Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έκρηξη με δύο ελαφρά τραυματίες στο εμπορικό κέντρο The Mall στο Μαρούσι
  • [02] Ι. Βρούτσης: "Επιβεβλημένη η αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος"
  • [03] Αυστρία: Δημοψήφισμα για έναν επαγγελματικό στρατό ή διατήρηση της στρατιωτικής θητείας
  • [04] Βουλγαρία: Απόπειρα πολιτικής δολοφονίας
  • [05] Ο Ψαραντώνης και στα Ελληνικά Φεστιβάλ Σίδνεϊ και Μελβούρνης

  • [01] Έκρηξη με δύο ελαφρά τραυματίες στο εμπορικό κέντρο The Mall στο Μαρούσι

    Έκρηξη σημειώθηκε στις 10:50 στο εμπορικό κέντρο "The Mall" στο Μαρούσι.

    Η έκρηξη σημειώθηκε στο πρώτο επίπεδο του εμπορικού κέντρου όπου βρίσκονται εμπορικά καταστήματα και ένα υποκατάστημα τράπεζας, ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά δύο υπάλληλοι σεκιούριτι.

    Στις 9:55 άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία και είπε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβας σε 50 λεπτά ενώ ακολούθησε και νέο προειδοποιητικό τηλεφώνημα στις 9:58 στη ιστοσελίδα zougla.gr. Ο άγνωστος δεν ανέφερε οργάνωση, αλλά είπε ότι θα ακολουθήσει ανάληψη ευθύνης. Ενημερώθηκε η αστυνομία και στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες μαζί με την υπηρεσία ιδιωτικής ασφάλειας του εμπορικού κέντρου εκκένωσαν το χώρο.

    Η έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διαδικασία της εκκένωσης αλλά οι πολίτες είχαν απομακρυνθεί και στο χώρο υπήρχαν μόνο οι άνδρες σεκιούριτι και αστυνομικοί γι' αυτό και υπήρξαν ελαφροί τραυματισμοί.

    Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μικρής ισχύος. Από την αστυνομία έχει αποκλειστεί ο χώρος και γίνεται έρευνα από πυροτεχνουργούς.-

    [02] Ι. Βρούτσης: "Επιβεβλημένη η αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος"

    Νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα και συγχωνεύσεις ασφαλιστικών φορέων εξήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης.

    Σε δήλωσή του ο υπουργός Εργασίας τονίζει μεταξύ άλλων ότι θεωρεί «αναγκαία την τελική αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος, ώστε να μετατραπεί σε ένα υγιές άθροισμα ενιαίων κανόνων», τονίζοντας όμως ότι, «αυτό θα γίνει αφού προηγηθεί καταγραφή, μελέτη και διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς». Σημείωσε επίσης, ότι η αναμόρφωση αυτή είναι επιβεβλημένη προκειμένου να εμπεδωθεί «αίσθημα δικαιοσύνης αποτελεσματικότητας και βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος». «Είναι αυτό που χρωστάμε στις επόμενες γενιές των Ελλήνων», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης».

    Ο υπουργός Εργασίας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο συγχωνεύσεων των ασφαλιστικών φορέων και υποστήριξε, ότι «το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας είναι ένα άθροισμα εξαιρέσεων και στρεβλώσεων».

    «Παρά τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο παρελθόν, το σύστημα παραμένει δαιδαλώδες, κατακερματισμένο, με διαφορετικές ταχύτητες και ανισότητες. Ακόμα και σήμερα για παράδειγμα, διατηρούνται περίπου 90 μητρώα συνταξιούχων και 60 διαφορετικοί κλάδοι ασφάλισης. Με μια λέξη: Λαβύρινθος, που έχει ως συνέπεια, διοικητικό και οικονομικό κόστος για τον έλληνα πολίτη και συνταξιούχο», κατέληξε ο κ. Βρούτσης.

    Σχολιάζοντας την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο υπουργός Εργασίας εξέφρασε την πεποίθηση, ότι δε θα χρειαστεί καμιά περαιτέρω παρέμβαση στα εργασιακά, δεδομένου ότι «το ίδιο το ΔΝΤ δεν προτείνει κάτι καινούργιο, δεν προβάλλει κάποιο νέο αίτημα» ενώ αναφερόμενος στο μηχανισμό του κατώτατου μισθού, που έχει ήδη νομοθετηθεί σημείωσε ότι «θα αξιολογηθεί το Α΄ τρίμηνο του 2014, ως προς την απλότητα και την αποτελεσματικότητα του, τη μείωση της ανεργίας και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας».

