Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις Κάννες το «Stage Fright» του Γ. Ζώη
  • [02] Σήμερα η κηδεία του 21χρονου σπουδαστή του ΤΕΙ Λάρισας
  • [03] Εκβιαστικές επιστολές δέχονταν η Γ. Χιούστον
  • [04] Τσιρότα για τον προστάτη
  • [05] Στατικό φορτίο και υδρογόνο προκάλεσαν την καταστροφή του Χίντεμπουργκ
  • [06] Αρνητικό παραμένει το ελληνικό εμπορικό ισοζύγιο στο μέλι
  • [07] Φάμπρι: «Μπορούμε να συναγωνιστούμε οποιονδήποτε»
  • [08] Μικροβλάβη παρουσίασε το Curiosity της NASA, που εξερευνεί τον Άρη
  • [09] Επιβεβλημένη η εξατομικευμένη θεραπεία για τους διαβητικούς
  • [10] Ρωσία: Ανακρίνεται ύποπτος για την επίθεση με οξύ εναντίον του διευθυντή του Μπολσόι

  • [01] Στις Κάννες το «Stage Fright» του Γ. Ζώη

    Η δυναμική πορεία του νεαρού, ταλαντούχου σκηνοθέτη Γιώργου Ζώη, συνεχίζεται ακάθεκτη. Το σενάριο της πρώτης μεγάλου μήκους του ταινίας «Stage Fright» επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο πρόγραμμα «L' Atelier», του Φεστιβάλ Καννών (15-23 Μαΐου), πρόγραμμα που υποστηρίζει και προωθεί την ανάπτυξη ταινιών νέων σκηνοθετών απ? όλο τον κόσμο.

    Ο Γιώργος Ζώης, του πολυβραβευμένου διεθνώς «Casus Beli» και της επίσης επιτυχημένης μικρού μήκους «Tίτλοι τέλους», βάζει τώρα πλώρη, μαζί με την παραγωγό Μαρία Δρανδάκη, για τις Κάννες, όπου θα έρθουν σε επαφή με ξένους παραγωγούς και διανομείς, για πιθανή συμμετοχή τους στην ανάπτυξη της ταινίας «Stage Fright», μια ταινία με θέμα «τα όρια της τέχνης και της ζωής».

    Τις συναντήσεις με τους ξένους επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου τις εξασφαλίζει το «L? Atelier», του προγράμματος «Cinefondation» του Φεστιβάλ των Καννών. Ιδρύθηκε το 2005 και επιλέγει ετησίως 15 ταινίες, που φέτος προέρχονται από 14 χώρες. Προηγούμενη ελληνική συμμετοχή σε αυτό το πρόγραμμα, ήταν η ταινία «Luton», του σκηνοθέτη Μιχάλη Κωνσταντάτου.

    Υπενθυμίζεται ότι στην πορεία υλοποίησης του «Stage Fright», ο Γιώργος Ζώης απέσπασε πριν από λίγους μήνες το βραβείο «Torino FilmLab Meeting», στο πλαίσιο του 30ου Φεστιβάλ του Τορίνο, το οποίο συνοδεύεται από 80 χιλιάδες ευρώ, όπως και το βραβείο του Γαλλικού Κέντρου Κινηματογράφου, ύψους 10.000 ευρώ, στο φόρουμ συμπαραγωγών, στο Σεράγεβο.

    [02] Σήμερα η κηδεία του 21χρονου σπουδαστή του ΤΕΙ Λάρισας

    Το τελευταίο αντίο θα πουν σήμερα συγγενείς και φίλοι στον 21χρονο σπουδαστή του ΤΕΙ Λάρισας, Σάββα Παπαδόπουλο, από τα Χανιά, που έχασε τη ζωή του μαζί με τον 22χρονο συμφοιτητή του από τη Χαλκίδα, εξαιτίας αναθυμιάσεων από το αυτοσχέδιο μαγκάλι που άναψαν για να ζεσταθούν.

    Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί στις 13.00, από τον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο χωριό Αγιά.

