Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Oι "χαμένοι" των Όσκαρ δεν θα φύγουν με άδεια χέρια
  • [02] Aυξανόμενο κίνδυνο χρεοκοπίας της Κύπρου εντοπίζει η Standard & Poor's
  • [03] Μ. Ραχόι: Το "ναυάγιο" αποφεύχθηκε
  • [04] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
  • [05] Προφυλακίστηκαν οι δύο υπάλληλοι του ΣΔΟΕ
  • [06] Παρατείνεται έως 30 Ιουνίου η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής του Ε9
  • [07] Ι. Βρούτσης: Θα διευθετηθεί το θέμα χορήγησης βοηθήματος ανεργίας σε αυτοαπασχολούμενους
  • [08] Βουλγαρία: Αυτοπυρπολήθηκε 36χρονος ζητώντας παραίτηση δημάρχου
  • [09] Για πετρέλαιο ψάχνει η γαλλική Total στην κυπριακή ΑΟΖ
  • [10] Κύπρος: Eκατέρωθεν "πυρά" από τους υποψηφίους για την προεδρία
  • [11] Παναθηναϊκός: Απρόσμενη «επίσκεψη» οργανωμένων οπαδών στην Παιανία

  • [01] Oι "χαμένοι" των Όσκαρ δεν θα φύγουν με άδεια χέρια

    Οι υποψήφιοι για Όσκαρ που δεν θα κερδίσουν το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο κατά την τελετή απονομής της Κυριακής δεν θα επιστρέψουν στα σπίτια τους με άδεια τα χέρια.

    Κι αυτό χάρη στην εταιρεία μάρκετινγκ που εδρεύει στο Λος Άντζελες, "Distinctive Assets", η οποία και φέτος θα μοιράσει τη συσκευασία "Όλοι Κερδίζουν-Τσάντα Δώρου Υποψήφιου για Όσκαρ" αξίας μεγαλύτερης των 45.000 δολαρίων, ανακοίνωσε η εταιρεία.

    Μεταξύ των δώρων που περιέχει η τσάντα είναι: ταξίδια στην Αυστραλία, την Χαβάη και το Μεξικό, μαθήματα με προσωπικό γυμναστή, προφυλακτικά, ένα μπουκάλι τεκίλα, παπούτσια του τένις, ραντεβού σε ινστιτούτο για μπότοξ και ειδικό σετ τραπεζιού για όσους προσέχουν το βάρος τους, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Distinctive Assets.

    Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών που απονέμει τα βραβεία Όσκαρ έπαψε να μοιράζει συσκευασίες δώρων στους "χαμένους" και στους παρουσιαστές της τελετής το 2007, ύστερα από την αυστηρή κριτική που δέχτηκε από τις αμερικανικές φορολογικές αρχές.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [02] Aυξανόμενο κίνδυνο χρεοκοπίας της Κύπρου εντοπίζει η Standard & Poor's

    Υπάρχει "ουσιώδης και αυξανόμενος κίνδυνος" χρεοκοπίας της Κύπρου, επί του δημοσίου χρέους της, ειδικά εάν η ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν της παράσχουν την αναγκαία χρηματοδότηση, ανακοίνωσε σήμερα ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Standard & Poor's.

    "Βλέπουμε τουλάχιστον μια πιθανότητα στις τρείς να υποβαθμίσουμε την αξιολόγηση της Κύπρου ξανά, εντός του 2013, για παράδειγμα εάν η επίσημη χρηματοδοτική βοήθεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας ή/και το ΔΝΤ δεν υλοποιηθεί, αφήνοντας τις κυπριακές αρχές με ελάχιστες επιλογές πέραν της αναδιάρθρωσης των χρηματοοικονομικών της υποχρεώσεων", σημειώνει σε έκθεσή του ο επικεφαλής του τομέα χρέους αναδυομένων οικονομιών της S&P's κ.Μόριτζ Κρέϊμερ.

    Σήμερα η S&P αξιολογεί στο επίπεδο του CCC+.

