Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ μέχρι την Τρίτη
  • [02] Μέρκελ: Η Γερμανία έχει "μια διαρκή ευθύνη για τα εγκλήματα του εθνικοσοσιαλισμού"
  • [03] Προφυλακιστέα η 52χρονη που κατηγορείται ως «εγκέφαλος» σε κύκλωμα με «λευκούς» γάμους
  • [04] ΠΟΜΙΔΑ: «Ποινικοποίηση» της κατοχής ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας
  • [05] Κατολίσθηση στον ΧΥΤΑ Ζακύνθου από τις βροχοπτώσεις
  • [06] Δεκαέξι νεκροί από αεροπορική επιδρομή στη Συρία
  • [07] Νίκη-ανάσα για την ΑΕΚ

  • [01] Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ μέχρι την Τρίτη

    Την συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων σε λεωφορεία, τρόλεϊ, προαστιακό και τρένα του ΟΣΕ, όπως αυτές είχαν προαναγγελθεί, αποφάσισαν σήμερα οι εργαζόμενοι όλων των σωματείων των μέσων μαζικής μεταφοράς μετά από μια μαραθώνια σύσκεψη, στα γραφεία της πρώην ΕΘΕΛ, στην περιοχή του Ρέντη.

    Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα είναι ακινητοποιημένα έως και την Τρίτη 29 Ιανουαρίου, όπως είχαν αποφασίσει οι εργαζόμενοι στις Οδικές συγκοινωνίες (ΟΣΥ), ενώ τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός σιδηρόδρομος δεν θα λειτουργούν έως και τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου.

    Επιπλέον, λόγω των κινητοποιήσεων στα τρένα, δεν θα πραγματοποιείται η διέλευση των συρμών του μετρό στο τμήμα «Δουκίσσης Πλακεντίας» - «Αεροδρόμιο» έως και τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου.

    Μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ λειτουργούν κανονικά ενώ οι εργαζόμενοι στο μετρό έχουν προσφύγει στο ΣτΕ κατά της απόφασης της κυβέρνησης για το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης.

    Η σημερινή συνεδρίαση έγινε σε κλίμα έντασης, καθώς πολλοί επέρριψαν ευθύνες σε συνδικαλιστές του μετρό για τους χειρισμούς τους στο θέμα. Πάντως, οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς ενώνουν τις δυνάμεις τους για την άρση της επίταξης στα μέσα σταθερής τροχιάς και συνεχίζουν να διεκδικούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας, οι οποίες θα αναγνωρίζουν τις εργασιακές τους ιδιαιτερότητες και όχι εξαίρεση από το ενιαίο μισθολόγιο.

    [02] Μέρκελ: Η Γερμανία έχει "μια διαρκή ευθύνη για τα εγκλήματα του εθνικοσοσιαλισμού"

    HΓερμανία έχει "μια διαρκή ευθύνη για τα εγκλήματα του εθνικοσοσιαλισμού", δήλωσε σήμεραη καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ λίγες μόλις ημέρες πριν από την 80ή επέτειοτης ανόδου στην εξουσία του Αδόλφου Χίτλερ.

    "Φυσικά, έχουμε μια διαρκή ευθύνη για τα εγκλήματα του εθνικοσοσιαλισμού, για τα θύματα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, και πάνω από όλα, επίσης, για το Ολοκαύτωμα", αναφέρει η Μέρκελ σε μηνυμά της που αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα της, ενώ την Τετάρτη είναι η επέτειος της ανόδου στην εξουσία του Αδόλφου Χίτλερ, στις 30 Ιανουαρίου του 1933.

    [03] Προφυλακιστέα η 52χρονη που κατηγορείται ως «εγκέφαλος» σε κύκλωμα με «λευκούς» γάμους

    Προσωρινά κρατούμενη κρίθηκε, μετά την απολογία της, η 52χρονη ιδιωτική υπάλληλος που κατηγορείται ότι ήταν μεταξύ των τριών «εγκεφάλων» του πολυμελούς κυκλώματος που τέλεσε δεκάδες «λευκούς» γάμους για την ελληνοποίηση αλλοδαπών κυρίως από τη Γεωργία.

    Η κατηγορούμενη, ομογενής και υποψήφια στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές στην Α' Θεσσαλονίκης, αρνήθηκε, κατά την απολογία της ενώπιον της β' ειδικής ανακρίτριας, τις βαρύτατες κατηγορίες που της καταλογίζουν.

    Όπως έγινε γνωστό, η μεταφράστρια και μεσίτρια, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι μεσολάβησε, λόγω των γνωριμιών που είχε σε δήμους και Περιφέρεια, σε κάποιες υποθέσεις απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας, οι οποίες, όμως, σύμφωνα με την ίδια πληρούσαν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις. «Το έκανα για ανθρωπιστικούς λόγους», φέρεται να απολογήθηκε.

    Δεν έπεισε όμως ανακρίτρια και εισαγγελέα, που ομόφωνα την έκριναν προσωρινά κρατούμενη. Μετά το πέρας της διαδικασίας πήρε το δρόμο για τις φυλακές.

