Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποσύνδεση δήλωσης ΦΠΑ και εξόφλησης
  • [02] Πρόγραμμα 8 σημείων παρουσίασε ο Μπερσάνι
  • [03] Η Θεσσαλονίκη μέσα από τα κινηματογραφικά αρχεία της Γαλλικής Στρατιάς
  • [04] Δεύτερο "κούρεμα" του ελληνικού χρέους βλέπει ο Πέτερ Μπόφινγκερ
  • [05] Την ερχόμενη εβδομάδα στην Προανακριτική οι καταθέσεις συγγενών Παπακωνσταντίνου
  • [06] «Μεγάλο ηγέτη» και «σπουδαίο επαναστάτη» χαρακτηρίζει τον Ούγκο Τσάβες ο Αλ. Τσίπρας
  • [07] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σε ΔΟΥ της Θεσσαλονίκης
  • [08] Αναγκαίες κατά τον Χ. Αλμούνια οι έρευνες για ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ
  • [09] Ρευστότητα σε επιχειρήσεις από την Εθνική Τράπεζα

  • [01] Αποσύνδεση δήλωσης ΦΠΑ και εξόφλησης

    Νέο σύστημα καταβολής του ΦΠΑ από τις επιχειρήσεις σχεδιάζει να εφαρμόσει το υπουργείο Οικονομικών, που θα προβλέπει τη βεβαίωση και πληρωμή του φόρου στο τέλος κάθε τριμήνου σε αντίθεση με το ισχύον σύστημα εξόφλησής του σε τρεις μηνιαίες δόσεις με την καταβολή της πρώτης δόσης 40%, κατά την υποβολή της δήλωσης.

    Το νέο σύστημα θα προβλέπει, επίσης, μείωση των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής από 2% σήμερα σε 1%.

    «Το νέο σύστημα είναι απλούστερο, επιτρέπει στη διοίκηση να ξέρει τα πραγματικά στοιχεία των δηλώσεων ΦΠ, βοηθάει τις επιχειρήσεις που σήμερα θέλουν να πληρώσουν και δεν το κάνουν λόγω ρευστότητας και απελευθερώνει ελεγκτές για να ασχοληθούν με ουσιαστικούς ελέγχους εκεί όπου η φοροδιαφυγή είναι μεγαλύτερη» λένε παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών.

    Οι ίδιοι παράγοντες αναφέρουν ότι με το νέο σύστημα αποσυνδέεται η υποβολή της δήλωσης από την υποβολή του ποσού ( του 40% της πρώτης δόσης) κα προσθέτουν ότι οι αλλαγές θα συμβάλουν ώστε «το ελεγκτικό προσωπικό να μην απασχολείται με ήσσονος σημασίας τετριμμένους ελέγχους».

    [02] Πρόγραμμα 8 σημείων παρουσίασε ο Μπερσάνι

    Ένα πρόγραμμα οκτώ σημείων για την διακυβέρνηση της χώρας παρουσίασε σήμερα, στην ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος (PD), ο Ιταλός κεντροαριστερός υποψήφιος πρωθυπουργός Πιερλουίτζι Μπερσάνι.

    Το πρόγραμμα του Μπερσάνι προβλέπει την αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας, τη θέσπιση ασυμβίβαστου ανάμεσα στην πολιτική και επιχειρηματική δραστηριότητα, την παροχή ιταλικής ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στη χώρα, την νομική αναγνώριση ομοφυλόφιλων ζευγαριών που συζούν, την αναδιάρθρωση της υπηρεσίας είσπραξης οφειλών προς το δημόσιο Equitalia, την στήριξη της δημόσιας παιδείας και την μείωση του συνολικού αριθμού και των αποδοχών βουλευτών και γερουσιαστών.

    «Πρέπει να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα, με συνοχή: είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης», τόνισε, μιλώντας προς τα στελέχη του PD, ο Πιερλουίτζι Μπερσάνι.

    Αναφερόμενος στην στάση του Μπέπε Γκρίλο και του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S), ο Μπερσάνι πρόσθεσε ότι «δεν κάνουμε κόρτε στον Γκρίλο, ούτε θα γίνουμε στόχαστρο για να μας πυροβολεί. Θα πρέπει, όμως, να κατανοήσουμε σε βάθος την αλλαγή που επιτελείται. Πρέπει να σταματήσει το πολιτικό σύστημα να απευθύνεται μόνον στον ίδιο του τον εαυτό, διότι διαφορετικά τίθεται υπό αμφισβήτηση η ίδια του η ύπαρξη».

