Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατ' οίκον έκτιση ποινής με "βραχιολάκι"
  • [02] Επίσκεψη Σ. Κεδίκογλου στη Μόσχα
  • [03] 7ος ο Δουβαλίδης στον τελικό των 60μ.
  • [04] Ζ. Κωνσταντοπούλου: Στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ ξέρουν να υπογράφουν μόνο τα Μνημόνια
  • [05] Ανεξάρτητοι Έλληνες: Η πολιτική της λιτότητας σπέρνει και τον θάνατο

  • [01] Κατ' οίκον έκτιση ποινής με "βραχιολάκι"

    Σε δημόσια διαβούλευση έδωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, το νομοσχέδιο για την αποφυλάκιση των κρατουμένων (υποδίκων, καταδίκων και όσων λαμβάνουν άδεια κρατουμένων) με τη χρήση ηλεκτρονικού βραχιολιού στον κρατούμενο.

    Το «βραχιολάκι» δίνει τη δυνατότητα στα παραβατικά άτομα, στα οποία έχουν επιβληθεί ποινές, να εκτίσουν το υπόλοιπο της κράτησής τους στον τόπο κατοικίας τους (καθεστώς κατ΄οίκον περιορισμού) ή σε όποια άλλη κατοικία επιλέξουν να διαμείνουν.

    Βασική προϋπόθεση για να γίνει αυτό, είναι να τοποθετηθεί μόνιμα στο χέρι ή το πόδι των κρατουμένων, οι οποίοι θέλουν να κάνουν χρήση του «ηλεκτρονικού ευεργετήματος», το ηλεκτρονικό βραχιολάκι το οποίο εμπεριέχει μικροτσίπ.

    Ο κρατούμενος φορώντας το βραχιολάκι είναι συνδεδεμένος σε 24ωρη βάση με ειδική συσκευή. Το μέτρο αυτό δεν αφορά όσους έχουν καταδικαστεί για συμμετοχή σε τρομοκρατική ή εγκληματική οργάνωση.

    [02] Επίσκεψη Σ. Κεδίκογλου στη Μόσχα

    Η ρωσική πολιτική ηγεσία εξέφρασε τη θετική της εκτίμηση για τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ θα ιδιωτικοποιηθούν με βάση την καλύτερη προσφορά, επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενημερώνοντας τους ανταποκριτές ελληνικών ΜΜΕ στη Μόσχα με το πέρας της επίσκεψής του στη ρωσική πρωτεύουσα.

    Συμπλήρωσε μάλιστα ότι καθοριστικό θα είναι όχι μόνο το υψηλότερο χρηματικό τίμημα, αλλά και το καλύτερο business / gaz plan, έτσι ώστε η Ελλάδα να εξασφαλίσει φθηνότερη ενέργεια τα επόμενα χρόνια, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι δεν υπήρξαν οποιεσδήποτε πιέσεις από ρωσικής πλευράς για το θέμα.

    "Περιμένετε τις εξελίξεις" απάντησε κατηγορηματικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ερώτηση μήπως η επίσκεψή του ήταν καρπός της δυσκολίας της ελληνικής κυβέρνησης να δώσει ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ στις πλειοδοτούσες έως σήμερα ρωσικές προτάσεις.

    Κατά την τελευταία ημέρα της επίσκεψης του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ στη Ρωσία, που είχε στόχο τις πολιτικές και οικονομικές διαβουλεύσεις για την προβολή του αναπτυξιακού νόμου και την προώθηση των επενδυτικών συνεργασιών, ο Σ. Κεδίκογλου συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Βλαντίμιρ Τιτόφ, με τον οποίον συζητήθηκαν εκτενώς οι διμερείς ελληνορωσικές σχέσεις, αλλά και η συνεργασία ΕΕ - Ρωσίας, στο πλαίσιο της οποίας αναμένεται να επανέλθουν στο προσκήνιο της Συνόδου Κορυφής του Μαρτίου και θέματα, που προκαλούν τριβές μεταξύ των δύο πλευρών, όπως το Τρίτο Ενεργειακό Πρωτόκολλο, που θέτει περιορισμούς σε ρωσικές εταιρείες.