    [03] Αυστρία: Δημοψήφισμα για έναν επαγγελματικό στρατό ή διατήρηση της στρατιωτικής θητείας

    Σχεδόν 6,3 εκατομμύρια Αυστριακοί καλούνται σήμερα στις κάλπες για να αποφασίσουν με δημοψήφισμα αν θα διατηρηθεί η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία σε αυτή τη μικρή δημοκρατία των Αλπεων, κράτος με καθεστώς ουδετερότητας, ή αν θα εμπιστευτούν την άμυνα της χώρας σε έναν επαγγελματικό στρατό.

    Η Αυστρία είναι από τις λίγες ευρωπαϊκές χώρες που επιβάλλει την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία. Ο κυβερνητικός συνασπισμός είναι βαθιά διχασμένος στο θέμα αυτό, με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SP?) να ζητεί τον τερματισμό της εξάμηνης στρατιωτικής θητείας, ενώ το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών (?VP) θέλει να παραμείνει το ισχύον σύστημα.

    Οι δύο πλευρές διεξήγαγαν μεγάλη προεκλογική εκστρατεία για το δημοψήφισμα, καθώς και οι δυο προσπαθούν να αποσπάσουν εκλογική δύναμη ενόψει και των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο του 2013.

    [04] Βουλγαρία: Απόπειρα πολιτικής δολοφονίας

    Η πρώτη απόπειρα πολιτικής δολοφονίας στη σύγχρονη ιστορία της Βουλγαρίας σημειώθηκε στη Σόφια,όταν νεαρός άνδρας προσπάθησε να πυροβολήσει με πιστόλι αερίου τον αρχηγό του «Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών»(ΚΔΕ) Αχμέτ Δογκάν,τη στιγμή κατα την οποία ο πρόεδρος της κεντρώας φιλελεύθερης παράταξης-εκφράζει πολιτικά,κυρίως τους μουσουλμάνους της Βουλγαρίας-εκφωνούσε την κεντρική ομιλία στην Πανεθνική διάσκεψη του ΚΔΕ.

    Οι τηλεοπτικές κάμερες των συνεργείων,κατέγραψαν σκηνές, άξιες για πολιτικό θρίλερ. Ευτυχώς το όπλο αερίου,όπως αποδείχθηκε αργότερα, δεν εκπυρσοκρότησε και στις δύο διαδοχικές φορές,που ο δράστης πάτησε τι σκανδάλη.Αυτό έδωσε ευκαιρία στον ίδιο τον ομιλητή να ξεπεράσει το πρωταρχικό σοκ και να αντιδράσει ενω αμέσως,οι άνδρες της προσωπικής ασφάλειας του αλλά και στελέχη της ηγεσίας του ΚΔΕ εφόρμησαν στον δράστη και τον ξυλοκόπησαν άγρια,προτού συγκρατηθούν από πιο ψύχραιμους σύνεδρους.

    Ο δράστης Οκτάι Εμινμεχμέτοφ έχει πλούσιο ποινικό μητρώο, με πολυάριθμες προσαγωγές αλλά και καταδίκες για παράνομη κατοχή ναρκωτικών, για ένοπλης ληστεία και άλλα εγκλήματα.Αυτό ανακοίωσε στα ΜΜΕ ο υπουργός Εσωτερικών Τσβετάν Τσβετάνοφ, σύμφωνα με τον οποίο,ο δράστης ανακρίνεται και δείγματα αίματος και ούρων του αναλύονται για αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες.

    [05] Ο Ψαραντώνης και στα Ελληνικά Φεστιβάλ Σίδνεϊ και Μελβούρνης

    Ο θρυλικός Ψαραντώνης εκτός από το φεστιβάλ Womadelaide της Αδελαίδας θα εμφανιστεί τόσο στο Ελληνικό Φεστιβάλ του Σίδνεϊ όσο και στο Φεστιβάλ Αντίποδες της Μελβούρνης το Μάρτιο.

    Τον Ιανουάριο του 2009, ο Ψαραντώνης έδωσε αξέχαστες παραστάσεις στο All Tomorrow's Parties Festival (ATP) της Αυστραλίας, που επιμελήθηκε ο Nick Cave & The Bad Seeds και που έγιναν στο Cockatoo Island του Σίδνεϊ και Mt Buller στη Βικτώρια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 20 January 2013 - 9:30:21 UTC