Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Γάμοι, Κηδείες» και πέντε γυναίκες δεν έχουν τίποτα να φορέσουν
  • [02] Π. Σκουρλέτης: Συγκαλύπτουν την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ
  • [03] Τουρκία: 85 συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση κατά της άκρας αριστεράς
  • [04] Δωρεάν κλήσεις σε iPhone προσφέρει το Facebook
  • [05] Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου, για πολλές περιοχές, έως τις 6μ.μ.
  • [06] Ανάκληση μη ασφαλούς εμφιαλωμένου νερού από τον ΕΦΕΤ
  • [07] Οι απαγωγείς στην Αλγερία λένε πως θα πραγματοποιήσουν και άλλες επιχειρήσεις

  • [01] «Γάμοι, Κηδείες» και πέντε γυναίκες δεν έχουν τίποτα να φορέσουν

    Πόσες φορές δεν αναπόλησες ένα φόρεμα με ιδιαίτερη σημασία; Είναι πάντα η μόδα συνώνυμο της ψυχοσύνθεσης μιας γυναίκας; Και πώς μπορούν να οριστούν οι πιο σημαντικές σχέσεις και καταστάσεις στη ζωή της από τον τρόπο που επιλέγει να ντύνεται;

    Σε αυτά και άλλα ερωτήματα επιχειρεί να απαντήσει το θεατρικό έργο «Γάμοι, Κηδείες και δεν έχω τίποτα να φορέσω» της 'Αννας Χατζησοφιά - εμπνευσμένο από τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας και την πορεία της προς το σήμερα μέσα από την κληρονομιά της από προηγούμενες δεκαετίες.

    Μια κωμωδία σύγχρονης φόρμας όπου πέντε γυναίκες ανεβαίνουν στη σκηνή για μια θεατρική πρόβα η οποία σταδιακά εξελίσσεται σε παράσταση. Βασικός άξονας της αλληλεπίδρασης τους είναι η εξάρτηση που όλες οι γυναίκες έχουν με τα ρούχα.

    «Οι γυναίκες λατρεύουμε να μισούμε τη σχέση μας με τη μόδα. Μέσα από μια σύνθεση μονολόγων, ντουέτων και κουαρτέτων ανακαλύπτουμε πόσο άρρηκτα συνδεδεμένο είναι το ντύσιμο της γυναίκας με τις πιο σημαντικές και απόκρυφες στιγμές της ζωής της», εξηγεί μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Αννα Χατζησοφιά, που πέρα από το σενάριο , έχει αναλάβει και τη σκηνοθεσία της παράστασης.

    Σύμφωνα με τη γνωστή σεναριογράφο και σκηνοθέτη πρόκειται για ένα «κείμενο με εναλλαγές ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα, ένα μεταμοντέρνο σπονδυλωτό έργο που καταπιάνεται με θέματα καθαρά γυναικεία, όπως είναι η σχέση μας με το άλλο φύλο, ο πρώτος μας έρωτας, η σχέση μας με το σώμα μας, με το σεξ, η καταπίεση της μητέρα μας και τα λόγια της..». «Δεν είναι βέβαια μία ροζ χαριτωμένη τσιχλόφουσκα. Με άλλοθι τη μόδα, το έργο θίγει και σοβαρά ζητήματα όπως μία μαστεκτομή ή ένας βιασμός χωρίς να γίνεται διδακτικό», τονίζει.

    Η παράσταση κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου στη σκηνή του Booze Cooperativa (Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα), και θα παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη έως τις 26 Μαρτίου.

    [02] Π. Σκουρλέτης: Συγκαλύπτουν την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ

    «Ο Έλληνας πολίτης δεν διαμόρφωσε άποψη μόνο από τη χθεσινή εικόνα, αλλά από τις συζητήσεις όλου του προηγούμενου διαστήματος. Είδε την κορύφωση προσπαθειών εκ μέρους των δυνάμεων που συναποτελούν την κυβέρνηση, να συγκαλύψουν αυτή την υπόθεση, να την περιορίσουν μόνο στο πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου, να πέσει δηλαδή στα μαλακά αυτή η ιστορία» δήλωσε, στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΑ, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

    Επιτέθηκε, προσωπικά, στον κ. Σαμαρά, λέγοντας: «Και ο αρχιστράτηγος αυτής της συγκάλυψης ήταν ο πιο ήσυχος της χθεσινής συζήτησης, ο κ. Σαμαράς, ο οποίος εξόφλησε τα γραμμάτιά του προς τον κ. Βενιζέλο, που τον έκανε πρωθυπουργό».

    Οξεία κριτική άσκησε και στον κ. Κουβέλη, τονίζοντας: «Προσπάθησε να κρυφτεί, αλλά ξέρετε, αυτός είναι ο ρόλος του κομπάρσου σε αυτή την υπόθεση. Θα περίμενε κανείς να έχει μια πιο δυναμική παρουσία σε αυτό το κορυφαίο σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ».

