Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρίσιμη συνάντηση αγροτων με τέσσερις υπουργούς
  • [02] Σε εξέλιξη οι έρευνες για την απόπειρα απόδρασης
  • [03] Υποτονική η συμμετοχή στις ιταλικές εκλογές
  • [04] Το Μεγάλο Θέατρο Γόρτυνας μέσα από τον φωτογραφικό φακό
  • [05] Η πολλή τηλέόραση κάνει τα παιδιά αντικοινωνικά
  • [06] Στον Καναδά για επίσημη επίσκεψη ο Δημ. Αβραμόπουλος
  • [07] Ε.Ε.- ΔΝΤ ξεκίνησαν την 7η αξιολόγηση της οικονομίας της Πορτογαλίας
  • [08] Καθηλωμένα τουλάχιστον ως τα τέλη Μαΐου τα Μπόινγκ 787 της ΑΝΑ
  • [09] "Κλεμμένη εφηβεία" και τι σχέση έχει η ψυχιατρική με το Ολοκαύτωμα
  • [10] Επιτυχής η δοκιμή του πυραύλου Arrow στο Ισραήλ
  • [11] Δωρεάν εμβολιασμός απόρων παιδιών και εφήβων, στην Κρήτη

  • [01] Κρίσιμη συνάντηση αγροτων με τέσσερις υπουργούς

    Την ελπίδα να έχει θετική έκβαση ησημερινή συνάντηση τεσσάρων υπουργών με εκπροσώπους των αγροτών, μετά και την εξαγγελία για τη θέσπιση του αγροτικού πετρελαίου, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας την Κυριακή σε εκδήλωση στα Φάρσαλα.

    Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις δύο μετά το μεσημέρι και θα συμμετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης, Περιβάλλοντος Ευ. Λιβιεράτος, καθώς και επιτροπή αγροτών με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας Βαγγέλη Μπούτα.

    Πάντως απόσήμερα μετά τις 12 το μεσημέρι πρόκειται να αρχίσει η σταδιακή αποχώρηση από μπλόκα αγροτών που πρόσκεινται στο Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο Αγροτών, εκπρόσωποι του οποίου τις προηγούμενες ημέρες είχαν σειρά επαφών στην Αθήνα. Μάλιστα, την περασμένη Παρασκευή είχαν κι ολιγόλεπτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στον οποίο παρέδωσαν το υπόμνημα με τις θέσεις και τα αιτήματά τους.

    Η δέσμευση που έλαβαν στη συνάντηση - που είχαν αμέσως μετά την επίσκεψή τους στο Μαξίμου - με τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη και τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμο Χαρακόπουλο, για τη θέσπιση αγροτικού πετρελαίου και την εξαγγελία για άμεση συγκρότηση επιτροπής προς τούτο, φαίνεται ότι διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις τους.

    «Μεταφέραμε στους αγρότες τα αποτελέσματα των επαφών και στις συνελεύσεις που κατά τόπους έγιναν τούτο το Σαββατοκύριακο, αποφασίστηκε η σταδιακή αποχώρηση των τρακτέρ από μπλόκα στη Βόρειο Ελλάδα κι αλλού», δήλωσε μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο γραμματέας της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών Χρήστος Γκόντιας.

    «Η αποχώρηση των τρακτέρ από περίπου 22 μπλόκα θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, διότι περιμένουμε αύριο τα αποτελέσματα της συνάντησης που θα έχουν συνάδελφοί μας με τους υπουργούς, αλλά και την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το αγροτικό την Τρίτη», πρόσθεσε ο κ. Γκόντιας, διευκρινίζοντας ότι υπάρχουν κι άλλες μορφές κινητοποιήσεων εκτός από τα τρακτέρ στους δρόμους.

    [02] Σε εξέλιξη οι έρευνες για την απόπειρα απόδρασης

    Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, βρίσκονται σε εξέλιξη από το απόγευμα της Κυριακής οι έρευνες στις φυλακές Τρικάλων, προκειμένου να συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία σχετικά με την απόπειρα απόδρασης του βαρυποινίτη κρατούμενου Π. Βλαστού.

    Η είσοδος των φυλακών είναι κλειστή και επιτρέπεται μόνο σε άτομα που έχουν σχέση με αυτές, ενώ δίπλα στο ελικόπτερο που προσέγγισε τον προαύλιο χώρο της φυλακής, βρίσκεται αστυνομική δύναμη. Σε δηλώσεις τους τόσο ο Ιωάννης Αναγνώστου πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας υπαλλήλων εξωτερικής φρούρησης, όσο και ο Χαράλαμπος Βασταρούχας πρόεδρος των υπαλλήλων του τοπικού καταστήματος, αναφέρθηκαν στην άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση των φρουρών οι οποίοι με κίνδυνο της ζωής τους εκτέλεσαν στο ακέραιο το καθήκον τους.

