Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση
  • [02] Στον εισαγγελέα ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Ρέντη, για κλοπή και εκβίαση
  • [03] "Όχι" του Πρωτοδικείου στο μέτρο της διαθεσιμότητας
  • [04] Συμμετέχει και η ΓΕΝΟΠ στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ
  • [05] Ένοπλοι απήγαγαν 40 αμάχους στη Συρία
  • [06] Συλλήψεις για το διατροφικό σκάνδαλο με το κρέας αλόγου
  • [07] Κακή εμφάνιση και ήττα για τον Ολυμπιακό από τη Λεβάντε

  • [01] Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

    Προβάδισμα 1% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία Alco για λογαριασμό της ιστοσελίδας «Newsit».

    Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «αν γίνονταν σήμερα εκλογές τι θα ψηφίζατε», ΝΔ απαντά το 21,2% των ερωτηθέντων (σε σχέση με 20,7% τον Δεκέμβριο του 2012), ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ το 20,2% (22,3%), Χρυσή Αυγή το 9,4% (10,2%) και ΠΑΣΟΚ το 7,2% (5,3%). Ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5% (4,5%), το ΚΚΕ με 4,8% (4,3%) και η ΔΗΜΑΡ με 4% (4,1%). Άλλο Κόμμα απάντησε το 5,3% (5,5%), Λευκό το 4% (4,3%), Αποχή το 11% (9,1%) και Αναποφάσιστοι/ΔΑ (Δεν απαντώ) το 7,9% (9,7%).

    Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής (χωρίς άκυρο/λευκό και με αδιευκρίνιστη αποχή) η ΝΔ λαμβάνει 24,9% και ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ 23,8%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 11,1%, το ΠΑΣΟΚ με 8,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,9%, το ΚΚΕ με 5,6%, η ΔΗΜΑΡ με 4,7% και Άλλο Κόμμα με 6,2%, ενώ 9,3% λαμβάνει η κατηγορία των αναποφάσιστων.

    Η γεωγραφική κάλυψη της έρευνας είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 7 με 12 Φεβρουαρίου 2013.

    [02] Στον εισαγγελέα ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Ρέντη, για κλοπή και εκβίαση

    Στον εισαγγελέα, με τις κατηγορίες της κλοπής, αποδοχής προϊόντων εγκλήματος και εκβίασης σε βάρος 34χρονου μετανάστη από το Πακιστάν, οδηγήθηκε σήμερα ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Ρέντη, αστυνομικός υποδιευθυντής, 51 ετών, ο οποίος συνελήφθη χθες από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων.

    Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ, η υπόθεση διερευνήθηκε από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων μετά από καταγγελία του μετανάστη.

    Ο 34χρονος αλλοδαπός κατήγγειλε χθες, ότι κατά την προσαγωγή του, προ τριημέρου (11.02.2013) το απόγευμα, στο αστυνομικό τμήμα του Ρέντη, ο διοικητής που κατηγορείται, του αφαίρεσε 4.000 ευρώ και κάρτες ανανέωσης χρόνου κινητής τηλεφωνίας που είχε στην κατοχή του. Με τη πρόφαση ότι ο μετανάστης θα έπρεπε να του προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία προέλευσης των χρημάτων, ο αξιωματικός απαίτησε να του παραχωρήσει το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, προκειμένου να του επιστρέψει τα υπόλοιπα.

    [03] "Όχι" του Πρωτοδικείου στο μέτρο της διαθεσιμότητας

    Αμφισβητεί τη συνταγματικότητα του μέτρου της διαθεσιμότητας που τέθηκε ήδη σε εφαρμογή για εργαζομένους στον στενό και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, με απόφασή του (Τμήμα Ασφαλιστικών Μέτρων), το Μονομελές Πρωτοδικείο.

    Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί την πρώτη ετυμηγορία δικαστηρίου της Αθήνας στο οποίο προσέφυγε υπάλληλος του δήμου Αιγάλεω, μητέρα δύο παιδιών με σύζυγο άνεργο. Η γυναίκα που δικαιώθηκε από το Πρωτοδικείο κατέθεσε αίτηση κατά της απόφασης με την οποία τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

    Στην απόφασή του ο πρόεδρος Πρωτοδικών, Δημ. Βλάχος, θεωρεί το μέτρο μη συνταγματικό, ενώ αμφισβητεί και τα κριτήρια του νόμου με τα οποία εφαρμόζεται. Όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης: «Κάθε εχέφρων εργοδότης θα επέλεγε πρώτα να περικόψει τις θέσεις εργασίας που δεν είναι αναγκαίες για την επιχείρηση, καθώς και να απολύσει τους λιγότερο αποτελεσματικούς και συνεπείς στην εκτέλεση των καθηκόντων τους, ώστε να μεγιστοποιήσει το όφελός του από την παρεχόμενη εργασία για την όποια καταβάλλει τον μισθό. Το κριτήριο όμως που επελέγη από το νόμο 4093/2012 δεν είναι κατάλληλο για την επίτευξη του σκοπού αυτού».

    [04] Συμμετέχει και η ΓΕΝΟΠ στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ

    Συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ για την ερχόμενη Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου αποφάσισε η ΓΕΝΟΠ.

    «Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι στη χώρα μας είμαστε αντιμέτωποι με την δριμύτερη επίθεση ενάντια στο εργατικό εισόδημα αλλά και στα εργατικά δικαιώματα», αναφέρει η Ομοσπονδία των εργαζομένων στη ΔΕΗ ενώ κάνει λόγο για σχεδιασμό που έχει στόχο τη φίμωση των εργαζομένων.

    [05] Ένοπλοι απήγαγαν 40 αμάχους στη Συρία

    Μια ομάδα ενόπλων απήγαγε σήμερα τουλάχιστον 40 αμάχους, κυρίως γυναίκες και παιδιά που επέβαιναν σε ένα λεωφορείο στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    "Οι περισσότεροι από τους απαχθέντες είναι γυναίκες και παιδιά", διευκρίνισε ο πρόεδρος της οργάνωσης, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, υποστηρίζοντας ότι αυτοί οι άμαχοι προέρχονταν από τα χωριά Αλ Φούα και Καφράγια στην επαρχία Ιντλίμπ (βορειοδυτικά).

    Πρόκειται για χωριά σιιτών μουσουλμάνων, ενώ η πλειοψηφία των ανταρτών που πολεμούν το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ είναι σουνίτες.

    Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, το οποίο δεν προσδιορίζει ποια είναι αυτή η ένοπλη ομάδα, το λεωφορείο ήταν καθ' οδόν προς τη Δαμασκό.

    Η ΜΚΟ η οποία βασίζεται σε ένα ευρύ δίκτυο ακτιβιστών και ιατρικές πηγές στα πολιτικά και στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας, δεν ήταν σε θέση να πει εάν τα κίνητρα των απαγωγέων είχαν εγκληματικό ή πολιτικό χαρακτήρα.

    [06] Συλλήψεις για το διατροφικό σκάνδαλο με το κρέας αλόγου

    Τρεις άνδρες που φέρονται να εμπλέκονται στο διατροφικό σκάνδαλο με το κρέας αλόγου έχουν συλληφθεί στη Βρετανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική αστυνομία.

    Οι συλλήψεις έγιναν σε ένα εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος στην Αγγλία και σε ένα σφαγείο στη νοτιοδυτική Ουαλία. Οι εγκαταστάσεις αυτές είχαν ερευνηθεί την Τρίτη, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών.

    [07] Κακή εμφάνιση και ήττα για τον Ολυμπιακό από τη Λεβάντε

    Ο Ολυμπιακός, μετά από πολύ κακή εμφάνιση, ηττήθηκε με 3-0 από την Λεβάντε στη Βαλένθια, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για την φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

    Τα γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχαν οι Ρίος (10΄), Μπαρκέρο (40΄ πεν.) και Μπόατενγκ (56΄).

    Με δέκα παίκτες αγωνιζόταν ο Ολυμπιακός από το 28΄ λόγω αποβολής του Αμπντούν, σε φάση όπου η ισπανική ομάδα κέρδισε πέναλτι, αλλά εκτέλεσε άστοχα ο Μάρτινς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 14 February 2013 - 21:30:23 UTC