Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Ανησυχία για την κατάσταση στον χώρο της υγείας
  • [02] Ι. Μπουτάρης: Ανάδειξη οθωμανικών μνημείων της Θεσσαλονίκης
  • [03] Για ευνοϊκή μεταχείριση των επιχειρήσεων στο λιμάνι του Πειραιά κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [04] Καβουρμά με κρέας αλόγου εντόπισε ο ΕΦΕΤ
  • [05] Χτύπησαν μέχρι θανάτου 78χρονη για να τη ληστέψουν
  • [06] Το ευρώ κάτω από τα 1,30 δολ.

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Ανησυχία για την κατάσταση στον χώρο της υγείας

    Την ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της υγείας γενικότερα και τον τομέα του φαρμάκου ειδικότερα, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη σημερινή συνάντησή του με την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας και τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας, κατηγορώντας την κυβέρνηση ως υπεύθυνη για την εικόνα αυτή.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση, ο κ. Τσίπρας επισήμανε μεταξύ άλλων ότι οι μνημονιακές πολιτικές έχουν οδηγήσει το χώρο της υγείας και του φαρμάκου σε αδιέξοδο και πρόσθεσε ότι η κατάσταση χαρακτηρίζεται από ελλείψεις φαρμάκων, συνεχώς αυξανόμενη συμμετοχή των ασθενών για την προμήθεια των φαρμάκων τους και απίστευτη ταλαιπωρία ειδικά για να βρουν τα ακριβά και μοναδικά φάρμακα που τα έχουν άμεση ανάγκη.

    Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες, είπε ο κ. Τσίπρας επειδή ακολουθεί με την καθοδήγηση της τρόικας μια πολιτική συνεχούς και ανεξέλεγκτου περιορισμού των δαπανών για το φάρμακο, προχωράει σε αδιαφανείς μεθόδους τιμολόγησης, με συνεχή λάθη που δεν διορθώνονται. Με τον τρόπο που επιβάλλει την αναγραφή της δραστικής ουσίας, πρόσθεσε, στρώνει το έδαφος για μονοπωλιακές καταστάσεις, υπονομεύοντας την παραγωγική βάση της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας.

    [02] Ι. Μπουτάρης: Ανάδειξη οθωμανικών μνημείων της Θεσσαλονίκης

    Σημαντικά μνημεία της Οθωμανικής περιόδου θα αναβαθμιστούν και θα αναδειχθούν στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην 'Αγκυρα.

    Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης βρέθηκε στην τουρκική πρωτεύουσα στο πλαίσιο του «Ελληνοτουρκικού Φόρουμ Τουρισμού» και είχε συναντήσεις με τον Τούρκο υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού και άλλους αξιωματούχους και παράγοντες του τουρισμού.

    Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τις συναντήσεις αυτές, ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι η Θεσσαλονίκη έχει ένα μεγάλο πρόγραμμα αναδόμησης της πλατείας Ελευθερίας, απ' όπου ξεκίνησε το κίνημα των Νεοτούρκων,του Μεγάρου, όπου έμεινε εξόριστος ο Σουλτάνος Αμπντουλχαμίτ ο Β΄, καθώς και άλλων οθωμανικών μνημείων. Για οποιασδήποτε εργασία στα μνημεία αυτά πρέπει να δοθεί άδεια από την αρχαιολογική υπηρεσία, είπε.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη λειτουργία τεμένους στην Αθήνα, ο κ. Μπουτάρης εξήγησε ότι αυτό είναι θέμα που αφορά την κυβέρνηση, αλλά προσέθεσε ότι «αυτό που γνωρίζω εγώ είναι ότι για το τέμενος στην Αθήνα έχει ληφθεί απόφαση».

    Τέλος απαντώντας σε ερωτήσεις για το αν μπορούν να επαναλειτουργήσουν ως τόποι λατρείας ιστορικά τεμένη στην Θεσσαλονίκη, δεν απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο.

    [03] Για ευνοϊκή μεταχείριση των επιχειρήσεων στο λιμάνι του Πειραιά κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ

    Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση, σε ανακοίνωσή του, αναφέροντας ότι «με δώρο τη χθεσινή εσπευσμένη ψήφιση νέων φοροαπαλλαγών από ΦΠΑ υπέρ των επιχειρήσεων, προσέρχεται σήμερα ο Πρωθυπουργός, για να πανηγυρίσει στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά, τη συμφωνία της COSCO με τη Hewlett-Packard και τις ιδιωτικές επενδύσεις».

    Όπως επισημαίνει, αυτή η συμφωνία COSCO-Hewlett-Packard (HP) αποδεικνύει τα τεράστια στρατηγικά πλεονεκτήματα των ελληνικών λιμανιών και ειδικά του λιμανιού του Πειραιά, ως στρατηγική πύλη μεταφορών προς την ευρωπαϊκή ενδοχώρα. Προσθέτει, δε, ότι ο Ο ΣΥΡΙΖΑ δικαιώνεται, όταν υποστηρίζει ότι οι στρατηγικοί παραγωγικοί τομείς πρέπει να παραμένουν υπό δημόσιο έλεγχο.

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αυτή η συμφωνία δεν θα μπορούσε να γίνει, αν δεν υπήρχε στην τελική φάση υλοποίησής του το σχέδιο του δημόσιου ΟΣΕ για την επέκταση της εμπορικής σιδηροδρομικής γραμμής μέχρι το λιμάνι του Πειραιά και της σύνδεσης του λιμανιού με το κεντρικό σιδηροδρομικό δίκτυο.