    [03] Εκβιαστικές επιστολές δέχονταν η Γ. Χιούστον

    Το FBΙ έδωσε χθες Δευτέρα στη δημοσιότητα αρχεία πολλών δεκαετιών σχετικά με την εκλιπούσα τραγουδίστρια Γουίτνι Χιούστον, στα οποία αναφέρεται με λεπτομέρειες το περιεχόμενο επιστολών από φανατικούς θαυμαστές της και μία απόπειρα εκβίασης τη διερεύνηση της οποίας είχε αναλάβει η υπηρεσία.

    Οι 128 σελίδες από τα αρχεία που αφορούσαν την Χιούστον και αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του FBI αναφέρονται και σε επιστολές ενός θαυμαστή της ο οποίος επιχειρούσε να τραβήξει την προσοχή της, αλλά δεν προσθέτουν νέες πληροφορίες σχετικά με την προσωπική της ζωή.

    Η Χιούστον, γνωστή όχι μόνο από τις μεγάλες επιτυχίες της, αλλά και για το ιστορικό χρήσης ναρκωτικών, βρέθηκε πέρυσι νεκρή μέσα στη μπανιέρα ενός ξενοδοχείου στο Μπέβερλι Χιλς. Ήταν 48 ετών.

    Οι αρχές χαρακτήρισαν τον θάνατό της ατύχημα από πνιγμό εξαιτίας της χρήσης κοκαϊνης σε συνδυασμό με καρδιακά προβλήματα.

    Τα αρχεία του FBI αφορούν την περίοδο κατά την οποία η καριέρα της τραγουδίστριας βρισκόταν στο απόγειό της--από το 1988 ως το 1999.

    Στα αρχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα περιλαμβάνονται και ερωτικές επιστολές που είχαν σταλεί στην τραγουδίστρια από έναν άνδρα από το Βερμόντ, ο οποίος έγραφε ότι "μπορεί να βλάψει κάποιον με κάποια τρελή ιδέα του".

    Όπως προκύπτει, το FBI τον ανέκρινε, αλλά αποφάνθηκε ότι δεν παραβίαζε κανένα νόμο με αυτό τον τρόπο γιατί αυτό που είπε ήταν ότι μπορεί να βλάψει την φήμη της Χιούστον με το να δηλώσει δημόσια τον έρωτά του για εκείνη.

    Λίγο μετά τον γάμο της τραγουδίστριας με τον τραγουδιστή της R&B Μπόμπι Μπράουν το 1992, το FBI ανέλαβε τη διερεύνηση της απόπειρας εκβίασης προς την τραγουδίστρια από άγνωστο που της ζητούσε 250.000 δολάρια, διαφορετικά θα δημοσιοποιούσε πληροφορίες για την προσωπική της ζωή. Η Χιούστον είχε πει στο FBI ότι το πρόσωπο αυτό ανήκε στο προσωπικό της περιβάλλον.

    Το 1999, η τραγουδίστρια έλαβε επιστολές και κασέτες ήχου από την Ολλανδία, τις οποίες η ίδια θεώρησε απειλητικές για τη ζωή της, σύμφωνα με τα αρχεία. Ο αποστολέας ανακρίθηκε από το FBI και προέβη σε παράλογους ισχυρισμούς, ότι ήταν "Πρόεδρος της Ευρώπης", είχε αγοράσει την Βραζιλία έναντι 66 δισεκατομμυρίων δολαρίων και είχε βοηθήσει τον Νέλσον Μαντέλα να κερδίσει τις εκλογές στη Νότια Αφρική.

    [04] Τσιρότα για τον προστάτη

    Τσιρότα που προσκολλώνται στο δέρμα του άνδρα ασθενούς και απελευθερώνουν στον οργανισμό του «θηλυκές» ορμόνες (οιστρογόνα), δοκιμάζουν ήδη Βρετανοί επιστήμονες, οι οποίοι ευελπιστούν ότι πρόκειται για μια εναλλακτική φθηνότερη και ασφαλέστερη θεραπεία για τον καρκίνο του προστάτη, σε σχέση με τις τωρινές πιο επιθετικές θεραπείες.

    Ανάλογα τσιρότα χρησιμοποιούνται ήδη από τις γυναίκες για την ανακούφιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης (εξάψεις, απώλεια λίμπιντο κ.α.), αυξάνοντας την ορμόνη που ο οργανισμός των μεσήλικων γυναικών σταματά πλέον να παράγει.

