Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΣΟΚ: "Διακύβευμα του Συνεδρίου η αξιακή και ιδεολογική ταυτότητα"
  • [02] Στο 1,5 δισ. ευρώ οι κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων μεγαλοοφειλετών το 2012
  • [03] Δεν ολοκληρώθηκε το Δ.Σ. της ΑΕΚ, παραιτήθηκε ο Ηλιόπουλος
  • [04] Το πιο λεπτό ρολόι χειρός, πάχους μόλις 0,80 χιλοστών
  • [05] Η πιο... σκοτεινή πλευρά των βιοκαυσίμων
  • [06] Ι. Στουρνάρας: Τα ασφαλιστικά ταμεία στηρίζονται από το κράτος αδιαλείπτως
  • [07] Συνάντηση Ι. Βρούτση με στελέχη του ΠΑΣΟΚ για το ασφαλιστικό
  • [08] Τι είπαν στο ΑΠΕ - ΜΠΕ για Κυπριακό, μνημόνιο, οικονομία οι υποψήφιοι στις προεδρικές εκλογές της Κύπρου
  • [09] Λαμία: Για αύριο το μεσημέρι αναβλήθηκε η δίκη των αγροτών
  • [10] «Παράνομες, υπερβολικές κρατήσεις στις συντάξεις», δηλώνουν οι συνταξιούχοι ΙΚΑ
  • [11] Αποσύρεται από την πολιτική σκηνή ο Ντανιέλ Κον - Μπεντίτ
  • [12] Προσφυγή Παπαλουκά κατά του Ολυμπιακού

  • [01] ΠΑΣΟΚ: "Διακύβευμα του Συνεδρίου η αξιακή και ιδεολογική ταυτότητα"

    Το μείζον ζήτημα, το διακύβευμα του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, δεν θα είναι η συμμετοχή του στην κυβέρνηση, αλλά η διατύπωση της αξιακής και ιδεολογικής ταυτότητας της δημοκρατικής παράταξης, αποσαφήνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη συνεδρίαση της Γραμματείας της ΚΟΕΣ.

    Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε ότι θα θέσει θέμα υπογραφής νέας συμφωνίας μεταξύ των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης, θα αποστείλει επιστολή προς τον Φώτη Κουβέλη για να συμμετάσχει η ΔΗΜΑΡ στον προσυνεδριακό διάλογο του ΠΑΣΟΚ και θα καλέσει και τις διάφορες κινήσεις που κινούνται στον χώρο της Κεντροαριστεράς σε κατ΄ ιδίαν συναντήσεις για τον ίδιο λόγο.

    Ο κ. Βενιζέλος έδωσε ένα σαφές στίγμα των δικών του προθέσεων αναφορικά με την ιδεολογική τοποθέτηση του ΠΑΣΟΚ, οριοθετώντας το κόμμα προς τα αριστερά, στα όρια του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίον θεωρεί ότι δεν ανήκει στην Κεντροαριστερά και τον ταύτισε εν πολλοίς με τη «Χρυσή Αυγή», τονίζοντας ότι με τα δύο αυτά κόμματα το ΠΑΣΟΚ έχει ανοιχτό μέτωπο. Ο κ. Βενιζέλος δεν οριοθέτησε το ΠΑΣΟΚ προς τα δεξιά και τη ΝΔ, κατεύθυνση προς την οποία το Κίνημα είχε οριοθετηθεί από την ίδρυσή του.

    Η επιστολή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στον κ. Κουβέλη θα αποσταλεί ίσως και σήμερα και θα είναι πρόσκληση συμμετοχής στον προσυνεδριακό διάλογο, με κείμενα και τοποθετήσεις, είτε δια της φυσικής παρουσίας στελεχών, είτε ηλεκτρονικά. Όπως είπε δεν έχει κανένα νόημα ένας χαιρετισμός από τα κόμματα κάθε τέσσερα χρόνια σε ένα Συνέδριο.