    [03] Η Θεσσαλονίκη μέσα από τα κινηματογραφικά αρχεία της Γαλλικής Στρατιάς

    Ήταν τέλη Ιανουαρίου 1916, όταν στην ελληνοποιημένη - μόλις προ τριετίας - Θεσσαλονίκη αποβιβάστηκαν 125.000 Γάλλοι και 100.000 Άγγλοι, χωρίς να υπολογιστούν οι άνδρες των τεχνικών και βοηθητικών υπηρεσιών. Ακολούθησαν βεβαίως και οι Ρώσοι, Σέρβοι, Ιταλοί. Ήταν ο στρατός της Ανατολής. Ο αριθμός του ξένων στρατιωτών ξεπερνούσε τις 250.000, όταν ο πληθυσμός της πόλης μετά βίας "άγγιζε" τους 135.000 ανθρώπους...

    Ανάμεσα στους ξένους στρατιώτες υπήρχαν αρχαιολόγοι (οι πρώτες ανασκαφές στην περιοχή έγιναν απο μέλη του στρατεύματος), ζωγράφοι, γιατροί, αλλά και κινηματογραφιστές. Είναι αυτά τα (της γαλλικής στρατιάς της Ανατολής) κινηματογραφικά αρχεία που "αποκαλύπτουν" με τις καταγραφές τους στο σελιλόιτ της εποχής μια "άλλη" πόλη.

    Αυτή την "άλλη" πόλη - αλλά και την ύπαιθρο πέριξ της Θεσσαλονίκης - την πόλη των προγόνων τους αλλά και τον επισκεπτών τους, την πόλη των Ελλήνων, των Εβραίων, των εναπομεινάντων μουσουλμάνων, την κοσμοπολίτικη αλλά και στρατοκρατούμενη, την πόλη των καφε σαντάν, των παρελάσεων στην παραλιακή λεωφόρο της Νίκης, την πόλη - έδρα της κυβέρνησης Εθνικής Αμυνας του Ελευθερίου Βενιζέλου, θα έχουν την ευκαιρία να δουν απόψε οι Θεσσαλονικείς σε μια ... βωβή ταινία, διάρκειας 90 λεπτών.

    Την εκδήλωση - προβολή και εισήγηση του κ. Μουρέλου διοργανώνει απόψε, στις 7 μ.μ., η πρυτανεία του ΑΠΘ στο Πολιτιστικό Κέντρο "Αλέξανδρος".

    Το άγνωστο αρχειακό κινηματογραφικό υλικό, άψογα ψηφιακά επεξεργασμένο, περιλαμβάνει κινηματογραφικές λήψεις από αέρος, κινηματογραφικά καταγραμμένες σκηνές από περιπολίες Γάλλων στρατιωτών στο Δέλτα του Αξιού, πέριξ του ποταμού Στρυμόνα. "Θυμίζουν σκηνές απο τα 'Μυστικά του Βάλτου' της Πηνελόπης Δέλτα" λεει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο καθηγητής, πρόεδρος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) Γιάννης Μουρέλος, ο οποίος επιμελήθηκε την παρουσίαση και είναι εκείνος που θα "ντύσει" τη βωβή ταινία με πρόλογο και σχόλια για τους θεατές - ρέκτες της "άγνωστης", τουλάχιστον οπτικά, ιστορίας.

    [04] Δεύτερο "κούρεμα" του ελληνικού χρέους βλέπει ο Πέτερ Μπόφινγκερ

    Την άποψη πως για την Ελλάδα θα υπάρξει δεύτερη διαγραφή χρέους, διότι μόνη της δεν θα τα καταφέρει, διατυπώνει ο γνωστός Γερμανός καθηγητής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο του Βιούρτσμπουργκ, Πέτερ Μπόφινγκερ, ένας από τους πέντε αποκαλούμενους «σοφούς» που συμβουλεύουν τη γερμανική κυβέρνηση, σε σημερινή συνέντευξή του στην μεγάλης κυκλοφορίας, αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ».

    Όπως προσθέτει, πρόκειται για ένα μοντέλο, το οποίο εφαρμόζεται και στην κοινωνία, όταν οι άνθρωποι έχουν κάνει ανεύθυνους οικονομικούς χειρισμούς και όπου με μια ιδιωτική πτώχευση μπορούν και πάλι να σταθούν στα πόδια τους.

