Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΕ: Δεν έχει τεθεί θέμα απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων
  • [02] Και άλλα προϊόντα με DNA αλόγου εντόπισε ο ΕΦΕΤ
  • [03] Μ. Σουλτς: Ανοικτό το ενδεχόμενο απόρριψης του προϋπολογισμού των 27
  • [04] ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός: 2-0
  • [05] Νέα αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ
  • [06] Λάρισα: Τραγωδία με δύο νεκρούς από αναθυμιάσεις που προκάλεσε μαγκάλι
  • [07] Γκρίλο: Αλαζόνας και πολιτικά όχι ιδιαίτερα έξυπνος ο Στάινμπρουκ

  • [01] ΕΕ: Δεν έχει τεθεί θέμα απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων

    Την διαβεβαίωση ότι δεν έχει θέσει θέμα απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, έδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο επικεφαλής του Euro Working Group, Τόμας Βίζερ, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν απόψε.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Βίζερ είναι ο «ανώτατος αξιωματούχος της ευρωζώνης», που νωρίτερα σήμερα είχε χαρακτηρίσει με δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες, «υπερτροφικό» τον ελληνικό δημόσιο τομέα, αναφέροντας ότι το Μνημόνιο προβλέπει ότι οι ελληνικές αρχές πρέπει να καταρτίσουν οργανογράμματα ανά υπουργείο εντός του πρώτου τριμήνου του 2013, δηλαδή να τεθούν οι στόχοι για τις αποχωρήσεις από το δημόσιο τομέα.

    [02] Και άλλα προϊόντα με DNA αλόγου εντόπισε ο ΕΦΕΤ

    Και άλλα προϊόντα με DNA αλόγου εντόπισαν οι έλεγχοι του ΕΦΕΤ, ο οποίος και διέταξε την ανάκλησή τους από την αγορά. Συγκεκριμένα, ύστερα από σχετικούς ελέγχους της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΕΦΕΤ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ανιχνεύθηκε κρέας αλόγου σε δύο ακόμη δείγματα.

    Πρόκειται για κατεψυγμένο κεμπάπ με την εμπορική ονομασία «ΑΡ-ΚΑΣ», που παρασκευάζει και συσκευάζει η «Αφοί Μπατανιάν, ΒΙ.ΠΕ. Κορωπίου» και το οποίο διατίθετο από το σούπερ μάρκετ ΜΕΤΡΟ ΑΒΕΕ, υποκατάστημα της Καβάλας, και σαλάμι βοδινό με εμπορική ονομασία «Destan», που παρασκευάσθηκε από την ολλανδική εταιρεία DEMKA GmbH, το οποίο διατίθετο από το παντοπωλείο «Γιακούπ Γιακούπ, Φίλυρα Σάππων, Ροδόπης».

    Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση κι απόσυρση του συνόλου των προϊόντων από την ελληνική αγορά και έχουν ήδη ξεκινήσει σχετικοί έλεγχοι.

    [03] Μ. Σουλτς: Ανοικτό το ενδεχόμενο απόρριψης του προϋπολογισμού των 27

    Η κατόπιν εξαντλητικών διαπραγματεύσεων επιτευχθείσα συμφωνία για τον προϋπολογισμό της ΕΕ για την επόμενη επταετία θα απορριφθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όταν κατατεθεί προς ψήφιση τον ερχόμενο μήνα, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του σώματος Μάρτιν Σουλτς.

    «Είναι πολύ πιθανό μία συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να πει όχι στο σχέδιο προϋπολογισμού εάν αυτό παραμείνει όπως έχει σήμερα», προειδοποίησε ο Σοσιαλδημοκράτης Γερμανός πρόεδρος του Σώματος, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Δουβλίνο.

    «Δεν θα πούμε όχι σε έναν Πολυετές Οικονομικό Πλαίσιο (ΠΔΠ). Όμως με τις προτάσεις που σήμερα υπάρχουν στο τραπέζι, το Ευρωκοινοβούλιο δεν πρόκειται να συναινέσει», πρόσθεσε.

    Οι ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν προ τριών εβδομάδων σε έναν προϋπολογισμό ύψους 960 δισεκ. ευρώ έπειτα από επίπονες διαπραγματεύσεις. Με βάση τις προβλέψεις του, το Ευρωκοινοβούλιο θα κληθεί να απαρνηθεί πολλές από τις δαπάνες του.

    Επιμέλεια: Γ. Δάβος

    [04] ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός: 2-0

    "Αγκαλιά" με την πρόκριση στους ημιτελικούς του κυπέλλου Ελλάδας βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, που νίκησε 2-0 τον Λεβαδειακό στην Τούμπα στο πρώτο ματς της προημιτελικής φάσης.

    Τα γκολ για την ομάδα του Γιώργου Δώνη πέτυχαν οι Αθανασιάδης (57΄), Σαλπιγγίδης (60΄), ενώ η ρεβάνς θα γίνει στις 6 Μαρτίου στη Λιβαδειά.

