση περίπου 384.000 χιλιομέτρων, μέσω αυτής της οπτικής τεχνολογίας.

    Οι επιστήμονες της NASA πέτυχαν «με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια», καθώς η εικόνα μεταδόθηκε μέσω των παλμών λέιζερ που λαμβάνει από τη Γη σε συνεχή βάση το ειδικό όργανο-δέκτης λέιζερ (αλτίμετρο) του δορυφόρου LRO. «Είναι η πρώτη φορά που κάποιος πέτυχε μονής κατεύθυνσης επικοινωνία μέσω λέιζερ σε πλανητικές αποστάσεις», δήλωσε ο επιστήμων της NASA και του πανεπιστημίου ΜΙΤ Ντέηβιντ Σμιθ.

    Επιμέλεια: Π. Δρακόπουλος

    [06] Στους δήμους η ευθύνη των εμβολιασμών αδέσποτων ζώων κατά της λύσσας

    Τη μεγάλη ευθύνη των εμβολιασμών των αδέσποτων ζώων, κυρίως σκυλιών και γατιών, κατά της λύσσας καλούνται να επωμιστούν οι δήμοι της χώρας με αφορμή την εμφάνιση κρουσμάτων της νόσου στην Ελλάδα. Δεδομένου ότι η σχετική νομοθεσία του 2012 αποδίδει στην αρμοδιότητα των τοπικών αυτοδιοικήσεων κάθε θέμα που αφορά τα αδέσποτα, σχετική μνεία έχουν κάνει στους δήμους οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες των Περιφερειών της χώρας, ιδιαίτερα στις περιοχές όπου έχουν εντοπιστεί κρούσματα λύσσας αλλά και σε άλλους νομούς που γειτνιάζουν με αυτές.

    Παρ όλα αυτά, επιφυλάξεις για το αν τελικά οι δήμοι καταφέρουν να ανταποκριθούν σε αυτές τις υποχρεώσεις εκφράζουν οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της Κεντρικής Μακεδονίας καθώς εκτιμούν ότι, όπως διαφάνηκε σε πρόσφατη ενημέρωση των δήμων, οι τελευταίοι ισχυρίζονται πως δεν διαθέτουν τα απαραίτητα μέσα και κονδύλια για την υλοποίηση των εμβολιασμών. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι στην εν λόγω ενημέρωση συμμετείχαν μόνο οι μισοί από τους δήμους της Περιφέρειας.

    Από την αυτοδιοικητική πλευρά, επισημαίνεται ότι θα πρέπει να δοθεί ρητή εντολή από το αρμόδιο υπουργείο ώστε να προχωρήσει η συλλογή όλων των αδέσποτων ζώων και ο εμβολιασμός τους. "Εμείς εμβολιάζουμε οποιοδήποτε ζώο συλλαμβάνεται καθ υπόδειξη για κάποιο περιστατικό. Κάθε έτος κάνουμε 1150 εμβολιασμούς. Μέχρι τώρα στους τέσσερις δήμους της ανατολικής Θεσσαλονίκης έχουν εμβολιαστεί κατά της λύσσας δύο με διόμισι χιλιάδες αδέσποτα ζώα" σημειώνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Σταύρος Ζαμπέτογλου, Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης (ΣΥΠΠΑΖΑΘ). Ο σχετικός φορέας, άλλωστε, θεωρείται από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής ως καλό παράδειγμα διαχείρισης του θέματος αυτού στη Θεσσαλονίκη. Πάντως ο κ. Ζαμπέτογλου τονίζει ότι "το σύνολο των αδέσποτων ζώων στην ίδια περιοχή υπολογίζεται σε 8.000 περίπου και για τον εμβολιασμό όλων αυτών θα πρέπει να δοθεί ρητή εντολή από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης".

    Στο μεταξύ, αναμένεται το προσεχές διάστημα η υπογραφή από όλους τους συναρμόδιους υπουργούς της νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα ρυθμίζει, μεταξύ άλλων, λεπτομέρειες για τον εμβολιασμό άγριων ζώων στην ύπαιθρο, με τη ρίψη δολωματικών εμβολίων από εναέρια μέσα.

    [07] Νέα υποχώρηση της ζήτησης στα διαγνωστικά κέντρα, λόγω κρίσης

    Για δεύτερη συνεχή χρονιά υποχώρησε το 2011 η ζήτηση των υπηρεσιών ιδιωτικής πρωτοβάθμιας υγείας, καθώς η οικονομική κρίση και το περιορισμένο εισόδημα των καταναλωτών προκάλεσε μείωση της κίνησης στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και μετατόπιση της ζήτησης στις δημόσιες υπηρεσίες όπου οι χρεώσεις είναι χαμηλότερες.

