Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναστασιάδης-Μαλάς αντίπαλοι στο β' γύρο των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο
  • [02] Αμετακίνητοι στα μπλόκα οι αγρότες
  • [03] Κ. Αρβανιτόπουλος: Θα επιδοτούνται οι φοιτητές που θα μετακινηθούν με τη συγχώνευση των σχολών τους
  • [04] Άρης-Παναθηναϊκός 1-0
  • [05] Άσμουσεν:Η ευρωζώνη σε «καλύτερη κατάσταση» σήμερα απ' ό,τι ένα χρόνο πριν
  • [06] Άνετα επικράτησε ο Παναθηναϊκός του Ίκαρου Καλλιθέας
  • [07] Ξάνθη-Ολυμπιακός 0-2,Βέροια-Αστέρας Τρίπολης 1-2 και Λεβαδειακός-Ατρόμητος 0-0

  • [01] Αναστασιάδης-Μαλάς αντίπαλοι στο β' γύρο των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο

    Νίκος Αναστασιάδης και Σταύρος Μαλάς θα βρεθούν αντιμέτωποι την ερχόμενη Κυριακή στο δεύτερο γύρο των εκλογών για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Στο 98,3%, των συγκεντρωτικών ποσοστών του πρώτου γύρου, ο Νίκος Αναστασιάδης προηγείται με ποσοστό 45,37%, ακολουθεί ο Σταύρος Μάλας με 26,99% και έπεται ο Γιώργος Λιλλήκας με 24,94%.

    [02] Αμετακίνητοι στα μπλόκα οι αγρότες

    Στις αυριανές επαφές τους με εκπροσώπους της κυβέρνησης και των κομμάτων στην Αθήνα στρέφουν την προσοχή τους οι αγρότες από την Θεσσαλία και σ΄όλη την Βόρεια Ελλάδα.

    Στον κόμβο της Νίκαιας στη Θεσσαλία οι αγρότες συγκεντρώθηκαν και πάλι σήμερα αλλά δεν προχώρησαν σε αποκλεισμούς δρόμων.

    Επιπλέον δεν έχει αλλάξει κάτι ως προς τις κινητοποιήσεις των αγροτών των Σερρών και του Έβρου.

    Από την άλλη πλευρά, στη Θεσσαλονίκη, οι αγρότες που βρίσκονταν στην περιοχή του αεροδρομίου, και συγκεκριμένα στη διασταύρωση «Πράσινα Φανάρια», αποφάσισαν να αποχωρήσουν, όπως άλλωστε είχε διαφανεί, και χθες, από τη συνάντηση που είχαν με τον Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Ξενοφώντα Βεργίνη.

    Η συνεχής βροχή δεν αποτελεί εμπόδιο για τους αγρότες της Πελοποννήσου, που συνεχίζουν να δίνουν δυναμικό παρόν στα πέντε μπλόκα που υπάρχουν σε όλους τους νομούς της περιφέρειας, πλην Λακωνίας. Μετά την χθεσινή κατάληψη των διοδίων Σπαθοβουνίου και την διανομή πορτοκαλιών στους διερχόμενους οδηγούς, σήμερα οι αγρότες πήγαν στα διόδια Ζευγολατιού Κορινθίας, στο 95ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών - Πατρών και για μία ώρα περίπου σήκωσαν τις μπάρες αφήνοντας να περνούν χωρίς να πληρώνουν οι διερχόμενοι οδηγοί.Στην συνέχεια οι αγρότες αποχώρησαν χωρίς να δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα.

    Αύριο στα δικαστήρια της Κορίνθου, θα δικαστούν οι τέσσερις αγρότες που συνελήφθησαν το απόγευμα της Πέμπτης κατά την διάρκεια επεισοδίων στο μπλόκο του Βέλου, όταν προσπάθησαν να καταλάβουν την εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών.

