Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αμετακίνητοι στα μπλόκα οι αγρότες
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Ετοιμάζονται να «συνταγματοποιήσουν» το μνημόνιο
  • [03] Προανακριτική: Άγνοια για το cd δήλωσαν οι στενοί συνεργάτες του Γ. Παπακωνσταντίνου
  • [04] Καταδίκη παιδοχειρουργού για «φακελάκι»
  • [05] Το ευρώ βρίσκεται σε αρκετά καλό επίπεδο, δηλώνει ο B. Σόιμπλε
  • [06] Αλ. Παπαρήγα: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να φτιασιδώσει το αστικό κράτος

  • [01] Αμετακίνητοι στα μπλόκα οι αγρότες

    Αμετακίνητοι στις θέσεις τους παραμένουν οι αγρότες, έχοντας στραμμένο το βλέμμα σε συνάντηση εκπροσώπων τους με κυβερνητικό κλιμάκιο που ορίστηκε για την προσεχή Δευτέρα στις 2 τα μεσημέρι στην Αθήνα, η οποία, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας Ρίζος Μαρούδας, κανονίστηκε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

    Αυτό αποφασίστηκε κατά την σημερινή σύσκεψη εκπροσώπων των μπλόκων από όλη την Ελλάδα, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας, ενώ παράλληλα εκφράστηκε η βούληση για κλιμάκωση του αγώνα ενόψει της συνάντησης της Δευτέρας, με δράσεις που θα αποφασιστούν στη συνέχεια.

    Συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία αγροτών από όλη την Ελλάδα θα συναντηθεί με τους υπουργούς Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, Εργασίας Γ. Βρούτση, Κλιματικής Αλλαγής Ευάγγ. Λιβιεράτο και Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρη στους οποίους θα θέσουν το σύνολο των ζητημάτων που τους απασχολούν.

    Νωρίτερα, εκπρόσωποι του Πανελλαδικού Συντονιστικού των Αγροτών είχαν διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη και τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη, όπου, μεταξύ άλλων, έθεσαν εκ νέου το θέμα του αγροτικού πετρελαίου. «Εδώ και τώρα ζητάμε λύση, αλλιώς παραμένουμε στα μπλόκα και συνεχίζουμε τις επαφές μας», δήλωσε ο Ιω. Παναγής, εκπρόσωπος του Συντονιστικού, διευκρινίζοντας ότι επιθυμία των αγροτών είναι να λάβει η κυβέρνηση συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το αγροτικό πετρέλαιο «κι όποτε γίνει», όπως είπε χαρακτηριστικά.

    [02] Αλ. Τσίπρας: Ετοιμάζονται να «συνταγματοποιήσουν» το μνημόνιο

    Για ανοικτή κρίση της Δημοκρατίας, στην οποία έχουν οδηγήσει η οικονομική κρίση και οι πολιτικές διαχείρισης που έχουν ασκηθεί από τις κυρίαρχες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις της χώρας, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Επιτροπή που συγκρότησε το κόμμα για τη μελέτη και εισήγηση αλλαγών στο κράτος, το πολιτικό σύστημα και το Σύνταγμα.

    Ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως οι καθεστωτικές δυνάμεις της χώρας, αυτές που έχουν την ευθύνη για την εκτεταμένη οικονομική καταστροφή της ελληνικής κοινωνίας, ετοιμάζονται να «συνταγματοποιήσουν» το μνημόνιο, δηλαδή να «συνταγματοποιήσουν την πλήρη καταστροφή του κοινωνικού κράτους και τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου από την οικονομική διαπλοκή».

    Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «εμείς από τη μεριά μας -και αναφέρομαι εδώ στο σύνολο των δυνάμεων της Αριστεράς και του προοδευτικού κόσμου- χρειάζεται απέναντι στη θεσμική αυτή αποδόμηση να αντιτάξουμε ένα συνολικό πρόγραμμα δημοκρατικής αναγέννησης των πολιτικών και κοινωνικών θεσμών».

    Επικεφαλής της Επιτροπής ορίστηκε ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος.

    [03] Προανακριτική: Άγνοια για το cd δήλωσαν οι στενοί συνεργάτες του Γ. Παπακωνσταντίνου

    Κανένας από τους 34 συνολικά στενούς συνεργάτες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, που εξετάστηκαν από τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής, δεν παραδέχτηκε ότι πήρε στα χέρια του από τον πρώην υπουργό Οικονομικών το επίμαχο cd της ?λίστας Λαγκάρντ? προκειμένου να το φυλάξει.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι οι μάρτυρες στις καταθέσεις τους δήλωσαν πλήρη άγνοια για την ύπαρξη και φύλαξη του cd με τους Έλληνες μεγαλοκαταθέτες, που είχε στείλει το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών και σύμφωνα με τον ίδιο ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε δώσει προς φύλαξη, χωρίς όμως να θυμάται σε ποιο πρόσωπο.

