Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αθ. Τσαυτάρης: Σφραγίδα εμπιστοσύνης στην Ελλάδα η συμφωνία της Φίλιπ Μόρις
  • [02] Ο Γκρίλο δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση Μπερσάνι
  • [03] Ι. Ιωαννίδης: Άλλα 11 εκατομμύρια ευρώ για τον αθλητισμό
  • [04] "Δεν ξέραμε τίποτα για τη λίστα Λαγκάρντ'
  • [05] "Πάγωσαν" τα δάνεια και μειώθηκαν οι καταθέσεις τον Ιανουάριο
  • [06] Ο Ιταλός πρόεδρος Ναπολιτάνο ακύρωσε το δείπνο με τον ηγέτη του SPD Στάινμπρουκ
  • [07] Ανακοινώθηκε η σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου της Κύπρού

  • [01] Αθ. Τσαυτάρης: Σφραγίδα εμπιστοσύνης στην Ελλάδα η συμφωνία της Φίλιπ Μόρις

    Ως "σφραγίδα εμπιστοσύνης στη χώρα μας" χαρακτήρισε την απόφαση της Φίλιπ Μόρις να αγοράσει το 50% της ελληνικής παραγωγής καπνού ανατολικού τύπου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης.

    Η υπογραφή της σχετικής συμφωνίας με τη Philip Morris πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, με τον κ. Τσαυτάρη να δηλώνει ότι τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα είναι το καλύτερο διαβατήριο για τις εξαγωγές μας.

    [02] Ο Γκρίλο δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση Μπερσάνι

    Από τις ως τώρα εξελίξεις στο ιταλικό μετεκλογικό σκηνικό είναι ασφαλές να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι ο Μπέπε Γκρίλο, επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρια, δεν προτίθεται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κεντροαριστερή κυβέρνηση μειοψηφίας υπό τον Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, αν και δέχεται να συζητήσει την ψήφιση μέτρων που συμφωνούν με το πρόγραμμά του.

    «Ο Μπερσάνι ευθύνεται για πολιτική παρενόχληση. Εδώ και αρκετές ημέρες παρενοχλεί το κίνημά μας με απαράδεκτες προτάσεις. Δεν πρόκειται να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης ούτε σε εκείνον, ούτε σε κανέναν άλλο» έγραψε χαρακτηριστικά ο Γκρίλο στο ιστολόγιό του.

    Ο κωμικός ηθοποιός κι επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρια χαρακτήρισε τον Μπερσάνι «έναν ζωντανό-νεκρό, που κατάφερε κερδίζοντας να χάσει» ενώ το μόνο ισχνό περιθώριο συνεργασίας που άφησε αφορά την δυνατότητα «να ψηφίσει νόμους που σχετίζονται με το πρόγραμμά του, όποιος κι αν τους προτείνει».

    Ο Μπερσάνι, ο οποίος χθες πρότεινε συνεργασία στο κίνημα του Γκρίλο, απάντησε ότι «όσα έχει να μου πει ο Γκρίλο "συμπεριλαμβανομένων και των προπηλακισμών" θέλω να τα ακούσω στη βουλή και στη γερουσία, διότι εκεί ο κάθε ένας καλείται να αναλάβει τις ευθύνες του».

    Σχολιαστές επισήμαναν σήμερα ότι η κεντροαριστερή συμμαχία θα μπορούσε να συνεργασθεί με το Κίνημα Πέντε Αστέρων ακολουθώντας το υπόδειγμα της Σικελίας. Στο μεγαλύτερο νησί της χώρας, πολλά μέτρα που προτάθηκαν από τον κεντροαριστερό περιφερειάρχη Ροζάριο Κροτσέτα στηρίζονται και από το κίνημα του Γκρίλο που αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στις τοπικές εκλογές.

    Η συνεργασία εξελίσσεται με αποδοτικό τρόπο και ο ίδιος ο Γκρίλο την χαρακτήρισε «εξαιρετική περίπτωση». Απ' ό,τι φαίνεται όμως, το κλίμα εντός του κοινοβουλίου της Ρώμης πρόκειται να είναι σαφέστατα τεταμένο.