    Όπως δήλωσαν οι επιστήμονες, «τα πολλά υποσχόμενα ευρήματα δείχνουν ότι θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τσιρότα οιστρογόνου ή οιστρογόνα σε μορφή γέλης (τζελ) για να θεραπεύσουμε τον καρκίνο του προστάτη, χωρίς να αυξήσουμε σημαντικά τον κίνδυνο για καρδιοπάθεια και εγκεφαλικό. Πιστεύουμε ότι η αιτία που η λήψη των οιστρογόνων από το στόμα προκάλεσε τις παρενέργειες, ήταν ότι αυτές οι ορμόνες έφθαναν σε μεγάλες συγκεντρώσεις απευθείας στο ήπαρ από το στομάχι, ενώ αν τα οιστρογόνα απορροφώνται μέσω του δέρματος, τότε αποφεύγεται η επίπτωση στο ήπαρ».

    Οι ερευνητές, όπως ανέφεραν, θα συνεχίσουν τις κλινικές δοκιμές τους σε βάθος χρόνου σε πάνω από 600 ασθενείς για να δουν αν όντως τα τσιρότα οιστρογόνου είναι εξίσου αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της μεγέθυνσης του καρκινικού όγκου, όσο είναι οι τωρινές ορμονικές θεραπείες.

    [05] Στατικό φορτίο και υδρογόνο προκάλεσαν την καταστροφή του Χίντεμπουργκ

    Η έκρηξη που κατέστρεψε το γιγαντιαίο αερόπλοιο Χίντεμπουργκ, προκλήθηκε από στατικό ηλεκτρισμό και συσσώρευση υδρογόνου, μετά την πτήση του μέσα από μια καταιγίδα, σύμφωνα με ομάδα εμπειρογνωμόνων, που επικαλείται η Daily Mail.

    Ο βρετανός μηχανικός αεροναυπηγικής Τζεμ Στάνσφιλντ και μια ομάδα ερευνητών με έδρα το Σαν Αντόνιο του Τέξας, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το σκάφος αναφλέγει όταν το πλήρωμα εδάφους έτρεξε κατά τη προσγείωση να τοποθετήσει σχοινιά, δημιουργώντας γείωση στο πλοίο και προκαλώντας μια σπίθα.

    Ο Στάνσφιλντ είπε ότι στόχος των πειραμάτων, ήταν να αποκλειστούν θεωρίες που αιωρούνται γύρω από την καταστροφή που αποτυπώθηκε μέσω της κάμερας και των φωτογραφικών μηχανών.

    Το δυστύχημα που σκότωσε 36 ανθρώπους συνέβη στις 6 Μάη του 1937 όταν το τεράστιο αερόπλοιο ετοιμαζόταν να προσγειωθεί σε αεροναυτική βάση στο Νιου Τζέρσεϊ. Η συντριβή του Χίντεμπουργκ προκάλεσε πλήθος θεωριών ως προς την αιτία.

    Το πρώτο από τα υπερμεγέθη Graf Zeppelin, τέθηκε σε λειτουργία το 1928. Το 245 μέτρων Χίντεμπουργκ που ήταν ελαφρώς μικρότερο από τον Τιτανικό, τέθηκε σε λειτουργία το 1936.

    [06] Αρνητικό παραμένει το ελληνικό εμπορικό ισοζύγιο στο μέλι

    Το ελληνικό εμπορικό ισοζύγιο στο μέλι είναι διαχρονικά αρνητικό, σύμφωνα με την επεξεργασία των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, για τα έτη 2010, 2011 και 11μηνο του 2012, όπως αναφέρει έγγραφο της πρεσβείας μας από το Γραφείο Ο.Ε.Υ. Βαρσοβίας, στην Πολωνία.