    Το παραπάνω συμπέρασμα προκύπτει από έρευνα που πραγματοποίησε η Hellastat στην οποία εξετάζεται η εγχώρια αγορά των διαγνωστικών κέντρων. Ενδεικτικά, ο αριθμός των εργαστηριακών εξετάσεων στις δημόσιες υπηρεσίες το 2011 αυξήθηκε κατά 18%, ενώ οι επισκέψεις στα Κέντρα Υγείας κατά 22%.

    Όπως επισημαίνει η Hellastat, τον Φεβρουάριο του 2012 ο ΕΟΠΠΥ υπέγραψε σύμβαση με όλα τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα της χώρας, σύμφωνα με την οποία οι ασφαλισμένοι του μπορούν να πραγματοποιούν παρακλινικές εξετάσεις με την συμμετοχή ανά εξέταση να αγγίζει το 15%. Παράλληλα, προέβη σε κατάργηση του πλαφόν που ίσχυε μέχρι σήμερα για τον αριθμό των εξετάσεων που πραγματοποιούσε κάθε κέντρο.

    Κύριο πρόβλημα των εταιρειών, σύμφωνα με την Hellastat, είναι η μειωμένη ρευστότητα λόγω της καθυστερημένης είσπραξης των οφειλών από τα δημόσια ταμεία και της δυσχερούς πλέον τραπεζικής χρηματοδότησης. Χαρακτηριστικά, οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τα διαγνωστικά κέντρα για την πενταετία 2007-2011 ανέρχονται σε 650 εκατ. ευρώ ενώ μετά την 1/1/2012 προστέθηκαν επιπλέον 120 εκατ. ευρώ. Συνεπώς, οι εταιρείες αντιμετωπίζουν δυσχέρειες ως προς την καταβολή μισθών και ασφαλιστικών εισφορών, αδυναμία εξόφλησης προμηθευτών κ.α. Ακόμα, τα κρατικά τιμολόγια βάσει των οποίων αποζημιώνονται τα διαγνωστικά κέντρα παραμένουν σε ιδιαίτερα χαμηλά και σταθερά επίπεδα για περισσότερο από μια 15ετία.

    [08] Δεν επετεύχθη συμφωνία Ιράν-ΙΑΕΑ στις συνομιλίες της Τεχεράνης

    Οι πυρηνικοί επιθεωρητές του ΟΗΕ δεν κατάφεραν να επιτύχουν συμφωνία με το Ιράν για το αμφιλεγόμενο πυρηνικό του πρόγραμμα, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας των επιθεωρητών, επιστρέφοντας στη Βιένη ύστερα από διήμερες συνομιλίες στην Τεχεράνη.

    Ο Βέλγος Χέρμαν Νάκερτς, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΙΑΕΑ δήλωσε ότι νέος γύρος συνομιλιών ορίστηκε για τις 12 Φεβρουαρίου στην Τεχεράνη.

    "Είχαμε διήμερες εντατικές συνομιλίες. Οι διαφορές παραμένουν και για το λόγο αυτό δεν μπορέσαμε να συμφωνήσουμε στην επίλυση των εκκρεμών θεμάτων", τόνισε ο Νάκερτς στο αεροδρόμιο της Βιένης.

    Ο επικεφαλής των επιθεωρητών της ΙΑΕΑ υπογράμμισε ότι η ομάδα του δεν εξασφάλισε πρόσβαση στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Παρτσίν, όπως ήλπιζε.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [09] Με τη γλώσσα της αγάπης ή αλλιώς η ιστορία του Αντώνη και της Μπέτι Αμπατιέλου

    Πώς μπορεί να ανθίσει μια ιστορία αγάπης μέσα στη φωτιά του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, του ελληνικού Εμφυλίου και της ταραγμένης δεκαετίας του 1960 τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό; Με το καινούργιο του μυθιστόρημα, που έχει τίτλο «Το χαστουκόδεντρο» και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Τόπος», ο Άρης Μαραγκόπουλος εξιστορεί την πολύχρονη περιπέτεια που υπέμειναν κατά τη μεταπολεμική περίοδο ο Αντώνης και η Μπέτι Αμπατιέλου, καταφέρνοντας να μετατρέψουν τον έρωτα και τον γάμο τους σε σωσίβιο για την απομάκρυνσή τους από τη μέγγενη μιας εξαιρετικά ασταθούς και ρευστής εποχής.

