Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα παραπομπή της Ελλάδας για παράνομους ΧΥΤΑ
  • [02] Η Google αποκαλύπτει πληροφορίες για τα «έξυπνα» γυαλιά της
  • [03] Όσκαρ καλύτερης... ατάκας στην Όντρεϊ Χέμπορν
  • [04] Βέλγιο: Πάνω από 10.000 διαδηλωτές εναντίον των πολιτικών λιτότητας
  • [05] Ικανοποίηση Ευ. Βενιζέλου για την επιστροφή των τεσσάρων βουλευτών στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ
  • [06] Η Μέρκελ κάλεσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να εγκρίνει τον προϋπολογισμό 2014 - 2020
  • [07] Η βουλγαρική Βουλή έκανε αποδεκτή την παραίτηση της κυβέρνησης Μπορίσοφ

  • [01] Νέα παραπομπή της Ελλάδας για παράνομους ΧΥΤΑ

    Την εκ νέου παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το θέμα των παράνομων χώρων υγειονομικής ταφής αποβλήτων αποφάσισε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία ζητά και την επιβολή προστίμων.

    Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραπέμπει εκ νέου την Ελλάδα στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επειδή η χώρα μας δεν έχει εφαρμόσει προηγούμενη απόφαση του Δικαστηρίου όσον αφορά τους παράνομους χώρους υγειονομικής ταφής αποβλήτων (ΧΥΤΑ).

    Το 2005, το Δικαστήριο έκρινε ότι η Ελλάδα δεν είχε λάβει επαρκή μέτρα για την παύση λειτουργίας και την αποκατάσταση των παράνομων ΧΥΤΑ, που ήταν εκατοντάδες σε όλη τη χώρα. Οκτώ χρόνια αργότερα, διαπιστώνοντας ότι δεν σημειώθηκε επαρκής πρόοδος μετά την έκδοση της απόφασης, η Επιτροπή παραπέμπει εκ νέου την υπόθεση στο Δικαστήριο και, σύμφωνα με την καθιερωμένη πολιτική, προτείνει την επιβολή ημερήσιας χρηματικής ποινής ύψους 71.193 ευρώ για κάθε ημέρα που μεσολαβεί από τη δεύτερη απόφαση του Δικαστηρίου, μέχρις ότου η Ελλάδα συμμορφωθεί με την απόφαση, καθώς και κατ' αποκοπή προστίμου υπολογιζόμενου βάσει ποσού 7.786 ευρώ ανά ημέρα για το διάστημα που μεσολαβεί από την πρώτη απόφαση μέχρι την ημέρα συμμόρφωσης ή την ημέρα έκδοσης της δεύτερης απόφασης του Δικαστηρίου.

    [02] Η Google αποκαλύπτει πληροφορίες για τα «έξυπνα» γυαλιά της

    Λεπτομέρειες για την ακυκλοφόρητα ακόμη «έξυπνα» γυαλιά της κυκλοφόρησε, μέσω βίντεο στο youtube, η Google, σύμφωνα με το BBC. Το Google Glass, όπως είναι γνωστή η νέα συσκευή, εμφανίζεται σε λειτουργία, στο βίντεο που αναρτήθηκε στο youtube από την αμερικανική εταιρεία.

    Επίσης, η Google κάλεσε τους προγραμματιστές λογισμικού να δοκιμάσουν τις δυνατότητες της συσκευής.

    Το Google Glass χρησιμοποιείται για λήψη φωτογραφιών και καταγραφή βίντεο ενώ παράλληλα, διαθέτει λειτουργία ανταλλαγής περιεχομένου, μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και διασποράς στα κοινωνικά δίκτυα.

    [03] Όσκαρ καλύτερης... ατάκας στην Όντρεϊ Χέμπορν

    Και το Όσκαρ για την καλύτερη ατάκα πάει στην. . . Όντρεϊ Χέμπορν για την ταινία του 1963, "Charade".

    Αυτό προέκυψε από τη δημοσκόπηση μεταξύ γυναικών που πραγματοποίησε η ιστοσελίδα γνωριμιών με έδρα τη Βρετανία, Badoo.com, η οποία δόθηκε χθες Τετάρτη στη δημοσιότητα, λίγες μέρες πριν από την τελετή απονομής των

    κινηματογραφικών βραβείων.

    "Δεν θα σε δαγκώσω τώρα. . . εκτός αν το απαιτήσεις", είπε η Χέμπορν στον Κάρι Γκραντ και 50 χρόνια αργότερα φαίνεται ότι η ατάκα της εξακολουθεί να αρέσει στις γυναίκες. Οι άνδρες, πάλι, έχουν άλλη άποψη. Προτιμούν την ατάκα τηςΜπέτι Ντέιβις από την ταινία του 1932, "The Cabin in the Cotton": " Θα 'θελα πολύ να σε φιλήσω, αλλά μόλις λούστηκα". Οι άνδρες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, προτίμησαν τις χιουμοριστικές ατάκες από εκείνες που αφήνουν υπονοούμενα.

    Μπορεί να μην υπάρχει τέτοια κατηγορία Όσκαρ, αλλά για τις ανάγκες της δημοσκόπησης το Badoo ζήτησε από τις γυναίκες πελάτισσές του --από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία-- να διαλέξουν ανάμεσα σε δέκα ατάκες που ειπώθηκαν ως φλερτ και για να σπάσει ο πάγος σε κάποια ταινία.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [04] Βέλγιο: Πάνω από 10.000 διαδηλωτές εναντίον των πολιτικών λιτότητας

    Πάνω από 10.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στις Βρυξέλλες εναντίον των πολιτικών λιτότητας, σε μια συγκέντρωση που προκάλεσε έντονα προβλήματα στις συγκοινωνίες στην βελγική πρωτεύουσα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Belga.

