Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δύο νεκροί από έκρηξη έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα
  • [02] Υπέγραψε ο Μίτσελ με τον Ολυμπιακό σύμφωνα με την ισπανική τηλεόραση
  • [03] Στο νοσοκομείο, με λοίμωξη του αναπνευστικού, ο Κ. Βουτσάς
  • [04] ΚΚΕ: Εμπαιγμός τα περί "λάθους" του ΔΝΤ
  • [05] Επικρίνει τη στάση του Κάμερον ο πρώην καγκελάριος Σρέντερ
  • [06] Αφιέρωμα στον Mικελάντζελο Αντονιόνι στο Μέγαρο Μουσικής
  • [07] Φ. Σάντος: «Για πάντα στην καρδιά μου η εθνική»

  • [01] Δύο νεκροί από έκρηξη έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα

    Η έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα είναι μια επίθεση καμικάζι που στοίχισε τη ζωή του καμικάζι και ενός τούρκου φρουρού ασφαλείας, δήλωσε ο κυβερνήτης της Άγκυρας Αλααντίν Γιουκσέλ.

    "Υπάρχουν δύο νεκροί, ο καμικάζι κι ένας τούρκος φρουρός ασφαλείας. Μια γυναίκα που ήταν εκεί για να πάρει θεώρηση εισόδου (βίζα) τραυματίσθηκε", δήλωσε ο Γιουκσέλ μιλώντας σε δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από την πρεσβεία.

    Έχει καταστραφεί το φυλάκιο έξω από την πρεσβεία, ενώ υπάρχουν ζημιές και στο ίδιο το κτίριο. Από την πρώτη στιγμή έσπευσαν ασθενοφόρα και οχήματα της πυροσβεστικής, ενώ υπήρχαν μέλη τεμαχισμένου πτώματος.

    «Δεν θα βλάψει τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις» δηλώνει ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Άγκυρα

    «Δεν θα βλάψει τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις η έκρηξη στην αμερικανική πρεσβεία» δήλωσε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Άγκυρα, Φράνσις Ρικαρντιόνε, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

    «Θεωρούμε ακόμα την Τουρκία φίλη χώρα» είπε και υπογράμμισε ότι «θα συνεχιστεί η στενή συνεργασία» των τουρκικών με τις αμερικανικές Αρχές σχετικά με τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

    [02] Υπέγραψε ο Μίτσελ με τον Ολυμπιακό σύμφωνα με την ισπανική τηλεόραση

    Ο Μίτσελ συμφώνησε και αναλαμβάνει άμεσα την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Ισπανίας. Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, ο Χοσέ Μιγκέλ Γκονζάλεθ Μαρτίν ντελ Κάμπο, όπως είναι το κανονικό του όνομα, υπέγραψε συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2015 με τους πρωταθλητές Ελλάδας και αναμένεται εντός του Σαββατοκύριακου στην Αθήνα.

    [03] Στο νοσοκομείο, με λοίμωξη του αναπνευστικού, ο Κ. Βουτσάς

    Με λοίμωξη του αναπνευστικού νοσηλεύεται τα τελευταία 24ωρα στο θεραπευτήριο «Υγεία» ο ηθοποιός Κώστας Βουτσάς, του οποίου η υγεία παρουσιάζει βελτίωση.

    Οι θεράποντες γιατροί, υποβάλλουν τον δημοφιλή ηθοποιό σε φαρμακευτική αγωγή και εκτιμούν ότι σύντομα θα ξεπεράσει τη λοίμωξη που τον ταλαιπωρεί.

    [04] ΚΚΕ: Εμπαιγμός τα περί "λάθους" του ΔΝΤ

    «Ο λαός να μην αποδεχτεί τον εμπαιγμό περί "λάθους" του ΔΝΤ. Το ΔΝΤ, όπως και η ΕΕ, συμφωνούν και προωθούν τα βάρβαρα μέτρα παντού, ανεξάρτητα από το επίπεδο του χρέους και του ελλείμματος. Άλλωστε, ανεξάρτητα από το όποιο "λάθος" ισχυρίζεται ότι έκανε το ΔΝΤ, συνεχίζει το ίδιο τροπάρι ότι τα μέτρα πρέπει να εφαρμοστούν» επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχετικό του σχόλιο.

    Εξάλλου, το ΚΚΕ αναφορικά με τον φόρο στα ακίνητα και την ενδεχόμενη επέκτασή του και στην αγροτική γη, σημειώνει ότι η κυβέρνηση «σκοπεύει, μέσα απ' τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης, να υπερφορολογήσει τη μικρή ακίνητη περιουσία, αστική και αγροτική, τη στιγμή που η μεγάλη ακίνητη περιουσία μπορεί να φοροδιαφεύγει νόμιμα, αξιοποιώντας τις δυνατότητες μιας σειράς σχετικών φορολογικών διατάξεων που αφορούν την επιχειρηματική δραστηριότητα».

