Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέες ανακαλύψεις από το «Curiosity»
  • [02] Ένα νέο υγιεινό ρόφημα, τσάι από καφέ!
  • [03] Στις ΗΠΑ από την Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας
  • [04] Αποδήμησε ο δημοσιογράφος Νίκος Αλιβιζάτος
  • [05] Μ. Μόντι: Ας πάρουμε την Ιταλία από τα χέρια των ανάξιων
  • [06] Ατρόμητος-Πλατανιάς: 1-0
  • [07] Ορκίστηκε ο αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν

  • [01] Νέες ανακαλύψεις από το «Curiosity»

    Το ρομποτικό όχημα - εργαστήριο "Curiosity" της NASA, εισήλθε σε μια νέα περιοχή του κρατήρα Γκέιλ του Άρη, όπου ανακάλυψε νέες ενδείξεις ότι κάποτε υπήρχε νερό και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες. Το ρόβερ εντόπισε στο έδαφος φλέβες πετρωμάτων γεμάτες ορυκτά και σφαιρίδια (πιθανώς από ένυδρο θειικό ασβέστιο ή γύψο), που στη Γη σχηματίζονται με την κυκλοφορία του νερού μέσα από τις ρωγμές των βράχων.

    Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι κάποτε ο πυθμένας του κρατήρα ήταν καλυμμένος με νερό. Ο επικεφαλής επιστήμονας της αποστολής Τζον Γκρότζινγκερ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι το ρόβερ πέτυχε το «τζακπότ».

    Οι γεωλόγοι δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ιζηματογενή πετρώματα που το "Curiosity" έχει διασχίσει από το σημείο που προσεδαφίστηκε πριν από πέντε περίπου μήνες, έως εδώ που έχει φθάσει τώρα. Όσο προχωρά σε πίσω στο γεωλογικό χρόνο, περνώντας από διαδοχικά όλο και παλαιότερα εκτεθειμένα γεωλογικά στρώματα, ανακύπτουν ολοένα περισσότερες ενδείξεις για την ύπαρξη νερού στο παρελθόν του «κόκκινου πλανήτη». Η πιθανή ανακάλυψη γύψου είναι μια σαφής τέτοια ένδειξη.

    Η εικαζόμενη ύπαρξη μιας γαλήνιας λίμνης στο βάθος του κρατήρα εξάπτει περαιτέρω το επιστημονικό ενδιαφέρον, σύμφωνα με τo ΒΒC και το "Science", επειδή ένα τέτοιο φυσικό περιβάλλον θεωρείται ότι θα προσέφερε κάποτε τις κατάλληλες συνθήκες για την ύπαρξη αρχαίας αρειανής ζωής (πιθανότατα σε επίπεδο μικροοργανισμών).

    [02] Ένα νέο υγιεινό ρόφημα, τσάι από καφέ!

    Στο υπαρξιακό δίλημμα «καφές ή τσάι», η απάντηση μπορεί πλέον να είναι «και τα δύο σε ένα». Πρόκειται για ένα αφέψημα σαν το τσάι που παράγεται από τα φύλλα του φυτού του καφέ και είναι πιο υγιεινό τόσο από τον κανονικό καφέ, όσο και από το τσάι. Το «καφε-τσάι» που παρασκευάζεται από το βράσιμο των φύλλων του καφέ και όχι από τους κόκκους του, είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε ουσίες ωφέλιμες για την υγεία, σύμφωνα με ερευνητές από τη Βρετανία.

    Οι ερευνητές των διάσημων Βασιλικών Βοτανικών Κήπων Κιού, στα περίχωρα του Λονδίνου, σε συνεργασία με γάλλους συναδέλφους τους ερευνητές από την Κοινή ΕρευνητικήΜονάδα για τις Γεωργικές Καλλιέργειες του Μονπελιέ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βοτανολογικό περιοδικό "Annals of Botany", σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ», πιστεύουν ότι το τσάι από καφέ αποτελεί ένα άκρως υγιεινό ρόφημα, που είναι σε θέση να ανταγωνιστεί τόσο τον κανονικό καφέ, όσο και το μαύρο ή το πράσινο τσάι. Μάλιστα, επειδή περιέχει μικρές ποσότητες καφεΐνης, δεν είναι ούτε τόσο πικρό όσο ο καφές, ούτε τόσο δυνατό όσο το τσάι.

    Το τσάι από φύλλα καφέ θεωρείται ότι μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακού προβλήματος και διαβήτη. Τα φύλλα του περιέχουν περισσότερες αντιοξειδωτικές ουσίες από το συμβατικό τσάι, καθώς και μια φυσική χημική ουσία (τη μανγκιφερίνη) που υπάρχει σε αφθονία στα τροπικά φρούτα μάνγκο και καταπολεμά τις φλεγμονές στον οργανισμό, ρίχνει τη χοληστερίνη και προστατεύει τα νευρικά κύτταρα του εγκεφάλου.

