Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Χατζηδάκης: Ικανοποίηση για την επαναλειτουργία του μετρό
  • [02] Ε. Σακαγιάν: Κάθε άνθρωπος που επιθυμεί υφίσταται μαρτύριο
  • [03] Νέες εικαστικοί από το Ιράν με έργα «μη εκτεθειμένα»
  • [04] Όπεν Αυστραλίας: Ο Μάρεϊ αντίπαλος του Τζόκοβιτς στον τελικό
  • [05] Αμετακίνητη δηλώνει η κυβέρνηση
  • [06] Κ. Χατζηδάκης: Δεν θα υπάρξει καμία εξαίρεση στην εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου
  • [07] Αύριο αποφασίζουν οι αγρότες για τις κινητοποιήσεις τους
  • [08] Έληξε η κατάληψη του κέντρου ελέγχου στον σταθμό του μετρό "Άγιος Αντώνιος"
  • [09] Κατάληψη εργαζομένων του Μετρό στο κέντρο ελέγχου του σταθμού "Άγιος Αντώνιος"
  • [10] Μπερλουσκόνι: Η Ιταλία θα εγκαταλείψει το ευρώ, αν η ΕΚΤ δεν εγγυηθεί το χρέος της

  • [01] Κ. Χατζηδάκης: Ικανοποίηση για την επαναλειτουργία του μετρό

    Την ικανοποίηση της κυβέρνησης για την επαναλειτουργία των μέσων σταθερής τροχιάς, εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Μεταφορών, Κ. Χατζηδάκης, διαμηνύοντας πως «η κυβέρνηση θα εφαρμόσει το ενιαίο μισθολόγιο χωρίς εξαιρέσεις».

    «Η κυβέρνηση δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αφήσει τη χώρα να εκτροχιαστεί και να πάνε χαμένες οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών. Γι αυτό τον λόγο δεν έχει άλλη δυνατότητα παρά να εφαρμόσει το ενιαίο μισθολόγιο, χωρίς εξαιρέσεις» είπε.

    «Είμαστε ικανοποιημένοι που οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ έβαλαν και πάλι σε λειτουργία τα μέσα σταθερής τροχιάς. Πολύ περισσότερο ικανοποιημένοι είναι οι επιβάτες» επισήμανε ο υπουργός και κατέληξε: «Ο δρόμος σίγουρα έχει δυσκολίες, μόνο αν μείνουμε σ΄αυτή την πορεία κυβέρνηση και πολίτες μπορούμε να τα καταφέρουμε».

    [02] Ε. Σακαγιάν: Κάθε άνθρωπος που επιθυμεί υφίσταται μαρτύριο

    Το βασικό και πρωτόγονο ένστικτο, η σεξουαλικότητα, είναι η αφετηρία στα καινούρια έργα του Εδουάρδου Σακαγιάν, προκειμένου να μιλήσει για το αγαπημένο του θέμα, την απομόνωση και την ανθρώπινη μοναξιά .

    Η έκθεσή του, στη γκαλερί «Kαλφαγιάν», με δέκα πίνακες μεγάλων διαστάσεων, δε χαϊδεύει τις αισθήσεις ούτε τα αισθήματα. Τα συμπλέγματα γυμνών ανθρώπινων μορφών που απεικονίζονται στις πιο ιδιωτικές τους στιγμές, αποκαλύπτουν μια κατάσταση βαθιάς, υπαρξιακής ανάγκης για επικοινωνία μεταξύ τους.

    Σε κάποιους πίνακες είναι παρόντες και οι «θεατές» του Εδουάρδου Σακαγιάν, σε αυτή την ατομική έκθεση, που δεν έχει τίτλο. Aν είχε, θα ήταν αυτό που ο ίδιος ο ζωγράφος ορίζει ως «Πάθη και μάρτυρες της επιθυμίας».

    [03] Νέες εικαστικοί από το Ιράν με έργα «μη εκτεθειμένα»

    Νέες γυναίκες εικαστικοί που ζουν και δημιουργούν στο Ιράν, σε μια από τις σπάνιες παρουσιάσεις της δουλειάς τους, εκθέτουν ομαδικά το έργο τους, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, από τις 19 Φεβρουαρίου, υπό τον τίτλο "Unexposed''.