    [05] Επικρίνει τη στάση του Κάμερον ο πρώην καγκελάριος Σρέντερ

    Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ επικρίνει την πρόταση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος όσον αφορά την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στην εφημερίδα Τάγκες-Αντσάιγκερ, σημειώνοντας ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον υπερεκτιμάει τις δυνάμεις της χώρας του.

    "Ο χειρισμός του είναι επικίνδυνος καθώς βαίνει προς την κατεύθυνση μιας αποσύνθεσης", σημειώνει ο πρώην καγκελάριος στην ελβετική εφημερίδα.

    Στις 23 Ιανουαρίου, ο Βρετανός πρωθυπουργός δεσμεύτηκε υπό τις πιέσεις των ευρωσκεπτικιστών για την διοργάνωση ως τα τέλη του 2017 ενός δημοψηφίσματος που θα κρίνει την παραμονή ?ή μη? της Βρετανίας στην ΕΕ, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους κόλπους των ευρωπαίων εταίρων του.

    Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας προσάπτει στον Κάμερον ότι προσφέρει επιχειρήματα στις λαϊκίστικες ομάδες της δεξιάς και ότι τροφοδοτεί τον εθνικισμό.

    Επιμέλεια: Σ. Μπέκου

    [06] Αφιέρωμα στον Mικελάντζελο Αντονιόνι στο Μέγαρο Μουσικής

    Εκατό χρόνια από τη γέννηση του Mικελάντζελο Αντονιόνι (1912 - 2007), συμπληρώθηκαν στις 29 Σεπτεμβρίου 2012. Μιας κεντρικής μορφής για τον πολιτισμό του 20ού αιώνα, καθώς κατάφερε με το έργο του (δεκαέξι ταινίες μεγάλου μήκους και δεκαοκτώ μικρού μήκους στη διάρκεια πενήντα χρόνων) -και μέσα από μια μοναχική, πρωτότυπη και συχνά διατέμνουσα πορεία- να επισημάνει και να αναλύσει την «αρρώστια των συναισθημάτων», τα προβλήματα, τις αγωνίες και τις φοβίες που κατατρέχουν τον σύγχρονο άνθρωπο.

    Στον κορυφαίο Ιταλό δημιουργό που εξελίχθηκε σε πρωτοπόρο της κινηματογραφικής γλώσσας και μετρ του ύφους, ζώντας την εποχή του και κινούμενος συγχρόνως και έξω απ' αυτήν, είναι αφιερωμένη η εκδήλωση του Megaron Plus που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου, στις 7 το απόγευμα στο Μέγαρο Μουσικής.

    Μια βραδιά με κεντρικό ομιλητή τον διακεκριμένο κριτικό και ιστορικό του κινηματογράφου, στενό συνεργάτη και φίλο του Αντονιόνι, Κάρλο ντι Κάρλο, δημιουργό του ντοκιμαντέρ «Antonioni su Antonioni».

    [07] Φ. Σάντος: «Για πάντα στην καρδιά μου η εθνική»

    Την επιλογή του να αφήσει εκτός αποστολής της εθνικής, ενόψει του φιλικού με την Ελβετία, παίκτες που δεν έχουν αγωνιστικό ρυθμό και χρόνο συμμετοχής στις ομάδες τους, υπερασπίστηκε ο Φερνάντο Σάντος στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε, με αφορμή την ανακοίνωση των επιλογών του για το παιχνίδι της Τετάρτης. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός αναφέρθηκε επίσης στην κλήση -για πρώτη φορά- του Σωκράτη Φυτανίδη και στις πρόσφατες μεταγραφές Ελλήνων διεθνών σε ομάδες του εξωτερικού, ενώ ήταν μάλλον ασαφής στις απαντήσεις του, όταν ρωτήθηκε για το μέλλον του στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

    Όταν ρωτήθηκε για πρόσφατες δηλώσεις του όπου ανέφερε ότι θέλει κάποια στιγμή να επιστρέψει στην προπονητική σε συλλογικό επίπεδο, ο Πορτογάλος τεχνικός είπε: «Σίγουρα η Εθνική θα μείνει στην καρδιά μου και ό,τι χρειαστεί θα είμαι κοντά για να βοηθήσω. Έχω στην καρδιά μου την Ελλάδα, νιώθω Έλληνας και θα είμαι πάντα εδώ όποτε με χρειαστεί. Νομίζω ότι είναι νορμάλ να επιστρέψω σε έναν σύλλογο. Καταλαβαίνω τι θέλετε να πείτε, γι΄αυτό ξεκαθαρίζω από τη δική μου πλευρά ότι είναι σημαντικό να μείνουν οι άνθρωποι που πραγματικά έχουν συμβάλει στην δημιουργία αυτού του πλάνου».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 1 February 2013 - 13:30:22 UTC