Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΚΕ: Ηχηρή και αποστομωτική απάντηση
  • [02] Φραστικό επεισόδιο μεταξύ στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους
  • [03] Ανεξάρτητοι Έλληνες: Τα ενεργειακά αποθέματα της Ελλάδος δεν ανήκουν στην Ευρώπη
  • [04] Επιστολή δικαστικών στον πρωθυπουργό
  • [05] Παραβίαση χωρικών υδάτων από τουρκική κορβέτα
  • [06] Κοινοτικούς πόρους 44 δισ.ευρώ θα αξιοποιήσει η Ελλάδα έως το 2022
  • [07] Χίλιες θέσεις εργασίας θα περικόψει η Volvo

  • [01] ΚΚΕ: Ηχηρή και αποστομωτική απάντηση

    «Η μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων, ανέργων, νέων, στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, έδωσε ηχηρή και αποστομωτική απάντηση στη συγκυβέρνηση και όλους όσοι με τα ψέματα, τους εκβιασμούς και τον αυταρχισμό επιδιώκουν να γονατίσουν την εργατική τάξη, να αλυσοδέσουν το λαό» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

    Στην ανακοίνωση προστίθενται και τα εξής: «Η συμμετοχή των ναυτεργατών στην απεργία, αψηφώντας την επιστράτευση, τα μεγάλα κοινά συλλαλητήρια εργαζομένων-φτωχής και μεσαίας αγροτιάς, καθώς και τα μπλόκα, όπως αυτό στη Νίκαια της Λάρισας, δείχνουν το δρόμο που πρέπει να βαδίσουν πιο αποφασιστικά οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα για να αποκρούσουν την καταστολή, για να διαμορφωθεί η λαϊκή αγωνιστική συμμαχία ενάντια στον κοινό εχθρό, τα μονοπώλια, την ΕΕ».

    [02] Φραστικό επεισόδιο μεταξύ στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους

    Οξύ φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Ιπποκράτους, με αφορμή τις διαδικασίες για την εκλογή συνέδρων, επεισόδιο για το οποίο το κόμμα κρατάει χαμηλούς τόνους, θεωρώντας το σύνηθες σε προσυνεδριακές διαδικασίες.

    Το επεισόδιο σημειώθηκε μεταξύ δύο γραμματέων Νομαρχιακών Επιτροπών και μελών της Επιτροπής Καταστατικού, η οποία εξέδωσε τις εγκυκλίους σχετικά με τις διαδικασίες ανάδειξης των συνέδρων.

    Ειδικότερα, οι Γραμματείς των ΝΕ Πειραιά και Β1 Αθήνας κ.κ. Αξαρλής και Σωτηρόπουλος επισκέφθηκαν τα κεντρικά γραφεία του Κινήματος προκειμένου να ρωτήσουν «τι γίνεται» με την εκλογή των συνέδρων και συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της ΕΚΑΠ Γ. Σουλαδάκη και τα μέλη της Επιτροπής Γρ. Φελώνη και Κ. Πανταζή, ενώ παρών ήταν και ο Γραμματέας της Οργανωτικής Γραμματείας Πάρις Κουκουλόπουλος.

    Σύμφωνα με την πλευρά των επισκεπτών, μέλος της Επιτροπής Καταστατικού εξεμάνη με την ενέργεια 75 στελεχών του Κινήματος να συντάξουν κείμενο αμφισβήτησης των διαδικασιών εκλογής των συνέδρων, κάνοντας λόγο για προσπάθεια αλλοίωσης της σύνθεσης του Συνεδρίου, προκειμένου να ελεγχθεί το σώμα από την ηγεσία.

    Σύμφωνα, πάντα, με την ίδια πλευρά, το μέλος της Επιτροπής αποκάλεσε «αλήτες» τα 75 στελέχη και στη συνέχεια υπήρξε οξεία φραστική αντιπαράθεση, με τις φωνές να ακούγονται σε όλους τους ορόφους του κτιρίου.

    Τελικά, με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων το επεισόδιο έληξε.

    Πάντως ο κ. Αξαρλής φέρεται να ζήτησε την παραίτηση του μέλους της ΕΚΑΠ που χρησιμοποίησε τον χαρακτηρισμό «αλήτες».

    [03] Ανεξάρτητοι Έλληνες: Τα ενεργειακά αποθέματα της Ελλάδος δεν ανήκουν στην Ευρώπη

    «Τα ενεργειακά αποθέματά μας, αποτελούν εθνικές πλουτοπαραγωγικές πηγές και δεν ανήκουν ευρύτερα στην Ευρώπη», επισημαίνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, σχολιάζοντας τις σχετικές δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

    Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, δια της αρμόδιας τομεάρχου Ενέργειας Ραχήλ Μακρή, τόνισαν ότι «με την στήριξη κάθε ορθά σκεπτόμενου πολίτη, είμαστε εδώ για να τους εμποδίσουμε. Ο εθνικός ορυκτός πλούτος θα παραμείνει Ελληνικός, ακόμα και εάν πέσουμε μέχρι ενός».

    [04] Επιστολή δικαστικών στον πρωθυπουργό

    Οι πρόεδροι έξι δικαστικών Ενώσεων με «σκληρή» επιστολή τους στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης, Γ. Στουρνάρα και Αντώνη Ρουπακιώτη, αντίστοιχα, ζητούν την άμεση ανάκληση του εγγράφου του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Θ. Θεοχάρη για την υπαγωγή στο φορολογητέο εισόδημα του επιδόματος βιβλιοθήκης και οργάνωσης γραφείου των δικαστών.

    Σύμφωνα με όλα τα δεδομένα το αίτημα των δικαστών αναμένεται να γίνει δεκτό και να ανακληθεί το σχετικό έγγραφο του κ. Θεοχάρη.