    Συμμετοχή στον προσυνεδριακό διάλογο θα ζητήσει και από τις διάφορες κινήσεις που κινούνται στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

    Ωστόσο, δύο αναφορές του κ. Βενιζέλου ίσως δημιουργήσουν κάποια προβλήματα σε αυτή την επιδίωξη. Ο κ. Βενιζέλος απάντησε σε ορισμένα στελέχη τέτοιων κινήσεων που αποχώρησαν από το ΠΑΣΟΚ (αλλά και σε εντός των τειχών στελέχη) λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι «ουρά», αλλά η γάτα και μάλιστα εφτάψυχη, η οποία θα βοηθήσει, ώστε να απαλλαγεί το Κίνημα από ορισμένα «πολιτικά ερπετά».

    Η δε δεύτερη αναφορά του κ. Βενιζέλου αφορά στη δράση τέτοιων ατόμων όσο ήταν στο ΠΑΣΟΚ και μάλιστα στην περίοδο της δικής του προεδρίας. Ειδικότερα, έκανε λόγο για «πέμπτη φάλαγγα» που λειτουργούσε μέσα στο «ηττημένο ΠΑΣΟΚ».

    [02] Στο 1,5 δισ. ευρώ οι κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων μεγαλοοφειλετών το 2012

    Σε δεσμεύσεις και κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων αλλά και καταθέσεων τραπεζικών λογαριασμών μεγάλων οφειλετών, προχώρησαν μέσα στο 2012 οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

    Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για ενεργοποίηση του νόμου για τα ληξιπρόθεσμα χρέη που είχαν το προηγούμενο έτος φυσικά πρόσωπα και εταιρείες, για τα οποία δεσμεύτηκαν ή κατασχέθηκαν, ποσά και αξίες, αντίστοιχου ύψους.

    Ειδικότερα, οι συνολικές δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων (ακινήτων και κινητών αξιών καθώς και καταθέσεων) μέσα στο 2012, ανήλθαν σε 1,5 δισ. ευρώ, από τα οποία το 1,4 δισ. ευρώ προήλθε από τις εφορίες και τα 100 εκ. ευρώ από το ΣΔΟΕ και την Αρχή καταπολέμησης και νομιμοποίησης εσόδων.

    [03] Δεν ολοκληρώθηκε το Δ.Σ. της ΑΕΚ, παραιτήθηκε ο Ηλιόπουλος

    Ανακοίνωση στην οποία εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν ολοκληρώθηκε το έκτακτο σημερινό Δ.Σ., προκειμένου να μπουν στα ταμεία της ΠΑΕ οι 300.000 ευρώ, εξέδωσε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της η ΑΕΚ. Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Συνήλθε σήμερα εκτάκτως το Δ.Σ. της ΠΑΕ ΑΕΚ, με θέμα την ταμειακή διευκόλυνση της ΠΑΕ ποσού ύψους 300.000 ευρώ. Η συνεδρίαση δεν ολοκληρώθηκε, καθότι ένα μέλος του Δ.Σ. που απουσίαζε, ειδοποίησε τηλεφωνικά ότι είναι παράνομη, αφού δεν είχε τηρηθεί η νόμιμη κλήση των μελών του προ 48ωρου. Κατόπιν αυτών ο εκπρόσωπος της εταιρίας που ήταν παρών, απήλθε ενοχλημένος από την ως άνω συμπεριφορά. Ακολούθως ο Πρόεδρος κ. Ανδρέας Δημητρέλος συγκάλεσε νέο Δ.Σ., την ερχόμενη Δευτέρα τηρώντας τη νόμιμη διαδικασία».