    [03] 7ος ο Δουβαλίδης στον τελικό των 60μ.

    Στον πρώτο μεγάλο τελικό της καριέρας του συμμετείχε απόψε στο Γκέτεμποργκ ο Κώστας Δουβαλίδης και μετά από μια πολύ καλή εμφάνιση τερμάτισε 7ος με 7.64, ισοφαρίζοντας την καλύτερη φετινή του επίδοση που είχε κάνει λίγη ώρα νωρίτερα στα ημιτελικά, φθάνοντας παράλληλα μια ανάσα από το δικό του Πανελλήνιο ρεκόρ (7.63). Πρώτος με 7.49 ήταν ο Ρώσος Σεργκέι Σουμπένκοφ, που είναι και η κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο.

    [04] Ζ. Κωνσταντοπούλου: Στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ ξέρουν να υπογράφουν μόνο τα Μνημόνια

    «Ο ανωνυμογράφος του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας δεν τόλμησε να απαντήσει ούτε επωνύμως ούτε ενυπογράφως, όπως του ζήτησα» τονίζει σε δήλωσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφερόμενη στη χθεσινή απάντηση της ΝΔ στις καταγγελίες της για την πολιτική του κυβερνώντος κόμματος, τη «λιστα Λαγκάρντ» και τον Β. Παπαγεωργόπουλο.

    Η κ. Κωνσταντοπούλου υπογραμμίζει ότι «στην Νέα Δημοκρατία, όπως και στο ΠΑΣΟΚ, ξέρουν να υπογράφουν μόνο τα Μνημόνια, τις αρχηγικές εγγυητικές επιστολές παράδοσης της εθνικής κυριαρχίας, τις συμφωνίες εξαγνισμού της διαφθορέα Siemens, τα εντάλματα πληρωμής των γνωστών-αγνώστων εταιρειών και τραπεζών- συμβούλων αποκρατικοποίησης και τις αντισυνταγματικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου».

    Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «δεν μας φοβίζουν οι ξέπνοοι βρυχηθμοί και οι ρόγχοι του σάπιου πολιτικού συστήματος εξουσίας».

    [05] Ανεξάρτητοι Έλληνες: Η πολιτική της λιτότητας σπέρνει και τον θάνατο

    Στην πολιτική «λιτότητας και φτώχειας» αποδίδουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τους τραγικούς θανάτους των δυο φοιτητών στη Λάρισα από αναθυμιάσεις, και εξαπολύουν σκληρή επίθεση στους τρεις κυβερνητικούς εταίρους.

    Παράλληλα, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, με ανακοίνωσή τους, επιτίθενται και στον βουλευτή της ΝΔ, Αδωνι Γεωργιάδη, στον οποίο χρεώνουν-σύμφωνα με τους ίδιους- το δόγμα «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει».

    «Νεαρά παιδιά που τα 'στειλαν οι οικογένειές τους να σπουδάσουν βρίσκονται αυτή τη στιγμή νεκρά τα μισά, διασωληνωμένα στην Εντατική τα υπόλοιπα, επειδή στα πλαίσια του δόγματος Αδ. Γεωργιάδη "όσοι δεν προσαρμόζονται πεθαίνουν", δοκίμασαν να ζεσταθούν με ένα αυτοσχέδιο μαγκάλι» επισημαίνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και καταλήγουν:

    «Η πολιτική της λιτότητας και της φτώχειας που αποφασίζει η Τρόικα και υλοποιεί η συγκυβέρνηση των τριών προθύμων Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη πέρα από τη δυστυχία και την εξαθλίωση, σπέρνει και το θάνατο».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 1 March 2013 - 19:30:25 UTC