Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Δεν θα μειωθεί ο κατώτατος μισθός
  • [02] G20: Δεν ορίσθηκαν νέοι στόχοι για τη μείωση του χρέους
  • [03] Οριακό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση
  • [04] Σχέδιο της κυβέρνησης κατά των απεργιών καταγγέλει η Αλ. Παπαρήγα
  • [05] Μ. Μόντι: Νιώθω αμήχανος, παρακολουθώντας τα σκάνδαλα να πολλαπλασιάζονται

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Δεν θα μειωθεί ο κατώτατος μισθός

    Προσωπική δέσμευση ότι δεν θα μειωθεί ο κατώτατος μισθός αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς σε συνέντευξή του στη Real News. "Βεβαίως και δεσμεύομαι. Ακόμα και ο Όλι Ρεν το είπε" λέει ο κ. Σαμαράς. Αναφέρει πως το θέμα του λάθους του ΔΝΤ το έχει ήδη θέσει και έχει επιτύχει σημαντικά αποτελέσματα.

    Ο πρωθυπουργός τονίζει χαρακτηριστικά ότι «εμείς τις διαπραγματεύσεις δεν τις κάνουμε δημόσια. Τις κάνουμε γνωστές από τα αποτελέσματά τους. Γιατί όταν τις εξαγγέλεις, εκ των προτέρων, συνήθως τις καις...».

    Επίσης ο κ. Σαμαράς επισημαίνει πως «αν η ύφεση που προκαλείται είναι μεγαλύτερη από τις προβλέψεις, τότε δεν θα υπάρχουν για το λόγο αυτό περισσότερα μέτρα και αντιθέτως όταν εμείς ξεπερνάμε τους στόχους, να μας επιτρέπεται να δίνουμε ανακούφιση στον κόσμο. Φτάνει εμείς να τηρούμε τις δεσμεύσεις μας".

    Όπως σημειώνει ο πρωθυπουργός «όλα αυτά έχουν μπει στη νέα δανειακή σύμβαση επειδή έγινε κατανοητό ότι προηγουμένως μας οδηγούσαν σε φαύλο κύκλο ύφεσης». Υπογραμμίζει ότι αυτό που πρόκειται να αλλάξει είναι να διακοπεί η δημόσια σπατάλη, να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές, να χτυπηθεί η γραφειοκρατία και να γίνουν οι αποκρατικοποιήσεις.

    Διαβάστε επίσης:

    Αντ. Σαμαράς: Ανάπτυξη και αντιμετώπιση της ανεργίας προτεραιότητες της κυβέρνησης

    [02] G20: Δεν ορίσθηκαν νέοι στόχοι για τη μείωση του χρέους

    Οι χώρες μέλη της Ομάδας των Είκοσι (G20) ανέβαλαν σήμερα τα σχέδια να ορίσουν νέους στόχους για τη μείωση του χρέους σε μια ένδειξη ανησυχίας για την εύθραυστη κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας, ενώ δήλωσαν ότι δεν θα υπάρξει "συναλλαγματικός πόλεμος".

    Οι επεκτατικές πολιτικές της Ιαπωνίας, οι οποίες οδήγησαν σε μείωση της ισοτιμίας του γεν, δεν επικρίνονται στην τελική ανακοίνωση που εκπονήθηκε στη Μόσχα από τους υπουργούς Οικονομικών και τους διοικητές των κεντρικών τραπεζών των χωρών της G20, στην οποία συμμετέχουν μεγάλες και αναδυόμενες οικονομικές δυνάμεις που καλύπτουν μαζί το 90% της παγκόσμιας οικονομίας.

    Έπειτα από συνομιλίες που διήρκεσαν χθες ως αργά τη νύχτα, οι συμμετέχοντες συμφώνησαν σε μια διατύπωση που είναι πιο κοντά απ' ό,τι αναμενόταν στην κοινή δήλωση η οποία εκδόθηκε την περασμένη Τρίτη από την Ομάδα των Επτά (G7) πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών του πλανήτη και υποστηρίζει τον καθορισμό των ισοτιμιών από την αγορά.