    Εξάλλου σε ανακοίνωση για το συμβάν προχώρησε και η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει ότι στις «16:45 περίπου ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν 4 άτομα προσέγγισε τις φυλακές Τρικάλων.

    Οι αστυνομικοί και οι φυλακές δέχθηκαν πυρά από το ελικόπτερο τα οποία ανταπέδωσαν, με αποτέλεσμα να το εξαναγκάσουν να προσγειωθεί σε χώρο δίπλα από τις φυλακές. Οι 4 επιβαίνοντες συνελήφθησαν.

    Το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε κατόπιν των σχετικών διευκρινίσεων της διεύθυνσης των φυλακών Τρικάλων, ότι εντός του ελικοπτέρου με το οποίο αποπειράθηκε να αποδράσει ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός, επέβαιναν τέσσερα άτομα : ο χειριστής, ο μηχανικός, ένας Έλληνας κι ένας Αλβανός, όχι πέντε όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί.

    [03] Υποτονική η συμμετοχή στις ιταλικές εκλογές

    Μειωμένη ήταν η προσέλευση των πολιτών κατά την πρώτη ημέρα των εκλογών στην Ιταλία, εντείνοντας τις αμφιβολίες για το ποιο κόμμα πρόκειται να επικρατήσει, τη στιγμή που όλη η Ευρώπη και οι αγορές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στο μέλλον της χώρας. Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι στις 22:00 (τοπική ώρα) η προσέλευση των πολιτών ήταν στο 55,2 τοις εκατό, έναντι του 62,5 που ήταν στις προηγούμενες εκλογές, το 2008.

    Τα εκλογικά κέντρα άνοιξαν στις 08:00, ενώ σήμερα, κατά τη δεύτερη ημέρα των εκλογών οι πολίτες θα έχουν το δικαίωμα να προσέλθουν στις κάλπες από τις 07:00 μέχρι και τις 15:00.

    Το χιόνι που έπεσε στη βόρεια Ιταλία φαίνεται πως αποθάρρυνε πολλούς ψηφοφόρους, ιδιαίτερα της μεγαλύτερης ηλικίας- κάτι που οι αναλυτές εικάζουν ότι θα μειώσει την υποστήριξη στα «παραδοσιακά» κόμματα.

    Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, προβάδισμα φαίνεται ότι έχει ο κεντροαριστερός υποψήφιος Πιέρ Λουίτζι Μπερσάνι, αλλά οι αναλυτές εικάζουν ότι δεν θα μπορέσει να δημιουργήσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Επίσης, οι διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης ίσως γίνουν πιο περίπλοκες μετά από πιθανή επιτυχία του ηθοποιού Μπέπε Γκρίλο, ο οποίος δημιούργησε το Κίνημα των Πέντε Αστέρων και κατάφερε να πάρει με το μέρος του εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους.

    Όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων, εκτός του Γκρίλο, ψήφισαν την Κυριακή.

    [04] Το Μεγάλο Θέατρο Γόρτυνας μέσα από τον φωτογραφικό φακό

    Δεκάδες ερασιτέχνες φωτογράφοι της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Κρήτης αποθανάτισαν την επιβλητική ομορφιά του Μεγάλου Θεάτρου της Γόρτυνας.

    Η εκδήλωση οργανώθηκε από την Κίνηση Πολιτών «Προσκήνιον» σε συνεργασία με το Δήμο Γόρτυνας και την ομάδα των αρχαιολόγων που έχουν επιμεληθεί της αρχαιολογικής σκαπάνης και έφεραν στο φως το μεγαλοπρεπές μνημείο.

    Οι φωτογράφοι ενημερώθηκαν από την Προϊσταμένη της ΚΓ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων, Αθανασία Κάντα και τους αρχαιολόγους για την ιστορία του Μεγάλου Θεάτρου της Αρχαίας Γόρτυνας, για την πορεία των μέχρι τώρα ανασκαφών, αλλά για τα ανεκτίμητα αρχαιολογικά ευρήματα που έχουν βρεθεί.

    Στόχος της συνάντησης, σύμφωνα με την πρόεδρο του «Προσκηνίου» , Βαγγελιώ Σχοιναράκη, ήταν η μεταλαμπάδευση των γνώσεων των αρχαιολόγων προς τους επισκέπτες καθώς και η προβολή του μνημείου, αφού οι εικόνες που τράβηξαν τα μέλη της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Κρήτης, αναμένεται να κάνουν τον γύρο του κόσμου, μέσω του διαδικτύου.

