Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η Ευρώπη χρειάζεται κοινή ευρωπαϊκή πολιτική»
  • [02] Ένταση από το πρωί στην Ιερισσό Χαλκιδικής
  • [03] Στο 26,4% η ανεργία τον Δεκέμβριο
  • [04] Παρελθόν ο Μιχαλήτσος από τον πάγκο του Άρη
  • [05] H κοινωνία δεν αντέχει νέα μέτρα είπε ο Ευ. Βενιζέλος στους επικεφαλής της τρόικας
  • [06] Οι επίορκοι πρέπει να απολυθούν, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ
  • [07] Τον Σεπτέμβριο του 2014 το ολοκληρωμένο λογισμικό της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ
  • [08] "Κούρεμα καταθέσεων ισοδυναμεί με έξοδο της Κύπρου από την Ευρωζώνη"
  • [09] Η βουλγαρική Βουλή κατήγγειλε τη διακυβερνητική συμφωνία για τον αγωγό

  • [01] «Η Ευρώπη χρειάζεται κοινή ευρωπαϊκή πολιτική»

    Ευρωπαϊκή διάσταση επιδιώκει να δώσει ο Αντώνης Σαμαράς σε κρίσιμα εθνικά ζητήματα, όπως είναι ο καθορισμός της ΑΟΖ. Στην παρέμβασή του, στη συνεδρίαση του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Βουλιαγμένη, ο πρωθυπουργός, χρησιμοποιώντας το συγκεκριμένο παράδειγμα, επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει μια κοινή εξωτερική πολιτική στην Ευρώπη.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως, αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για τα ζητήματα της ΑΟΖ, με αποτέλεσμα το κάθε κράτος να χειρίζεται τα θέματα αυτά μόνο του.

    Aναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας, o πρωθυπουργός εξέφρασε την εκτίμηση πως «μέχρι τα τέλη του 2013, θα έρθει η ανάκαμψη», σημειώνοντας πως η χώρα, το 2012, «είχε μια δύσκολη χρονιά, όμως η Ελλάδα πέτυχε να εκπληρώσει τα προαπαιτούμενα και να πιάσει τους δημοσιονομικούς στόχους για πρώτη φορά, μετά από δεκαετίες».

    «Ο ελληνικός λαός υπέφερε πολύ και εξακολουθεί να υποφέρει» δήλωσε ο κ. Σαμαράς, υπογραμμίζοντας, πάντως, πως με τα πρώτα στοιχεία για φέτος, φαίνεται πως «θα πιάσουμε τους στόχους για πρωτογενές πλεόνασμα», ενώ ανέφερε ότι η εκτέλεση του προϋπολογισμού για το 2012 είναι περισσότερο από ικανοποιητική, παρά τη μεγαλύτερη ύφεση.

    Σε κάθε περίπτωση, σαφής ήταν ο στόχος του πρωθυπουργού να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι, τονίζοντας πως αν και αυτά τα επιτεύγματα είναι εύθραυστα, αυτή τη φορά, υπάρχουν οι κατάλληλοι μηχανισμοί έγκαιρης προειδοποίησης για να διορθώνεται η πορεία όταν υπάρχουν αποκλίσεις.

    «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε μια μεσαία τάξη κατεστραμμένη και μια απελπισμένη νεολαία» σημείωσε, χαρακτηριστικά, ο κ. Σαμαράς, κάνοντας πολλές φορές αναφορά στην ομιλία του στην ανεργία των νέων. Για τον πρωθυπουργό η ανεργία, κυρίως μεταξύ των νέων, αποτελεί τεράστιο πρόβλημα καθώς, όπως είπε, «οι τάσεις της ανεργίας είναι αφόρητες και ανησυχητικές και πρέπει οπωσδήποτε να τις αντιστρέψουμε αμέσως».

    Παράλληλα, μίλησε για «λαϊκιστικές φωνές, που ακούγονται και από δεξιά και από αριστερά», οι οποίες- όπως είπε- «είναι ανίκανες να εκτροχιάσουν την προσπάθεια».

    [02] Ένταση από το πρωί στην Ιερισσό Χαλκιδικής

    Τεταμένη είναι η ατμόσφαιρα στην Ιερισσό Χαλκιδικής, όπου από το πρωί σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ κατοίκων της περιοχής και αστυνομικών δυνάμεων, με αφορμή τις έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό των δραστών της εμπρηστικής επίθεσης που σημειώθηκε στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα επεισόδια ξεκίνησαν το πρωί όταν δεκάδες κάτοικοι της Ιερισσού απέκλεισαν την είσοδο του χωριού, προσπαθώντας να εμποδίσουν την έλευση διμοιριών των ΜΑΤ που κατευθύνονταν προς το χωριό για να υποβοηθήσουν συναδέλφους τους που βρίσκονται εκεί στο πλαίσιο της προανάκρισης για την εμπρηστική επίθεση.

