Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έλεγχος με «έπαθλο» 2,8 δισ. από την τρόικα
  • [02] Στο 27% η ανεργία το Νοέμβριο
  • [03] Δήλωση Β. Παπαγεωργόπουλου μέσα από τις φυλακές Διαβατών
  • [04] Ο Τζ. Ναπολιτάνο απορρίπτει το ενδεχόμενο διεξαγωγής νέων εκλογών
  • [05] Δημοπρασία εντόκων γραμματίων ύψους 875 εκατ. ευρώ την Τρίτη από τον ΟΔΔΗΧ
  • [06] «Πρωταθλητής» στις εξαγορές και συγχωνεύσεις η Τράπεζα Πειραιώς

  • [01] Έλεγχος με «έπαθλο» 2,8 δισ. από την τρόικα

    Σε έναν νέο έλεγχο, διάρκειας δύο μόλις εβδομάδων αυτήν τη φορά, υποβάλλεται η ελληνική οικονομία, με «έπαθλο» στο τέλος τη δόση του Μαρτίου, ύψους 2,8 δισ. ευρώ.

    Οι επικεφαλής της τρόικας φτάνουν στην Αθήνα αύριο και αρχίζουν τις συζητήσεις την Κυριακή, στις 10 το πρωί, με τον υπουργό Οικονομικών, Ι. Στουρνάρα.

    Οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΚΤ, θα αναχωρήσουν από την Ελλάδα την Κυριακή 10 Μαρτίου (αφού συναντηθούν και με τους άλλους εμπλεκόμενους στο Μνημόνιο υπουργούς), ενώ εδώ και μια εβδομάδα βρίσκονται στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας που προετοιμάζουν το έδαφος για τους επικεφαλής.

    Ο έλεγχος θα εστιαστεί στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και στους εργαζόμενους στο Δημόσιο, ενώ αναμένεται να συζητηθεί και η πορεία άλλων μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας, όπως είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Παράγοντες της οικονομίας θεωρούν ότι τώρα οι πιέσεις δεν θα είναι ασφυκτικές και ότι δεν θα επαναληφθούν το «θρίλερ στις διαπραγματεύσεις» και οι καθυστερήσεις στην έγκριση των προηγούμενων δόσεων. Αν και, κατ' άλλους, δόθηκε από χθες, ένθεν και ένθεν του Ατλαντικού, το «στίγμα» ότι οι απολύσεις στο Δημόσιο θεωρούνται εκ των ων ουκ άνευ, γεγονός που προϊδεάζει για τις απαιτήσεις των δανειστών.

    [02] Στο 27% η ανεργία το Νοέμβριο

    Στο 27% του ενεργού πληθυσμού αυξήθηκε η ανεργία στην Eλλάδα το Νοέμβριο του 2012 από 26,6% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat.

    Όπως προκύπτει από τα κοινοτικά στοιχεία, η μέση ανεργία στην ευρωζώνη κυμάνθηκε τον Ιανουάριο του 2013 στο 11,9% σημειώνοντας μικρή αύξηση σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2012 (11,8%), ενώ στο σύνολο της ΕΕ αυξήθηκε την ίδια περίοδο από 10,7% σε 10,8%.

    Αναφορικά με τις επιμέρους επιδόσεις της Ελλάδας, το Νοέμβριο του 2012 το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες ήταν 24%, στις γυναίκες 31,1% και στους νέους κάτω των 25 ετών 59,4%. Και στις τρεις κατηγορίες ανέργων η Ελλάδα είχε τις χειρότερες επιδόσεις στην ΕΕ.

    [03] Δήλωση Β. Παπαγεωργόπουλου μέσα από τις φυλακές Διαβατών

    Μακροσκελής δήλωση μέσα από τις φυλακές Διαβατών απέστειλε σήμερα ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, δύο 24ωρα μετά την καταδίκη του σε ισόβια κάθειρξη για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στα ταμεία του κεντρικού δήμου.