    [03] Ι. Ιωαννίδης: Άλλα 11 εκατομμύρια ευρώ για τον αθλητισμό

    Κατά 11 εκατομμύρια ευρώ θα είναι, τελικά, αυξημένος ο προϋπολογισμός των αθλητικών ομοσπονδιών, όπως τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, στο νέο κτίριο όπου στεγάζεται πλέον το Υφυπουργείο Αθλητισμού, στο Μαρούσι. Ετσι, οι ομοσπονδίες θα λάβουν συνολικά 25 εκατομμύρια ευρώ, έναντι των 14 εκατομμυρίων ευρώ που προβλεπόταν αρχικά. «Ο πρωθυπουργός γνωρίζει καλά τον αθλητισμό και επενδύει σε αυτόν», επισήμανε ο υφυπουργός Αθλητισμού. «Του ανέλυσα την κατάσταση και ενέκρινε να δοθούν επιπλέον 11 εκατομμύρια ευρώ. Στο παρελθόν είχαν γίνει πολλές αβάντες στους προϋπολογισμούς. Εγώ δεν κάνω σε κανέναν. Θα κοιτάξουμε να πάνε τα χρήματα εκεί που πραγματικά πρέπει».

    Ο κ. Ιωαννίδης ανακοίνωσε παράλληλα ότι με το νέο νόμο θα ισχύσουν αναδρομικά -από το 2008- τα κίνητρα των αθλητών σχετικά με την εισαγωγή τους σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: «Το λάθος δεν διορθώνεται με λάθος», υπογράμμισε. «Εκτός από? τον Πάπα, όλοι οι άλλοι κάνουν λάθη. Κάναμε λάθος το 2008 και τώρα το διορθώνουμε με το νέο νόμο». Αυτός ο νόμος αφορά όσους πήραν μια από τις έξι πρώτες θέσεις σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμια πρωταθλήματα και μια από τις τρεις πρώτες σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

    Ο υφυπουργός Αθλητισμού υπογράμμισε στη συνέχεια, ότι θα δημιουργηθούν δύο Αθλητικά Σχολεία, ένα στην Αθήνα και ένα στην Θεσσαλονίκη, στα οποία θα υπάρχει και τμήμα ΑμεΑ.

    [04] "Δεν ξέραμε τίποτα για τη λίστα Λαγκάρντ'

    Στην Προανακριτική Επιτροπή, που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου σχετικά με τη «λίστα Λαγκάρντ» κατέθεσαν οι δύο πρώην συνεργάτιδες του γραφείου του, κ.κ. Δήμα και Κιουλταλίδου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο μάρτυρες ανέφεραν ότι δεν γνώριζαν τίποτα για τη «λίστα Λαγκάρντ» ούτε ήταν παρούσες στην παράδοση του πρωτότυπου cd με τα ονόματα των Ελλήνων μεγαλοκαταθετών, που είχε σταλεί στο υπουργείο Οικονομικών από την ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι.

    Σημειώνεται ότι, στην κατάθεσή της στην Προανακριτική Επιτροπή, η πρώην ιδιαιτέρα του κ. Παπακωνσταντίνου, Χρύσα Χατζή φέρεται να είπε ότι, αν θυμάται καλά, πρέπει να ήταν παρούσα η υπάλληλος του γραφείου, κ. Δήμα. Κάτι όμως που διέψευσε σήμερα η ίδια η κ. Δήμα.

    Το απόγευμα, η Προανακριτική Επιτροπή θα συνεχίσει τις εργασίες της, με την κατάθεση του διευθυντή του ΣΔΟΕ, Νίκου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος διερευνά φορολογικά τους καταθέτες που υπάρχουν στη «λίστα Λαγκάρντ».

    [05] "Πάγωσαν" τα δάνεια και μειώθηκαν οι καταθέσεις τον Ιανουάριο

    Πάγωσαν τα δάνεια αλλά μειώθηκαν οι καταθέσεις τον Ιανουάριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών τον Ιανουάριο μειώθηκαν οριακά στα 160,97 δισ. ευρώ από 161,451 δισ. ευρώ το Δεκέμβριο.

