Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στον Χάμπερμας το φετινό Βραβείο "Ερασμος"
  • [02] "Όχι" στις ιδιωτικοποιήσεις, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας στη ΝΕΤ

  • [01] Στον Χάμπερμας το φετινό Βραβείο "Ερασμος"

    Ο Γιούργκεν Χάμπερμας, ο οποίος θεωρείται ο μεγαλύτερος εν ζωή φιλόσοφος, στην Ολλανδία, κέρδισε σήμερα το φετινό Βραβείο 'Ερασμος (του ομώνυμου ιδρύματος), "για το σύνολο του συγγραφικού έργου του με θέμα τη Δημοκρατία".

    "Για περισσότερο από μισό αιώνα, ο Γιούργκεν Χάμπερμας αποτελεί δεσπόζουσα μορφή της ιδεολογικής αναζήτησης στα πεδία : πολιτικής, κοινωνιολογίας, φιλοσοφίας. Η ανάλυσή του έχει οξυδέρκεια, κριτικό πνεύμα, διατηρώντας ακέραιη την αισιοδοξία για το μέλλον που έχει η δημοκρατική Ευρώπη", αναφέρει επίσης το πρακτικό της απονομής αυτής της τιμητικής διάκρισης.

    Στο διαχρονικό σημαντικό έργο του (με κομβικό σημείο τη δημοσίευση, το 1962, του "Δομικού Μετασχηματισμού της Δημόσιας Σφαίρας") ο τιμηθείς φιλόσοφος, 83 ετών σήμερα, αναζητά το βέλτιστο τρόπο οργάνωσης μιάς δημοκρατικής κοινωνίας. Υπέρμαχος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, κρίνει εντούτοις ότι αυτή πάσχει τώρα από έλλειμμα Δημοκρατίας, το οποίο ναρκοθετεί την αλληλεγγύη των πολιτών στο όραμά της.

    Ο Χαμπέρμας γεννήθηκε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας στις 18 Ιουνίου του 1929. Στο Γκέτινγκεν, στη Ζυρίχη, στη Βόνη διαδοχικά πήρε πτυχία : φιλοσοφίας, ψυχολογίας, γερμανικής λογοτεχνίας, οικονομικών.

    Το βραβείο Έρασμος συνοδεύει ένα έπαθλο 150 χιλιάδων ευρώ.

    [02] "Όχι" στις ιδιωτικοποιήσεις, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας στη ΝΕΤ

    Την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική ιδιωτικοποιήσεων της κυβέρνησης εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας σε αποψινή συνέντευξή του στην ΝΕΤ, επισημαίνοντας ότι το κόμμα του είναι κατά της λεηλασίας του δημοσίου και ότι όποιες ιδιωτικοποιήσεις γίνουν θα πρέπει να έχουν κοινωνική ανταποδοτικότητα.

    Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε την ανάγκη να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα γραφειοκρατίας, διαφθοράς και περιβάλλοντος και να υπάρξει το κατάλληλο κλίμα σταθερότητας για να προσελκύσει η χώρα επενδύσεις, ενώ σημείωσε την ανάγκη να αντιμετωπιστεί και η εγχώρια ολιγαρχία που αποτελείται από λίγες οικογένειες που ελέγχουν την πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας.

    Για την συνάντησή του με τον Β. Σόιμπλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι και ο ίδιος παρέθεσε αριθμούς στον Γερμανό υπουργό για να καταδείξει την αποτυχία του προγράμματος. Απαντώντας για τις δημοσκοπήσεις ο κ. Τσίπρας είπε ότι μετά την εκταμίευση της δόσης δημιουργήθηκε μιά ψεύτικη προσδοκία εκ μέρους της κυβέρνησης, ενώ γύρω μας υπάρχει μιά σκληρή πραγματικότητα. Οι δόσεις που παίρνει η χώρα, πρόσθεσε, αρκούν ίσα ίσα για να μην χρεοκοπήσουν οι τράπεζες, αλλά δεν αρκούν για να μην χρεοκοπήσουν οι Έλληνες.

    Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις, ο κ. Τσίπρας είπε ότι εμφανίζεται μιά παροδική δημοσκοπική ανάκαμψη της κυβέρνησης και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχυθεί. Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι το κόμμα του θα συμμαχήσει ακόμη και με τον διάβολο για να πετύχει αποτελέσματα για τη χώρα, αναφερόμενος στη στάση της Βραζιλίας στο ΔΝΤ και πρόσθεσε ότι είναι ανάγκη το ΔΝΤ να συγκρουστεί πιό ανοιχτά με την Γερμανία και όχι με μισόλογα.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η κ. Μέρκελ δεν λέει την αλήθεια στον γερμανικό λαό ενόψει των εκλογών, ότι δηλαδή το πρόγραμμα για την Ελλάδα απέτυχε. Η Βραζιλία τόνισε ο κ. Τσίπρας, έχει φόβους εξαγωγής της κρίσης από την Ευρώπη σε όλο τον κόσμο και ανησυχεί για την γερμανική πολιτική.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 28 January 2013 - 23:30:19 UTC