    Ο ίδιος πιστεύει, πως η Ευρωζώνη θα υπάρχει και έπειτα από δέκα χρόνια, όμως θα έχει να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα, όπως πολιτική αστάθεια, δυσαρέσκεια, ύφεση και στο τέλος δεν θα αποφευχθεί μια αλλαγή πολιτικής, καθώς η μονοδιάστατη λιτότητα έχει φέρει τη Νομισματική Ενωση σε μια απελπιστική κατάσταση και θα πρέπει τώρα να προωθηθεί η ανάπτυξη.

    Στη συνέντευξή του, με τίτλο «Η ΕΚΤ παρέβλεψε τους κινδύνους», ο κ. Μπόφινγκερ αναφέρει ως σημαντικό, προ πάντων, τον δραστικό περιορισμό της δικτύωσης μεταξύ των τραπεζών, κάτι που θα καθιστούσε δυνατή την επιβίωση όλων, ακόμη και αν θεωρητικά πτωχεύσει η «Ντόιτσε Μπανκ».

    Επιπλέον, οι κεντρικές τράπεζες στη χρηματοπιστωτική τους πολιτική πρέπει να είναι προσεκτικότερες στην παροχή δανείων και στις τεράστιες αυξήσεις των στεγαστικών δανείων το 2004-2006 σε Ισπανία και Ιρλανδία, η ΕΚΤ απέτυχε, διότι εμμένοντας στη σταθερότητα των τιμών, παρέβλεψε πλήρως του κινδύνους για το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

    Κατά την άποψή του, η ΕΚΤ έκανε επίσης λάθη, για παράδειγμα, όταν τον Ιούλιο του 2008, που η οικονομική κρίση βρισκόταν σε εξέλιξη, αύξησε εκ νέου τα βασικά επιτόκια, όπως και τον Οκτώβριο του 2008, όταν οι τόκοι αναχρηματοδότησης των τραπεζών, τρεις εβδομάδες μετά την κατάρρευση της «Λέμαν», σημείωσαν αύξηση ρεκόρ.

    Ο ίδιος θεωρεί πως στην τωρινή κατάσταση η ΕΚΤ θα έπρεπε να μειώσει τα βασικά επιτόκια από το 0,75 σε 0,25 ο/ο καθώς είναι παράλογο όταν οι τράπεζες δανείζονται από την ΕΚΤ να πληρώνουν επιτόκιο 0,75 ο/ο, ενώ όταν καταθέτουν σε αυτή δεν λαμβάνουν τόκους και αυτή τη στιγμή η ΕΚΤ κερδίζει σε βάρος αδύναμων τραπεζών.

    Όπως σημειώνει, μπορεί μεν στο χρηματοπιστωτικό τομέα να έχει αποκλιμακωθεί η κρίση, όμως στην πραγματική οικονομία η κρίση συνεχίζει αμείωτη, η ανεργία στην Ευρωζώνη έχει φτάσει σε ρεκόρ ενός 11,9 ο/ο και ο ίδιος θεωρεί εξωπραγματικές τις προγνώσεις για βελτίωση το δεύτερο εξάμηνο του χρόνου.

    Στην Ισπανία και τις άλλες χώρες που πλήττονται από την κρίση, όσοι είναι ικανοί να εργαστούν είναι άνεργοι, ενώ οι έξυπνοι νέοι μεταναστεύουν, οι επενδύσεις έχουν μειωθεί δραστικά, όμως με τον τρόπο αυτό δεν μπορεί να γίνει πιο ανταγωνιστική μια οικονομία. Για τους λόγους αυτούς, όπως παρατηρεί, ο Γερμανός οικονομολόγος επαναλαμβάνει τη θέση του πως στις χώρες που βρίσκονται σε ύφεση δεν θα πρέπει να ληφθούν άλλα μέτρα λιτότητας, παρά μόνον αφού ξεπεραστεί η ύφεση.

    Σύμφωνα με τον κ. Μπόφινγκερ, μια έξοδος από την ύφεση είναι δυνατή μόνον με τη συνεργασία όλων των χωρών του ευρώ στην αντιμετώπιση της κρίσης, που σημαίνει κοινά επενδυτικά προγράμματα, ενώ για τις υπερχρεωμένες χώρες προτείνει την επιβολή ενός εφάπαξ φόρου περιουσίας που θα καταβληθεί σε δόσεις μέσα σε δέκα χρόνια και του οποίου το ύψος θα είναι για ποσό άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, ένα 10 ο/ο, για ποσό άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ, στο 20%.

    Ο ίδιος θεωρεί πως δεν θα υπάρξει «μετανάστευση» των πλουσίων, αν ο φόρος επιβληθεί εφάπαξ και σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία, ενώ πιστεύει πως ένας τέτοιος φόρος δεν είναι απαραίτητος σε χώρες όπως η Αυστρία ή η Γερμανία στις οποίες, εξαιτίας της πολύ θετικής τους αξιολόγησης από επενδυτές, ουσιαστικά «χαρίζονται» χρήματα από τις αγορές.

