Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Kατάθεση Ν. Λέκκα στην Προανακριτική
  • [02] Ναπολιτάνο: Δεν είναι δυνατή η επιτάχυνση της διαδικασίας για σχηματισμό κυβέρνησης
  • [03] Δύσκολες ώρες για τον Τσάβες

  • [01] Kατάθεση Ν. Λέκκα στην Προανακριτική

    Ολοκλήρωσε την κατάθεσή του στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ, ο πρώην διευθυντής ελέγχου του ΣΔΟΕ Νίκος Λέκκας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λέκκας ανέφερε ότι ουδέποτε και σε καμία σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων του ΣΔΟΕ ενέπλεξε την Μαργαρίτα Παπανδρέου με τον επίμαχο λογαριασμό των 550 εκ. δολαρίων που φέρεται να είναι στο όνομα της Μαρίας Παντελή στη λίστα Λαγκάρντ.

    Ακόμα, ο κ. Λέκκας φέρεται να κατέθεσε ότι υπάρχει στο ΣΔΟΕ διαδικασία για την παραλαβή του usb.

    Σύμφωνα με αυτή την διαδικασία, φέρεται να είπε, συστήνεται μία Επιτροπή, υπογράφεται πρωτόκολλο παράδοσης - παραλαβής, ανοίγεται το usb και τυπώνεται.

    Αν η Επιτροπή, διαπιστώσει ότι υπάρχει πρόβλημα και δεν μπορεί να τυπώσει το usb, τότε καλείται η Δίωξη Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ.

    Η Προανακριτική συνεχίζει τις εργασίες της με την κατάθεση της Γαλάτιας Μανέ, γραμματέα του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη.

    [02] Ναπολιτάνο: Δεν είναι δυνατή η επιτάχυνση της διαδικασίας για σχηματισμό κυβέρνησης

    «Δεν είναι δυνατό να επισπευσθούν οι διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης», επισήμανε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ιταλίας, Τζόρτζο Ναπολιτάνο, σε επίσημη ανακοίνωσή του.

    «Υπάρχουν πολλές δυσκολίες που δεν επιτρέπουν τη σύσταση σε σώμα της βουλής και της γερουσίας νωρίτερα από τις 15 Μαρτίου», προστίθεται στην ανακοίνωση της προεδρίας.

    Παράλληλα επισημαίνεται ότι «υπάρχει μεγάλο χρονικό περιθώριο για την προετοιμασία των διαβουλεύσεων του προέδρου της Δημοκρατίας για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης».

    Ιταλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι οι διαβουλεύσεις του Ιταλού προέδρου πρόκειται να ξεκινήσουν την 20ή Μαρτίου.

    Την 18η του μήνα, παράλληλα, αναμένεται να κάνει γνωστή την ετυμηγορία του το δικαστήριο του Μιλάνου στο οποίο εκδικάζεται η υπόθεση «Ρούμπι-Γκέιτ», στο πλαίσιο της οποίας ο ηγέτης της κεντροδεξιάς Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατηγορείται ότι ενέχεται σε προαγωγή ανηλίκων στην πορνεία.

    [03] Δύσκολες ώρες για τον Τσάβες

    Τις «πιο δύσκολες ώρες του» διανύει ο προέδρος της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες αφότου υποβλήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο σε εγχείριση για την αφαίρεση καρκινικού όγκου, δήλωσε ο

    αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο, στην ομιλία του σε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο.

    Στην ομιλία του, η οποία μεταδιδόταν ζωντανά από το δίκτυο της κρατικής τηλεόρασης, ο Μαδούρο ισχυρίσθηκε πως η ασθένεια του οφείλεται σε «επίθεση» από εχθρούς του και πρόσθεσε πως αυτή η κατηγορία μία ημέρα θα είναι δυνατόν να αποδειχθεί.

    «Δεν έχουμε καμία αμφιβολία, θα έλθει μία στιγμή στην Ιστορία που θα μπορέσουμε να συστήσουμε μία επιστημονική επιτροπή, η οποία θα αποκαλύψει πως ο διοικητής Τσάβες είχε υποστεί επίθεση (από τους εχθρούς του) με αυτήν την ασθένεια. Οι ιστορικοί εχθροί αυτής της πατρίδας έψαξαν μία αχίλλειο πτέρνα για να πλήξουν την υγεία του», υποστήριξε ο Μαδούρο μετά τη συνάντησή του με την ανώτατη πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας.

    Ο αντιπρόεδρος Μαδούρο ανακοίνωσε επίσης πως απελάθηκε ο διπλωματικός ακόλουθος των ΗΠΑ Ντέιβιντ ντελ Μόνακο, τον οποίο κατηγόρησε ως υποκινητή μίας συνωμοσίας με τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας.

    Η Βενεζουέλα πρόκειται να απελάσει και έναν δεύτερο υπάλληλο της αμερικανικής πρεσβείας με την κατηγορία ότι διατηρούσε μη εξουσιοδοτημένες επαφές με στελέχη του στρατού της χώρας, ανακοίνωσε ο ΥΠΕΞ τηςχώρας Ελίας Χάουα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 5 March 2013 - 21:30:20 UTC