    Το 2010 το έλλειμμα έφθασε στους 1173,3 τόνους, το 2011 έφθασε στους 1383,5 τόνους και την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου του 2012 έφθασε στους 974 τόνους ενώ για τις ποσότητες των εξαγωγών και εισαγωγών του 2012, και ειδικότερα όσον αφορά στις χώρες προς και από τις οποίες έχουμε και εξαγωγές και εισαγωγές, προκύπτει ότι αρνητικό ισοζύγιο παρουσιάζεται με τις : Ισπανία (-412,8 τόνους), Ολλανδία (-84,6 τόνους) και Βέλγιο (-44,9 τόνους). Ισοσκελισμένο ισοζύγιο έχουμε με τις: Ελβετία και Πολωνία και θετικό ισοζύγιο έχουμε με τις: Γερμανία (+218,3 τόνους), Καναδά (+93,1 τόνους), Γαλλία (+20,9 τόνους), Ην.Βασίλειο (+74,7 τόνους) και ΗΠΑ (+38,5 τόνους).

    Η Ελλάδα είναι μία κατεξοχήν μελισσοκομική χώρα με παράδοση χιλιάδων ετών στη μελισσοκομία, που οφείλεται αφενός μεν στις άριστες περιβαλλοντικές και κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν, αφετέρου δε στην εξαιρετική και πολυποίκιλη μελισσοκομική χλωρίδα της χώρας.

    Ως συγκριτικά πλεονεκτήματα του ελληνικού μελιού, σε σχέση με τον διεθνή ανταγωνισμό, μεταξύ άλλων, αναφέρονται :

    1) ο μεγάλος αριθμός και η πλούσια ποικιλία γυρεόκοκκων που περιέχει,

    2) οι άριστες οργανοληπτικές του ιδιότητες που οφείλονται κυρίως στην πλούσια άγρια βλάστηση,

    3) οι Έλληνες μελισσοκόμοι δεν χρησιμοποιούν τις μέλισσές τους με σκοπό την επίπονη γονιμοποίηση τεράστιων μονοκαλλιεργειών για βιομηχανική εκτροφή, αλλά μεταφέρουν τις κυψέλες τους από τόπο σε τόπο, ανάλογα με το τι ανθίζει εκεί και πότε.

    Η μελισσοκομία είναι διαδεδομένη σε όλη την Ελλάδα και κυρίως στις περιοχές της Χαλκιδικής (υπολογίζεται ότι καλύπτει το 1/5 περίπου της ελληνικής παραγωγής), Καβάλας, Θάσου, Φθιώτιδας, Εύβοιας, νησιών του Αιγαίου, Αττικής, Αρκαδίας, Ηρακλείου και Χανίων. Οι μεγαλύτερες ποσότητες ελληνικού μελιού προέρχονται από το πεύκο (περίπου 55-60% συνολικής παραγωγής), ενώ σημαντική είναι και η παραγωγή μελιού από θυμάρι (15%) καθώς και μελιού ελάτης (5-10%). Παράλληλα και σύμφωνα με στοιχεία του ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ», η μελισσοκομία αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κλάδους της πρωτογενούς παραγωγής για τη χώρα μας. Στον κλάδο απασχολούνται περί τους 23.000 μελισσοκόμους, ενώ περίπου 5.000 από αυτούς κατέχουν περισσότερες από 150 κυψέλες και θεωρούνται ως επαγγελματίες μελισσοκόμοι.

    [07] Φάμπρι: «Μπορούμε να συναγωνιστούμε οποιονδήποτε»

    Την πρώτη θέση των πλέι οφ και τη συμμετοχή στους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ έθεσε ως στόχο ο Φάμπρι.

    Σε δηλώσεις του στη NOVA ο προπονητή του Παναθηναϊκού τόνισε: «Ο πρώτος στόχος είναι να καταφέρουμε να μπούμε στην πεντάδα. Πλέον είναι αποκλειστικά στα πόδια μας και μόνο από εμάς τους ίδιους και από κανέναν άλλο δεν εξαρτάται και αυτό είναι ένα αβαντάζ. Έχουμε τέσσερις αγώνες εντός έδρας. Θα τα δώσουμε όλα. Είμαι σίγουρος ότι αν η ομάδα μπει στα πλέι όφ έχει τις ίδιες δυνατότητες όπως όλοι οι άλλοι να τερματίσει επικεφαλής. Η ομάδα έχει δείξει ότι μπορεί να ανταγωνιστεί τον οποιοδήποτε».

