Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αιματηρές συγκρούσεις στην επέτειο της επανάστασης στην Αίγυπτο
  • [02] Αυτή είναι η αδημοσίευτη φωτογραφία της Νταϊάνα που πουλήθηκε έναντι 18.000 δολ.
  • [03] Ζεσταίνουν τις μηχανές οι αγρότες
  • [04] Τα χειρότερα τα ξενοδοχεία του Λονδίνου
  • [05] Εξέγερση σε φυλακές στη Βενεζουέλα με πενήντα νεκρούς
  • [06] Ένα στα τέσσερα κινητά που πωλούνται παγκοσμίως είναι Samsung
  • [07] Θανατική καταδίκη για 21 άτομα για τα περσινά επεισόδια στο Πορτ Σάιντ

  • [01] Αιματηρές συγκρούσεις στην επέτειο της επανάστασης στην Αίγυπτο

    Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές κατά το ισλαμικού καθεστώτος και τις δυνάμεις της τάξης στην Αίγυπτο, χθες Παρασκευή, δεύτερη επέτειο της λαϊκής εξέγερσης που οδήγησε στην πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ.

    Ο πρόεδρος της χώρας Μοχάμεντ Μόρσι απηύθυνε έκκληση στους συμπατριώτες του να "απορρίψουν τη βία στα λόγια και στις πράξεις τους" και υποσχέθηκε πως αυτοί που ευθύνονται για τις φονικές συγκρούσεις θα προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

    Επτά άνθρωποι έχασαν στη ζωή τους--έξι στο Σουέζ και ένας στην Ισμαϊλίγια--και περισσότεροι από 450 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις σε 12 περιφέρειες της Αιγύπτου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

    Ο Μόρσι δήλωσε πως ανάμεσα στα θύματα είναι και αστυνομικοί, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως οι τραυματίες είναι 95.

    Στρατιώτες και ελαφρά τεθωρακισμένα αναπτύχθηκαν στο Σουέζ για να προστατεύσουν τα κρατικά κτίρια--αστυνομία και κυβερνείο, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και πηγές των δυνάμεων ασφαλείας.

    [02] Αυτή είναι η αδημοσίευτη φωτογραφία της Νταϊάνα που πουλήθηκε έναντι 18.000 δολ.

    Φωτογραφία της πριγκίπισσας Νταϊάνας, που βρετανικό ταμπλόιντ έκρινε ακατάλληλη προς δημοσίευση, πουλήθηκε σε δημοπρασία στις ΗΠΑ έναντι 18.306 δολαρίων, ανακοίνωσε ο οίκος RR Auctions of Amherst.

    Η ασπρόμαυρη φωτογραφία έχει διαστάσεις 20Χ25 εκατοστά και τραβήχτηκε στις αρχές της δεκαετίας του '80. Δείχνει την πριγκίπισσα σε σαλέ σε κάποιο βουνό, μάλλον της Γαλλίας,να χαμογελά στην κάμερα ενώ ακουμπάει αναπαυτικά στα γόνατα ενός νεαρού, περίπου συνομήλικου της, ο οποίος διαβάζει ένα βιβλίο.

    Σε πρώτο πλάνο φαίνεται ακόμα ένα πρόσωπο και ένα μπουκάλι ουίσκι, αλλά το πιο περίεργο είναι η φράση "Not to be published" ("Να μην δημοσιευτεί") που είναι γραμμένη πάνω στην φωτογραφία.

    Στο πίσω μέρος της υπάρχει η ημερομηνία 26 Φεβρουαρίου 1981, δηλαδή δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση από το Μπάκιγχαμ του επικείμενου γάμου του πρίγκιπα Κάρολου με την Νταϊάνα Σπένσερ.

    Η φωτογραφία δεν δείχνει κάτι που να σοκάρει, αλλά και μόνο το γεγονός ότι τραβήχτηκε αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση των πριγκιπικών γάμων, έκανε τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης να αποφασίσουν να μην δημοσιεύσουν την φωτογραφία της Νταϊάνας με έναν άλλο νεαρό άντρα εκτός από τον Κάρολο.

    Ο οίκος δημοπρασιών με έδρα το Νιου Χαμσάιρ διευκρίνισε πως η φωτογραφία προέρχεται από το ιδιωτικό ίδρυμα Caren Archive, το οποίο πριν από επτά χρόνια απέκτησε το φωτογραφικό αρχείο της Daily Mirror.

    "Τα βρετανικά μέσα αναγνώρισαν τον νεαρό άντρα: πρόκειται για τον Ανταμ Ράσελ δισέγγονο του πρώην πρωθυπουργού Στάνλεϊ Μπόλντγουιν", αναφέρεται στην ανακοίνωση του οίκου, ο οποίος δεν αποκαλύπτει το όνομα του αγοραστή της φωτογραφίας.