    [03] Κ. Αρβανιτόπουλος: Θα επιδοτούνται οι φοιτητές που θα μετακινηθούν με τη συγχώνευση των σχολών τους

    Την πρόθεση του να επιδοτηθούν όσοι φοιτητές θα μετακινηθούν λόγω της συγχώνευσης της σχολής τους, στο πλαίσιο του σχεδίου «Αθηνά», επανέλαβε σήμερα ο υπουργός Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.Ο υπουργός αναφέρθηκε, για άλλη μια φορά, στην κατάσταση, που επικρατεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, λέγοντας χαρακτηριστικά : «Νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε, ότι αυτό το μοντέλο της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως εξελίχθηκε τα τελευταία χρόνια, ξεχείλωσε. Δημιουργήθηκαν 40 Ιδρύματα, 536 τμήματα, και πολλές φορές τα γνωστικά αντικείμενα δεν λογοδοτούν ούτε σε επιστημονική αναγκαιότητα, ούτε στις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας. Μάλλον, αυτά τα πτυχία είναι ο προθάλαμος στην ανεργία. Είναι πτυχία με γνωστικά αντικείμενα, τα οποία έχουν οδηγήσει τους νέους μας, σε αυτά τα υψηλά ποσοστά ανεργίας σήμερα. Έπρεπε λοιπόν αυτό το σύστημα να εξορθολογιστεί. Έπρεπε να μαζέψουμε αυτό το ξεχείλωμα, να το νοικοκυρέψουμε, για να μπορέσουμε να δώσουμε γνωστικά αντικείμενα τα οποία θα είναι εφόδια στους νέους μας, για να μπορούν να βρουν εργασία. Και όχι μόνο εργασία. Αλλά να έχουν αποκτήσει και καλύτερη γνώση».

    Ο υπουργός Παιδείας τόνισε ιδιαίτερα ότι με το σχέδιο «Αθηνά» γίνεται προσπάθεια «ομογενοποίησης» των γνωστικών αντικειμένων, που ήταν διάσπαρτα σε διάφορα ιδρύματα (ΑΕΙ και ΤΕΙ), έτσι ώστε να καταλήγουν οι σπουδές σε ένα ισχυρό πτυχίο. Ο υπουργός έδωσε και συγκεκριμένα παραδείγματα.

    « Αντιληφθείτε τώρα» είπε ο κ. Αρβανιτόπουλος, « τους αποφοίτους αυτών των τμημάτων, όταν έχουν το ίδιο γνωστικό αντικείμενο και με τα Πανεπιστήμια. Επρεπε ουσιαστικά να «μαζευτεί», να γίνουν ομογενή γνωστικά αντικείμενα, τα οποία θα δίνουν ευρύτερες δυνατότητες στους αποφοίτους για να βρούνε δουλειά. Εκεί λοιπόν δύο τινά συμβαίνουν: Φτιάξαμε τις Σχολές Διοίκησης και Οικονομίας που δίνει στα παιδιά ένα ισχυρότερο πτυχίο και τα παιδιά όταν πηγαίνουν σε αυτό το τμήμα, δεν χάνουν το γνωστικό αντικείμενο τους στο τμήμα το οποίο εισήλθαν. Μπαίνει ως κατεύθυνση».