    Επίσης, ο Ισπανός τεχνικός δήλωσε: «Είμαι ήρεμος. Το βασικό είναι να έχεις την συνείδηση σου ήσυχη. Οι νίκες και τροφοδοτούν και δίνουν ηρεμία. Επίσης να πω ότι χαίρομαι πάρα πολύ για τους παίκτες που δουλεύουν καλά και σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να συνεχίσουν και να σας πω ότι σήμερα ήταν μια πολύ ήρεμη μέρα. Η ομάδα πηγαίνει καλύτερα έχουμε ψηλά το ηθικό μας και η ομάδα αποδεικνύει όσα κάνουμε στην δουλειά μας και αυτό το είδαμε και κόντρα στην ΑΕΚ. Η ομάδα ξέρει πως παίζει, ξέρει τι κάνει στον αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες πρέπει να μιλούν μέσα στον αγωνιστικό χώρο".

    Σχετικά με το έμψυχο δυναμικό της ομάδας, ο Φάμπρι είπε: «Ο Φιγκερόα είναι ένας παίκτης που ήρθε λίγο τραυματίας. Πρέπει να πω όμως ότι δουλεύει πάρα πολύ καλά και το τιμ δουλεύει καλά μαζί του για να ανασυνταχθεί. Είναι ένας επαγγελματίας που τα δίνει όλα και την Κυριακή επειδή έλειπε ο Τοτσέ τον βάλαμε στον πάγκο και εκείνος είχε μεγάλη όρεξη να έρθει και να αισθανθεί και πάλι ποδοσφαιριστής. Στο ημίχρονο τον ρώτησα αν ήθελε να παίξει και μου είπε ότι είχε μεγάλη θέληση. Αν και σκεφτήκαμε ότι ήταν κάπως πρώιμο. Αλλά το ματς πήγε καλά και μπήκε τελικά. Διερωτώμαι και εγώ το ίδιο γιατί όχι μαζί και ο Τοτσέ και ο Φιγκερόα. Να σας μιλήσω και για τους νέους παίκτες στο ρόστερ μας ότι είμαι σίγουρος ότι σε λίγο χρονικό διάστημα σε 2-3 χρόνια και θα μιλήσω για την άμυνα της Εθνικής ομάδας. Είμαι σίγουρος ότι η Εθνική θα απαρτίζεται από γκολκίπερ του Παναθηναϊκού από δεξί και αριστερό μπακ από τον Παναθηναϊκό και από σέντερ μπακ από τον Παναθηναϊκό. Αυτοί οι παίκτες θα μπορούσαν άνετα να παίξουν και σε Ισπανικές ομάδες".

    [08] Μικροβλάβη παρουσίασε το Curiosity της NASA, που εξερευνεί τον Άρη

    Ηλεκτρονική μικροβλάβη υπέστη το ρομπότ Curiosity της NASA, που εξερευνεί την επιφάνεια του πλανήτη Άρη, σύμφωνα με το BBC.

    Λόγω της βλάβης, το Curiosity τέθηκε σε safe mode προκειμένου οι μηχανικοί της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας να εξετάσουν το μέγεθος του προβλήματος.

    Το Curiosity αναλύει δείγματα εδάφους και πετρωμάτων στον «Κόκκινο Πλανήτη». Αυτή τη στιγμή, λόγω της αδυναμίας του κεντρικού υπολογιστή του να δώσει εντολές στο μηχάνημα, το ρομπότ λειτουργεί με εφεδρικό υπολογιστή.

    Οι πρώτες εκτιμήσεις των τεχνικών της NASA κάνουν λόγο για βλάβη που προκλήθηκε από «πειραγμένα» αρχεία στη μνήμη flash του ρομπότ.

    Εξαιτίας της μικροβλάβης, το Curiosity έχει αναστείλει την έρευνά του έως ότου διορθωθεί η κατάσταση και ο κεντρικός υπολογιστής αναλάβει και πάλι το έλεγχο του ρομπότ.

    «Είναι ακόμη νωρίς», τόνισε ο επικεφαλής του έργου, Ρίτσαρντ Κουκ, μιλώντας στην διαδικτυακή πύλη space.com.