    Οι έξι πρόεδροι χαρακτηρίζουν το επίμαχο έγγραφο ως σαφή «απόδειξη του κλίματος απροκάλυπτης εχθρικής στάσης και εκφοβισμού παράλληλα δε και εμπαιγμού που θέλει να καλλιεργήσει η κυβέρνηση απέναντι στο δικαστικό σώμα».

    Στο επίμαχο έγγραφο του κ. Θεοχάρη, σύμφωνα με τους δικαστές, περιέχεται καταφανής αντίθεση με το Σύνταγμα και την πάγια νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) από το 1999.

    Το ΣτΕ έχει κρίνει εδώ και 14 χρόνια ότι το επίδομα βιβλιοθήκης κ.λπ. (μετά τις περικοπές ανέρχεται στο ποσό των 470 ευρώ) που δίνεται στους δικαστές έχει αντισταθμιστικό χαρακτήρα και δεν υποβάλλεται σε φόρο εισοδήματος (δεν αποτελεί φορολογητέο εισόδημα).

    Στην κοινή ανακοίνωση των Ενώσεων, υπογραμμίζεται ότι οι βουλευτές λαμβάνουν το επίμαχο επίδομα στο ακέραιο (880 ευρώ) και χωρίς να υποβάλλεται σε κρατήσεις και φόρο εισοδήματος.

    [05] Παραβίαση χωρικών υδάτων από τουρκική κορβέτα

    Μέσα από τις Κυκλάδες προτίμησε, για άλλη μία φορά να περάσει για να φθάσει στον προορισμό του πιο σύντομα, τουρκικό πολεμικό πλοίο. Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, αυτή τη φορά πρόκειται για την τουρκική κορβέτα «Bozcaada», η οποία, προερχόμενη από το λιμάνι της Σμύρνης, εισήλθε στις 11 το πρωί σε ελληνικά χωρικά ύδατα, πλέοντας μεταξύ Μυκόνου και Νάξου και στη συνέχεια ακολουθώντας δυτική πορεία κινήθηκε βορείως της Πάρου.

    Η τουρκική κορβέτα συνέχισε τον πλού της ακολουθώντας νότια πορεία μεταξύ Σίφνου και Αντιπάρου και εξήλθε από τα ελληνικά χωρικά ύδατα στις 14:30 μ.μ. πλέοντας μεταξύ Μήλου και Φολεγάνδρου.

    Την πορεία της τουρκικής κορβέτας, που αυτή την ώρα πλέει σε διεθνή ύδατα νοτίως της Θήρας, παρακολούθησαν και παρακολουθούν πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού.

    Υπενθυμίζεται ότι τουλάχιστον άλλες τρεις φορές το 2012 τουρκικές κορβέτες έχουν επιλέξει να περάσουν μέσα από τις Κυκλάδες ως συντομότερο «δρόμο» για να κατευθυνθούν προς την ανατολική Μεσόγειο.

    [06] Κοινοτικούς πόρους 44 δισ.ευρώ θα αξιοποιήσει η Ελλάδα έως το 2022

    Κοινοτικά κονδύλια (από το παλαιό και το νέο ΕΣΠΑ) συνολικού ύψους 44 δισ. ευρώ θα εισρεύσουν στη χώρα για το διάστημα 2014- 2022, ανακοίνωσε, κατά την συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιώργος Γιαννούσης.

    Ο κ. Γιαννούσης, ο οποίος ενημέρωσε την Επιτροπή για την εξέλιξη του ΕΣΠΑ, αναφερόμενος στα κονδύλια που θα δεσμευθούν από τον κοινοτικό προϋπολογισμό για τα έτη 2014 έως 2020, επεσήμανε ότι πλέον η Ευρώπη ζητεί έμφαση στην ανάπτυξη, δηλαδή σε καινοτομία, επιχειρηματικότητα και τεχνολογία. Παράλληλα, ζητεί βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, κάτι που δείχνει το ενδιαφέρον της Ευρώπης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ προτείνει τη διάθεση κονδυλίων για την προώθηση της απασχόλησης, την κοινωνική ένταξη και την καταπολέμηση της φτώχειας.

    [07] Χίλιες θέσεις εργασίας θα περικόψει η Volvo

    Η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία Volvo, που ανήκει στην κινεζική Geely, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα περικόψει χίλιες θέσεις εργασίας, δηλαδή το 5% του εργατικού δυναμικού της, εντός του 2013.

    "Πριν από το τέλος του έτους θα έχουμε αναμφίβολα χίλια άτομα λιγότερα", είπε στο δημόσιο ραδιόφωνο SR ένας εκπρόσωπος, ο Περ-Άκε Φρέμπεργκ, επιβεβαιώνοντας δηλώσεις που είχε κάνει ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Χάακεν Σάμουελσον και οι οποίες μεταδόθηκαν από την ιστοσελίδα της κρατικής τηλεόρασης SVT.

    Τον περασμένο Σεπτέμβριο η Volvo απασχολούσε 22.400 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο. Ήδη, το 2012, η εταιρεία περιέκοψε 1.100 θέσεις εργασίας.

    Ο Σάμουελσον επικαλέστηκε την κακή κατάσταση της αγοράς αυτοκινήτων σημειώνοντας: "Θα πρέπει να προσαρμοστούμε στην πραγματικότητα".

    Το 2012 η Volvo πούλησε 422.000 οχήματα σε όλο τον κόσμο, δηλαδή 6% λιγότερα σε σχέση με το 2011. Οι πωλήσεις της στην Ευρώπη υποχώρησαν κατά 10%.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 20 February 2013 - 17:30:22 UTC