    Όπως και πολλές άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ, το Βέλγιο αναγκάστηκε να περιστείλει τις δαπάνες για να μειώσει το έλλειμμά του και να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση η οποία πλήττει την Ευρώπη.

    Η σημερινή διαδήλωση κηρύχθηκε από τις τρεις μεγαλύτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας προκειμένου να απαιτηθεί βελτίωση «της αγοραστικής δύναμης» των πολιτών, εναντίον «του παγώματος των μισθών», για την «πλήρη διατήρηση των μισθολογίων» και για μια «πιο δίκαιη και προοδευτική φορολογία».

    Συνδικάτα ανέμεναν να λάβουν μέρος στην διαμαρτυρία αυτή πάνω από 15.000 πολίτες.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος

    [05] Ικανοποίηση Ευ. Βενιζέλου για την επιστροφή των τεσσάρων βουλευτών στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

    Την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η επιστροφή των Κώστα Σκανδαλίδη, Γιάννη Κουτσούκο, Μιχάλη Κασσή και 'Αντζελας Γκερέκου στους κόλπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ «ενδυναμώνει την κοινοβουλευτική μας παρουσία και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που στηρίζει την κυβέρνηση της τρικομματικής συνεργασίας» εξέφρασε με δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Ο κ. Βενιζέλος, που ενημέρωσε με επιστολή του τον πρόεδρο της Βουλής για την επανένταξη των τεσσάρων βουλευτών στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι υποδέχεται «με χαρά τους συναδέλφους, που έχουν πλήρη συνείδηση της πολιτικής και θεσμικής σημασίας της εξέλιξης αυτής».

    «Το ΠΑΣΟΚ κατέβαλε και εξακολουθεί να καταβάλει δυσανάλογα μεγάλο πολιτικό κόστος για την εφαρμογή της μόνης υπεύθυνης και εφικτής στρατηγικής εξόδου από την κρίση», ανέφερε ο πρόεδρος του Κινήματος, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια στρατηγική «εξαιρετικά επώδυνη» για τον ελληνικό λαό, ωστόσο «ασύγκριτα καλύτερη από την πραγματική εναλλακτική επιλογή της απόλυτης καταστροφής, απαξίωσης και απομόνωσης».

    [06] Η Μέρκελ κάλεσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να εγκρίνει τον προϋπολογισμό 2014 - 2020

    Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ κάλεσε σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να εγκρίνει τον προϋπολογισμό για την περίοδο 2014-2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τον οποίο η διαπραγμάτευση διαρκεί από τις αρχές του Φεβρουαρίου, ενώ ευρωβουλευτές απείλησαν ότι θα μπορούσαν να ασκήσουν βέτο.

    «Γνωρίζω ότι υπάρχουν ακόμη δύσκολες συζητήσεις που πρέπει να γίνουν με το (Ευρωπαϊκό) Κοινοβούλιο. Αυτή είναι η φύση των πραγμάτων. Θέλω απλώς να τονίσω ότι χωρίς μια συμφωνία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, δεν υπάρχει απολύτως καμιά βάση για μια απόφαση από μέρους του Κοινοβουλίου», είπε η καγκελάριος.

    Η Μέρκελ σημείωσε ότι θέλει να «αποφύγει τον δρόμο του διχασμού», και αντιθέτως διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή της θέλει «να επικεντρωθούμε σε αυτό που ενώνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Κοιν0βούλιο».

    Μιλώντας για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε έπειτα από σκληρές διενέξεις κι αντεγκλήσεις ανάμεσα στα κράτη-μέλη της ΕΕ στη σύνοδο κορυφής της 7ης-8ης Φεβρουαρίου, η καγκελάριος της Γερμανίας δήλωσε ότι το αποτέλεσμα της συνόδου είναι «ανεκτίμητης αξίας», προσθέτοντας ότι ήταν «ήταν δίκαιο ότι δεν επιτεύχθηκε συμφωνία» στη σύνοδο κορυφής του Νοεμβρίου του 2012 ως «λύση έκτακτης ανάγκης», διότι η Βρετανία «δεν ήταν εκεί».

    Επαινώντας την δυνατότητα συμβιβασμού των 27 κρατών μελών, εκτίμησε ότι η συμφωνία για τον προϋπολογισμό της ΕΕ ήταν καλή «για την ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα και την απασχόληση. Είναι καλό νέο για το μέλλον της Ευρώπης», δήλωσε η Μέρκελ.

    [07] Η βουλγαρική Βουλή έκανε αποδεκτή την παραίτηση της κυβέρνησης Μπορίσοφ

    Το βουλγαρικό κοινοβούλιο έκανε, σήμερα, αποδεκτή την παραίτηση του πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ και του κυβερνητικού επιτελείου, σύμφωνα με τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης.

    Συνολικά 209 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της παραίτησης της κυβέρνησης, πέντε κατά, ενώ υπήρχε και μια αποχή. Την παραίτηση της κυβέρνησης είχε αναγγείλει, χθες, σε μία αιφνιδιαστική πολιτική εξέλιξη ο ίδιος ο κ. Μπορίσοφ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 21 February 2013 - 13:30:23 UTC