    [04] ΠΟΜΙΔΑ: «Ποινικοποίηση» της κατοχής ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας

    «Σειρά αλλεπάλληλων εξοντωτικών δημοσιονομικών και άλλων μέτρων κατά των ιδιοκτητών ακινήτων, έχουν υιοθετηθεί από το 2009 μέχρι σήμερα, με κυριότερα τον δεκαπλασιασμό του ΕΤΑΚ μέσω της αντικατάστασής του από τον ΦΑΠ, τον δεκαπλασιασμό του φόρου γονικής παροχής-κληρονομιάς, τη δυνατότητα δεκαπλασιασμού και του ΤΑΠ, το βαρύτατο τεκμήριο διαβίωσης σε κατοικίες, την κατάργηση του αφορολογήτου των μισθωμάτων και της απαλλαγής για κάθε δαπάνη στα κτίρια, καθώς και τη θέσπιση σειράς εκτάκτων εισφορών αλληλεγγύης», επισήμανε από το βήμα του 30ού Πανελλήνιου Συνεδρίου της ΠΟΜΙΔΑ ο πρόεδρός της Στράτος Παραδιάς.

    Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι όσοι έλαβαν πρόσφατα εκκαθαριστικό ΦΑΠ 2010, θα λάβουν σύντομα και εκκαθαριστικά 2011 και 2012, προσαυξημένα κατά 500 ευρώ για κάθε χρόνο, παρότι για τα ίδια έτη πλήρωσαν και το «χαράτσι» μέσω της ΔΕΗ, ενώ 500.000 περίπου ακόμη φορολογούμενοι θα λάβουν για πρώτη φορά εκκαθαριστικά ΦΑΠ με φόρο μέχρι και 500 ευρώ ετησίως.

    «Τα μέτρα αυτά οδηγούν σε πλήρη απαξίωση τα ακίνητα και σε εξαθλίωση τους ιδιοκτήτες τους, που σταδιακά χάνουν κάθε πρόσοδο από αυτά λόγω της οικονομικής κρίσης, ενώ δεν μπορούν πλέον να πληρώσουν τους συνεχώς αυξανόμενους φόρους. Αυτά σε συνδυασμό με τις ισχύουσες βαρύτατες ποινές για όσους αδυνατούν να πληρώσουν τις οφειλές από ΦΑΠ και λοιπούς ετήσιους φόρους ακινήτων οδηγούν σε πλήρη "ποινικοποίηση" της κατοχής ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας η οποία αποτελεί το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο του ελληνικού λαού. Τέλος τα μέτρα αυτά «καταδικάζουν σε θάνατο» την οικοδομή και την κτηματαγορά, και όλους όσοι απασχολούνταν σ' αυτές», ανέφερε ο κ.Παραδιάς.

    [05] Κατολίσθηση στον ΧΥΤΑ Ζακύνθου από τις βροχοπτώσεις

    Το σημερινό κύμα σφοδρής κακοκαιρίας στο Ιόνιο προκάλεσε σοβαρή κατολίσθηση στον ΧΥΤΑ Ζακύνθου με αποτέλεσμα να καταστραφεί ένα οίκημα 60 τ.μ. με πανάκριβο ηλεκτρονικό εξοπλισμό για τη διαχείριση των αναθυμιάσεων των απορριμμάτων.

    Δεκάδες τόνοι σκουπιδιών καταπλάκωσαν το οίκημα και την ηλεκτρική εγκατάσταση ενώ τα στραγγίδια του χώρου ταφής των απορριμμάτων για μία ακόμα φορά καταλήγουν στο βιότοπο της χελώνας καρέττα - καρέττα, στον κόλπο του Λαγανά.

    [06] Δεκαέξι νεκροί από αεροπορική επιδρομή στη Συρία

    Δεκαέξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων οκτώ παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα από επιδρομή της πολεμικής αεροπορίας του καθεστώτος στην πόλη Μανζίμπ στη βόρεια Συρία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

    Στην επαρχία του Χαλεπίου, από τις αεροπορικές επιδρομές σκοτώθηκαν επίσης επτά άνθρωποι στο Αλ Μπάμπ και στο Αζαζ, σε απόσταση επτά χιλιομέτρων από τα τουρκικά σύνορα, σύμφωνα με την ΜΚΟ.

    [07] Νίκη-ανάσα για την ΑΕΚ

    Με σπουδαία ανατροπή η ΑΕΚ κατάφερε στο ΟΑΚΑ να βάλει τέλος στις δύο διαδοχικές νίκες του ΟΦΗ και να πάρει βαθιά βαθμολογική «ανάσα», ενόψει της συνέχειας. Η Ένωση νίκησε 2-1 τους Κρήτες, με τον Παυλή, ο οποίος είχε μπει αλλαγή στο 77΄, να «λυτρώνει» τους «κιτρινόμαυρους» στο 81΄. Ο Σόουζα είχε ανοίξει το σκορ για τον ΟΦΗ στο 40΄, ενώ ο Πετρόπουλος, ο οποίος σκόραρε για τρίτο διαδοχικό αγώνα, είχε ισοφαρίσει στο 56΄.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 26 January 2013 - 19:30:22 UTC