Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο οίκος Moody's υποβάθμισε σήμερα την πιστοληπτική ικανότητα της Βρετανίας από ΑΑΑ σε Aa1
  • [02] Εικοσιεννιά νεκροί και 150 τραυματίες στο Χαλέπι
  • [03] Κατά του πυρηνικού προγράμματος της Β.Κορέας τάχθηκαν ΗΠΑ και Ιαπωνία
  • [04] Η Microsoft αναμένεται να παρουσιάσει τον Απρίλιο τη νέα της κονσόλα Xbox 720

  • [01] Ο οίκος Moody's υποβάθμισε σήμερα την πιστοληπτική ικανότητα της Βρετανίας από ΑΑΑ σε Aa1

    Ο οίκος αξιολόγησης αξιόχρεου Moody?s υποβάθμισε σήμερα την πιστοληπτική ικανότητα της Βρετανίας κατά μια βαθμίδα, από ΑΑΑ σε Aa1, λόγω της "αδυναμίας" στις προοπτικές της ανάπτυξής της.

    Σε ανακοινωσή του ο αμερικανικός οίκος, επικαλείται κυρίως τη "συνεχιζόμενη αδυναμία στις μεσοπρόθεσμες προοπτικές" της Βρετανίας, και σημειώνει ότι αναμένει πως η υποτονική οικονομική δραστηριότητα της χώρας "θα επεκταθεί και στο δεύτερο ήμισυ της δεκαετίας".

    [02] Εικοσιεννιά νεκροί και 150 τραυματίες στο Χαλέπι

    Τρεις πύραυλοι έπεσαν σήμερα σε προάστιο του Χαλεπιού στη βόρεια Συρία σκοτώνοντας 29 ανθρώπους και τραυματίζοντας ακόμα 150, αναφέρει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    «Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που είναι θαμμένοι κάτω από τα συντρίμμια, μεταξύ των οποίων και μια δεκαμελής οικογένεια, ενώ οι περισσότεροι τραυματίες έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία σε κρίσιμη κατάσταση», δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου, Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

    Σε πλάνα από βίντεο που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο φαίνεται ο απόηχος της καταστροφής στην περιοχή Αλ Χάρμα, με τους πολίτες να προσπαθούν να μεταφέρουν τους τραυματίες μακριά από τα συντρίμμια. Ακτιβιστές που βρίσκονταν στο Χαλέπι δήλωσαν ότι περισσότερα από 65 σπίτια καταστράφηκαν κατά την πτώση των πυραύλων.

    [03] Κατά του πυρηνικού προγράμματος της Β.Κορέας τάχθηκαν ΗΠΑ και Ιαπωνία

    Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα συναντήθηκε την Παρασκευή με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, προκειμένου να συζητήσουν τις πυρηνικές δοκιμές που διεξάγει η Βόρεια Κορέα, ενώ οι δύο αρχηγοί κρατών δεσμεύτηκαν για «ισχυρή δράση» έναντι στην πυρηνική απειλή.

    «Δεν μπορούμε να ανεχθούμε τις δραστηριότητες της Βόρειας Κορέας, όπως είναι η εκτόξευση πυραύλων και η διεξαγωγή πυρηνικών δοκιμών», δήλωσε ο Άμπε μετά τη συνάντηση που είχε στον Λευκό Οίκο με τον Ομπάμα. «Για τον λόγο αυτόν συμφωνήσαμε ότι θα συνεργαστούμε μεταξύ μας προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά τη Βόρεια Κορέα».

    Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι είναι σημαντικό να μην «επιβραβεύσουν» τη Βόρεια Κορέα για τις πυρηνικές δοκιμές που διεξάγει και τις εκτοξεύσεις πυραύλων και να συνεργαστούν για την επιβολή κυρώσεων από τον ΟΗΕ, δήλωσε ο Άμπε.

    Όπως αναφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι διαπραγματεύσεις σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας έχουν παγώσει από το 2009, στο πλαίσιο συμφωνίας κατά το οποίο η Πιονγιάνγκ είχε υποχρέωση να αναβάλει το πυρηνικό της πρόγραμμα με αντάλλαγμα οικονομικές και διπλωματικές παραχωρήσεις.

    [04] Η Microsoft αναμένεται να παρουσιάσει τον Απρίλιο τη νέα της κονσόλα Xbox 720

    Η Microsoft αναμένεται να παρουσιάσει τον Απρίλιο την επόμενη γενιά της κονσόλας βίντεο-παιχνιδιών της, Xbox 720, σύμφωνα με αναφορές που επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, λίγες μόλις ημέρες αφότου η Sony αποκάλυψε τις πρώτες πληροφορίες σχετικά με το επερχόμενο Playstation 4.

    Η gaming ιστοσελίδα CVG, επικαλούμενη πηγές της Microsoft αναφέρει ότι η εταιρεία σκοπεύει να ανακοινώσει πληροφορίες σχετικά με τη νέα «παιχνιδομηχανή» σε ειδική εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο. Η ιστοσελίδα VG247, επιβεβαίωσε την πληροφορία.

    Αρχικά, η Microsoft είχε προγραμματίσει να παρουσιάσει τη νέα κονσόλα κατά την έκθεση ηλεκτρονικών ειδών, Electronic Entertainment Expo (E3), που διεξάγεται κάθε χρόνο τον Ιούνιο, αλλά τελικά επέλεξε να το κάνει δύο μήνες νωρίτερα.

    Η Sony αποκάλυψε, την Τετάρτη στους δημοσιογράφους, τις πρώτες λεπτομέρειες σχετικά με την επερχόμενη κονσόλα της και ανακοίνωσε ότι η διάθεσή της αναμένεται να ξεκινήσει πριν το τέλος του έτους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 23 February 2013 - 1:30:22 UTC