    Ο υπουργός Παιδείας αναφερόμενος στην επιδότηση των μετακινούμενων φοιτητών τόνισε : «Εκεί που θα υπάρξουν τελικά μεταφορές φοιτητών, θα υπάρξει μέριμνα, από το Υπουργείο, ώστε να υπάρξει επιδότηση, να μην υπάρξει το κόστος στην οικογένεια. Αλλά το όφελος για την οικογένεια και τον φοιτητή, τον σπουδαστή, θα είναι πολύ μεγαλύτερο από το πρόσκαιρο κόστος, το οποίο θα επιβαρυνθούμε εμείς ως Πολιτεία. Το όφελος είναι, ότι αυτό το υψηλό ποσοστό ανεργίας, το οποίο οδηγεί σε μια έξοδο των νέων μας, σε μια νέα μετανάστευση, και χάνουμε τον ανθό της κοινωνίας μας, θα σταματήσει» . Ο υπουργός πρόσθεσε ακόμη : «Εάν από τους 250.000 φοιτητές υπάρξει ανάγκη στο τέλος να μεταφερθούν κάποιοι 5.000-10.000, (θα δούμε πόσοι είναι), θα υπάρξει μέριμνα από την Πολιτεία. Θα υπάρξει επιδότηση, ώστε να μην επιβαρυνθεί η μέση ελληνική οικογένεια. Σε αυτό είμαι ξεκάθαρος». Ο κ. Αρβανιτόπουλος όμως αναφέρθηκε και στο θέμα του διαλόγου, για το σχέδιο «Αθηνά» ο οποίος συνεχίζεται, λέγοντας :«Καταρχήν γίνεται ένας διάλογος εδώ και 4-5 μήνες, ο οποίος είναι ουσιαστικός, όχι προσχηματικός. Κάθε μέρα βλέπουμε φορείς από κάθε πόλη. Βλέπουμε Πανεπιστημιακούς, βλέπουμε συναδέλφους, βλέπουμε Προέδρους, βλέπουμε Πρυτάνεις, βλέπουμε Δημάρχους, βλέπουμε Βουλευτές, βλέπουμε νεολαίους, βλέπουμε φοιτητές, σπουδαστές. Κάθε μέρα γίνεται αυτό εδώ και 3 μήνες. Το δεύτερο είναι ότι έχουμε ανοίξει ένα διαδικτυακό κόμβο, που απαντάμε σε όλα τα ερωτήματα τα οποία τίθενται.Γίνεται μια ανταλλαγή απόψεων έτσι ώστε οι νέοι και οι νέες συμμετέχουν και απαντάμε.

    [04] Άρης-Παναθηναϊκός 1-0

    «Φιλί ζωής» στον Άρη έδωσε ο Κοέλιο στο 89΄. Με γκολ του Πορτογάλου ένα λεπτό πριν τη λήξη του αγώνα, ο Άρης πέτυχε μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού με 1-0, στο προτελευταίο χρονικά ματς της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα στη μάχη που δίνει για την παραμονή του στην κατηγορία.

    Νωρίτερα, νικηφόρα πέρασε ο Ολυμπιακός από τα Πηγάδια, επικρατώντας 2-0 της Ξάνθης. Ο Μασάντο στο 29΄ και ο Τζιμπούρ στο 68΄ ήταν οι σκόρερ των «ερυθρολεύκων», που αποσπάστηκαν 16 βαθμούς στην κορυφή της κατάταξης και έβαλαν τέλος στο σερί τριών νικών των «ακριτών».

    Με γκολ του Λέντσε στο δεύτερο γκολ των καθυστερήσεων, ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε στη Βέροια 2-1 της τοπικής ομάδας, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, και ανέβηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Οι Αρκάδες είχαν προηγηθεί στο 43΄ με τον Ράγιος, ενώ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν προσωρινά στο 75΄ με τον Ορέστες.

    Ισόπαλη χωρίς τέρματα έληξε η αναμέτρηση Λεβαδειακός-Ατρόμητος της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 στον βαρύ αγωνιστικό χώρο του Δημοτικού Σταδίου της Λιβαδειάς λόγω της βροχόπτωσης και καμία δεν κατάφερε να πετύχει το στόχο της, την επιστροφή δηλαδή στα θετικά αποτελέσματα.

    Στους αγώνες του Σαββάτου σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: 0-0, Κέρκυρα-Πανιώνιος: 2-1, ΠΑΣ Γιάννινα-Πανθρακικός: 0-0

    Η αυλαία της 22ης αγωνιστικής πέφτει αύριο με την αναμέτρηση ΟΦΗ-Πλατανιάς στις 19.30 στο Ηράκλειο.

    [05] Άσμουσεν:Η ευρωζώνη σε «καλύτερη κατάσταση» σήμερα απ' ό,τι ένα χρόνο πριν

    Ο Γεργκ Άσμουσεν, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, εκτίμησε σήμερα ότι η ευρωζώνη βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι πριν από ένα χρόνο, χάρη στις προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής που έκαναν τα κράτη μέλη της, το Δημοσιονομικό Σύμφωνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις ενέργειες τις ίδιας της ΕΚΤ.