    Ο κ.Παπαγεωργόπουλος απευθύνει προς πάσα κατεύθυνση 13 ερωτήματα και ζητά απαντήσεις. Μεταξύ αυτών, αναφέρει: "'Οποιος έχει το παραμικρό συγκεκριμένο στοιχείο ότι συμμετείχα στην υπεξαίρεση στο δήμο Θεσσαλονίκης να το δηλώσει στην τηλεόραση και εγώ δεν θα καταθέσω έφεση στην τελείως αστήριχτη απόφαση του δικαστηρίου εναντίον μου".

    Επίσης, ο τέως δήμαρχος υποστηρίζει πως "επί 10 χρόνια και μέχρι την αποκάλυψη από εμένα σε συνέντευξη Τύπου της υπεξαίρεσης όλα τα θεσμικά όργανα (Ελεγκτικό Συνέδριο, Υπ.Οικονομικών, Π.Κ.Μ, οργωτοί ελεγκτές) αλλά και η εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία βεβαίωναν εγγράφως ότι λειτουργεί άψογα η Ταμειακή Υπηρεσία του δήμου".

    Η δήλωση του κ.Παπαγεωργόπουλου καταλήγει με τα ίδια λόγια που είπε και στη δικαστική αίθουσα, αμέσως μετά την ανακοίνωση της ποινής της ισόβιας κάθειρξης: "Κάποιοι θα έχουν τύψεις μέχρι να πεθάνουν".

    [04] Ο Τζ. Ναπολιτάνο απορρίπτει το ενδεχόμενο διεξαγωγής νέων εκλογών

    Ο Ιταλός πρόεδρος Τζόρτζο Ναπολιτάνο απέρριψε σήμερα το ενδεχόμενο να προκηρυχθούν νέες εκλογές στην Ιταλία άμεσα, έπειτα από αυτές που διεξήχθησαν την Κυριακή και την Δευτέρα και στις οποίες κανένα κόμμα δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των εδρών στο κοινοβούλιο.

    «Δεν τάσσομαι υπέρ μιας νέας εκλογικής διαδικασίας», είπε ο Ναπολιτάνο μιλώντας στους δημοσιογράφους στο περιθώριο μιας εκδήλωσης στο Βερολίνο όπου εκφώνησε ομιλία.

    Ο Ναπολιτάνο, η 7ετής θητεία του οποίου λήγει την 15η Μαΐου, επανέλαβε εξάλλου ότι δεν θα επιδιώξει την επανεκλογή του στην προεδρία της δημοκρατίας της Ιταλίας.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος

    [05] Δημοπρασία εντόκων γραμματίων ύψους 875 εκατ. ευρώ την Τρίτη από τον ΟΔΔΗΧ

    Τη διενέργεια δημοπρασίας εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων (6 μηνών) ανακοίνωσε ότι προχωρά την Τρίτη 5 Μαρτίου 2013 ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).

    Το ζητούμενο ποσό είναι ύψους 875 εκατ. ευρώ και η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013 (Τ+3).

    [06] «Πρωταθλητής» στις εξαγορές και συγχωνεύσεις η Τράπεζα Πειραιώς

    Με νέο λογότυπο λειτουργεί πλέον η Geniki Bank, μετά την ένταξή της στον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς και την αποχώρηση της Societe Generale από το μετοχικό της κεφάλαιο στα τέλη του 2012.

    H Geniki Τράπεζα λειτουργεί ως μέλος του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς και διαθέτει σήμερα δίκτυο 104 καταστημάτων.

    Εξάλλου, η τραπεζική αγορά βρίσκεται σε αναμονή σχετικά με τις ανακοινώσεις που αφορούν τις εν εξελίξει συζητήσεις της Τράπεζας Πειραιώς για την απόκτηση της Millennium Bank στην Ελλάδα.

    Εφόσον ολοκληρωθεί τελικά η ένταξη της Millennium Bank στο δυναμικό της, ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς αναδεικνύεται σε πρωταθλητή εξαγορών και απορροφήσεων τραπεζών στη διάρκεια της τελευταίας 15ετίας όσον αφορά τον αριθμό των κινήσεων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 1 March 2013 - 13:30:24 UTC