Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τελεσίγραφο Κεδίκογλου στους απεργούς
  • [02] "Δεν μπορεί να γίνει η Ευρώπη αλ λα καρτ" λέει ο Λοράν Φαμπιούς
  • [03] Συγκροτήθηκε σε σώμα η Προανακριτική Επιτροπή
  • [04] Εκατοντάδες προσαγωγές και συλλήψεις από το πρωί στην Πάτρα
  • [05] Η κυβέρνηση μελετά την τροποποίηση του Πτωχευτικού Κώδικα
  • [06] «Και με τη βούλα» παρελθόν από τον Ολυμπιακό ο Β.Τοροσίδης
  • [07] Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου - Γ. Λιλλήκα
  • [08] Συνεδριάζει η Προανακριτική για τη "λίστα Λαγκάρντ"
  • [09] Στα 145 εκατ. ευρώ ο ΦΠΑ που στερήθηκε το κράτος από πλαστά - εικονικά στοιχεία
  • [10] Η ΕΕ έχει ανάγκη τη Βρετανία λέει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Σουλτς

  • [01] Τελεσίγραφο Κεδίκογλου στους απεργούς

    Στα άκρα φτάνει η σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και εργαζόμενων στα μέσα μεταφοράς, οι οποίοι συνεχίζουν τις απεργίες παρά τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης ότι είναι παράνομες.

    Με δήλωσή του στον ραδιοσταθμό «ΒΗΜΑ Fm», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, διεμήνυσε: «Μέχρι αύριο οι πρωτεργάτες να συμμορφωθούν με τις δικαστικές αποφάσεις, αλλιώς θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου. Η νομοθεσία προβλέπει τι πρέπει να γίνει σε όσους πρωτοστατούν στις απεργίες».

    Νωρίτερα, στο ενδεχόμενο επίταξης, οι εργαζόμενοι δήλωσαν ανυποχώρητοι και διαμήνυσαν ότι θα απαντήσουν «με πόλεμο στον πόλεμο της κυβέρνησης».

    «Θα έχουμε μπλακ αόυτ στις συγκοινωνίες αν η κυβέρνηση προχωρήσει σε επίταξη κι αυτό δεν είναι απειλή» είπε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Κίνησης της ΣΤΑΣΥ, Χρήστος Κούκης.

    Σημειώνεται ότι οι συρμοί του μετρό είναι σήμερα ακινητοποιημένοι για έβδομη συνεχή ημέρα, ενώ στάσεις εργασίας από τις 12.00 έως τις 16.00 πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι σε ηλεκτρικό και τραμ.

    Η ΔΗΜΑΡ με ανακοίνωσή της ζητά να υπάρξει λύση που θα αντιστοιχείται με την υπάρχουσα νομοθετική ρύθμιση για το μισθολόγιο και θα διατηρεί ταυτόχρονα το θεσμό της συλλογικής σύμβασης.

    Όπως σημειώνει η ΔΗΜΑΡ, οι εργαζόμενοι στον χώρο των αστικών συγκοινωνιών καλύπτονται από τη συλλογική αυτονομία και συνάπτουν με το δημόσιο συλλογικές συμβάσεις εργασίας

    [02] "Δεν μπορεί να γίνει η Ευρώπη αλ λα καρτ" λέει ο Λοράν Φαμπιούς

    " Η Ευρώπη δεν μπορεί "να γίνει α λα καρτ" δήλωσε σήμερα ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς αντιδρώντας στα σχέδια του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον να διοργανώσει δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Τη δήλωση αυτή έκανε ο Φαμπιούς πριν από την έναρξη της ομιλίας του βρετανού πρωθυπουργού.