    Στην τελική ανακοίνωση περιλαμβάνεται μια δέσμευση της G20 να απέχει από ανταγωνιστικές υποτιμήσεις ενώ υπογραμμίζεται πως η νομισματική πολιτική θα έχει στόχο τη σταθερότητα των τιμών και την ανάπτυξη.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [03] Οριακό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

    Οριακό προβάδισμα 0,9% έχει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.

    Η ΝΔ συγκεντρώνει 19,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,45, το ΠΑΣΟΚ 5,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,6%, η Χρυση Αυγή 8,5%, η ΔΗΜΑΡ 4,1%, το ΚΚΕ 4,8%, η Δράση 1,1%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,2% και άλλο κόμμα δηλώνει ότι ψηφίζει το 4,2%.

    Η αδιευκρίνηστη ψήφος προσεγγίζει το 36,1%.

    Το 75% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα. Επίσης, το 78% θέλει συνταγματική κατοχύρωση για 15ετές σταθερό φορολογικό σύστημα.

    [04] Σχέδιο της κυβέρνησης κατά των απεργιών καταγγέλει η Αλ. Παπαρήγα

    Πρόθεση στην κυβέρνηση να απαγορεύσει τις απεργίες καταλογίζει η γγ του ΚΚΕ κ. Αλ. Παπαρήγα, εκτιμώντας πως τα πρόσφατα επεισόδια με εργαζομένους και οι επιστρατεύσεις εντάσσονται σε αυτό το σχέδιο.

    Σε συνένετυξη στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Αλ. Τσίπρα λέγοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι «οπορτουνιστικό και ΠΑΣΟΚ τελευταίας κοπής».

    Η κ. Παπαρήγα εκφράζει την ανησυχία της, για την επιρροή της Χρυσής Αυγής στις νέες ηλικίες, και επιρρίπτει ευθύνες σε όσους αναφέρονται στο «ιδεολόγημα των δύο άκρων» κάνοντας ειδική αναφορά σε διευθυντές και καθηγητές που όπως λέει προπαγανδίζουν αυτό το ιδεολόγημα.

    [05] Μ. Μόντι: Νιώθω αμήχανος, παρακολουθώντας τα σκάνδαλα να πολλαπλασιάζονται

    «Παρακολουθώντας τα σκάνδαλα να πολλαπλασιάζονται νιώθω αμήχανος. Κάποιες εξελίξεις σου δημιουργούν την εντύπωση ότι ίσως έχουμε φτάσει σ' ένα τέλος εποχής», δήλωσε σήμερα ο Μάριο Μόντι κατά την διάρκεια ομιλίας στο Τορίνο.

    Ο Ιταλός υπηρεσιακός πρωθυπουργός θέλησε με τον τρόπο αυτό να αναφερθεί και πάλι-μετά από χθεσινή, ανάλογη παρέμβαση- στη σειρά σκανδάλων που πλήττουν την Ιταλία τις τελευταίες εβδομάδες: από την αμυντική βιομηχανία Finmeccanica και τις πωλήσεις ελικοπτέρων της, μέχρι τη βιομηχανία υδρογονανθράκων Eni και τις σχέσεις της με την Αλγερία, αλλά και την διασπάθιση και υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος σε πολλές περιφέρειες της βόρειας Ιταλίας.

    «Διαβάζοντας για εμπλοκή στα σκάνδαλα πολλών εκπροσώπων της πολιτικής, της οικονομίας και του χρηματιστικού τομέα, βλέπω να διαδίδεται η αποσύνθεση του κοινωνικού και πολιτικού ιστού, από την οποία αναδύεται ο παραλληλισμός με μια άλλη εποχή: με τα σκάνδαλα και την δικαστική έρευνα Καθαρά χέρια, πριν είκοσι χρόνια», πρόσθεσε ο Μόντι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 16 February 2013 - 15:30:21 UTC