Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ακινητοποιημένα τα λεωφορεία αύριο
  • [02] Πραγματογνωμοσύνη στο «στικάκι» διέταξαν οι oικονομικοί eισαγγελείς
  • [03] "Κερδίζουμε αυτή τη μάχη", δηλώνει ο Φρ. Ολάντ για τις επιχειρήσεις στο Μαλί
  • [04] Ανανέωσε και ο Τσάβι με τη Μπαρτσελόνα
  • [05] Πλάνο για την ανάπτυξη έως το 2020 ετοιμάζει η κυβέρνηση
  • [06] Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των ναυτικών
  • [07] «Έφυγε» και ο τελευταίος κρατούμενος Απριλιανός, Ν. Ντερτιλής

  • [01] Ακινητοποιημένα τα λεωφορεία αύριο

    Παράνομη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η απεργία που είχε προκηρύξει για σήμερα στα λεωφορεία η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ).

    Τα λεωφορεία θα είναι ακινητοποιημένα και αύριο Τρίτη, παρά την σημερινή απόφαση του σωματείου των τεχνικών (ΟΑΣΑ - ΟΣΥ) να αναστείλουν τις απεργίες, προκειμένου να ξεκινήσει ο διάλογος με τη διοίκηση των Οδικών Συγκοινωνιών (ΟΣΥ).

    Οι οδηγοί στα λεωφορεία πραγματοποιούν αύριο γενική συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους.

    Εξάλλου,αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων, εξάλλου, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα τρόλει, τα τρένα και τον προαστιακό σιδηρόδρομο.

    Ικανοποιημένη από την εξέλιξη αυτή εμφανίζεται η κυβέρνηση, με κύκλους του υπουργείου να δηλώνουν ότι οιεργαζόμενοι σε ΗΛΠΑΠ, ΟΣΕ και οι τεχνικοί λεωφορείων «άκουσαν τη φωνή της λογικής και επιστρέφουν στις δουλειές τους» και να εκφράζουν την ελπίδα ότι θα ακολουθήσουν και οι οδηγοί των λεωφορείων, προσθέτοντας πως για την κυβέρνηση «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην εφαρμοστούν οι νόμοι».

    [02] Πραγματογνωμοσύνη στο «στικάκι» διέταξαν οι oικονομικοί eισαγγελείς

    Προς την ολοκλήρωσή της βαίνει η έρευνα των οικονομικών Εισαγγελέων για την υπόθεση της επονομαζόμενης «Λίστας Λαγκάρντ», οπότε και θα κριθεί αν θα απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος εμπλεκόμενων μη πολιτικών προσώπων.

    Σήμερα έδωσε εξηγήσεις στους Εισαγγελείς η δικηγόρος που κατονομάστηκε από τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτη ως η συνεργάτης του που μετά από εντολή του αντέγραψε την λίστα, το «στικάκι» δηλαδή με τα αρχεία των καταθετών στην HSBC, που του παρέδωσε τον Ιούνιο του 2011 ο αποχωρών τότε υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. Η δικηγόρος, που σύμφωνα με τον κ. Διώτη μετά την εγγραφή του έδωσε οδηγίες για τον τρόπο να διαγράψει το ένα από τα δύο USB, κλήθηκε σε κατάθεση με την ιδιότητα της υπόπτου για νόθευση εγγράφου. Το επίμαχο ηλεκτρονικό αρχείο παραδόθηκε από τον κ. Διώτη στον κ. Βενιζέλο τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου 2011.

    Τα αδικήματα που ερευνούν οι Εισαγγελείς και για τα οποία κλήθηκαν με την ιδιότητα του υπόπτου οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Καπελέρης και Ι. Διώτης αφορούν νόθευση και υπεξαγωγή εγγράφου σε συνδυασμό με το νόμο 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου και παράβαση καθήκοντος.

    Παράλληλα με εντολή τους προς την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος οι Εισαγγελείς ζητούν την διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στο «στικάκι» το οποίο φαίνεται να έχει αντιγραφεί στις 8 Ιουλίου 2011.

    [03] "Κερδίζουμε αυτή τη μάχη", δηλώνει ο Φρ. Ολάντ για τις επιχειρήσεις στο Μαλί

    Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα ότι η Γαλλία και οι Αφρικανοί εταίροι της "κερδίζουν τη μάχη" στο Μαλί, και εναπόκειται πλέον στις αφρικανικές δυνάμεις να καταδιώξουν τους "τρομοκράτες" στο βόρειο τμήμα της χώρας.

    "Κερδίζουμε αυτή τη μάχη", δήλωσε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Μέγαρο των Ηλυσίων, επιβεβαιώνοντας την ανακατάληψη του Γκάο και του Τιμπουκτού.

    "Η Γαλλία δεν έχει την πρόθεση να παραμείνει στο Μαλί. Αντιθέτως, είναι καθήκον μας να ενεργήσουμε κατά τρόπο ώστε να μπορέσουμε να επιτρέψουμε στις αφρικανικές δυνάμεις να προσφέρουν στο Μαλί διαρκή σταθερότητα", δήλωσε στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον Πολωνό πρωθυπουργό Ντόναλντ Τουσκ.

    Το γαλλικό Υπουργείο Άμυνας, ωστόσο, μετρίασε τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το Τιμπουκτού είναι πλέον υπό πλήρη έλεγχο των γαλλικών δυνάμεων, αναφέροντας μια ανακατάληψη της πόλης που πραγματοποιήθηκε από τα στρατεύματα της Γαλλίας και του Μαλί.