    "Δεν μπορούμε να κάνουμε την Ευρώπη α λα καρτ", τόνισε ο Φαμπιούς στο ραδιοσταθμό France Info. "Ελπίζουμε ότι οι Βρετανοί θα έχουν θετική συμβολή στην Ευρώπη. Ομως, η Ευρώπη, ας δεχθούμε ότι είναι μια ποδοσφαιρική ομάδα. Μπαίνει κάποιος στην ομάδα αυτή, αλλά από τη στιγμή που είναι σ΄αυτήν δεν μπορεί να πει ότι παίζει ράγκμπι", τόνισε ο Φαμπιούς.

    "Αυτό εγκυμονεί κινδύνους για την ίδια τη Βρετανία γιατί θα είναι δύσκολο για τη χώρα αυτή να βρεθεί εκτός Ευρώπης ", πρόσθεσε.

    "Κάποια ημέρα είχα μια συνάντηση με βρετανούς επιχειρηματίες και τούς είπα: ακούστε, εάν η Βρετανία αποφασίσει να εγκαταλείψει την Ευρώπη, εμείς θα τής στρώσουμε το κόκκινο χαλί", είπε ο Φαμπιούς απαντώντας έτσι στο βρετανό πρωθυπουργό, ο οποίος είχε δηλώσει έτοιμος να στρώσει το κόκκινο χαλί στις εταιρείες που επιθυμουν να γλιτώσουν από την υψηλή φορολογία στη Γαλλία.

    [03] Συγκροτήθηκε σε σώμα η Προανακριτική Επιτροπή

    Η Προανακριτική Επιτροπή εξέλεξε το προεδρείο της με επτά ψήφους υπέρ και έξι λευκά. Πρόεδρός της εξελέγη ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, αντιπρόεδρος ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και γραμματέας ο Ανδρέας Κουτσούμπας.

    Αυτή ήταν η πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας την οποία υπερψήφισαν οι πέντε βουλευτές της ΝΔ και οι δύο από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ. Λευκό ψήφισαν οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και οι τρεις βουλευτές που εκπροσωπούν τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τη Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ.

    Η προανακριτική Επιτροπή συνεχίζει τις εργασίες της με διαδικαστικού χαρακτήρα θέματα, προκειμένου να προσδιορίσει τις ημέρες και τις ώρες των συνεδριάσεών της, ενώ μια πρώτη συζήτηση θα γίνει και σχετικά με τις προτάσεις των κομμάτων σε ό,τι αφορά την κλήτευση των μαρτύρων.

    [04] Εκατοντάδες προσαγωγές και συλλήψεις από το πρωί στην Πάτρα

    Εκατοντάδες προσαγωγές και δεκάδες συλλήψεις μεταναστών γίνονται από νωρίς το πρωί στην Πάτρα, το Αίγιο και την Κάτω Αχαΐα, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς».

    Στην επιχείρηση μετέχουν δεκάδες αστυνομικοί από την Αχαΐα, το Μεσολόγγι, το Αγρίνιο και άλλες περιοχές της δυτικής Ελλάδος και πραγματοποιούν ελέγχους, προκειμένου να εντοπίσουν μετανάστες, οι οποίοι δεν έχουν νομιμοποιητικά έγγραφα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη προσαχθεί περισσότεροι από 200 μετανάστες και έχουν συλληφθεί περισσότεροι από 80.

    Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στο κέντρο κράτησης στην Κόρινθο, ενώ σύμφωνα με αξιωματικούς της Αστυνομίας η επιχείρηση θα συνεχισθεί έως τις βραδινές ώρες. Οι έλεγχοι των αστυνομικών γίνονται κυρίως στη λιμενική ζώνη της Πάτρας, σε δρόμους που οδηγούν προς το λιμάνι της πόλης, αλλά και σε εγκαταλειμμένα κτίρια, όπου βρίσκουν πρόχειρο καταφύγιο οι μετανάστες.

    [05] Η κυβέρνηση μελετά την τροποποίηση του Πτωχευτικού Κώδικα

    Την τροποποίηση του Πτωχευτικού Κώδικα και ιδίως του πλαισίου που διέπει την προπτωχευτική διαδικασία εξυγίανσης και αναδιάρθρωσης των επιχειρήσεων, μελετά η κυβέρνηση.

    Έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, αναφέρει ότι επανεξετάζονται από τα αρμόδια υπουργεία οι διατάξεις που διέπουν την προπτωχευτική διαδικασία εξυγίανσης και μελετάται η ανάγκη τροποποιήσεων με σκοπό την καλύτερη προστασία όλων των πιστωτών, των εργαζομένων, των προμηθευτών, των ασφαλιστικών ταμείων, των τραπεζών, που διεκδικούν νόμιμες οφειλές.

    Όπως ειδικότερα κάνει γνωστό ο κ. Μαυραγάνης, εξετάζεται τροποποίηση του έκτου κεφαλαίου του Πτωχευτικού Κώδικα (άρθρα 99 επ. ΠτΚ) καθώς και του εβδόμου κεφαλαίου (107 επ. ΠτΚ), που ρυθμίζει εξυγιαντικού χαρακτήρα διαδικασία και διαδικασία σχεδίου αναδιοργάνωσης πτωχευμένων επιχειρήσεων.

    «Οι εξεταζόμενες τροποποιήσεις αποσκοπούν στη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου, ως ενός από τους βασικούς πιστωτές των επιχειρήσεων που αιτούνται υπαγωγή στις εν λόγω εξυγιαντικές διαδικασίες» αναφέρει ο υφυπουργός Οικονομικών.

    Το έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση που του είχε απευθύνει ο βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, με την οποία ζητούσε τροποποιήσεις προκειμένου να υπάρχει ρητή και σαφής προστασία όλων των πιστωτών που διεκδικούν νόμιμες οφειλές.

    [06] «Και με τη βούλα» παρελθόν από τον Ολυμπιακό ο Β.Τοροσίδης

    Παρελθόν «και με τη βούλα» αποτελεί πλέον από τον Ολυμπιακό ο Βασίλης Τοροσίδης.

    Η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ με μία λιτή ανακοίνωση γνωστοποίησε και επίσημα τη συμφωνία της με τη Ρόμα για την παραχώρηση του διεθνούς αμυντικού, το συμβόλαιο του οποίου έληγε το καλοκαίρι. Ο 28χρονος άσος ολοκληρώνει έτσι έναν εξαετή κύκλο στο λιμάνι, όπου μετακόμισε τον Ιανουάριο του 2007, προερχόμενος από την Ξάνθη.

    Ο Τοροσίδης βρίσκεται από χθες στην ιταλική πρωτεύουσα, έχει ήδη συμφωνήσει με τους «τζιαλορόσι» τους όρους του συμβολαίου του και η μεταγραφή του αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της ημέρας.

    [07] Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου - Γ. Λιλλήκα

    «Απόψεις και εμπειρίες από την οικονομική κατάσταση στην Κύπρο και την Ελλάδα» συζήτησαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υποψήφιος για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας, κατά τη συνάντηση που είχαν στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος, στην Ιπποκράτους.

    [08] Συνεδριάζει η Προανακριτική για τη "λίστα Λαγκάρντ"

    Άρχισε πριν από λίγο, με την εκλογή προεδρείου, η συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής, που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

    Πρόεδρος της επιτροπής, η οποία απαρτίζεται από 13 μέλη, προτάθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

    Σήμερα, η επιτροπή θα ασχοληθεί με διαδικαστικού χαρακτήρα θέματα όπως οι ημέρες και οι ώρες που θα συνεδριάζει, ενώ τα κόμματα αναμένεται να καταθέσουν και τις προτάσεις τους σχετικά με την κλήτευση των πρώτων μαρτύρων που θα καταθέσουν στην Προανακριτική.

    Η λίστα των πρώτων μαρτύρων αναμένεται να οριστικοποιηθεί πιθανότατα αύριο.