    [03] Μ. Ραχόι: Το "ναυάγιο" αποφεύχθηκε

    Ο δεξιός πρωθυπουργός της ισπανικής κυβέρνησης Μαριάνο Ραχόι υποστήριξε σήμερα ότι ο πρώτος χρόνος του στην εξουσία επέτρεψε να αποφευχθεί "το ναυάγιο" της χώρας, ενώ διαβεβαίωσε ότι το δημόσιο έλλειμμα θα ανέλθει το 2012 "σε λιγότερο από 7%" του ΑΕΠ.

    Τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόσθηκαν από τα τέλη του 2011, "επιβεβλημένα από την καταστροφή που μας απειλούσε", επέτρεψαν "να αφήσουμε πίσω μας την καταστροφή που ήταν επικείμενη", δήλωσε ο Ραχόι σε ομιλία του ενώπιον των βουλευτών κατά την έναρξη μιας συζήτησης για την κατάσταση του έθνους.

    "Αρχίζουμε να βλέπουμε το δρόμο του μέλλοντος", πρόσθεσε παραδεχόμενος ότι "ο δρόμος που πρέπει να διανυθεί είναι ακόμη μακρύς και δύσκολος".

    Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως το δημόσιο έλλειμμα της Ισπανίας θα περιοριστεί το 2012 σε ποσοστό "μικρότερο από 7%" του ΑΕΠ, μετά το 9,4% που ήταν το 2011.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [04] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Σύμφωνα με τον αναπληρωτή Υπουργό Μάξιμο Χαρακόπουλο, ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης των προγραμμάτων και των μέτρων για την ενίσχυση του αγροτικού κόσμου.

    Από πλευράς του, ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε εντολή στην ηγεσία του Υπουργείου να επισπεύσει τις σχετικές διαδικασίες.

    [05] Προφυλακίστηκαν οι δύο υπάλληλοι του ΣΔΟΕ

    Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, οι δύο από τους τρεις υπαλλήλους του ΣΔΟΕ που συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ύστερα από καταγγελία επιχειρηματία της Λευκάδας.

    Η ανακριτική διαδικασία διήρκεσε δέκα ώρες και στους συλληφθέντες αποδόθηκαν κατηγορίες για τα αδικήματα της δωροδοκίας για νόμιμες πράξεις και της εκβίασης.

    Αντίθετα, ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο διευθυντής του ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας Κώστας Μπρίνιας, καθώς δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του.

    [06] Παρατείνεται έως 30 Ιουνίου η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής του Ε9

    Παρατείνεται έως 30 Ιουνίου η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων φυσικών φυσικών προσώπων ( Ε9) έτους 2013 η οποία έληγε στις 15 Φεβρουαρίου.

    Αυτό προβλέπεται σε απόφαση του υπουργείου Οικονομικών στην οποία διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

    - Για αποβιώσαντες μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2012, δεν απαιτείται υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων έτους 2013, εφόσον έχει δηλωθεί ο θάνατος στο μητρώο της αρμόδιας Δ.Ο.Υ..

    - Για νομικά πρόσωπα, για τα οποία έχει ολοκληρωθεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., διακοπή εργασιών μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2012, δεν απαιτείται υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων έτους 2013.

    [07] Ι. Βρούτσης: Θα διευθετηθεί το θέμα χορήγησης βοηθήματος ανεργίας σε αυτοαπασχολούμενους

    Στις διαφορετικές απόψεις των εμπλεκομένων φορέων, αποδίδει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας την καθυστέρηση που υπήρξε στην εφαρμογή διάταξης που είχε ψηφιστεί από το 2011, σχετικά με τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε αυτοαπασχολούμενους.