    Σύμφωνα με τον οίκο RR Auctions η τιμή για μια τέτοια φωτογραφία θα ήταν κανονικά 1.000 δολάρια. αλλά ήταν η φράση "Να μην δημοσιευτεί" που ανέβασε τόσο πολύ την αξία της.

    Η πριγκίπισσα Νταϊάνα πέθανε σε τροχαίο στο Παρίσι τον Αύγουστο του 1997 αφού είχε χωρίσει με τον πρίγκιπα Κάρολο. Ήταν 36 ετών.

    [03] Ζεσταίνουν τις μηχανές οι αγρότες

    Στους δρόμους βγήκαν από το πρωί οι αγρότες της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

    Μέλη του Αδέσμευτου Συλλόγου Αγροτών Δράμας έχουν παρατάξει τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα σε τρία σημεία της εθνικής οδού Δράμας - Καβάλας και πιο συγκεκριμένα στο ύψος του «Σκαρή», στη Μαυρολεύκη και στη διασταύρωση των Κοκκινογείων.

    Μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί αν θα κλείσουν κάποιο τμήμα των δρόμων.

    Τα μέλη του Αδέσμευτου Συλλόγου Αγροτών, που έχουν στο πλευρό τους το Εργατικό Κέντρο της πόλης και τον τοπικό Εμπορικό Σύλλογο, επισημαίνουν ότι αυτό θα αποφασιστεί μέσα στο Σαββατοκύριακο και θα έχει άμεση συνάρτηση με τις αποφάσεις που θα ληφθούν αύριο κατά τη συνεδρίαση του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου στον Πλαταμώνα.

    Οι αγρότες του νομού Ημαθίας έχουν προχωρήσει εδώ και λίγη ώρα,σε συμβολικό αποκλεισμό τής Εγνατίας Οδού, στο ύψος της Κουλούρας.

    Επίσης,σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προσανατολίζονται και οι αγρότες της Θεσσαλίας, μετά την σύσκεψη των εκπροσώπων των αγροτικών Ομοσπονδιών Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας που πραγματοποιήθηκε χθες στη Λάρισα.

    Στην σύσκεψη αποτιμήθηκε η κατάσταση όπως διαμορφώθηκε και μετά την άκαρπη συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

    Ωστόσο, και εδώ, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούνσήμερα στο πλαίσιο πανθεσσαλικής συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί στον Παλαμά Καρδίτσας.

    [04] Τα χειρότερα τα ξενοδοχεία του Λονδίνου

    Τουρίστες που επισκέφτηκαν το Λονδίνο αξιολόγησαν τα ξενοδοχεία της βρετανικής πρωτεύουσας ως τα χειρότερα, από μια λίστα με 100 πόλεις, εξαιτίας των υπερτιμημένων μίνι μπαρ, του μη ικανοποιητικού πρωινού και της αργής εξυπηρέτησης, αναφέρεται σε έρευνα που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

    Τη μελέτη διεξήγαγε η ιστοσελίδα Trivago, βάσει σχολίων που είχαν αναρτήσει χρήστες σε περισσότερα από 140 sites κρατήσεων.

    Πρώτη στη λίστα με τα καλύτερα ξενοδοχεία αναδείχτηκε η γερμανική πόλη Δρέσδη, κατέχοντας την υψηλότερη βαθμολογία και τις πιο θετικές κριτικές από τους επισκέπτες. «Οι χρήστες σχολίασαν θετικά τα ξενοδοχεία στη Δρέσδη για τις καλές τιμές, ενώ σχολίασαν αρνητικά τα ξενοδοχεία στο Λονδίνο αφού θεώρησαν ότι ήταν ιδιαίτερα ακριβά», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας Trivago. «Πιο συγκεκριμένα, οι επισκέπτες ανέφεραν ότι τα προϊόντα των μίνι μπαρ στα δωμάτια ήταν υπερτιμημένα και το πρωινό ιδιαίτερα απογοητευτικό και ακριβό. Από την άλλη ιδιαίτερα θετικά ήταν τα σχόλιά τους σχετικά με το πρωινό στη Δρέσδη, όπου οι περισσότεροι το χαρακτήρισαν νόστιμο και σε λογική τιμή».

    Δήλωσε επίσης ότι αρνητικές κριτικές πήραν τα λονδρέζικα ξενοδοχεία εξαιτίας του μεγάλου χρόνου αναμονής στη ρεσεψιόν, της ανικανότητας να ανταπεξέλθουν με μεγάλα γκρουπ επισκεπτών και των μικρών δωματίων με ελλιπή θέα.

    Σύμφωνα με τη λίστα, μετά τη Δρέσδη ακολουθούν το Ανόι στο Βιετνάμ, το Τόκιο, το Σικάγο και η Κρακοβία στην Πολωνία. Στη λίστα με τα χειρότερα ξενοδοχεία βρίσκονται το Ρίο ντε Τζάνερο, η Κοπεγχάγη, το Παρίσι και το Άμστερνταμ.

    Όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της Trivago, η εταιρεία δημοσιεύει λίστες με τα χειρότερα και τα καλύτερα ξενοδοχεία, βάσει των σχολίων των χρηστών, δύο φορές τον χρόνο.

    [05] Εξέγερση σε φυλακές στη Βενεζουέλα με πενήντα νεκρούς

    Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 90 τραυματίστηκαν χθες, στην διάρκεια εξέγερσης στις φυλακές της Ουριμπάνα στην βορειοανατολική Βενεζουέλα, έγινε γνωστό από νοσοκομειακές πηγές.

    Λίγο νωρίτερα, η υπουργός Ποινικών Υποθέσεων Ιρις Βαρέλα ανακοίνωσε πως οι ταραχές ξέσπασαν όταν ανακοινώθηκε πως θα πραγματοποιηθεί στις φυλακές επιθεώρηση για να κατασχεθούν όπλα.

    Στις συγκρούσεις ενεπλάκησαν αντίπαλες συμμορίες που μάχονται για τον έλεγχο των φυλακών, αλλά και κρατούμενοι και δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες κλήθηκαν για να επιβάλουν την τάξη.

    Τις φυλακές της Βενεζουέλας ελέγχουν ένοπλες συμμορίες που συχνά συγκρούονται μεταξύ τους ή με τις σωφρονιστικές αρχές.

    [06] Ένα στα τέσσερα κινητά που πωλούνται παγκοσμίως είναι Samsung

    Η νοτιοκορεάτικη εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών Samsung κατέχει και επίσημα το 25% της «πίτας» στην παγκόσμια αγορά καινούργιων συσκευών κινητής τηλεφωνίας.

    Το 2012, οι πωλήσεις της εταιρείας κατέγραψαν άνοδο 20% φτάνοντας τα 396,5 εκατομμύρια συσκευές, όπως προκύπτει από στοιχεία σχετικής έρευνας της Strategy Analytics.

    Από την πλευρά της, η αμερικάνικη εταιρεία Apple είδε τις πωλήσεις της να «εκτοξεύονται» κατά 46% στα 135,8 εκατομμύρια συσκευές. Με τον τρόπο αυτό, σχεδόν διπλασίασε το μερίδιό της στην παγκόσμια αγοράς κινητής τηλεφωνίας σε σχέση με το 2011, κατέχοντας πλέον το 8,6% της σχετικής «πίτας».

    Μεγάλη χαμένη της περσινής χρονιάς ήταν η φινλανδική Nokia, οι πωλήσεις της οποίας υποχώρησαν κατά 20%, από τα 417,1 εκατομμύρια το 2011 στα 335,6 εκατομμύρια το 2012. Η φινλανδική εταιρεία κατέχει μερίδιο 21,3% της παγκόσμιας αγοράς συσκευών κινητής τηλεφωνίας.

    [07] Θανατική καταδίκη για 21 άτομα για τα περσινά επεισόδια στο Πορτ Σάιντ

    Αιγυπτιακό δικαστήριο καταδίκασε σε θάνατο σήμερα 21 ανθρώπους που κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στα βίαια επεισόδια που προκάλεσαν το θάνατο 74 ανθρώπων μετά το τέλοςποδοσφαιρικού αγώνα στο Πορτ Σάιντ, την 1η Φεβρουαρίου του 2012.

    Ο πρόεδρος του δικαστηρίου διάβασε τα 21 ονόματα που "εστάλησαν στον μουφτή", φράση που σημαίνει την επιβολή της θανατικής ποινής, αφού η εσχάτη των ποινών πρέπει να εγκριθεί από την ανώτατη θρησκευτική αρχή της Αιγύπτου.

    Οι κατηγορούμενοι ήταν συνολικά 73. Η ετυμηγορία για τους υπόλοιπους θα ανακοινωθεί στις 9 Μαρτίου, συμφωνα με το δικαστήριο.

    Η ετυμηγορία του δικαστηρίου στο Κάιροέγινε δεκτή με επιφωνήματα χαράς από τις οικογένειες των θυμάτων που βρίσκονταν στην αίθουσα.

    Αμέσως μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας, δεκάδες Αιγύπτιοι συγκρούστηκαν στους δρόμους του Πορτ Σάιντ με τις αστυνομικές δυνάμεις που προσπάθησαν, κάνοντας χρήση δακρυγόνων, να τους εμποδίσουν να εισβάλουν στην φυλακή όπου κρατούνται οι κατηγορούμενοι. Στις συγκρούσεις τραυματίστηκε θανάσιμα ένας αστυνομικός.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 26 January 2013 - 9:30:22 UTC