    «Μάλλον έχουν μπροστά μας αρκετές ημέρες, ίσως και μια ολόκληρη εβδομάδα, προκειμένου να επανέλθουν τα πράγματα σε φυσιολογικούς ρυθμούς» πρόσθεσε ο Κουκ.

    [09] Επιβεβλημένη η εξατομικευμένη θεραπεία για τους διαβητικούς

    Επιβεβλημένη κρίνεται η εξατομικευμένη θεραπεία για τον κάθε ασθενή που πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη ή εμφανίζει υπεργλυκαιμία, λόγω της μεγάλης ετερογένειας που παρουσιάζουν οι διαβητικοί στους θεραπευτικούς στόχους.

    Οι θεραπευτικές επιλογές διαφοροποιούνται ανάλογα με την ηλικία του ασθενή , τη διάρκεια της νόσου, τη τυχόν συνοσηρότητα , το κάπνισμα ή τις καρδιαγγειακές επιπλοκές.

    Και επειδή τα υγιεινοδιαιτητικά μέτρα μπορούν να καθυστερήσουν σημαντικά την έναρξη της νόσου, βασική προϋπόθεση όμως είναι η συνεργασία του ασθενή και η αλλαγή του τρόπου ζωής του.

    Τα παραπάνω επισημάνθηκαν στη διάρκεια του 9ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Αθηροσκλήρωσης που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

    Η συμβολή της γλυκαιμικής ρύθμισης είναι ιδιαίτερα σημαντική στην πρόληψη των καρδιαγγειακών επιπλοκών όπως και η έγκαιρη φαρμακευτική αντιμετώπιση των διαταραχών του σακχάρου. Η υπεργλυκαιμία που προκαλούν ορισμένα φάρμακα, όπως καρδιολογικά, αντιϋπερτασικά και οι μη εκλεκτικοί Β-αποκλειστές, είναι το ίδιο επικίνδυνη όπως και ένας αρρύθμιστος διαβήτης. Ωστόσο η κατάσταση αυτή μπορεί να ανατραπεί ή να βελτιωθεί με τη διακοπή του φαρμάκου που την προκαλεί.

    Όσον αφορά τις μικροαγγειακές επιπλοκές η πρόγνωση για τους διαβητικούς είναι δυσμενής. Οι πολυαγγειακοί ασθενείς, όπως είναι οι διαβητικοί, ανεξάρτητα αν έχουν αυξημένη ή μειωμένη χοληστερόλη επιβάλλεται, βάση των διεθνών οδηγιών, να λαμβάνουν στατίνες οι οποίες βελτιώνουν το μεταβολικό προφίλ.

    [10] Ρωσία: Ανακρίνεται ύποπτος για την επίθεση με οξύ εναντίον του διευθυντή του Μπολσόι

    Ενας ύποπτος ανακρίνεται από την ρωσική αστυνομία στο πλαίσιο της επίθεσης με οξύ εναντίον του καλλιτεχνικού διευθυντή του Μπολσόι, ανακοινώθηκε από την αστυνομία της Μόσχας.

    Σύμφωνα με πηγή των ρωσικών δυνάμεων ασφαλείας, τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Ιντερφαξ, ο ύποπτος δεν είναι μέλος του Μπολσόι, συνελήφθη σε προάστιο της ρωσικής πρωτεύουσας και πιστεύεται πως είναι ο εκτελεστής και όχι ο εντολέας της επίθεσης.

    Μέχρι τώρα οι αστυνομικές αρχές ανέκριναν μόνο μάρτυρες της επίθεσης.

    Ο 42χρονος Σεργκέι Φίλιν υπέστη σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο όταν μασκοφόρος του επετέθη με βιτριόλι έξω από το διαμέρισμά του στη Μόσχα το βράδυ της 17ης Ιανουαρίου.

    Ο Φίλιν νοσηλεύεται στην Γερμανία για την σταδιακή απoκατάσταση της όρασής του και έχει δηλώσει πως ίσως να γνωρίζει ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση, που στόχο είχε να τον απομακρύνει από την διεύθυνση των μπαλέτων και να αμαυρώσει τη φήμη τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 5 March 2013 - 7:30:24 UTC