    «Από το 2008 ανέφερε έχει ξεκινήσει μια σοβαρή και υπεύθυνη προσπάθεια για την ανασκαφή στο χώρο όπου βρισκόταν το Ρωμαϊκό Θέατρο της Γόρτυνας. Η προσπάθεια που άρχισαν ο Σταύρος Μπένος και η τότε Νομαρχία Ηρακλείου απέδωσε καρπούς αφού ξεκίνησαν οι ανασκαφές και αποκαλύφθηκε αυτό το σπουδαίο έργο»

    Παράλληλα σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης, που χαιρέτησε την εκδήλωση ευχήθηκε να προχωρήσουν με ομαλή ροή οι ανασκαφές, ώστε στο εγγύς μέλλον να είναι εφικτή η φιλοξενία σύγχρονων εκτελέσεων του αρχαίου δράματος αλλά και άλλων εκδηλώσεων στο χώρο, οι οποίες θα προβάλουν το Δήμο Γόρτυνας στα πέρατα της υφηλίου.

    [05] Η πολλή τηλέόραση κάνει τα παιδιά αντικοινωνικά

    Τα παιδιά και οι έφηβοι που παρακολουθούν πολλή τηλεόραση, είναι πιο πιθανό να εκδηλώσουν αντικοινωνική, επιθετική και εγκληματική συμπεριφορά όταν γίνουν ενήλικες, σύμφωνα με μια νέα νεοζηλανδική επιστημονική έρευνα.

    Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Οτάγκο, με επικεφαλής τον καθηγητή Μπομπ Χάνκοξ του Τμήματος Προληπτικής και Κοινωνικής Ιατρικής, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής "Pediatrics", μελέτησαν περίπου 1.000 παιδιά ηλικίας πέντε έως 15 ετών, γεννημένα κατά το 1972-73.

    Η μελέτη έδειξε ότι όσα παιδιά παρακολουθούσαν περισσότερη τηλεόραση, είχαν αυξημένη πιθανότητα να εμφανίσουν αργότερα αντικοινωνική προσωπικότητα και να καταδικαστούν για κάποια εγκληματική συμπεριφορά μετά την ενηλικίωσή τους και έως τα 26 χρόνια τους. Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο κίνδυνος αυτός αυξανόταν κατά περίπου 30% με κάθε παραπάνω ώρα που ως παιδιά περνούσαν μπροστά στην τηλεόραση μέσα στην ημέρα.

    Αυτή η αυξημένη πιθανότητα αφορούσε τόσο τα αγόρια, όσο και τα κορίτσια και αποτελούσε ανεξάρτητο παράγοντα κινδύνου σε σχέση με άλλους παράγοντες, όπως η κοινωνικο-οικονομική κατάσταση της οικογένειας, ο δείκτης νοημοσύνης των παιδιών, ο βαθμός γονικού ελέγχου κ.α.

    «Τα παιδιά που παρακολουθούν πολλή τηλεόραση, είναι πιθανότερο στη συνέχεια να εκδηλώσουν αντικοινωνική συμπεριφορά και τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά στην προσωπικότητά τους», δήλωσαν οι ερευνητές. «Η αντικοινωνική συμπεριφορά αποτελεί μείζον πρόβλημα για την κοινωνία. Μολονότι δεν υποστηρίζουμε ότι η τηλεόραση προκαλεί όλη την αντικοινωνική συμπεριφορά, τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι η μείωση του χρόνου παρακολούθησης τηλεόρασης μπορεί να μειώσει τα ποσοστά της αντικοινωνικής συμπεριφοράς», δήλωσε ο Χάνκοξ.

    Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συστήνει τα παιδιά να μην βλέπουν πάνω από μία έως δύο ώρες τηλεόραση ποιοτικής τηλεόρασης τη μέρα.

    Επιμέλεια: Π. Δρακόπουλος

    [06] Στον Καναδά για επίσημη επίσκεψη ο Δημ. Αβραμόπουλος

    Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στον Καναδά πραγματοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, στα πλαίσια του εορτασμού των 70 ετών σύναψης διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Καναδά.

    Σήμερα θα βρίσκεται στο Τορόντο και αύριο στο Μόντρεαλ, τις δύο μεγαλύτερες πόλεις του Καναδά, με σημαντική ομογενειακή παρουσία, όπου, εκτός των επαφών του με εκπροσώπους της ομογένειας, θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με επιχειρηματικούς και επενδυτικούς φορείς, στο πλαίσιο ανάληψης πρωτοβουλιών του υπουργείου Εξωτερικών για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα.

