Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Χειρόφρενο" και σήμερα σε λεωφορεία και τρόλεϊ
  • [02] Στους δρόμους βγαίνουν τα τρακτέρ
  • [03] Μέσα στις επόμενες 10 ημέρες στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα ασφαλιστικά θέματα

  • [01] "Χειρόφρενο" και σήμερα σε λεωφορεία και τρόλεϊ

    Συνεχίζουν και σήμερα τηναπεργία τους οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, όπως αποφάσισαν την Κυριακή.

    Η κυβέρνηση στέλνει «τελεσίγραφο» στους απεργούς των λεωφορείων και τρόλεϊ, με κύκλους του υπουργείου Ανάπτυξης να διαμηνύουν πως «μετά τη σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έχουν την ευκαιρία και την ευθύνη να ανταποκριθούν στην πρόσκληση της διοίκησης της ΟΣΥ και να λύσουν την απεργία. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση θα κάνει το καθήκον της».

    Η Διοίκηση της ΟΣΥ δηλώνει έτοιμη να συζητήσει για όλα τα ζητήματα, εκτός φυσικά από ό,τι έχει να κάνει με την εφαρμογή του νόμου για το ενιαίο μισθολόγιο. Πάντως, η Διοίκηση αναμένεται να προσφύγει εκ νέου αύριο στη Δικαιοσύνη. Το ίδιο αναμένεται να κάνει και η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τις απεργίες σε τρένα και προαστιακό σιδηρόδρομο.

    Διαβάστε επίσης:

    Απορρίφθηκε το αίτημα των εργαζομένων στο Μετρό για «πάγωμα» της επίταξης

    Παράνομη κρίθηκε η απεργία σε λεωφορεία και τρόλει

    [02] Στους δρόμους βγαίνουν τα τρακτέρ

    Αποφασισμένοι να «παραλύσουν» όλη τη χώρα εμφανίζονται οι αγρότες, μετά την μακρά συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου του κλάδου στον Πλαταμώνα, Πιερίας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή

    Όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών Νομού Ημαθίας, Κώστας Λιλιόπουλος, στη συνάντηση έλαβαν μέρος εκπρόσωποι των αγροτών απ΄ όλη την Ελλάδα, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη.

    «Υπάρχει μεγάλος αναβρασμός. Η προσέλευση στη σημερινή μας συνάντηση, όπου αποφασίστηκε ότι αύριο βγαίνουν όλα τα τρακτέρ έξω, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Θα γίνει πολύ μεγάλη κινητοποίηση», αναφέρει ο κ.Λιλιόπουλος.

    Η μεγάλη αυτή κινητοποίηση συναρτάται από τις συναντήσεις που θα έχουν από αύριο, όπως μας είπε ο κ. Λιλιόπουλος. Συγκεκριμένα έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη, ενώ θα γίνουν συναντήσεις στα υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης.

    «Το αν θα φύγουν τα τρακτέρ από τους δρόμους, θα εξαρτηθεί από τις συναντήσεις που έχουν οριστεί με πολιτικούς αρχηγούς και υπουργούς. Αν δεν είναι ικανοποιητικό το αποτέλεσμα, κλείνουμε τους δρόμους επ΄ αόριστον. Θα είμαστε παντού, στις εθνικές οδούς, στα λιμάνια, στα αεροδρόμια, στα τελωνεία, στα βόρεια σύνορα. Είναι θέμα της κυβέρνησης κατά πόσο θα ικανοποιήσει τα αιτήματά μας. Εάν οι συναντήσεις αποβούν άκαρπες δεν θα περάσει κουνούπι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λιλιόπουλος.

    Τα κύρια αιτήματα των αγροτών, που όπως αναφέρει ο κ. Λιλιόπουλος είναι πολύ σοβαρά, αφορούν το πετρέλαιο, το κόστος παραγωγής, τον ΦΠΑ και το φορολογικό, «που είναι ίσως και η μεγαλύτερη παγίδα», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

    [03] Μέσα στις επόμενες 10 ημέρες στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα ασφαλιστικά θέματα

    Μέσα στις επόμενες 10 ημέρες θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τα ασφαλιστικά θέματα, τις διατάξεις που αφορούν την κοινωνική πολιτική αλλά και τη συστημική δράση «Αριάνδη», η οποία έχει στόχο την απόλυτη διαφάνεια στην απόδοση συντάξεων και καταγραφής του πληθυσμού των συνταξιούχων.

    Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Ιωάννης Βρούτσης, την Κυριακή στο Πέραμα Ρεθύμνου, όπου παραβρέθηκε στην επίσημη εγκατάσταση των δικαιούχων στις 40 εργατικές κατοικίες του στεγαστικού προγράμματος «Ρέθυμνο 6», παραδίδοντας ο ίδιος τα κλειδιά.

    Ο υπουργός Εργασίας χαρακτήρισε κρίσιμο το προς κατάθεση πολυνομοσχέδιο, το οποίο, όπως είπε, μεταξύ άλλων σοβαρών θεμάτων που επιλύει, τελειώνει, μέχρι το τέλος του 2013, το ζήτημα των συντάξεων μαϊμού που ηχούσε στα αυτιά του κάθε Έλληνα πολύ δυσάρεστα.

    Στο νομοσχέδιο υπάρχει ο σχεδιασμός και η πραγμάτωση μίας κοινωνικής πολιτικής που αφορούσε τους δύο καταργηθέντες οργανισμούς, της Εργατικής Εστίας και της Εργατικής Κατοικίας. Ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης αλλά και του υπουργείου είναι να «αναβιώσει η κοινωνική πολιτική η οποία ενσωματώνεται στο πολυνομοσχέδιο, δημιουργώντας έναν ισχυρό ΟΑΕΔ». «Θέλουμε ως υπουργείο να κρατήσουμε ζωντανές τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και για το λόγο αυτό θα συνεχιστούν απρόσκοπτα οι πληρωμές προς αυτές, όπως επίσης και θα στηριχτούν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, οι παροχές στον κοινωνικό τουρισμό, όπως επίσης θα υπάρχει στήριξη της στεγαστικής πολιτικής μέσω της επιδότησης του ενοικίου και της επιδότησης των στεγαστικών δανείων», πρόσθεσε.

    Σχετικά με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για την καταβολή του 50% του μισθού σε όσους είναι έτοιμοι να βγουν στη σύνταξη, ο κ. Βρούτσης δήλωσε πως υπάρχει παράταση στο συγκεκριμένο ζήτημα μέσω της πράξης νομοθετικού περιεχομένου και συγκεκριμένα μέχρι την 1-1-2014. Και συμπλήρωσε ότι το ζήτημα θα επανεξεταστεί στη συνέχεια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 28 January 2013 - 5:30:21 UTC