Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός: 0-1
  • [02] Ευ. Βενιζέλος: Δυναμικό και ελπιδοφόρο προοίμιο για το συντακτικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το συνέδριο της Νεολαίας
  • [03] Eξετάζονται από το ΣΔΟΕ και οι λογαριασμοί των τριών συγγενών του Γ. Παπακωνσταντίνου

  • [01] ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός: 0-1

    Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες» και πήρε σημαντικό προβάδισμα για πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε με απευθείας φάουλ ο Αμπντούν στο 53΄. Η ρεβανς θα διεξαχθεί στο «Γ.Καραϊσκάκης» στις 13/3.

    [02] Ευ. Βενιζέλος: Δυναμικό και ελπιδοφόρο προοίμιο για το συντακτικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το συνέδριο της Νεολαίας

    Ως το «πιο δυναμικό και ελπιδοφόρο» προοίμιο για το συντακτικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, «το συνέδριο της ανασύστασης της παράταξης, το συνέδριο που εγγυάται την ανάκαμψη της πατρίδας μας», χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, το συνέδριο της Νεολαίας της παράταξης, ανοίγοντας τις διήμερες εργασίες, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

    «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, αγωνίζεται, αντιστέκεται, εγγυάται, διαμορφώνει το μέλλον της πατρίδας», τόνισε ο κ. Βενιζέλος, ενώ παραπέμποντας στις εκλογικές διαδικασίες της περασμένης Κυριακής σημείωσε ότι συνέβαλαν στο πολιτικό γεγονός αυτό που «αποστόμωσε πολλούς» και ότι αποτύπωσαν αυτό που ο ίδιος έχει τονίσει, δηλαδή ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι και δεν θα γίνει ουρά κανενός, γιατί είναι η γάτα που είναι εφτάψυχη, που πιάνει ποντίκια και που θα καθοδηγήσει τις εξελίξεις».

    Με έντονες αναφορές στους νέους, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου εμπιστεύτηκε σε νέους κρίσιμους ρόλους και θέσεις και τόνισε: «Αρκεί οι νέοι να καταλάβουν ότι πρέπει να δώσουν τώρα τη θέση τους στους πραγματικούς νέους».

    [03] Eξετάζονται από το ΣΔΟΕ και οι λογαριασμοί των τριών συγγενών του Γ. Παπακωνσταντίνου

    Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ έχουν μπει κατά προτεραιότητα οι λογαριασμοί των τριών συγγενών του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου μαζί με τους λογαριασμούς άλλων 60 ατόμων, από τους μεγαλύτερους καταθέτες που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ.

    Αυτό ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες ο προϊστάμενος της Περιφερειακής διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής Νίκος Παναγιωτόπουλος, στην πολύωρη κατάθεσή του, η οποία θα συνεχιστεί και αύριο το πρωί, στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του κ. Παπακωνσταντίνου σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Παναγιωτόπουλος φέρεται να είπε ότι το ΣΔΟΕ έχει καλέσει προς έλεγχο την κ. Μαρία Παντελή, το όνομα της οποίας είναι στη λίστα Λαγκάρντ με ένα λογαριασμό ύψους 550 εκ. δολαρίων και η ίδια τους γνωστοποίησε ότι θα πάει ο δικηγόρος της στις 11 Μαρτίου.

    Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Παναγιωτόπουλος υποστήριξε ότι το ΣΔΟΕ δεν μπορεί να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς στον έλεγχο των 2062 Ελλήνων μεγαλοκαταθετών καθώς οι τράπεζες, κυρίως οι μεγάλες, δεν ανταποκρίνονται άμεσα ώστε να στείλουν τα στοιχεία που τους έχουν ζητηθεί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 27 February 2013 - 21:30:21 UTC