Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Ξαναβρίσκουμε το νήμα της σχέσης εμπιστοσύνης με τον λαό
  • [02] Συνάντηση τεσσάρων υπουργών με τους αγρότες
  • [03] Αισιόδοξος για την ελληνική οικονομία ο Αλ. Τουρκολιάς
  • [04] Οικουμενικό Πατριαρχείο: Απομάκρυνση του ηγουμένου της μονής της Πάτμου
  • [05] Κ. Αρβανιτόπουλος: Αναμενόμενες οι αντιδράσεις για το σχέδιο "Αθηνά'
  • [06] Μειωμένο τα ποσοστό συμμετοχής στις ιταλικές εκλογές

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Ξαναβρίσκουμε το νήμα της σχέσης εμπιστοσύνης με τον λαό

    «Σήμερα ξαναβρίσκουμε το νήμα της σχέσης εμπιστοσύνης με τον λαό», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη συνέδρων για το επικείμενο συνέδριο του Κινήματος.

    Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι «ο κόσμος της δημοκρατικής παράταξης ξεπέρασε κάθε οργανωτική προσδοκία, η συμμετοχή ξεπερνά κάθε προηγούμενη ανάλογη διαδικασία» και ευχαρίστησε «από καρδιάς» τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ «που με τη μαζική συμμετοχή τους σήμερα έδειξαν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, αντέχει, αλλάζει, μετασχηματίζεται και αγωνίζεται για τη χώρα και τους πολίτες».

    Σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, η συμμετοχή στη σημερινή εκλογική διαδικασία εκτιμάται ότι κυμαίνεται γύρω στις 100.000 και ενδεχομένως να τις ξεπερνά. Πρόκειται για εκτίμηση διπλάσια από τις αρχικές προβλέψεις της Ιπποκράτους. Επιπλέον, κατά πληροφορίες, ο συνολικός αριθμός των συνέδρων θα προσεγγίζει περίπου τους 4.000, εκ των οποίων οι περίπου 1.000 θα είναι αριστίνδην.

    [02] Συνάντηση τεσσάρων υπουργών με τους αγρότες

    Την ελπίδα να έχει θετική έκβαση η αυριανή συνάντηση τεσσάρων υπουργών με εκπροσώπους των αγροτών, μετά και την εξαγγελία για τη θέσπιση του αγροτικού πετρελαίου, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας σε εκδήλωση στα Φάρσαλα.

    Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις δύο μετά το μεσημέρι και θα συμμετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης, Περιβάλλοντος Ευ. Λιβιεράτος, καθώς και επιτροπή αγροτών με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας Βαγγέλη Μπούτα.

    Πάντως από αύριο μετά τις 12 το μεσημέρι πρόκειται να αρχίσει η σταδιακή αποχώρηση από μπλόκα αγροτών που πρόσκεινται στο Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο Αγροτών, εκπρόσωποι του οποίου τις προηγούμενες ημέρες είχαν σειρά επαφών στην Αθήνα. Μάλιστα, την περασμένη Παρασκευή είχαν κι ολιγόλεπτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στον οποίο παρέδωσαν το υπόμνημα με τις θέσεις και τα αιτήματά τους.

    Η δέσμευση που έλαβαν στη συνάντηση - που είχαν αμέσως μετά την επίσκεψή τους στο Μαξίμου - με τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη και τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμο Χαρακόπουλο, για τη θέσπιση αγροτικού πετρελαίου και την εξαγγελία για άμεση συγκρότηση επιτροπής προς τούτο, φαίνεται ότι διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις τους.

    [03] Αισιόδοξος για την ελληνική οικονομία ο Αλ. Τουρκολιάς

    Tην αισιοδοξία του για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας εκφράζει ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Αλέξανδρος Τουρκολιάς, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, λίγες μόνον μέρες μετά την απόκτηση της Eurobank.

    «Είμαι αισιόδοξος ότι είναι ορατός ο χρόνος για να τεθούμε σε τροχιά ανάκαμψης. Το πότε θα ξεκινήσει δεν εξαρτάται μόνο από μας, αλλά και από το γενικότερο ευρωπαϊκό περιβάλλον. Πάντως, βλέπω τις προοπτικές για ανάκαμψη να μετουσιώνονται σε πράξη προς το τέλος του έτους», επισημαίνει ο κ.Τουρκολιάς.