    Ωστόσο το σύνολο των καταθέσεων, το οποίο περιλαμβάνει και εκείνες του Δημοσίου Τομέα, αυξήθηκε στα 176,6 δισ.ευρω από 173,3 δισ. ευρώ το Δεκέμβριο.

    Στον τομέα των χορηγήσεων αμετάβλητος παρέμεινε στο -4% ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης του εγχώριου ιδιωτικού τομέα, καθώς η καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς τον εγχώριο ιδιωτικό τομέα ήταν αρνητική κατά 296 εκατ. ευρώ. Αποτέλεσμα ήταν το χρέος του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας.

    [06] Ο Ιταλός πρόεδρος Ναπολιτάνο ακύρωσε το δείπνο με τον ηγέτη του SPD Στάινμπρουκ

    Ο Ιταλός πρόεδρος Τζόρτζο Ναπολιτάνο ακύρωσε ένα προγραμματισμένο δείπνο με τον υποψήφιο καγκελάριο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) της Γερμανίας Πέερ Στάινμπρουκ μετά την δήλωση που έκανε ο κεντροαριστερός πολιτικός αποκαλώντας "κλόουν" τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι και τον κωμικό ηθοποιό Πέπε Γκρίλο, ο οποίος στράφηκε στην πολιτική.

    Ένας εκπρόσωπος του Στάινμπρουκ είπε ότι ο Ναπολιτάνο, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Γερμανία, ακύρωσε ένα δείπνο που επρόκειτο να του παραθέσει ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σήμερα στο Βερολίνο.

    Ο εκπρόσωπος είπε επίσης πως ο Στάινμπρουκ αντιλαμβάνεται τους λόγους που οδήγησαν τον Ναπολιτάνο στην απόφαση να ακυρώσει το δείπνο.

    [07] Ανακοινώθηκε η σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου της Κύπρού

    Ανακοινώθηκε το νέο υπουργικό συμβούλιο που πλαισιώνει τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

    Η σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου είναι:

    Υπουργός Εξωτερικών- Ιωάννης Κασουλίδης

    Υπουργός Οικονομικών- Μιχάλης Σαρρής

    Υπουργός Εσωτερικών- Σωκράτης Χάσικος

    Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού- Γιώργος Λακοτρύπης

    Υπουργός Άμυνας- Φώτης Φωτίου

    Υπουργός Παιδείας- Κυριάκος Κενεβέζος

    Υπουργός Δικαιοσύνης- Ιωνάς Νικολάου

    Υπουργός Εργασίας και Κ.Α.- Χάρης Γεωργιάδης

    Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων- Τάσος Μητσόπουλος

    Υπουργός Υγείας- Πέτρος Πετρίδης (Ιατρικός διευθυντής Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας)

    Υπουργός Γεωργίας- Νίκος Κουγιάλης

    Επίτροπος Προεδρίας- Καίτη Κληρίδου

    Υφυπουργός παρά τω Προέδρω- Κωνσταντίνος Πετρίδης (νυν διευθυντής Γραφείου Νίκου Αναστασιάδη στον ΔΗΣΥ)

    Κυβερνητικός εκπρόσωπος- Χρήστος Στυλιανίδης.

    Διευθυντής Γραφείου του Προέδρου ορίστηκε ο Παναγιώτης Αντωνίου (νυν γενικός διευθυντής ΔΗΣΥ).

    Επίσης, συστάθηκε θέση επιτρόπου Μεταρρύθμισης της Δημόσιας Υπηρεσίας, στην οποία διορίστηκε η Εμανουέλλα Μουσιούτα Λαμπριανίδου.

    Το μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου θα δώσουν τη νενομισμένη διαβεβαίωση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και θα αναλάβουν τα χαρτοφυλάκιά τους την Παρασκευή στις 11 το πρωί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 27 February 2013 - 15:30:22 UTC