    Οι χώρες αυτές, όπως σημειώνει, λαμβάνοντας δάνεια με χαμηλό επιτόκιο, θα πρέπει να τα επενδύουν στις υποδομές και την Παιδεία, κάτι που θα αποδώσει στην εθνική τους οικονομία πολύ περισσότερο από ό, τι οι τόκοι.

    [05] Την ερχόμενη εβδομάδα στην Προανακριτική οι καταθέσεις συγγενών Παπακωνσταντίνου

    Την ερχόμενη Τρίτη, θα ξεκινήσουν, κατά πάσα πιθανότητα, να καταθέτουν στην Προανακριτική οι συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του κ. Παπακωνσταντίνου για τη «λίστα Λαγκάρντ», Χρήστος Μαρκογιαννάκης θα ζητήσει από τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Νίκο Παναγιωτόπουλο να του στείλει, έως την Παρασκευή, το πόρισμά του από τα στοιχεία που έχουν στείλει οι τράπεζες από το άνοιγμα των λογαριασμών των συγγενών του πρώην υπουργού Οικονομικών.

    Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι, αν τα στοιχεία έχουν φθάσει έως την Παρασκευή, τότε από την ερχόμενη Τρίτη θα ξεκινήσουν στην Προανακριτική οι καταθέσεις τους.

    [06] «Μεγάλο ηγέτη» και «σπουδαίο επαναστάτη» χαρακτηρίζει τον Ούγκο Τσάβες ο Αλ. Τσίπρας

    Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι ο Τσάβες ήταν ο ηγέτης του λαού της Βενεζουέλας, των λαών της Λατινικής Αμερικής, ένας εμπνευστής των ιδεών της Δημοκρατίας και των μεγάλων επαναστατικών δημοκρατικών και προοδευτικών κατακτήσεων και ότι «έφυγε πολύ πρόωρα από κοντά μας».

    Ο Ούγκο Τσάβες, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, μπόρεσε να οδηγήσει το λαό του και τους λαούς της Λατινικής Αμερικής σε δρόμους δημοκρατίας, λαϊκής κυριαρχίας και κοινωνικής απελευθέρωσης, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε ότι, σε καιρούς δύσκολους, έστρεψε τα φώτα της παγκόσμιας κοινότητας σε μία ολόκληρη ήπειρο, που αυτή τη φορά δεν ήταν πειραματόζωο βάρβαρων νεοφιλελεύθερων πολιτικών, αλλά δημιουργικό εργαστήριο δημοκρατικής διακυβέρνησης και εθνικής ανεξαρτησίας.

    «Ο Ούγκο Τσάβες εναντιώθηκε στην καταπίεση και υπεράσπισε τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Έδωσε μεγάλες μάχες, ώστε να εξαλειφθεί η φτώχεια και η κοινωνική εξαθλίωση. Γι' αυτό και έγινε σύμβολο για την συντριπτική πλειοψηφία του λαού του. Οι άνθρωποι φεύγουν, η σπορά τους όμως μένει. Είμαι βέβαιος ότι ο λαός του Μπολίβαρ θα συνεχίσει να πορεύεται τον δρόμο της απελευθέρωσης και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Δρόμο που, αργά ή γρήγορα, θα πορευτούν και άλλοι λαοί, σε ολόκληρο τον κόσμο», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

    [07] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σε ΔΟΥ της Θεσσαλονίκης

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Ε΄ΔΟΥ, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, πραγματοποίησαν σήμερα πολίτες της Θεσσαλονίκης, κατά των σχεδιαζόμενων μέτρων που προωθούνται και μέσω των εφοριών θα αποστέλλονται εντολές κατασχέσεων σε νοικοκυριά που δεν έχουν τακτοποιημένες τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο κράτος.

    Επιτροπή περίπου 50 πολιτών της πόλης που συγκεντρώθηκαν έξω από τη μεγαλύτερη εφορία της Θεσσαλονίκης, συναντήθηκε με την έφορο της Ε΄ ΔΟΥ Μαρία Κωλάτου και αφού κατέθεσαν τα αιτήματά τους ενημερώθηκαν από την ίδια ότι οι εργαζόμενοι στις εφορίες προσπαθούν στο πλαίσιο του νόμιμου να βοηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο τους οφειλέτες, αντιλαμβανόμενοι την οικονομική δυσπραγία που υπάρχει, ιδίως εν μέσω της οικονομικής κρίσης. Μεταξύ άλλων, η έφορος τους εξήγησε ότι ακόμα δεν έχουν φθάσει στις ΔΟΥ οι οδηγίες σχετικά με τις τελευταίες εξαγγελίες της κυβέρνησης.