    [03] Στις ΗΠΑ από την Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας

    Στις ΗΠΑ θα βρίσκεται από τις 22 έως τις 25 Ιανουαρίου ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής αντιπροσωπείας αποτελούμενης από τους Γ. Σταθάκη, Γ. Μηλιό, Ρ. Δούρου και Ν. Παππά.

    Ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον και τη Νέα Υόρκη, προκειμένου να συμμετάσχει σε δημόσιες εκδηλώσεις που διοργανώνει το Ινστιτούτο Μπρούκινγκς και το Πανεπιστήμιο Κολούμπια, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Levy.

    [04] Αποδήμησε ο δημοσιογράφος Νίκος Αλιβιζάτος

    Έφυγε την Παρασκευή, σε ηλικία 60 ετών, μετά από μια μακρόχρονη και γενναία μάχη με την επάρατο νόσο ο Νίκος Αλιβιζάτος. Ήταν ένας από τους διακριτικούς και βαθειά καταρτισμένους δημοσιογράφους και νομικούς.

    Τον χαρακτήριζε η,ουσιαστική και σε βάθος,γνώση των θεμάτων.

    Η κηδεία του Νίκου Αλιβιζάτου θα γίνει, την Δευτέρα 21/1, στις 4μ.μ από το Νεκροταφείο Ζωγράφου.

    [05] Μ. Μόντι: Ας πάρουμε την Ιταλία από τα χέρια των ανάξιων

    Ο Μάριο Μόντι σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα»,παραλληλίζει, και πάλι, την κατάσταση της χώρας του με εκείνη της Ελλάδας.

    «Διαπιστώνουμε ότι, χάρη στην θυσία των Ιταλών, υπάρχουν κάποια θετικά αποτελέσματα σε ότι αφορά τα επιτόκια, τις εξαγωγές, τα ομόλογα του δημοσίου. Πρέπει να αναρωτηθούμε τι θα είχε συμβεί,όμως, αν οι αποφάσεις αυτές δεν είχαν ληφθεί και είχαμε βρεθεί στην θέση των Ελλήνων», δηλώνει ο Ιταλός υπηρεσιακός πρωθυπουργός.

    «Για το λόγο αυτό-προσθέτει- θα συνεχίσω να αναφέρω και στις δημόσιες ομιλίες μου ότι δεν πρέπει να αφήσουμε την χώρα μας να ξαναπέσει στα χέρια των ανάξιων εκείνων που την οδήγησαν στην κατάσταση του Νοεμβρίου του 2011».

    Σύμφωνα με τον Μάριο Μόντι, «τώρα, που ξεπεράσθηκε η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, μπορεί να γίνει αναφορά σε μια βαθμιαία μείωση των φόρων, χωρίς υπερβολές και υποσχέσεις, που δεν θα μπορέσουν, στην συνέχεια, να τηρηθούν».

    [06] Ατρόμητος-Πλατανιάς: 1-0

    Χωρίς να είναι καλύτερος από τον αντίπαλό του, ο Ατρόμητος επικράτησε 1-0 του Πλατανιά, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Το γκολ που έκρινε το ματς πέτυχε στο 38΄ ο Μπρίτο, χάρη στο οποίο η ομάδα του Περιστερίου παρέμεινε στην 4η θέση της βαθμολογίας.

    Αυτή την ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι αναμετρήσεις Ξάνθης-Κέρκυρας και Ολυμπιακού-ΠΑΣ Γιάννινα.

    Το σημερινό πρόγραμμα της αγωνιστικής ολοκληρώνεται με τον αγώνα Άρης-ΑΕΚ (19:30).

    [07] Ορκίστηκε ο αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν

    Ο αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν ορκίστηκε σήμερα για τη δεύτερη θητεία του στη διάρκεια τελετής στην επίσημη κατοικία του.

    Η ορκωμοσία του Μπάιντεν πραγματοποιήθηκε από τη δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, Σόνια Σοτομαγιόρ. Είναι η πρώτη φορά που ισπανός δικαστής πραγματοποιεί την ορκωμοσία για ένα από τα δυο ανώτατα αξιώματα της χώρας.

    Στην τελετή παρευρέθησαν η οικογένεια του Τζο Μπάιντεν, περίπου 120 προσκεκλημένοι και ορισμένοι δημοσιογράφοι.

    Βάσει του αμερικανικού Συντάγματος πρόεδρος και αντιπρόεδρος πρέπει να ορκιστούν την 20ή Ιανουαρίου. Ο πρόεδρος Ομπάμα θα ορκιστεί στη διάρκεια λιτής τελετής στο Λευκό Οίκο στις 11:55 τοπική ώρα (18:55 ώρα Ελλάδας).

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 20 January 2013 - 15:30:22 UTC