    Το μέλος που αναφέρεται είναι ο Αντώνης Ηλιόπουλος, ο οποίος με γραπτή δήλωσή του στην ιστοσελίδα «aek365» ανακοίνωσε την παραίτησή του από το Δ.Σ.: «Αυτό το Δ.Σ λειτουργεί παράνομα, χωρίς καμία νομιμότητα προς την σύγκλησή του και την λήψη αποφάσεων. Μου ζήτησαν τηλεφωνικά να εγκρίνω την είσοδο χρημάτων από έναν αόρατο φερόμενο επενδυτή για τον οποίον αρνούνται να μου δώσουν οποιαδήποτε άλλη πληροφορία σχετικά με το πρόσωπό του και την προέλευση των χρημάτων. Ο ρόλος που μου ανατέθηκε είναι καθαρά ελεγκτικός και έχω ευθύνη απέναντι σε αυτούς που με διόρισαν στο Δ.Σ και στον κόσμο της ΑΕΚ. Εδώ και 10 μέρες έχω ζητήσει οικονομικά και άλλα στοιχεία τα οποία δεν έχω λάβει ακόμη. Κατάλαβα ότι σκοπός τους είναι να μην μου τα δώσουν ποτέ ενώ για άλλη μια φορά εμφανίζουν το τρικ του αόρατου επενδυτή. Δεν έχω καμία θέση σε αυτό το Δ.Σ το οποίο λειτουργεί με απόλυτη αδιαφάνεια και μην μπορώντας να επιτελέσω το έργο που μου ανατέθηκε παραιτούμαι».

    [04] Το πιο λεπτό ρολόι χειρός, πάχους μόλις 0,80 χιλοστών

    Ζυγίζει 12 γραμμάρια, όσο δηλαδή και ένα μικρό νόμισμα και έχει πάχος μόλις 0,80 χιλιοστά. Ο λόγος γίνεται για το πιο λεπτό ρολόι χειρός που έχει δημιουργηθεί ποτέ, το CST-01.

    Σύμφωνα με την εξειδικευμένη στα gadgets διαδικτυακή πύλη, slashgear.com, το νέο μοντέλο διαθέτει οθόνη τεχνολογίας e-ink, η οποία μπορεί να λυγίσει χωρίς να σπάσει.

    Ο μικροσκοπικός μηχανισμός του είναι φτιαγμένος από τη Seiko. Φορτίζει χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία «μικροενεργειακών κυττάρων» (micro energy cells).

    Στην αγορά αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο.

    [05] Η πιο... σκοτεινή πλευρά των βιοκαυσίμων

    Τα δέντρα και τα φυτά που καλλιεργούνται ειδικά για να μετατραπούν σε βιοκαύσιμα και τα οποία προωθούνται ως μια πιο καθαρή εναλλακτική λύση για την κλιματική αλλαγή σε σχέση με το πετρέλαιο και τον άνθρακα, έχουν μια δική τους άγνωστη ως τώρα σκοτεινή πλευρά, καθώς απελευθερώνουν στον αέρα μια ρυπογόνο χημική ουσία. Μάλιστα,αναμειγμένημε άλλες ρυπογόνες ουσίες, μπορεί επιπλέον να προκαλέσει μείωση στις αποδόσεις των γεωργικών καλλιεργειών.

    Σ' αυτήν τη διαπίστωση κατέληξε μια νέα βρετανική έρευνα επιστημόνων του πανεπιστημίου του Λάνκαστερ, με επικεφαλής τον Νικ Χιούιτ, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό για την κλιματική αλλαγή "Nature Climate Change", σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ. Η μελέτη δείχνει ότι τυχόν μαζική παραγωγή βιοκαυσίμων στο μέλλον, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της ανόδου της θερμοκρασίας από την καύση των ορυκτών καυσίμων που αυξάνουν το διοξείδιο του άνθρακα, στην πραγματικότητα θα μπορούσε να επιβαρύνει κι άλλο την ατμόσφαιρα και την υγεία των ανθρώπων.

    Η μελέτη εκτιμά ότι τα βιοκαύσιμα θα μπορούσαν να προκαλέσουν περίπου 1.400 πρόωρους θανάτους ετησίως στην Ευρώπη έως το 2020, με κόστος 7,1 δισ. δολαρίων για την κοινωνία.