    Ενταγμένος από πολύ νωρίς στο ναυτικό επάγγελμα, ο Αντώνης Αμπατιέλος (1914-1955) δούλεψε στις ΗΠΑ και την Αγγλία προπολεμικά ενώ λίγο πριν από το 1940 ηγήθηκε της ελεγχόμενης από το ΚΚΕ Ομοσπονδίας Ελληνικών Ναυτεργατικών Οργανώσεων (ΟΕΝΕ). Ο Αμπατιέλος δικάστηκε στην Ελλάδα για τη συνδικαλιστική του δράση μετά το τέλος του πολέμου, καταδικάστηκε σε θάνατο και παρέμεινε στις φυλακές από το 1947 έως το 1963. Η Μπέτι Μπάρλετ-Αμπατιέλου (1917-2011), δασκάλα ουαλικής καταγωγής, γνωρίστηκε με τον Αντώνη στο Κάρντιφ, χρημάτισε ανταποκρίτρια της βρετανικής Daily Worker στην Αθήνα κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου και υπήρξε μέλος του λονδρέζικου Συνδέσμου για τη Δημοκρατία στην Ελλάδα. Η Μπέτι είναι επίσης η πρωταγωνίστρια ενός θρύλου σύμφωνα με τον οποίο η ίδια έσπευσε να χαστουκίσει τη Φρειδερίκη το 1963 στο Λονδίνο όταν η τελευταία αρνήθηκε να παραλάβει υπόμνημα για την απελευθέρωση των ελλήνων πολιτικών κρατουμένων.

    Ο Άρης Μαραγκόπουλος ξετυλίγει με το Χαστουκόδεντρο την ιστορία των Αμπατιέλων από το 1941 μέχρι και το 1968, όταν η Μπέτι έχει απελαθεί από το καθεστώς των συνταγματαρχών και το ζευγάρι έχει εγκατασταθεί στην Αγγλία (θα εγκαταλείψουν την πατρίδα της Μπέτι μόνο μετά την πτώση της χούντας). Συνδυάζοντας το ιστορικό με το πολιτικό μυθιστόρημα, ο Μαραγκόπουλος θα ανεβάσει επί σκηνής ολόκληρο τον ελληνικό και παγκόσμιο μεταπόλεμο: τη Συμφωνία της Βάρκιζας, τον Πλαστήρα και τον Παπάγο, την αμερικανική οικονομική βοήθεια σε μιαν εγγενώς διεφθαρμένη δημόσια διοίκηση, τις εκτελέσεις, τους εκτοπισμούς και τις φυλακίσεις των στελεχών του ΚΚΕ, τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, τις πορείες της ειρήνης, τη σύγκρουση του Καραμανλή με τα Ανάκτορα, την κυριαρχία του μακαρθισμού στη Βόρεια Αμερική, τον θάνατο του Στάλιν και την άνοδο του Χρουστσόφ, την ανάπτυξη των πρώτων πυρηνικών όπλων, τον πόλεμο του Βιετνάμ, το ροζ σκάνδαλο Προφιούμο στη Βρετανία και τον Μάη του 1968 στη Γαλλία.

    [10] Δεν έχουν διακινηθεί στην ελληνική αγορά μοσχαρίσια μπιφτέκια με DNA αλόγου

    Δεν έχουν διακινηθεί στην ελληνική αγορά μοσχαρίσια μπιφτέκια (beef burgers) στα οποία εντοπίστηκε DNA αλόγου και είχαν πουληθεί στην αγορά της Ιρλανδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

    Όπως τονίζεται στη ανακοίνωση, στις 15.01.2013 η ιρλανδική Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (FSAI) δημοσίευσε τα ευρήματα ελέγχων, σύμφωνα με τα οποία διαπιστώθηκε η ύπαρξη DNA αλόγου σε μοσχαρίσια μπιφτέκια (beef burgers) που είχαν παραχθεί από τις επιχειρήσεις Silvercrest Foods και Liffey Meats Ltd στην Ιρλανδία και Anglo Beef Processors t/a Dalepak Foods Hambleton DC στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα παραπάνω προϊόντα είχαν διακινηθεί στην Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο από τις αλυσίδες λιανικής Tesco, Lidl, Aldi, Dunnes Stores και Iceland.

    Ο ΕΦΕΤ άμεσα επικοινώνησε με τις αντίστοιχες αρχές της Ιρλανδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίες ανέφεραν ότι τα εν λόγω προϊόντα δεν έχουν διακινηθεί στην ελληνική αγορά, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τα μέχρι σήμερα στοιχεία σχετικής διερεύνησης από τον ΕΦΕΤ. Ο ΕΦΕΤ παρακολουθεί το θέμα και είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις αντίστοιχες αρμόδιες Αρχές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 18 January 2013 - 9:30:23 UTC