    [03] Τουρκία: 85 συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση κατά της άκρας αριστεράς

    Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε σήμερα το πρωί σε πολλές πόλεις της χώρας 85 πρόσωπα ύποπτα για σχέσεις με μια παράνομη ακροαριστερή οργάνωση, μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

    Μεταξύ των υπόπτων, οι οποίοι συνελήφθησαν κυρίως στην Άγκυρα, τη Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη, περιλαμβάνονται περίπου 15 δικηγόροι ενός γραφείου της Κωνσταντινούπολης γνωστού επειδή αναλαμβάνει την υπεράσπιση μελών της άκρας αριστεράς, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [04] Δωρεάν κλήσεις σε iPhone προσφέρει το Facebook

    Μια νέα προσθήκη στην εφαρμογή κινητής τηλεφωνίας του Facebook επιτρέπει στους χρήστες του κοικωνικού δικτύου στις ΗΠΑ να καλούν «έξυπνες» συσκευές iPhone χωρίς την παραμικρή χρέωση, σύμφωνα με το BBC.

    Μέσω της εφαρμογής Facebook Messenger, οι χρήστες έχουν πλέον τη δυνατότητα να συνομιλούν οπουδήποτε υπάρχει διαθέσιμο δίκτυο wi - fi.

    Όπως ανακοίνωσε το Facebook, σχεδιάζει άμεσα να τροποποιήσει την εφαρμογή του, προκειμένου να είναι συμβατή και με «έξυπνα» κινητά με λογισμικό Android και Blackberry.

    [05] Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου, για πολλές περιοχές, έως τις 6μ.μ.

    Σε ισχύ θα είναι μέχρι τις 6 το απόγευμα η απαγόρευση απόπλου, από το λιμάνι του Πειραιά, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ.

    Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα -Ελληνική Ακτοφυλακή, από τον Πειραιά γίνονται κανονικά τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό με τα συμβατικά πλοία, ενώ για τα υδροπτέρυγα επιτρέπεται μόνο με ευθύνη πλοιάρχου.

    Για τη Σαλαμίνα, τα δρομολόγια από το Πέραμα και από την Πάχυ Μεγάρων, γίνονται κανονικά.

    Δεμένα λόγω απογορευτικού, εξακολουθούν να παραμένουν τα πλοία στο λιμάνι της Ραφήνας και του Λαυρίου.

    Κλειστή είναι επίσης η γραμμή Πρίνου Καβάλα. Κανονικά γίνονται τα δρομολόγια Κεραμωτή-Λιμένας Θάσου.

    [06] Ανάκληση μη ασφαλούς εμφιαλωμένου νερού από τον ΕΦΕΤ

    Στην ανάκληση μη ασφαλούς εμφιαλωμένου νερού, προέλευσης Ρουμανίας, με την εμπορική ονομασία "Water Spring Pramen Divu Φυσικό Μεταλλικό Νερό" στο οποίο ανιχνεύθηκε μικροβιολογικό φορτίο, προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΕΦΕΤ, κατά τη διενέργεια ελέγχων βάσει του προγράμματος «Επίσημος έλεγχος για τα εμφιαλωμένα νερά έτους 2012» (δειγματοληψία και ανάλυση) και σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, προέβη σε δειγματοληψία φυσικού μεταλλικού νερού από την Υπεραγορά MOLDOVA MON/ΠH E.Π.E. Αχαρνών 131, Αθήνα.

    Το δείγμα, εμφιαλωμένο νερό, προέλευσης Ρουμανίας, από την Firma Producatoare S.C. European Drinks SA, με την εμπορική ονομασία "Water Spring Pramen Divu Φυσικό Μεταλλικό Νερό", σε συσκευασία των 2 λίτρων, με αριθμό παρτίδας SID A 08:56 και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση 9/10/2013, κρίθηκε "ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ-ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ" διότι ανιχνεύθηκε μικροβιολογικό φορτίο.

    [07] Οι απαγωγείς στην Αλγερία λένε πως θα πραγματοποιήσουν και άλλες επιχειρήσεις

    Η οργάνωση που συνδέεται με την αλ-Κάιντα και υποστηρίζει πως βρίσκεται πίσω από την επίθεση και τη σύλληψη ομήρων σε ένα συγκρότημα εξόρυξης φυσικού αερίου στην Αλγερία, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα πραγματοποιήσει κι άλλες επιχειρήσεις, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Μαυριτανίας ANI επικαλούμενο έναν εκπρόσωπο της οργάνωσης.

    Η οργάνωση Μουλατχαμίν προειδοποίησε τους Αλγερινούς να "μείνουν μακριά από τις εγκαταστάσεις ξένων εταιρειών καθώς θα χτυπήσουμε ξανά εκεί που δεν το περιμένουν", μετέδωσε το ANI.

    Η πληροφορία δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί αμέσως, όμως το ANI διατηρεί στενές σχέσεις με την οργάνωση που έχει επικεφαλής τον Μοχτάρ Μπελμοχτάρ.

    Στο μεταξύ, από πηγή των αλγερινών δυνάμεων ασφαλείας έγινε γνωστό πως μια ομάδα ισλαμιστών μαχητών βρίσκεται ακόμη σήμερα μέσα στο συγκρότημα των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου, που κατελήφθη εξ εφόδου χθες από τις αλγερινές ειδικές δυνάμεις.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 18 January 2013 - 11:30:23 UTC