    Οι λεύκες, οι ιτιές και οι ευκάλυπτοι είναι ανάμεσα στα δέντρα που χρησιμοποιούνται ως πηγή ξύλων για βιοκαύσιμα. Όμως, σύμφωνα με τη μελέτη, όλα αυτά τα είδη δέντρων εκλύουν μεγάλες ποσότητες ισοπρένιου καθώς μεγαλώνουν. Το ισοπρένιο σχηματίζει τοξικό όζον, όταν αναμιγνύεται με άλλες ρυπογόνες ουσίες, παρουσία του ηλιακού φωτός. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι, εξαιτίας του τοξικού όζοντος, η ετήσια αξία των ευρωπαϊκών καλλιεργειών σιταριού και καλαμποκιού θα μπορούσε να μειωθεί κατά 1,5 δισ. δολ. λόγω της μείωσης των γεωργικών αποδόσεων.

    [06] Ι. Στουρνάρας: Τα ασφαλιστικά ταμεία στηρίζονται από το κράτος αδιαλείπτως

    «Τα ασφαλιστικά ταμεία υποστηρίζονται από το Κράτος αδιαλείπτως» αναφέρει σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σημειώνοντας ότι «η ζημία που υπέστησαν από το σχέδιο μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους είναι υποπολλαπλάσια της υποστήριξης που έχουν λάβει και συνεχίζουν να λαμβάνουν μέσω επιχορηγήσεων».

    Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου για τις απώλειες των ασφαλιστικών ταμείων από τη διαδικασία του PSI.

    [07] Συνάντηση Ι. Βρούτση με στελέχη του ΠΑΣΟΚ για το ασφαλιστικό

    Θετική είναι η στάση του υπουργείου Εργασίας στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη μεταφορά πόρων από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στο Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ) ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.

    Αυτό ανέφερε, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα στο υπουργείο Εργασίας με αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος (ΠΑΣΟΚ).

    Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης και οι Γιάννης Μανιάτης, Χρήστος Πρωτόπαπας και Φίλιππος Σαχινίδης.

    [08] Τι είπαν στο ΑΠΕ - ΜΠΕ για Κυπριακό, μνημόνιο, οικονομία οι υποψήφιοι στις προεδρικές εκλογές της Κύπρου

    Η λύση του Κυπριακού, η έξοδος από την οικονομική κρίση, με ταυτόχρονη επαναφορά της Κύπρου στην οικονομική ανάπτυξη, και η διαχείριση των υδρογονανθράκων, είναι τρία κορυφαία ζητήματα, τα οποία θα κληθεί να διαχειριστεί ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, τονίζει ο υποψήφιος Γιώργος Λιλλήκας, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενόψει των προεδρικών εκλογών της 17ης Φεβρουαρίου.

    Ο κ. Λιλλήκας αναλύει τις θέσεις του για την οικονομία, το μνημόνιο, το φυσικό αέριο και απαντά σε κατηγορίες των αντιπάλων του.

    «Δεν υπάρχει καμία ποδηγέτηση από το ΑΚΕΛ» δηλώνει, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υποψήφιος στις κυπριακές προεδρικές εκλογές της Κυριακής, Σταύρος Μαλάς, οποίος διετέλεσε υπουργός Υγείας της κυβέρνησης Χριστόφια.

    Ο Στ. Μαλάς αναλύει, μεταξύ άλλων, τις θέσεις του για την οικονομία, το μνημόνιο, το φυσικό αέριο. Για δε το Κυπριακό τονίζει ότι «βασικοί πυλώνες διαχείρισής του παραμένουν όλα τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ και οι συμφωνίες υψηλού επιπέδου, που προνοούν λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, ως του μοναδικού αναχώματος για τη διχοτόμηση».

    Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις Ελλάδας-Κύπρου ο κ. Μαλάς υποστηρίζει ότι «μια κοινή νέα στρατηγική σε σχέση με το φυσικό αέριο είναι επίσης κάτι αναγκαίο» και σημειώνει: «Ιδιαίτερα αν σ' αυτήν τη στρατηγική εντάξουμε και την ΕΕ».

    «Οι Κύπριοι θα κληθούν να επιλέξουν μεταξύ του παρελθόντος και του μέλλοντος, δηλώνει o υποψήφιος και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, αναφορικά με τις προεδρικές εκλογές της προσεχούς Κυριακής, σε συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο κ. Αναστασιάδης, τον οποίο όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν να προηγείται με διαφορά των ανθυποψηφίων του κυρίων Σταύρου Μαλά και Γιώργου Λιλλήκα, αναλύει τις θέσεις του για την οικονομία, το μνημόνιο, το φυσικό αέριο και απαντά σε κατηγορίες των αντιπάλων του.

    Για το Κυπριακό υποστηρίζει ότι απαιτείται ένα πλαίσιο λύσης, που να βασίζεται «στις αποφάσεις και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, στις Συμφωνίες Κορυφής, στην απόφαση απόρριψης του σχεδίου Ανάν από την ελληνοκυπριακή κοινότητα, στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, στη συμφωνία της 8ης Ιουλίου, στις ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου του 2009, στον νέο γεωστρατηγικό ρόλο της Κύπρου (ανακάλυψη υδρογονανθράκων) και στις αποφάσεις των ευρωπαϊκών δικαστηρίων».

    Για τη στρατηγική Ελλάδας- Κύπρου δηλώνει ότι χρειάζεται συνετή και στενή συνεργασία. «Ακόμα και υπό τις σημερινές δυσμενείς συνθήκες, όταν η Ελλάδα και η Κύπρος συνεργάζονται με ειλικρίνεια, αλληλοκατανόηση και υπευθυνότητα, θα φέρουν σε πέρας τις δύσκολες προκλήσεις, που και οι δυο έχουν μπροστά τους» επισημαίνει.

    [09] Λαμία: Για αύριο το μεσημέρι αναβλήθηκε η δίκη των αγροτών

    Για αύριο στις 13:00, ανέβαλε το μονομελές Πρωτοδικείο της Λαμίας τη δίκη των 12 αγροτών από τη Λαμία που συνελήφθησαν μετά τα επεισόδια και τις συμπλοκές στην εθνική οδό, την Τετάρτη το μεσημέρι. Αιτία της αναβολής ήταν η απουσία των αστυνομικών- μαρτύρων κατηγορίας.

    Από τις 12 το μεσημέρι εκατοντάδες αγρότες βρέθηκαν μέσα και έξω από τα δικαστήρια, περιμένοντας την εξέλιξη της υπόθεσης και μετά την αναβολή ανανέωσαν το ραντεβού τους για αύριο.

    [10] «Παράνομες, υπερβολικές κρατήσεις στις συντάξεις», δηλώνουν οι συνταξιούχοι ΙΚΑ

    Με βάση υψηλότερες από τις καταβαλλόμενες συντάξεις εξακολουθεί το ΙΚΑ να διενεργεί κρατήσεις για την υγεία, οι οποίες σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία αντιστοιχούν στο 4% της κύριας σύνταξης, υποστηρίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης.

    Πιο συγκεκριμένα, το ΙΚΑ κατηγορείται ότι, παρά τη μείωση των συντάξεων, συνεχίζει να υπολογίζει τις κρατήσεις για την υγεία με βάση τα ποσά των κύριων συντάξεων που ίσχυαν πριν από τις μειώσεις των τελευταίων μέτρων, με συνέπεια οι κρατήσεις αυτές να αντιστοιχούν πλέον, με βάση τις καταβαλλόμενες συντάξεις, σε ποσοστό αισθητά μεγαλύτερο του 4%.