    [08] Αναγκαίες κατά τον Χ. Αλμούνια οι έρευνες για ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ

    Ο αρμόδιος για θέματα Ανταγωνισμού, κοινοτικός επίτροπος Χοακίμ Αλμούνια δήλωσε σήμερα, αναφορικά με τις έρευνες της Επιτροπής για ενδεχόμενες παράνομες κρατικές ενισχύσεις στην ΕΑΣ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα) και τη ΛΑΡΚΟ, ότι οι έρευνες αυτές είναι αναγκαίες και ότι με την περάτωσή τους θα καταστεί σαφές αν το ελληνικό κράτος θα πρέπει ή όχι να ανακτήσει τις ενισχύσεις.

    Ερωτηθείς γιατί οι έρευνες αυτές δεν έγιναν νωρίτερα και πραγματοποιούνται στην παρούσα φάση, που οι δύο εταιρίες βρίσκονται υπό διαδικασίες ιδιωτικοποίησης, ο Ισπανός επίτροπος άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι η όποια ευθύνη ανήκει στις ελληνικές αρχές και όχι στις κοινοτικές υπηρεσίες.

    [09] Ρευστότητα σε επιχειρήσεις από την Εθνική Τράπεζα

    Την κατάθεση πρότασης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για το Πρόγραμμα «ΤΕΠΙΧ- ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ» του Ταμείου Επιχειρηματικότητας της ΕΤΕΑΝ ΑΕ ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Τράπεζα.

    Το συνολικό ύψος του προϋπολογισμού του Προγράμματος ανέρχεται σε 450 εκατ. ευρώ και στοχεύει στην παροχή δανείων με ευνοϊκό επιτόκιο, μειωμένο διαχειριστικό κόστος, ευέλικτο πρόγραμμα αποπληρωμής για τη χρηματοδότηση των επενδυτικών σχεδίων των επιχειρήσεων και για την κάλυψη των αναγκών τους σε κεφάλαιο κίνησης.

    Παράλληλα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η Εθνική Τράπεζα συνεχίζει να στηρίζει τις εγχώριες επιχειρήσεις και κατ' επέκταση την ελληνική οικονομία, καθώς σε συνεργασία με το Ταμείο Επιχειρηματικότητας της ΕΤΕΑΝ ΑΕ έχει αναλάβει την αποκλειστική διαχείριση της Δράσης Γ' «Επιχειρηματικότητα των Νέων» και της Δράσης Ε' «Θεματικός Τουρισμός, Αφαλάτωση, Διαχείριση Απορριμμάτων, Πράσινες Υποδομές, Πράσινες Εφαρμογές, ΑΠΕ» για την κάλυψη του τραπεζικού δανεισμού παρεμφερών επενδυτικών σχεδίων.

    Ταυτόχρονα, με τη συμμετοχή της στο Πρόγραμμα του Ταμείου Εγγυοδοσίας της ΕΤΕΑΝ ΑΕ «Εγγύηση της ΕΤΕΑΝ ΑΕ για την έκδοση Εγγυητικών Επιστολών εκ μέρους των Τραπεζών υπέρ των μεσαίων, μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων», προσφέρει ευχερέστερη πρόσβαση στις επιχειρήσεις για την έκδοση Εγγυητικών Επιστολών.

    Τέλος, η Εθνική Τράπεζα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο- όπως υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της- σε ευέλικτα προγράμματα χρηματοδότησης επιχειρηματικότητας, καθώς συμμετέχει:

    - Στο προϊόν της κοινοτικής πρωτοβουλίας JEREMIE- ICT, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, το οποίο αφορά σε συγχρηματοδοτούμενα χαμηλότοκα δάνεια για την υλοποίηση επενδύσεων σε Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

    - Στο προϊόν της κοινοτικής πρωτοβουλίας JEREMIE, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, το οποίο αφορά στη χρηματοδότηση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων και πρόκειται να επανενεργοποιηθεί, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, για τις Γεωγραφικές Περιφέρειες στις οποίες δεν έχουν εξαντληθεί τα κονδύλια.

    - Στη χρηματοδότηση Επιχειρήσεων μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΙΒ), με μειωμένο χρηματοοικονομικό κόστος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 6 March 2013 - 13:30:28 UTC