    Η Αθήνα, είναι ο δεύτερος σταθμός της περιοδικής έκθεσης, που έρχεται από τις Βρυξέλλες και συνεχίζει την άνοιξη, στην Βαρσοβία.

    Οι «μη εκτεθειμένες»,( Unexposed) καλλιτέχνιδες παρουσιάζουν 70 έργα ,- ζωγραφική βίντεο και κατασκευές. Πρόκειται για το έργο 40 νέων γυναικών, που επιλέχθηκαν ανάμεσα σε 400 καλλιτέχνιδες, με κριτήριο ότι ζουν μόνιμα στο Ιράν, έχουν γεννηθεί μεταξύ 1971 και 1991 και έχουν τουλάχιστον μια ατομική έκθεση στο βιογραφικό τους.

    [04] Όπεν Αυστραλίας: Ο Μάρεϊ αντίπαλος του Τζόκοβιτς στον τελικό

    Ο Άντι Μάρεϊ θα είναι ο αντίπαλος του Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του Αυστραλιανού Οπεν, που θα γίνει την Κυριακή στη Μελβούρνη. Ο Βρετανός «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Πεκίνου επικράτησε μετά από συγκλονιστικό αγώνα του Ελβετού Ρότζερ Φέντερερ με 6-4, 6-7, 6-3, 6-7, 6-2 και εξασφάλισε τη συμμετοχή του σε τελικό γκραν-σλαμ για έκτη φορά στην καριέρα του.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Τζόκοβιτς προκρίθηκε χθες στον τελικό, νικώντας πολύ άνετα τον Ισπανό Φερέρ.

    [05] Αμετακίνητη δηλώνει η κυβέρνηση

    Μήνυμα πως η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω στο θέμα της απεργίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, έστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, λίγο μετά την ανακοίνωση της επίταξης των απεργών εργαζομένων, από τον υπουργό Ανάπτυξης και Μεταφορών, Κωστή Χατζηδάκη.

    Το νέο μισθολόγιο πρέπει να εφαρμοστεί χωρίς καμία εξαίρεση, ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρναρας, μετά από συνεργασία που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Την κήρυξη 24ωρης απεργίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για σήμερα και παναττικής πανεργατικής στάσης εργασίας (από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα) αποφάσισε το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας, μετά την απόφαση της Κυβέρνησης για την επίταξη στο μετρό.

    Σήμερα, ακινητοποιημένα βρίσκονται έως τη λήξη της κυκλοφορίας τους, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, το τραμ, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. 24ωρη απεργία πραγματοποιεί και ο ΟΣΕ.

    Oι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, στον προαστιακό σιδηρόδρομο και στα τρένα προχωρούν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από το Σάββατο 26 Ιανουαρίου έως και την Τρίτη 29 Ιανουαρίου, εφόσον η κυβέρνηση δεν πάρει πίσω την επίταξη.

    Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς δηλώνουν ότι η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει σε διάλογο μαζί τους επέλεξε τον «αυταρχικό δρόμο» της επίταξης και διαμηνύουν πως οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και θα διευρυνθούν όσο διαρκεί η επίταξη των εργαζομένων.

    Την κάλυψη των κινητοποιήσεων στις συγκοινωνίες, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ.

    [06] Κ. Χατζηδάκης: Δεν θα υπάρξει καμία εξαίρεση στην εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου

    Είμαστε ικανοποιημένοι που τα μέσα σταθερής τροχιάς δουλεύουν και πάλι, μόνο εάν μείνουμε σταθεροί στην πορεία μας, θα πετύχουμε τον στόχο μας, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης. Ο κ. Χατζηδάκης ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει καμία εξαίρεση στην εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου.

