Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ μέχρι και την Τρίτη
  • [02] "Η τρόικα δεν μπορεί να είναι σωστή σε όλα"
  • [03] Τουλάχιστον 90 νεκροί από πυρκαγιά σε νυχτερινό κέντρο της Βραζιλίας
  • [04] Έρευνα για το αντισυλληπτικό Diane-35, που θεωρείται ύποπτο για 4 θανάτους
  • [05] Ευ. Βενιζέλος: «Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε πείσμα του ετερόκλητου αντιμνημονιακού μετώπου»

  • [01] Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ μέχρι και την Τρίτη

    Τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων σε λεωφορεία, τρόλεϊ, προαστιακό και τρένα του ΟΣΕ, όπως αυτές είχαν προαναγγελθεί, αποφάσισαν χθες οι εργαζόμενοι όλων των σωματείων των μέσων μαζικής μεταφοράς μετά από μια μαραθώνια σύσκεψη, στα γραφεία της πρώην ΕΘΕΛ, στην περιοχή του Ρέντη.

    Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα είναι ακινητοποιημένα έως και την Τρίτη 29 Ιανουαρίου, όπως είχαν αποφασίσει οι εργαζόμενοι στις Οδικές συγκοινωνίες (ΟΣΥ), ενώ τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός σιδηρόδρομος δεν θα λειτουργούν έως και τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου.

    Επιπλέον, λόγω των κινητοποιήσεων στα τρένα, δεν θα πραγματοποιείται η διέλευση των συρμών του μετρό στο τμήμα «Δουκίσσης Πλακεντίας» - «Αεροδρόμιο» έως και τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου.

    Η απεργία στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, σήμερα, κρίθηκε παράνομη από το Μονομελές Πρωτοδικείο.

    Μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ λειτουργούν κανονικά ενώ οι εργαζόμενοι στο μετρό έχουν προσφύγει στο ΣτΕ κατά της απόφασης της κυβέρνησης για το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης.

    Η συνεδρίαση έγινε σε κλίμα έντασης, καθώς πολλοί επέρριψαν ευθύνες σε συνδικαλιστές του μετρό για τους χειρισμούς τους στο θέμα.

    Πάντως, οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς ενώνουν τις δυνάμεις τους για την άρση της επίταξης στα μέσα σταθερής τροχιάς και συνεχίζουν να διεκδικούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας, οι οποίες θα αναγνωρίζουν τις εργασιακές τους ιδιαιτερότητες και όχι εξαίρεση από το ενιαίο μισθολόγιο.

    [02] "Η τρόικα δεν μπορεί να είναι σωστή σε όλα"

    Τη βεβαιότητα ότι το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης δίνει την ευκαιρία στην Ελλάδα να ανακάμψει, εκφράζει ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην τρόικα Πολ Τόμσεν, υπογραμμίζει ότι "η πολιτική σταθερότητα είναι στοιχείο ουσιαστικής σημασίας για την ανάκαμψη", ενώ παράλληλα ομολογεί ότι η τρόικα δεν μπορεί να κάνει σωστές προβλέψεις για τα πάντα.

    Ο Πολ Τόμσεν, σε συνέντευξή του στο "Βήμα", αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για νέο κούρεμα του χρέους, παραπέμποντας στη δέσμευση των Ευρωπαίων για "πρόσθετη ελάφρυνση του χρέους εφόσον η Ελλάδα εφαρμόσει πλήρως το οικονομικό της πρόγραμμα".

    Επισημαίνει την ανάγκη επιτάχυνσης των ιδιωτικοποιήσεων, έναν τομέα, όπως λέει, "όπου τα αποτελέσματα έχουν υστερήσει κατά πολύ σε σχέση με τις προγραμματικές δεσμεύσεις". Προσθέτει δε ότι "αν συνεχιστούν οι καθυστερήσεις ως τα μέσα της χρονιάς" θα προταθεί στην κυβέρνηση "να απευθυνθεί σε εμπειρογνώμονες διεθνών αγορών, που μπορούν να μεγιστοποιήσουν το όφελος για όλους τους Έλληνες".

    Ανεφερόμενος στα τελευταία τρομοκρατικά περιστατικά στην Ελλάδα, ο κ. Τόμσεν εκφράζει ανησυχία για τα "πρόσφατα περιστατικά αναταραχής", συγχέοντας την τρομοκρατία με τις κοινωνικές αντιδράσεις.

    [03] Τουλάχιστον 90 νεκροί από πυρκαγιά σε νυχτερινό κέντρο της Βραζιλίας

    Τουλάχιστον 90 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε νυχτερινό κέντρο της πόλης της νότιας Βραζιλίας, Σάντα Μαρία.

    Όπως μετέδωσαν σήμερα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η πυρκαγιά προκλήθηκε από μία επίδειξη με πυροτεχνήματα.