    «Υπάρχουν ορατά, θετικά, μετρήσιμα στοιχεία βελτίωσης στην οικονομία. Σε κάποια η διαφορά είναι οριακή. Σε άλλα μεγαλύτερη. Βεβαίως, το αποτέλεσμα δεν είναι ακόμα αισθητό από τον κοινωνικό ιστό. Χρειάζεται χρόνος και φυσικά κοπιώδης, συνεπής και αταλάντευτη προσπάθεια. Η πτώση ήταν κάθετη, με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Η ανάκαμψη, όπως και η ανάβαση, απαιτεί και χρόνο και μεγάλη προσπάθεια», προσθέτει.

    Αναφερόμενος στην απόκτηση της Eurobank από την Εθνική αναφέρει ότι «με αυτή τη συνένωση, η Ελλάδα θα κατακτήσει την επίζηλη 15η θέση στον τραπεζικό χάρτη της Ευρωζώνης, με βάση το ενεργητικό του νέου τραπεζικού ομίλου. Ποτέ δεν φτάνεις σ' αυτό το μέγεθος μέσω της οργανικής ανάπτυξης. Βασική προϋπόθεση, βέβαια, της ανάπτυξης μέσω εξαγορών είναι να γνωρίζεις να τρέχεις καλά τη δουλειά σου».

    [04] Οικουμενικό Πατριαρχείο: Απομάκρυνση του ηγουμένου της μονής της Πάτμου

    Η Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου απομάκρυνε τον σημερινό ηγούμενο της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, Πάτμου, Αντίπα Νικηταρά, και διόρισε τοποτηρητή, τον ιερομόναχο κ. Κύριλλον.

    Ανακοίνωση που εκδόθηκε στο Φανάρι μετά την τακτική συνεδρία της Συνόδου προσέθεσε ότι διορίστηκε επίσης ο μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, Πατριαρχικός Επίτροπος της Ιεράς Μονής και της Εξαρχίας Πάτμου.

    [05] Κ. Αρβανιτόπουλος: Αναμενόμενες οι αντιδράσεις για το σχέδιο "Αθηνά'

    «Αναμενόμενες» θεωρεί τις αντιδράσεις για το σχέδιο «Αθηνά» ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, όπως ο ίδιος δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα FREE PRESS. Τις θεωρεί αναμενόμενες, διότι όπως είπε «επί δεκαετίες επικράτησε στη χώρα μας η απαράδεκτη άποψη ότι έχουμε δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση όχι για να δίνουμε γνώση και δεξιότητες στη νέα γενιά της χώρας, ώστε αυτή με τη σειρά της να προσφέρει στον εθνικό πλούτο και στην εθνική ανάπτυξη, αλλά για να εξυπηρετούμε καταναλωτικά τις τοπικές κοινωνίες».

    Όσο για τις αντιδράσεις των πολιτικών κομμάτων και της αντιπολίτευσης απάντησε: «Κανείς απ' όσους έχω συναντήσει, απ' όλο το πολιτικό φάσμα, δεν διαφωνεί ότι υπάρχουν μεγάλες παθογένειες και στρεβλώσεις στον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας. Κανείς δεν υποστηρίζει ότι πρέπει να τα αφήσουμε όλα ως έχουν. Ιδιαιτέρως το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ έχουν καταθέσει εποικοδομητικές προτάσεις, που ελήφθησαν σοβαρά υπόψη στην πρόταση που καταθέσαμε, και ιδιαίτερα στο τελικό σχέδιο».

    [06] Μειωμένο τα ποσοστό συμμετοχής στις ιταλικές εκλογές

    Στο 13,76% διαμορφώθηκε το ποσοστό συμμετοχής στις ιταλικές βουλευτικές εκλογές στις δώδεκα σήμερα το μεσημέρι, τέσσερις ώρες μετά την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας.

    Στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, τον Απρίλιο του 2008, την ίδια ώρα είχε ψηφίσει το 15,65% των εχόντων δικαίωμα.

    Σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές, η μείωση αυτή στην συμμετοχή των ψηφοφόρων οφείλεται και στο ότι μεγάλο μέρος της χώρας πλήττεται από κύμα σφοδρής κακοκαιρίας. Είναι η πρώτη φορά, στην ιστορία της νεότερης Ιταλίας, που για τις βουλευτικές εκλογές επελέγη χειμερινός μήνας.

    «Δεν χρειάζεται να κάνω κάποια συγκεκριμένη έκκληση. Το ότι πρέπει να ψηφίζουμε είναι σαφέστατο, το γράφει και το Σύνταγμα», τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, εξερχόμενος του εκλογικού τμήματος, στο κέντρο της Ρώμης, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 24 February 2013 - 19:30:23 UTC