    Μιλώντας κατά την διάρκεια μιας εκπομπής του γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου ARD ο Άσμουσεν εκτίμησε ότι η ευρωζώνη βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση σήμερα από ό,τι ένα χρόνο πριν, παρά την αναιμική ανάπτυξη κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2012. Αναφέρθηκε ειδικά στις προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής του Ιταλού τεχνοκράτη --νυν υπηρεσιακού-- πρωθυπουργού, Μάριο Μόντι.

    «Είμαστε σε καλύτερη κατάσταση σήμερα από ό,τι 12 μήνες πριν λόγω πολλών παραγόντων», δήλωσε. «Υπήρξαν θετικά βήματα που έκαναν κράτη-μέλη, όπως η δημοσιονομική προσαρμογή από την κυβέρνηση Μόντι. Υπήρξε επίσης το Δημοσιονομικό Σύμφωνο που θεσπίστηκε σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης», αναφερόμενος στην συνθήκη της ΕΕ που επιβάλει δημοσιονομική πειθαρχία. «Και υπήρξαν επίσης οι ενέργειες της ΕΚΤ οι οποίες ήταν εντός της εντολής μας. Έτσι βρισκόμαστε σε καλύτερη κατάσταση παρά το ότι η ανάπτυξη στο τέταρτο τρίμηνο ήταν αδύναμη».

    [06] Άνετα επικράτησε ο Παναθηναϊκός του Ίκαρου Καλλιθέας

    Με χαρακτηριστική άνεση έφτασε στη 14η νίκη του στην Α1 ο Παναθηναϊκός, παίρνοντας... εκδίκηση από τον Ίκαρο, 97-72, για την ήττα στη Γλυφάδα, στον πρώτο γύρο. Η ομάδα της Καλλιθέας συμβιβάστηκε με την 11η ήττα της.

    Στις υπόλοιπες σημερινές αναμετρήσειςσημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

    Άρης-Πανελευσινιακός 68-55 Καβάλα-Απόλλων Πατρών 85-67 Κολοσσός Ρόδου-Πανιώνιος 65-70 ΑΓΟ Ρεθύμνου-Ηλυσιακός 95-68 Περιστέρι-ΠΑΟΚ 55-63 Παναθηναϊκός-Ίκαρος Καλλιθέας 97-72

    Η αγωνιστική ολοκληρώνεται αύριο με τον αγώναΚΑΟ Δράμας-Ολυμπιακός στις 17:00.

    [07] Ξάνθη-Ολυμπιακός 0-2,Βέροια-Αστέρας Τρίπολης 1-2 και Λεβαδειακός-Ατρόμητος 0-0

    Νικηφόρα πέρασε ο Ολυμπιακός από τα Πηγάδια, επικρατώντας 2-0 της Ξάνθης στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Ο Μασάντο στο 29΄ και ο Τζιμπούρ στο 68΄ ήταν οι σκόρερ των «ερυθρολεύκων», που αποσπάστηκαν 16 βαθμούς στην κορυφή της κατάταξης και έβαλαν τέλος στο σερί τριών νικών των «ακριτών».

    Με γκολ του Λέντσε στο δεύτερο γκολ των καθυστερήσεων, ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε στη Βέροια 2-1 της τοπικής ομάδας, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, και ανέβηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Οι Αρκάδες είχαν προηγηθεί στο 43΄ με τον Ράγιος, ενώ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν προσωρινά στο 75΄ με τον Ορέστες.

    Ισόπαλη χωρίς τέρματα έληξε η αναμέτρηση Λεβαδειακός-Ατρόμητος της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 στον βαρύ αγωνιστικό χώρο του Δημοτικού Σταδίου της Λιβαδειάς λόγω της βροχόπτωσης και καμία δεν κατάφερε να πετύχει το στόχο της, την επιστροφή δηλαδή στα θετικά αποτελέσματα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 17 February 2013 - 19:30:22 UTC