    Έγγραφο του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, στις 12 Φεβρουαρίου, αναγνωρίζει ότι ο Ν. 3986/2011 προβλέπει τη δημιουργία στον ΟΑΕΔ Ειδικού Λογαριασμού Ανεργίας υπέρ αυτοτελώς και ανεξάρτητα απασχολουμένων, με οικονομική και λογιστική αυτοτέλεια και με σκοπό τη χορήγηση βοηθήματος ανεργίας στις περιπτώσεις αποδεδειγμένης διακοπής του επαγγέλματος και για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών. Αναφέρει, επίσης, ότι από 1ης Ιανουαρίου 2011 έχει θεσπιστεί η μηνιαία εισφορά ποσού 10 ευρώ που καταβάλλεται από τους ασφαλισμένους των ασφαλιστικών φορέων «Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών» (ΟΑΕΕ), «Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων» (ΕΤΑΑ), ΕΤΑΠ- ΜΜΕ, υπέρ του λογαριασμού αυτού.

    Όπως, όμως, διευκρινίζει ο κ. Βρούτσης, «η Υπουργική Απόφαση, που προβλέπεται από τις ανωτέρω διατάξεις για την υλοποίησή τους, δεν κατέστη δυνατό να εκδοθεί έως σήμερα δεδομένου ότι χρειαζόταν η γνώμη των ΔΣ των αρμοδίων οργανισμών και η γνώμη του Συμβουλίου Κοινωνικής Ασφάλισης (Σ.Κ.Α.) και οι διαδικασίες αυτές δεν έχουν ολοκληρωθεί, επειδή υπήρχαν διαφορετικές απόψεις των εμπλεκομένων φορέων για την εφαρμογή της διάταξης».

    Ωστόσο, ο κ. Βρούτσης τονίζει ότι το ζήτημα θα διευθετηθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς «οι υπηρεσίες του υπουργείου και οι εμπλεκόμενοι ασφαλιστικοί φορείς εργάζονται συστηματικά για το ζήτημα αυτό, προκειμένου να αποσαφηνιστούν ουσιώδη θέματα που αφορούν στον χαρακτηρισμό των ελευθέρων επαγγελματιών ως ανέργων, στον τρόπο είσπραξης της εισφοράς και στον αρμόδιο οργανισμό που θα καταβάλει το εν λόγω βοήθημα ανεργίας».

    Το έγγραφο του υπουργού Εργασίας διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος έχει επισημάνει ότι το επίδομα ανεργίας για τους ελεύθερους επαγγελματίες είχε θεσμοθετηθεί με το Ν. 3986/2011 «Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015» αλλά δεν έχει δοθεί έως σήμερα, αν και έχουν εισπραχθεί αντίστοιχες εισφορές από τον ΟΑΕΕ. Ο βουλευτής ανέφερε, ειδικότερα, ότι ο ΟΑΕΕ έχει εισπράξει 90 εκατ. ευρώ την τελευταία διετία, τα οποία όμως έχουν χρησιμοποιηθεί για την καταβολή συντάξεων του Οργανισμού.

    [08] Βουλγαρία: Αυτοπυρπολήθηκε 36χρονος ζητώντας παραίτηση δημάρχου

    Ένας άνδρας, 36 ετών, "λούστηκε" με βενζίνη και αυτοπυρπολήθηκε, σήμερα το πρωί, μπροστά από το δημαρχείο της Βάρνας, σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων ΒΤΑ.

    Ο 36χρονος, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα, κρατούσε ένα πλακάτ, με το οποίο ζητούσε την παραίτηση του δημάρχου της Βάρνας Κίριλ Ιορντανόφ και σύσσωμου του δημοτικού συμβουλίου.

    Είναι η δεύτερη φορά, σε διάστημα μόλις τριών ημερών, πουη σημειώνεται ανάλογο περιστατικό. Τη Δευτέρα, είχε αυτοπυρποληθεί ένας άλλος άνδρας, στο Βελίκο Τίρνοβο, ο οποίος και υπέκυψε στα τραύματά του, μία ημέρα αργότερα.

    [09] Για πετρέλαιο ψάχνει η γαλλική Total στην κυπριακή ΑΟΖ

    Διπλό στόχο έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, η γαλλική εταιρεία Total, η οποία πήρε τα δικαιώματα για διερευνητικές γεωτρήσεις στα οικόπεδα 10 και 11 της κυπριακής ΑΟΖ.