    Οι διαδικασίες εξέτασης των 34 στενών συνεργατών του πρώην υπουργού Οικονομικών ήταν συνοπτικές και ολοκληρώθηκαν μέσα σε περίπου 5 ώρες, καθώς βασικό ερώτημα της Προανακριτικής Επιτροπής ήταν αν στον μάρτυρα είχε δοθεί προς φύλαξη από κ. Παπακωνσταντίνου το επίμαχο ηλεκτρονικό αρχείο.

    Το απόγευμα θα εξεταστεί το στέλεχος του ΣΔΟΕ Χρήστος Αθανασίου, ο οποίος στη χθεσινή του κατάθεση στην Προανακριτική φέρεται να είπε ότι είχε ενημερώσει για τη λίστα Λαγκάρντ τον τότε υπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη αλλά και στον αναπληρωτή του Παντελή Οικονόμου.

    Πάντως ο κ. Σαχινίδης διέψευσε στους δημοσιογράφους με κατηγορηματικό τρόπο ότι είχε ποτέ ενημερωθεί για τη λίστα Λαγκάρντ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εγώ άλλωστε 30 μέρες υπουργός Οικονομικών διετέλεσα δεν πρόλαβα να δω τίποτα».

    [04] Καταδίκη παιδοχειρουργού για «φακελάκι»

    Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών, με 3ετή αναστολή, επέβαλε το δευτεροβάθμιο Εφετείο Θεσσαλονίκης σε παιδοχειρουργό για «φακελάκι» 400 ευρώ που πήρε από μητέρα ενόψει χειρουργικής επέμβασης στην οποία επρόκειτο να υποβληθεί το ανήλικο παιδί της. Ο συνταξιούχος, σήμερα, γιατρός κρίθηκε ένοχος για παθητική δωροδοκία, ενώ παρέστη στο δικαστήριο δια πληρεξούσιου δικηγόρου.

    Το περιστατικό έγινε το Φεβρουάριο του 2007 στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης. Το ανήλικο αγόρι είχε μεταβεί με τη μητέρα του από τη Λάρισα στη Θεσσαλονίκη για να υποβληθεί σε επέμβαση άρσης φίμωσης πέους.

    Μία μέρα πριν την επέμβαση, η μητέρα ρώτησε τον γιατρό -διευθυντή τότε της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του Παπαγεωργίου- τι μπορεί να του προσφέρει κι ο κατηγορούμενος απάντησε «λίαν επιεικώς» 400 ευρώ. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από εσωτερική έρευνα του νοσοκομείου.

    Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε καταδικάσει τον γιατρό σε φυλάκιση δέκα μηνών με αναστολή. Τότε ο κατηγορούμενος είχε κάνει λόγο για «στημένη υπόθεση», υποστηρίζοντας ότι «παγιδεύτηκε από τη διοίκηση του νοσοκομείου» για λόγους «αντεκδίκησης».

    [05] Το ευρώ βρίσκεται σε αρκετά καλό επίπεδο, δηλώνει ο B. Σόιμπλε

    Το ευρώ είναι σε σχετικά καλό επίπεδο έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αφήνοντας να διαφανεί ότι είναι ικανοποιημένος με την τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία του ενιαίου νομίσματος της ΕΕ.

    Ο Σόιμπλε είπε ότι το ευρώ ξεκίνησε την ύπαρξή του διαμορφούμενο έναντι του δολαρίου σε μια ισοτιμία 1,17:1 και σήμερα συναλλάσσεται περί το 1,33:1.

    «Αυτό είναι ένα αρκετά καλό επίπεδο», είπε ο Σόιμπλε μιλώντας σε μια εκδήλωση για νέους πολίτες, προσθέτοντας ότι το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα είναι πιο σταθερό από όσο ήταν ποτέ το γερμανικό μάρκο.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος

    [06] Αλ. Παπαρήγα: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να φτιασιδώσει το αστικό κράτος

    «Το αστικό κράτος και το σάπιο πολιτικό του σύστημα επιχειρεί να φτιασιδώσει ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να το προσαρμόσει στις σύγχρονες απαιτήσεις της αστικής διαχείρισης. Επιβεβαιώνει και πάλι το ρόλο του ως ένα υπό διαμόρφωση ΠΑΣΟΚ».

    Αυτά αναφέρει σε σχόλιό του το ΚΚΕ για την συγκρότηση, από το ΣΥΡΙΖΑ, Επιτροπής που θα ασχοληθεί με τη μελέτη και την εισήγηση αλλαγών στο κράτος, το πολιτικό σύστημα και το Σύνταγμα.-


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 21 February 2013 - 15:30:24 UTC