    [09] Στα 145 εκατ. ευρώ ο ΦΠΑ που στερήθηκε το κράτος από πλαστά - εικονικά στοιχεία

    Στο ποσό των 91.080.415,55 ευρώ ανέρχεται ο ΦΠΑ που δεν αποδόθηκε λόγω της έκδοσης πλαστών/εικονικών φορολογικών στοιχείων, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών. Τα στοιχεία αυτά προέκυψαν από τους ελέγχους του ΣΔΟΕ, κατά το χρονικό διάστημα από 1.1.2012 έως 31.10.2012, σε επιχειρήσεις που εξέδωσαν ή έλαβαν πλαστά ή εικονικά φορολογικά στοιχεία.

    Από τους ελέγχους προέκυψε, επίσης, ότι το ποσό ΦΠΑ που εξέπεσε και άρα δεν εισπράχθηκε, λόγω της λήψης πλαστών/εικονικών φορολογικών στοιχείων, ανέρχεται σε 54.111.644,18 ευρώ, ανεβάζοντας τις συνολικές απώλειες από ΦΠΑ σε 145,19 εκατ. ευρώ.

    Τα ανωτέρω στοιχεία περιλαμβάνονται σε έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση που είχαν καταθέσει για την εφαρμογή του μέτρου των ηλεκτρονικών τιμολογίων ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάρις Μουτσινάς και η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη.

    Όπως ενημερώνει ο κ. Μαυραγάνης, στο στάδιο της επεξεργασίας βρίσκονται ήδη οι υπουργικές αποφάσεις για την εφαρμογή του μέτρου της ηλεκτρονικής διαβίβασης δεδομένων των φορολογικών στοιχείων και των αποδείξεων που εκδίδονται με τη χρήση ταμειακών μηχανών, σε βάση δεδομένων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

    Ο υφυπουργός ενημερώνει, επίσης, ότι έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση τα σχέδια των εγκυκλίων για τις νέες τεχνικές προδιαγραφές των φορολογικών ταμειακών μηχανών και της αναβάθμισης λογισμικού ΕΑΦΔΣΣ (Ειδική Ασφαλής Φορολογική Διάταξη Σήμανσης Στοιχείων), ώστε να παράγουν αξιοποιήσιμες πληροφορίες για φορολογικό έλεγχο.

    [10] Η ΕΕ έχει ανάγκη τη Βρετανία λέει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Σουλτς

    Η ΕΕ έχει ανάγκη τη Βρετανία ως "πλήρες μέλος", δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς μετά την ομιλία του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία να οργανωθεί ένα δημοψήφισμα για τη συμμετοχή της χώρας του στην ΕΕ.

    Σε σημερινή ομιλία του, κατά την οποία κάλεσε να επικεντρωθεί και πάλι η σχέση της χώρας του με την ΕΕ "στην ενιαία αγορά", ο Κάμερον υποσχέθηκε, αν επανεκλεγεί, να οργανώσει ως το 2017 το δημοψήφισμα αυτό.

    "Έχουμε ανάγκη ένα Ηνωμένο Βασίλειο που να είναι πλήρες μέλος της ΕΕ, που να μην μένει αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Ντόβερ", αναφέρει ο Σουλτς στο λογαριασμό του στο Twitter.

    "Το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να διαμορφώσει την ΕΕ δουλεύοντας με τους εταίρους της", πρόσθεσε.

    "Όταν θα έχουμε διαπραγματευθεί μια νέα συμφωνία" για τις σχέσεις της Βρετανίας με την ΕΕ θα προκηρυχθεί το δημοψήφισμα, δήλωσε ο Κάμερον στη σημαντική ομιλία του για την Ευρώπη, προσθέτοντας: "θα προσφέρουμε στους Βρετανούς ένα δημοψήφισμα με μια πολύ απλή επιλογή: να παραμείνουν στους κόλπους της ΕΕ σ' αυτή τη νέα βάση ή να εξέλθουν πλήρως απ' αυτή. Θα είναι ένα δημοψήφισμα για τη συμμετοχή ή όχι στην ΕΕ".

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 23 January 2013 - 11:30:26 UTC