    Η Total θα προχωρήσει το 2014 σε εξορύξεις για φυσικό αέριο, αλλά προτίθεται να τρυπήσει και βαθύτερα για τον εντοπισμό κοιτασμάτων πετρελαίου. Ο υπουργός Εμπορίου της Κύπρου Νεοκλής Συλικιώτης, μετά από συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Total στη Μέση Ανατολή, ανέφερε ότι εντός των ημερών η εταιρεία θα καταθέσει 24 εκατ. ευρώ για τα δικαιώματα υπογραφής των συμβολαίων και παράλληλα θα υποβάλει το αρχικό της πλάνο για τις σεισμογραφικές έρευνες και τις εξορύξεις.

    Σύμφωνα με τον κ. Συλικιώτη, κατά τη συνάντηση, ενημερώθηκε ότι η Total θα προχωρήσει στις διαδικασίες για άνοιγμα γραφείων της στην Κύπρο, καθώς και για την πορεία υλοποίησης των υποχρεώσεων της εταιρείας που πηγάζουν μέσα από το συμβόλαιο αναλογικού καταμερισμού που υπεγράφη με την Κυπριακή Δημοκρατία. Ο υπουργός Εμπορίου αποκάλυψε, επίσης, ότι η κυβέρνηση μετά από αίτημα της Noble έδωσε το πράσινο φως στην αμερικανική εταιρεία να παρουσιάζει τα σεισμογραφικά δεδομένα σε άλλες εταιρείες.

    [10] Κύπρος: Eκατέρωθεν "πυρά" από τους υποψηφίους για την προεδρία

    Εντείνονται οι αντιπαραθέσεις και οι εκατέρωθεν επικρίσεις μεταξύ των υποψηφίων προέδρων Νίκου Αναστασιάδη και Σταύρου Μαλά, για τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται στην προσπάθεια εξασφάλισης τής όσο το δυνατόν μεγαλύτερης στήριξης από τους ψηφοφόρους του Γιώργου Λιλλήκα.

    Ο Νίκος Αναστασιάδης κατηγόρησε την απερχόμενη κυβέρνηση του ΑΚΕΛ ότι «αφήνει πίσω της σειρά οικονομικών, πολιτικών και κοινωνικών αδιεξόδων».

    Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού τόνισε ότι την Κυριακή ο λαός καλείται να επιλέξει, «εάν θα αναδείξει στην προεδρία τον υποψήφιο και κομματικό αρχηγό της δεξιάς, που διέσπασε τον κεντρώο χώρο και κατήγγειλε την πατρίδα του στο εξωτερικό, ή ένα ανεξάρτητο υποψήφιο που προέρχεται από την κεντροαριστερά, είναι ειλικρινής, αξιόπιστος και έντιμος» και υποστήριξε ότι ο Σταύρος Μαλάς έχει καθαρές και ρεαλιστικές προτάσεις και μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση εθνικού συνασπισμού.

    Εξάλλου, το ΑΚΕΛ καταγγέλλει και καταδικάζει έντονα την ενέργεια του επιτελείου Αναστασιάδη «να καταχωρήσει πληρωμένη αρνητική διαφήμιση κατά της ανεξάρτητης υποψηφιότητας του Σταύρου Μαλά και του ΑΚΕΛ».

    [11] Παναθηναϊκός: Απρόσμενη «επίσκεψη» οργανωμένων οπαδών στην Παιανία

    Οι απογοητευτικές εμφανίσεις και τα αρνητικά αποτελέσματα του Παναθηναϊκού, το τελευταίο διάστημα, «ξεχείλισαν το ποτήρι» για ορισμένους οργανωμένους οπαδούς των «πρασίνων», οι οποίοι σήμερα το πρωί βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις της Παιανίας.

    Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού (σ.σ. υπολογίζονται σε περίπου 30 άτομα) ζήτησαν -σε έντονο ύφος- από τους παίκτες να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, έτσι ώστε η ομάδα να προλάβει την συμμετοχή της στα πλέι οφ για τα ευρωπαϊκά «εισιτήρια».

    Η προπόνηση ολοκληρώθηκε χωρίς να σημειωθεί κάποιο απρόοπτο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 20 February 2013 - 13:30:23 UTC