    Την Τετάρτη, ο κ. Αβραμόπουλος θα έχει διμερείς διαβουλεύσεις με τον Καναδό ομόλογό του John Baird, στο επίκεντρο των οποίων θα βρεθούν οι τελευταίες εξελίξεις στην Ευρώπη και οι προσπάθειες αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης, οι σχέσεις ΕΕ-Καναδά και οι περιφερειακές εξελίξεις στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου.

    Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει αύριο συνάντηση με τον πρόεδρο της Γερουσίας Noel Kinsella, ο οποίος θα παραθέσει δεξίωση προς τιμήν του στο Καναδικό Κοινοβούλιο. Την ίδια ημέρα, ο κ. Αβραμόπουλος θα παρακαθίσει σε δείπνο με διακεκριμένα μέλη της ελληνικής ομογένειας της Οττάβας.

    Τέλος, στο Τορόντο, ο κ. Αβραμόπουλος θα συναντηθεί με τον μητροπολίτη Καναδά κ. Σωτήριο.

    [07] Ε.Ε.- ΔΝΤ ξεκίνησαν την 7η αξιολόγηση της οικονομίας της Πορτογαλίας

    Αξιωματούχοι από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ξεκίνησαν την έβδομη αξιολόγηση της οικονομίας της Πορτογαλίας, καθώς η χώρα μετρά τον τρίτο χρόνο της ύφεσης.

    Η αξιολόγηση είναι πιθανό να οδηγήσει στο αίτημα της κυβέρνησης για χαλάρωση των στόχων του δημοσιονομικού ελλείμματος, καθώς τα αυστηρά μέτρα λιτότητας υπονομεύουν την οικονομική απόδοση για δεύτερη συνεχή χρονιά.

    Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, η Πορτογαλία βρίσκεται σε βαθιά ύφεση από το 1970, με την ανεργία να ανέρχεται σε επίπεδα ρεκόρ ?στο 17 τοις εκατό- και τους καταναλωτές να αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες, μέχρι στιγμής, αυξήσεις στους φόρους.

    [08] Καθηλωμένα τουλάχιστον ως τα τέλη Μαΐου τα Μπόινγκ 787 της ΑΝΑ

    Τα Μπόινγκ 787 της ιαπωνικής εταιρείας All Nippon Airways (ANA) θα παραμείνουν ακινητοποιημένα τουλάχιστον ως τα τέλη Μαΐου , γεγονός που ανάγκασε σήμερα το μεγαλύτερο πελάτη του αεροσκάφους αυτού να ματαιώσει πάνω από 1.700 επιπλέον πτήσεις τον Απρίλιο και τον Μάιο.

    Η ΑΝΑ ανακοίνωσε ότι 1.714 επιπλέον πτήσεις, εκ των οποίων 464 διεθνείς, θα ματαιωθούν από τα τέλη Μαρτίου ως τα τέλη Μαΐου. 'Ετσι αυξάνονται σε 3.601 οι πτήσεις της εταιρείας αυτής που χρειάστηκε να ματαιωθούν από τότε που τα Μπόινγκ 787 καθηλώθηκαν στο έδαφος ύστερα από δυο σοβαρά περιστατικά στην Ιαπωνία και τις ΗΠΑ τον Ιανουάριο.

    [09] "Κλεμμένη εφηβεία" και τι σχέση έχει η ψυχιατρική με το Ολοκαύτωμα

    Τι σχέση έχει η ψυχιατρική με το Ολοκαύτωμα και πώς θα κατορθώσει ένας Πολωνοεβραίος έφηβος που βαδίζει με την οικογένειά του μετωπικά προς τον θάνατο, ο οποίος έχει στήσει το δόκανό του στην Treblinka και το Maidαnek, να ξεφύγει από τα νύχια των ναζί και να αφιερώσει τη ζωή του στη θεραπεία των βαριά καθυστερημένων παιδιών και των παραβατικών εφήβων; Ο Stanislas Tomkiewicz (Στανισλάς Τόμκιεβιτς), που γεννήθηκε το 1925 στη Βαρσοβία και πέθανε το 2003 στο Παρίσι, γλύτωσε από τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης χάρη στην απεγνωσμένη τόλμη του, η οποία τον έκανε να πηδήξει από το τρένο που οδηγούσε τον ίδιο και τους γονείς του στους φούρνους.