    [07] Αύριο αποφασίζουν οι αγρότες για τις κινητοποιήσεις τους

    Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προσανατολίζονται οι αγρότες της Θεσσαλίας, μετά την σύσκεψη των εκπροσώπων των αγροτικών Ομοσπονδιών Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λάρισα, με ορατό το ενδεχόμενο να κάνουν την επανεμφάνισή τους στην εθνική οδό τα τρακτέρ. Στην σύσκεψη αποτιμήθηκε η κατάσταση όπως διαμορφώθηκε και μετά την άκαρπη συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

    Ωστόσο οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν αύριο στο πλαίσιο πανθεσσαλικής συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί στον Παλαμά Καρδίτσας.

    [08] Έληξε η κατάληψη του κέντρου ελέγχου στον σταθμό του μετρό "Άγιος Αντώνιος"

    Έληξε η κατάληψη στο κέντρο ελέγχου του σταθμού του μετρό «Άγιο Αντώνιος» που πραγματοποίησε ομάδα εργαζομένων.

    Η κατάληψη του κέντρου διήρκησε περίπου ένα τέταρτο, ενώ αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι επιστρέφουν με πορεία μέσω της οδού Λένορμαν στο αμαξοστάσιο των Σεπολίων, όπου θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

    [09] Κατάληψη εργαζομένων του Μετρό στο κέντρο ελέγχου του σταθμού "Άγιος Αντώνιος"

    Συμβολική κατάληψη στο κέντρο ελέγχου του σταθμού του μετρό «Άγιο Αντώνιος» πραγματοποίησε ομάδα εργαζομένων, που έφτασαν με πορεία από το αμαξοστάσιο των Σεπολίων.

    Οι εργαζόμενοι στο μετρό και αλληλέγγυοι προς αυτούς που ήταν συγκεντρωμένοι στο αμαξοστάσιο των Σεπολίων, λίγο μετά τις 3.30 το απόγευμα πραγματοποίησαν πορεία προς τον σταθμό του «Αγίου Αντωνίου». Εκεί, αφού πρώτα έκαψαν τα χαρτιά της επίταξης, στη συνέχεια ομάδα που αποτελείται από περίπου 15 άτομα κατέβηκε στον σταθμό και προχώρησε σε κατάληψη του κέντρου ελέγχου, ενώ οι υπόλοιποι παραμένουν έξω από τον σταθμό φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

    [10] Μπερλουσκόνι: Η Ιταλία θα εγκαταλείψει το ευρώ, αν η ΕΚΤ δεν εγγυηθεί το χρέος της

    Η Ιταλία και άλλες χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα θα αναγκασθούν να εγκαταλείψουν το ευρώ αν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν εγγυηθεί τα χρέη τους, δήλωσε σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και επικεφαλής των συντηρητικών Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

    Η ΕΚΤ θα πρέπει "να εγγυηθεί τα κρατικά χρέη όλων των χωρών της ευρωζώνης" ώστε όλα τα μέλη της να πληρώνουν τα ίδια επιτόκια για τα χρέη τους, δήλωσε ο Μπερλουσκόνι σε προεκλογική συγκέντρωση ενόψει των εκλογών που θα διεξαχθούν στις 24 και 25 Φεβρουαρίου.

    "Αν αυτόδεν συμβεί, αν η Γερμανίααντιταχθεί. . . τότε μπορεί να υπάρξει μόνο μία λύση, η οποία δεν είναι αυτό που θέλουμε: έξοδος αυτών των χωρών από το ευρώ. Μου λένε ότι είμαι αντιευρωπαίος, όμως είμαι μόνο ρεαλιστής", δήλωσε ο Μπερλουσκόνι.

    Ο 76χρονος μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, ο οποίος έχει ήδη θητεύσει τρεις φορές στην πρωθυπουργία, υπολείπεται στις δημοσκοπήσεις, όμως μειώνει τη διαφορά του από τον κεντροαριστερό συνασπισμό, που είναι το φαβορί των εκλογών. Σε περίπτωση που κερδίσει, λέει ότι δεν θα ηγηθεί και πάλι της κυβέρνησης, αλλά θα γίνει υπουργός Οικονομικών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 25 January 2013 - 15:30:23 UTC