    [05] Νέα αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

    Ως πρωτοφανή για τα πολιτικά χρονικά χαρακτηρίζει το γραφείο Τύπου της ΝΔ τη δήλωση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου, με την οποία «απειλεί με μηνύσεις και αγωγές [..] ένα κόμμα, επειδή έβγαλε ανακοίνωση που δεν τους άρεσε», επικρίνοντας μάλιστα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «προσπαθεί να φιμώσει την αλήθεια».

    Νωρίτερα, σειρά ερωτημάτων προς τη ΝΔ, με αφορμή τα σχόλια του κυβερνώντος κόμματος κατά του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση του πρώην δημάρχου Β. Παπαγεωργόπουλου, έθεσε η βουλευτής του κόμματος και υπεύθυνη επί θεμάτων Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ζωή Κωνσταντοπούλου, τονίζοντας ότι «αρκετά ανεχθήκαμε τον ασύδοτο και ασύγγνωστο ευτελισμό της πραγματικότητας και της ζωής μας από συγκοινωνούντες πολιτικούς και επικοινωνιακούς σαλτιμπάγκους».

    Επίσης, η κα Κωνσταντοπούλου ζήτησε από τη ΝΔ να σκεφθεί καλά πριν απαντήσει στις δηλώσεις της, διότι, όπως λέει, «η απάντησή τους θα χρησιμοποιηθεί για κάθε νόμιμη χρήση».

    [06] Λάρισα: Τραγωδία με δύο νεκρούς από αναθυμιάσεις που προκάλεσε μαγκάλι

    Τραγωδία σήμερα το απόγευμα στην Λάρισα, με θύματα πέντε νέους, από τους οποίους οι δύο είναι νεκροί και οι τρεις νοσηλεύονται σε κωματώδη κατάσταση.

    Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, τα πέντε νεαρά άτομα βρίσκονταν σε σπίτι σε κεντρικό σημείο της Λάρισας και είχαν ανάψει μία αυτοσχέδια εστία -«σαν ψησταριά» ή μαγκάλι, όπως είπαν αυτόπτες μάρτυρες- προκειμένου να ζεσταθούν.

    Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα μία φίλη τους πήγε στο σπίτι, προκειμένου να τους επισκεφθεί αλλά αν και χτυπούσε επίμονα το κουδούνι δεν άνοιγαν. Τελικά, όταν η σπιτονοικοκυρά άνοιξε την πόρτα με το κλειδί της αντίκρισαν μέσα τους πέντε αναίσθητους νεαρούς, οι δύο εκ των οποίων ήταν ήδη νεκροί, όπως διαπιστώθηκε.

    Οι υπόλοιποι τρεις, μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται οι δυο σε κωματώδη και ο ένας σε ημικωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο της Λάρισας.

    Η υπόθεση είναι σε εξέλιξη και τα αίτια για την τραγωδία ερευνά η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας.

    [07] Γκρίλο: Αλαζόνας και πολιτικά όχι ιδιαίτερα έξυπνος ο Στάινμπρουκ

    "Αλαζόνα και πολιτικά όχι ιδιαίτερα έξυπνο" χαρακτήρισε σήμερα τον Πέερ Στάινμπρουκ, τον υποψήφιο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) για την καγκελαρία της Γερμανίας ο Ιταλός ηθοποιός Μπέπε Γκρίλο, ο ηγέτης του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S).

    "Ο Πέερ Στάινμπρουκ, ο υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος για την καγκελαρία στη θέση της Άγγελας Μέρκελ σχολίασε τα αποτελέσματα των εκλογών μας λέγοντας ότι τρομοκρατήθηκε που κέρδισαν δυο κλόουν, αναφερόμενος στα ποσοστά που συγκέντρωσαν το M5S και το PdL, το δεξιό κόμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι", υπενθύμισε ο Γκρίλο στο μπλογκ του.

    "Επί της ουσίας, χαρακτήρισε ηλίθιους τους 8.700.00 Ιταλούς που ψήφισαν το M5S και τους 7.300.000 Ιταλούς που επέλεξαν το PdL. Είναι μια προσβλητική δήλωση που φανερώνει την αλαζονεία και την ελλιπή πολιτική ευφυΐα" του Γερμανού πολιτικού, πρόσθεσε ο Γκρίλο.

    Το βράδυ της Τρίτης ο Στάινμπρουκ αναφερόμενος στους Γκρίλο και Μπερλουσκόνι, είπε ότι ο πρώτος είναι "αληθινός επαγγελματίας κλόουν" ενώ ο δεύτερος είναι "κλόουν με μια δόση τεστοστερόνης", αναφερόμενος στα σεξουαλικά σκάνδαλα στα οποία είχε εμπλακεί ο πρώην πρωθυπουργός.

    Μετά τις δηλώσεις αυτές ο πρόεδρος της Ιταλίας Τζόρτζο Ναπολιτάνο, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Γερμανία, ματαίωσε τη συνάντηση που επρόκειτο να έχει με τον Στάινμπρουκ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 28 February 2013 - 19:30:23 UTC