    «Πρόκειται για παράνομες, υπερβολικές κρατήσεις, οι οποίες δεν έχουν νομική βάση», ανέφερε ο κ. Κουμπούρης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Και πρόσθεσε: «Εκ των πραγμάτων τίθεται θέμα επιστροφής στους συνταξιούχους των επιπρόσθετων ποσών που έχουν παρακρατηθεί», ποσών που εκτιμάται ότι ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ.

    Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των συνταξιούχων του ΙΚΑ έθεσε το θέμα αυτό, εκτός ημερησίας διατάξεως, στην τελευταία συνεδρίαση της διοίκησης του Ιδρύματος, η οποία, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί, αναμένοντας οδηγίες εκ μέρους του υπουργείου Εργασίας.

    [11] Αποσύρεται από την πολιτική σκηνή ο Ντανιέλ Κον - Μπεντίτ

    Ο οικολόγος ευρωβουλευτής Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, που εδώ και 45 χρόνια είναι μια εμβληματική φυσιογνωμία της πολιτικής σκηνής, επιβεβαιώνει σε βιβλίο του το οποίο κυκλοφορεί σήμερα ότι αποσύρεται και δεν θα διεκδικήσει καμιά εντολή στις ευρωεκλογές του 2014, παρόλο που είχε ονειρευτεί μια τελευταία υποψηφιότητά του στην Ελλάδα.

    "Αποφάσισα να μην διεκδικήσω έδρα το 2014. Έχω ήδη δώσει πολλά και θα αρκεστώ πλέον στο να συνεχίσω να διαδηλώνω και να... ψηφίζω", γράφει ο βουλευτής σ' ένα μικρό βιβλίο με τίτλο "Για να καταργηθούν τα πολιτικά κόμματα!; Σκέψεις ενός απάτριδος χωρίς κόμμα".

    Η απόφαση να πάρει τη σύνταξή του όταν θα είναι ένας "αληθινός εξηνταοχτάρης", στις 4 Απριλίου, χρονολογείται από τα τέλη Ιανουαρίου 2010. "Στα 68 μου, θα είμαι ένας εξηνταοχτάρης, αληθινός, ολοκληρωμένος" και "αυτό θα είναι το τέλος της πολιτικής για μένα", είχε δηλώσει τότε.

    Σύμφωνα με τον Κον-Μπεντίτ, "το δίδυμο" που σχηματίζουν ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Ερό δεν βοηθάει τους Πράσινους. "Αυτό που μπορούμε και οφείλουμε να τους προσάψουμε δεν είναι το ότι είναι σοσιαλδημοκράτες που αναζητούν συμβιβασμούς με την κοινωνία, την εργοδοσία και τα συνδικάτα, αλλά ότι λειτουργούν με το σκληρό δίσκο ενός άλλου αιώνα".

    [12] Προσφυγή Παπαλουκά κατά του Ολυμπιακού

    Προσφυγή στη FIBA κατά του Ολυμπιακού κατέθεσε ο Θοδωρής Παπαλουκάς διεκδικώντας 1,7 εκατ. ευρώ από την «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ. Ο Ολυμπιακός και ο επί σειρά ετών αρχηγός του δεν «τα είχαν βρει» το καλοκαίρι του 2011 -όταν έληξε η συνεργασία τους- ως προς το τελικό ποσό που θα λάμβανε ο διεθνής γκαρντ.

    Η πρόταση της διοίκησης της ΚΑΕ δεν βρήκε σύμφωνο το Θοδωρή Παπαλουκά που διεκδικεί τα χρήματα που προέβλεπε το συμβόλαιό του και δεν είχε λάβει.

    Ο 36χρονος Παπαλουκάς, περιμένει να δικαιωθεί από το διαιτητικό δικαστήριο της FIBA, στην γραφεία της οποίας έχουν φτάσει τα σχετικά έγγραφα και από τις δύο πλευρές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 14 February 2013 - 13:30:23 UTC