    Πέρα από τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης αυτού του έργου, υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, το τεράστιας σημασίας γεγονός είναι ότι το έργο σχεδιάστηκε, χρηματοδοτήθηκε και εκτελέστηκε από έναν οργανισμό δημοσίου συμφέροντος. Κανένας ιδιώτης δεν θα επένδυε σε μια τέτοια στρατηγική υποδομή, από την οποία τώρα αυτοί οι ιδιώτες (COSCO-Hewlett-Packard), σπεύδουν να επωφεληθούν ανέξοδα.

    [04] Καβουρμά με κρέας αλόγου εντόπισε ο ΕΦΕΤ

    Ένα ακόμη προϊόν με DNA αλόγου εντοπίστηκε από τον ΕΦΕΤ. Πρόκειται για το προϊόν «ΚΑΒΟΥΡΜΑΣ» με την εμπορική επωνυμία «Παραδοσιακά Αλλαντικά ΑΝΑΝΙΑΔΗ», το οποίο παρασκευάζεται και συσκευάζεται από την επιχείρηση «ΑΡΙΣΤΗ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΑΒΕΕ» με έδρα Αιγάλεω Αττικής, για λογαριασμό της επιχείρησης «ΑΝΑΝΙΑΔΗΣ ΑΒΕΕ» με έδρα την Καβάλα. Το εν λόγω προϊόν δεν είχε διακινηθεί και δεσμεύτηκε ολόκληρη η ποσότητα στις αποθήκες της εταιρείας «ΑΝΑΝΙΑΔΗΣ ΑΒΕΕ» στην Καβάλα ύστερα από άμεσες ενέργειες της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης του ΕΦΕΤ.

    Ο ΕΦΕΤ έχει λάβει έως σήμερα 115 δείγματα που αφορούν σε διάφορες κατηγορίες προϊόντων. Από τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των 39 δειγμάτων που έχουν μέχρι στιγμής αναλυθεί έχουν υπάρξει συνολικά 5 θετικά δείγματα.

    [05] Χτύπησαν μέχρι θανάτου 78χρονη για να τη ληστέψουν

    Μέχρι θανάτου χτύπησαν άγνωστοι μια 78χρονη, το πτώμα της οποίας βρήκαν σήμερα το απόγευμα γείτονες.

    Η άτυχη γυναίκα ήταν δεμένη πισθάγκωνα, φιμωμένη και σκεπασμένη σε ένα κρεβάτι του σπιτιού της, πολύ κοντά στη πλατεία του Μώλου Φθιώτιδας. Ζούσε μόνη της, καθώς είχε πεθάνει ο άντρας της και δεν είχαν αποκτήσει παιδιά. Μοναδικό της στήριγμα κάποιοι γείτονες και ανίψια της, που όμως δεν ζουν στο Μώλο.

    Κάθε πρωί την συναντούσε ένας γείτονας της, που περνούσε από το σπίτι της. Σήμερα το πρωί δεν την είδε, πίστεψε πως είχε κοιμηθεί, της έριξε μέσα στην αυλή 4 πορτοκάλια και έφυγε για τη δουλειά του. Όταν επέστρεψε είδε πως δεν είχε πάρει κανείς τα πορτοκάλια και ανησύχησε. Φώναξε ακόμη έναν γείτονά τους και παρουσία της αστυνομίας άνοιξαν το σπίτι για να βρεθούν μπροστά σε ένα φρικτό σκηνικό.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δράστες παραβίασαν ένα μικρό παράθυρο και μπήκαν στο πλινθόκτιστο παλιό σπίτι. Οι αστυνομικοί βρήκαν το σπίτι άνω κάτω, γεγονός που προδίδει ότι οι δράστες αναζητούσαν χρήματα, που πίστευαν ότι είχε η 78χρονη.

    Η αστυνομία άρχισε να ερευνά κάποιους αλλοδαπούς, τους οποίους, σύμφωνα με τους γείτονες, η ηλικιωμένη γυναίκα χρησιμοποιούσε σε αγροτικές εργασίες.

    Να σημειωθεί ότι πριν από τρία 24ωρα έγινε άλλο ένα έγκλημα, πάλι ηλικιωμένης γυναίκας, στην Τραγάνα της Αταλάντης, και πάλι με σκοπό τη ληστεία.

    [06] Το ευρώ κάτω από τα 1,30 δολ.

    Πτωτικά κινείται και σήμερα το ευρώ υποχωρώντας κάτω από το επίπεδο των 1,30 δολαρίων. Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,29877 δολάρια από το επίπεδο των 1,3083 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,30 δολ.

    Αρνητικά επηρέασαν το ευρώ σήμερα οι ανακοινώσεις για τον δείκτη μεταποίησης στην ευρωζώνη το Φεβρουάριο καθώς και η εκτόξευση της ανεργίας στην Ε.Ε σε νέο αρνητικό ρεκόρ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ινστιτούτο Markit του Λονδίνου, ο δείκτης μεταποίησης υποχώρησε στην "υφεσιακή ζώνη" κάτω από τις 50 μονάδες. Στο μέτωπο της ανεργίας ο σχετικός δείκτης έσπασε το αρνητικό ρεκόρ του 1995 αγγίζοντας το 11,9% τον Ιανουάριο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 1 March 2013 - 17:30:24 UTC