Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Με ευθύνη της συγκυβέρνησης και της τρόικας διαλύεται η Ελλάδα"
  • [02] Ξεκινάει σήμερα το πατρινό καρναβάλι
  • [03] Βοτανόκηπος με ελληνικά αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά
  • [04] Στην Αθήνα την Τρίτη ο υποψήφιος πρόεδρος της Κύπρου Γ. Λιλλήκας

  • [01] "Με ευθύνη της συγκυβέρνησης και της τρόικας διαλύεται η Ελλάδα"

    Υπέρ της ψήφου των ομογενών τάσσεται ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του προς την ημερήσια ομογενειακή εφημερίδα "Εθνικό Κήρυκα", με την ευκαιρία της επίσκεψής του στις ΗΠΑ, από τις 22 έως 25 Ιανουαρίου.

    "Είμαστε υπέρ της ψήφου των ομογενών, στο βαθμό που αποτυπώνει αυθεντικά τη βούληση του Απόδημου Ελληνισμού, χωρίς να αλλοιώνει τους πολιτικούς συσχετισμούς στην Ελλάδα" τόνισε ο κ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι "υπό την έννοια αυτή, θα βλέπαμε την ψήφο των ομογενών σε μια εκλογική περιφέρεια Εξωτερικού, χωρισμένη σε γεωγραφικές εκλογικές ζώνες, και με υποψήφιους, κατοίκους των περιοχών αυτών. Στη βάση αυτή και ανάλογα με τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους που θα συνταχθούν, μπορεί να καθοριστεί ένας συγκεκριμένος αριθμός βουλευτών από τον Απόδημο Ελληνισμό στο Κοινοβούλιο".

    Αναφερόμενος στη σημερινή ελληνική πραγματικότητα, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι "το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι αυτή τη στιγμή, με ευθύνη της συγκυβέρνησης και της τρόικας, διαλύεται η Ελλάδα". Στην ερώτηση αν είναι έτοιμος να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, υποστήριξε ότι "είμαστε πολύ πιο έτοιμοι από ό,τι ήταν τα κόμματα που τώρα κυβερνούν".

    Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ο οποίος κατά την επίσκεψή του σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη θα είναι ο κύριος ομιλητής σε δημόσιες εκδηλώσεις στο Ινστιτούτο Μπρούκινγκς, στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και στο Μεταπτυχιακό Κέντρο του Δημοτικού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (CUNY), ενώ στο περιθώριό τους θα έχει συναντήσεις με ακαδημαϊκούς και πολιτικούς κύκλους

    [02] Ξεκινάει σήμερα το πατρινό καρναβάλι

    «Σε μια δύσκολη περίοδο, το πατρινό καρναβάλι ανοίγει τα φτερά του και καλεί όλους να αφεθούν στη ξεγνοιασιά και στη μαγεία του». Το μήνυμα αυτό στέλνει ο πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου Πατρέων "Καρναβάλι Πάτρας" Χαράλαμπος Καρκούλιας, με αφορμή τη τελετή έναρξης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο.

    Μάλιστα, όπως σημειώνει, «το πατρινό καρναβάλι, που φέτος θα διαρκέσει περίπου δύο μήνες, αποτελεί μια ανεπανάληπτη νησίδα κεφιού και απόδρασης από την δύσκολη καθημερινότητα» και «φιλοδοξεί να παρασύρει και να σαγηνεύσει όσους συμμετάσχουν, αλλά και όσους παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις στα συναρπαστικά μονοπάτια της χαράς, της διασκέδασης, της ανατροπής και της δημιουργίας».

    Φέτος, η συντριπτική πλειοψηφία των δράσεων στηρίζονται στην τοπική καλλιτεχνική δημιουργία, αφού ένας μεγάλος αριθμός ομάδων και συντελεστών ενώνουν τις δυνάμεις τους.

    Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν στις 11 το πρωί και θα δώσουν γιορτινή ατμόσφαιρα στο κέντρο της πόλης. Θα πραγματοποιηθούν σε δυο άξονες, στην πλατεία Γεωργίου, από τις 11 το πρωί έως τις 11 το βράδυ και στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

    Μουσική, χορός, πρωτότυπα χάπενινγκ, δράσεις για τα παιδιά, καλλιτέχνες και θέατρα δρόμου και πλήθος εκπλήξεων θα ξετυλιχτούν μέσα από ευρηματικά δρώμενα, μεταδίδοντας τη ζωντάνια και τη χαρά.

    Στις 9 το βράδυ, ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς θα κηρύξει την επίσημη έναρξη του καρναβαλιού με τη δέουσα "καρναβαλική" επισημότητα και θα ακολουθήσει σόου με πυροτεχνήματα. Ταυτόχρονα, σύλλογοι σοκολατοριχτών θα τηρήσουν το παραδοσιακό αποκριάτικο έθιμο του σοκαλατοπόλεμου και θα παρουσιαστεί ένα νέο τραγούδι, που γράφτηκε ειδικά για το καρναβάλι.

    [03] Βοτανόκηπος με ελληνικά αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά

    Ο πρώτος βοτανόκηπος στην Ελλάδα που θα λειτουργεί από γυναικεία κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση, με αυτοφυή φυτά, τα οποία θα χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία παραδοσιακών σαπουνιών, κεραλοιφών και βοτανόλαδων, αναμένεται να λειτουργήσει σε έκταση 125 στρεμμάτων, στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

    Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της νεοσύστατης «ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ», μίας γυναικείας κοινωνικής- μη κερδοσκοπικής - συνεταιριστικής επιχείρησης, με στόχο τη συμβολή στην τοπική οικονομική ανάπτυξη μέσω της δημιουργίας θέσεων εργασίας, την αξιοποίηση ελληνικών αυτοφυών αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών και τοπικών παραδοσιακών ειδών καθώς και την ανάπτυξη σύνθετων δράσεων αγροτουρισμού. Με τον συνεταιρισμό συνεργάζονται επιστήμονες από τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό- Δήμητρα, η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ) και ο δήμος Λαγκαδά.

    «Στόχος μας είναι, μέχρι το 2014 να δημιουργήσουμε 50 θέσεις εργασίας, με χρηματοδότηση από κοινοτικά προγράμματα αλλά και από ιδίους πόρους. Παράλληλα, έχουμε ήδη έρθει σε επαφή με ομογενή επιχειρηματία στο Λονδίνο προκειμένου να δημιουργήσουμε δίκτυο πώλησης των προϊόντων μας» εξηγεί στο ΑΜΠΕ η Χρυσάνθη Αλεξάνδρου, ειδική σε θέματα οργάνωσης και διοίκησης τμήματος πωλήσεων κι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του συνεταιρισμού.

    Το μόνο που μένει για την επίτευξη του προγράμματος, είναι η επίσημη παραχώρηση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του χώρου του πρώην Δενδροκομικού Σταθμού Λαγκαδά που καταλαμβάνει έκταση 125 στρεμμάτων, όπου θα αναπτυχθούν οι δραστηριότητες της «ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ».

    [04] Στην Αθήνα την Τρίτη ο υποψήφιος πρόεδρος της Κύπρου Γ. Λιλλήκας

    Ο υποψήφιος για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα μεταξύ 22-23 Ιανουαρίου 2013.

    Ο κ. Λιλλήκας θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελο Μειμαράκη και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

    Ο υποψήφιος πρόεδρος θα παρουσιάσει τις θέσεις του σε πολιτική εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής και θα απαντήσει σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων.

    Την εκδήλωση στηρίζουν ο Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων Ελλάδας και η Κίνηση Ελλήνων Δικηγόρων για τα εθνικά θέματα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 19 January 2013 - 9:30:20 UTC