    Μέσα στο νυχτερινό κέντρο βρίσκονταν μέχρι και 2.000 άτομα όταν ξέσπασε η πυρκαγιά, ενώ η αστυνομία δεν έχει ακόμη μετρήσει τον αριθμό των θυμάτων.

    [04] Έρευνα για το αντισυλληπτικό Diane-35, που θεωρείται ύποπτο για 4 θανάτους

    Η γαλλική ρυθμιστική αρχή φαρμάκων και προϊόντων υγείας ξεκίνησε έρευνα σχετικά με το φάρμακο κατά της ακμής Diane-35, το οποίο χρησιμοποιείται και ως αντισυλληπτικό, μετά τους τέσσερις θανάτους που σημειώθηκαν την τελευταία 25ετία οι οποίοι συνδέονται με τη λήψη του.

    Η ρυθμιστική αρχή ANSM ανακοίνωσε σήμερα ότι το Diane-35, που παρασκευάζεται από τη γερμανική φαρμακοβιομηχανία Bayer, έχει άδεια κυκλοφορίας σε 135 χώρες και πωλείται σε περισσότερες από 116. Τον περασμένο χρόνο περίπου 325.000 γυναίκες στη Γαλλία πήραν το φάρμακο, σύμφωνα με την ANSM, η οποία πρόσθεσε ότι θα δημοσιοποιήσει την έκθεσή της την επόμενη εβδομάδα.

    Η ANSM ανακοίνωσε ότι οι τέσσερις θάνατοι προκλήθηκαν από θρόμβωση που συνδέεται με τη χρήση του Diane-35.

    Τρεις άλλοι θάνατοι που αναφέρθηκαν στα μέσα ενημέρωσης κι ενδεχομένως να συνδέονται με το φάρμακο τελικά αποδόθηκαν σε άλλα προβλήματα υγείας, ανακοίνωσε η υπηρεσία.

    Το Diane-35, το οποίο σε κάποιες χώρες κυκλοφορεί με την εμπορική ονομασία Dianette, μειώνει την ακμή στις γυναίκες ρυθμίζοντας τις ορμόνες, σύμφωνα με πολλές ιατρικές ιστοσελίδες. Το φάρμακο χρησιμοποιείται και ως αντισυλληπτικό.

    Στις αρχές του μήνα, η ANSM ανακοίνωσε ότι εξετάζει την πιθανότητα περιορισμού της χρήσης αντισυλληπτικών τρίτης και τέταρτης γενιάς ύστερα από αγωγή που κατέθεσε μία γυναίκα κατά της Bayer για παρενέργειες που εμφάνισε, όπως εμβολή και θρόμβους.

    [05] Ευ. Βενιζέλος: «Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε πείσμα του ετερόκλητου αντιμνημονιακού μετώπου»

    «Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε πείσμα του ετερόκλητου αντιμνημονιακού μετώπου», δηλώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ, ενώ εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ ως εγγυητή της κυβερνητικής σταθερότητας και της προοπτικής της χώρας.

    «Ως ΠΑΣΟΚ είμαστε οι εγγυητές της κυβερνητικής σταθερότητας και της προοπτικής της χώρας. Αυτό έχει μεγάλο κόστος, αλλά εμπεριέχει και την προσδοκία της ανταπόδοσης. Γι αυτό λέω ότι το ΠΑΣΟΚ κατέβηκε μαζί με τη χώρα, αλλά και θα ανεβεί μαζί της» σημείωνει χαρακτηριστικά.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει πως «η χώρα αγωνίζεται να βγει από την κρίση, να πάρει μπρος, να αξιοποιήσει το πολύ καλό momentum που υπάρχει διεθνώς αυτή τη στιγμή». Την ίδια ώρα όμως, σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, «όλες οι δυνάμεις που έχουν επενδύσει στο καταστροφικό σενάριο είναι σε εγρήγορση».

    Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εξαπολύει επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας πως παραμένει αιχμάλωτος των τεράστιων προβλημάτων που έχει, τονίζοντας ότι «η στάση του ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται στα υπαρξιακά προβλήματα που έχει, καθώς και στο γεγονός ότι είναι αιχμάλωτος τεράστιων εσωτερικών αντιφάσεων».

    Επίσης, ασκεί ιδιαίτερα κριτική στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την υπόθεση της τρομοκρατίας επισημαίνοντας πως «κανείς δεν του προσάπτει σχέση με την τρομοκρατία», αλλά υπάρχει, όπως λέει, «μια αδυναμία αντιμετώπισης πεντακάθαρου λόγου όχι σε σχέση με την τρομοκρατία, αλλά σε σχέση με κάθε φαινόμενο βίας, η οποία έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 27 January 2013 - 11:30:22 UTC