    Επιμέλεια: Χ. Κωσταντόπουλος

    [04] Ανανέωσε και ο Τσάβι με τη Μπαρτσελόνα

    Το... δρομολόγιο των Κάρλες Πουγιόλ και Λιονέλ Μέσι ακολούθησε σήμερα ο Τσάβι Ερνάντες, που μετά τους συμπαίκτες του μετέβη με τη σειρά του στα γραφεία της Μπαρτσελόνα και υπέγραψε την επέκταση της συνεργασίας του με την καταλανική ομάδα.

    Ο Ισπανός διεθνής μέσος, ο οποίος συνοδευόταν από τον μάνατζέρ του (Ιβάν Κορέτγια), συμφώνησε να συνεργαστεί με τους «μπλαουγκράνα» έως τις 30 Ιουνίου 2016.

    [05] Πλάνο για την ανάπτυξη έως το 2020 ετοιμάζει η κυβέρνηση

    Αναπτυξιακό πλάνο έως το 2020 καταρτίζει η κυβέρνηση και οι βασικοί άξονές του τέθηκαν σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών. Όπως ανέφεραν, μεταξύ άλλων, μετά τη σύσκεψη, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, ουσιαστικά τέθηκαν τρία βασικά ερωτήματα: Πώς θέλουμε να είναι η οικονομία το 2020 (με βάση τα μακροοικονομικά στοιχεία), με ποιον τρόπο θα φτάσουμε στην ανάπτυξη (ποιοι κλάδοι «θα σύρουν το κάρο» στη μεταμνημονιακή Ελλάδα) και πώς θα συνδυαστούν αυτά με βάση το ΕΣΠΑ και το νέο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης 2014- 2020.

    Στόχος της κυβέρνησης είναι η αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου, προκειμένου αυτό να στηρίζεται στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων σε παραγωγικούς τομείς της οικονομίας και την τόνωση των εξαγωγών και να έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της απασχόλησης και τη βελτίωση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους. Κομβικής σημασίας είναι ο ανασχεδιασμός του ΕΣΠΑ και οι προτεραιότητες για το νέο κοινοτικό πακέτο στήριξης 2014- 2020. Όπως, χαρακτηριστικά ανέφεραν οι δύο υπουργοί, δεν θα υποδείξουμε στους επιχειρηματίες, δεν είμαστε διευθυνόμενη οικονομία, αλλά κοιτάμε πώς θα αντιμετωπίσουμε τα διοικητικής φύσης προβλήματα που δυσκολεύουν τις επιχειρήσεις και τις επενδύσεις και πώς θα αξιοποιήσουμε τα «εργαλεία» που έχει στην διάθεση του το κράτος, όπως είναι το ΕΣΠΑ, ο αναπτυξιακός νόμος, κ.λπ.

    [06] Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των ναυτικών

    Την ανάληψη πρωτοβουλιών, προκειμένου το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας «ανασυγκρότηση και άλλες διατάξεις» να μην κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, ζήτησε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ανακοίνωσε ότι στηρίζει τις εξαγγελθείσες απεργιακές κινητοποιήσεις της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

    Κλιμάκιο του Τμήματος Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τα προεδρεία του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων Εμπορικής Ναυτιλίας καθώς και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος.

    Και οι δύο συνδικαλιστικοί φορείς εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους, γιατί δεν εκλήθησαν να συμμετάσχουν ουσιαστικά στη διαμόρφωση του σχεδίου νόμου, ενώ ζήτησαν τροποποιήσεις επί των διατάξεων.

    Ο βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων, Θ. Δρίτσας, σχολιάζοντας το πολυνομοσχέδιο, έκανε λόγο για απαράδεκτες διατάξεις, για κατάργηση κατακτημένων εργασιακών δικαιωμάτων των ναυτικών, ενώ μίλησε για στρατιωτικοποίηση του υπουργείου και ότι θέτονται σε κίνδυνο οι θέσεις εργασίας των πολιτικών υπαλλήλων.

    Πρόσθεσε, επίσης, ότι το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου δεν έχει συνοδευτεί από καμία αιτιολογική έκθεση, αλλά και ότι η δημόσια διαβούλευση που προηγήθηκε τον Δεκέμβριο αφορούσε άλλο σχέδιο νόμου και όχι την παρούσα εκδοχή.

    [07] «Έφυγε» και ο τελευταίος κρατούμενος Απριλιανός, Ν. Ντερτιλής

    Απεβίωσε στα 92 του χρόνια, στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», όπου είχε μεταφερθεί με εγκεφαλικό επεισόδιο, στις αρχές του Δεκεμβρίου του 2012, ο τελευταίος κρατούμενος πραξικοπηματίας της Χούντας, Νικόλαος Ντερτιλής.

    Ο ισοβίτης, που είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία του 20χρονου Μιχάλη Μυρογιάννη, στα γεγονότα του Πολυτεχνείου τη 18η Νοεμβρίου του 1973, ήταν έγκλειστος τα τελευταίο 38 χρόνια στην ΣΤ' Πτέρυγα του Κορυδαλλού, αρνούμενος «για λόγους αρχής» όπως δήλωνε ο ίδιος, να υπογράψει αίτημα αποφυλάκισης, το οποίο εδικαιούτο από τη νομοθεσία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 28 January 2013 - 19:30:21 UTC