    Λίγο νωρίτερα και ενόσω ήταν έγκλειστος στο γκέτο της Βαρσοβίας προσπάθησε να αυτοκτονήσει δύο φορές: την πρώτη επειδή δεν κατάφερε να σώσει ένα κορίτσι με το οποίο ήταν ερωτευμένος από την εκστρατεία μαζικής εξολόθρευσης των Εβραίων στο κέντρο της Βαρσοβίας, τη δεύτερη επειδή πίστεψε ότι ήταν ανίκανος να επιβιώσει κάτω από τόσο αδιανόητες συνθήκες. Οι δύο απόπειρες έφεραν εντέλει το αντίθετο αποτέλεσμα: όπλισαν τον φοβισμένο νεαρό με ένα θάρρος που τον βοήθησε όχι μόνο να πηδήξει από το τρένο, αφήνοντας τους γονείς του να συνεχίσουν την πορεία προς τη θανάσιμη μοίρα τους, αλλά και να βγει σώος από την κατοπινή του περιπλάνηση, να αντέξει σε ένα νέο στρατόπεδο συγκέντρωσης, το Bergen-Belsen, να περιπλανηθεί ημιθανής μετά τον πόλεμο σε νοσοκομεία και σανατόρια και να καταλήξει κάποτε αισίως σε αυτό για το οποίο είχε νιώσει κλίση σχεδόν από τα παιδικά του χρόνια: την ψυχιατρική.

    Φυσικά, όλα έχουν ένα τίμημα και το τίμημα που πλήρωσε ο Tomkiewicz ήταν να θάψει στα έγκατα της συνείδησής του την εμπειρία του και να μην αρθρώσει ποτέ ούτε μία λέξη για την απόφασή του να αφήσει τους γονείς του στην τύχη τους. Μπόρεσε μόνο μετά από πολλά χρόνια να γράψει ό,τι του συνέβη στην εφηβεία του και να εξηγήσει μέσω του τραύματός του γιατί έγινε ψυχίατρος με ειδίκευση στους εφήβους και τα παιδιά. Το βιβλίο του, που έχει τον χαρακτηριστικό τίτλο «Η κλεμμένη εφηβεία», κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό από τις εκδόσεις University Studio Press σε μετάφραση Γρ. Αμπατζόγλου με επιμέλεια του ίδιου και του Δ. Πλουμπίδη (ο πρόλογος είναι της Michel Vernant η οποία συνεργάστηκε με τον Tomkiewicz στο γράψιμο του βιβλίου).

    [10] Επιτυχής η δοκιμή του πυραύλου Arrow στο Ισραήλ

    Το Ισραήλ πραγματοποίησε σήμερα επιτυχημένη δοκιμή του αναβαθμισμένου πυραύλου αναχαίτισης Arrow, δήλωσε ισραηλινός αξιωματούχος.

    Ο πύραυλος αυτός έχει σχεδιαστεί για την κατάρριψη βαλλιστικών πυραύλων σε ύψη αρκετά μεγάλα που επιτρέπουν την ασφαλή καταστροφή των μη συμβατικών κεφαλών.

    [11] Δωρεάν εμβολιασμός απόρων παιδιών και εφήβων, στην Κρήτη

    Με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης ξεκινάει προσπάθεια με στόχο την καταγραφή των πληθυσμιακών ομάδων, απόρων και ανασφαλίστων, ώστε να επιτευχθεί ο δωρεάν εμβολιασμό τους.

    Ήδη αρμόδιοι από την τοπική αυτοδιοίκηση, τον χώρο της υγείας και την αντιπεριφέρεια, με τη συμμετοχή και της αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, Μαρίας Λιονή διαμορφώνουν τον τρόπο και τη μεθοδολογία για το Πρόγραμμα Εμβολιασμών. Η συγκεκριμένη δράση στοχεύει σε πληθυσμούς των απόρων και ανασφαλίστων παιδιών και εφήβων νομίμως και μη διαμενόντων στο Ρέθυμνο καθώς και αυτών που δεν είναι σε θέση να έχουν υγειονομική περίθαλψη.

    Σημαντική συμβολή στην προσπάθεια θα έχουν οι κοινωνικές δομές, Βοήθεια στο σπίτι, Εθελοντικό Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και οι ανταποκριτές του ΟΓΑ των δήμων του νομού Ρεθύμνου.

    Στο μεταξύ, το «Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου Ανωγείων και τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πραγματοποιούν αυτή την ώρα προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο στα παιδιά, μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Ανωγείων. Αίθουσες των σχολείων φιλοξενούν οδοντιάτρους οι οποίοι εξετάζουν μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με στόχο τόσο την ενημέρωση για τη στοματική υγιεινή τους όσο και την παροχή οδοντιατρικής φροντίδας των παιδιών του ορεινού χωριού του Ψηλορείτη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 25 February 2013 - 7:30:26 UTC