    Όπως έγινε γνωστό, οι κάτοικοι έστησαν οδοφράγματα, βάζοντας φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και ελαστικά, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να προβούν σε περιορισμένη χρήση χημικών.

    Την ίδια ώρα, κάτοικοι της Ιερισσού καταγγέλλουν ότι οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούν έρευνες σε σπίτια υπόπτων κι έχουν προχωρήσει σε προσαγωγές.

    Στο μεταξύ τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο Περιφερειακό Ιατρείο Ιερισσού, όπως επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ εκπρόσωπος του Κέντρου Υγείας Παλαιοχωρίου.

    Σύμφωνα, άλλωστε, με τον εκπρόσωπο του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, Τόλη Παπαγεωργίου, έγινε γνωστό ότι «τραυματίστηκε ένα 15χρονο αγόρι από κάλυκα δακρυγόνου που έπεσε στο κεφάλι του κατά τη διάρκεια ρίψης δακρυγόνων από τις αστυνομικές δυνάμεις στο Γυμνάσιο- Λύκειο της Ιερισσού. Επιπλέον σημειώθηκαν και πολλά λιποθυμικά φαινόμενα από μεγάλους και παιδιά».

    Ερωτηθείς για το πως ξεκίνησαν τα επεισόδια επισημαίνει: «συγκεντρώθηκε στην Ιερισσό κόσμος από το χωριό αλλά και από γειτονικές περιοχές όπως η Ουρανούπολη, τα Νέα Ρόδα και η Αμμουλιανή προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις συνεχείς προσαγωγές, ακόμη και ανηλίκων, στο πλαίσιο της έρευνας για το επεισόδιο στις Σκουριές».

    «Ο κόσμος βγήκε στους δρόμους για να μην επιτρέψει στα ΜΑΤ να μπουν στο χωριό. Παρ όλα αυτά έφτασαν 6 διμοιρίες των ΜΑΤ και φτάνουν και άλλες. Μεταφέρουν μαζί τους πέντε συλληφθέντες που είχαν προσαχθεί νωρίτερα ενώ τους συνοδεύουν και τρεις εισαγγελείς. Η ένταση του κόσμου βρίσκεται στο ανώτερο σημείο και κανείς δεν μπορεί να βεβαιώσει ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν ομαλά» προσθέτει. Σημειώνει, εξάλλου, ότι μετά τα επεισόδια στο σχολείο οι καθηγητές ειδοποιούν τους γονείς να παραλάβουν τα παιδιά τους.

    Ο αντιδήμαρχος Αριστοτέλη, Κωνσταντίνος Κατσαβαβάκης, αφού ανέφερε πως η κατάσταση στην περιοχή της Ιερισσού είναι έκρυθμη, ευχήθηκε να πρυτανεύσει η λογική και να ηρεμήσουν τα πνεύματα. «Η αστυνομία ήρθε να κάνει έρευνες, με αφορμή τα τελευταία επεισόδια, και κάτοικοι απέκλεισαν το χώρο και δεν άφησαν τις αστυνομικές δυνάμεις να περάσουν με αποτέλεσμα να γίνει χρήση χημικών», σημείωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.

    Στη Βουλή, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, ζήτησαν να αποσυρθούν τα ΜΑΤ από την Ιερισσό.

    [03] Στο 26,4% η ανεργία τον Δεκέμβριο

    Στο 26,4% ανήλθε το ποσοστό ανεργίας στη χώρα τον περασμένο Δεκέμβριο, οριακά μεν μειωμένο σε σύγκριση με το 26,6% του Νοεμβρίου του ίδιου έτους (αν και σε απόλυτα μεγέθη αυξήθηκε ο αριθμός των ανέργων), αλλά κατά πέντε μονάδες υψηλότερα σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2011 (21,4%).

    Μέσα σε έναν χρόνο, ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 263.596 άτομα και τον Δεκέμβριο πέρυσι στον «μαύρο κατάλογο» ήταν εγγεγραμμένοι 1.321.236 πολίτες (επιπλέον 898.368 άτομα από το 2008 και την εμφάνιση της κρίσης). Κοντά στο 60% (ποσοστό 57,5%) παραμένει η ανεργία στους νέους 15- 24 ετών και τους οδηγεί, σε πάμπολλες περιπτώσεις, στη φυγή από τη χώρα.

    Παράλληλα, η Αττική, όπου διαμένουν σχεδόν τα 2/4 του πληθυσμού της χώρας, διατηρεί τα «σκήπτρα» μεταξύ των περιφερειών, με ποσοστό ανεργίας 28,4%.

    Η ανεργία πλήττει ως επί το πλείστον τις γυναίκες, στις οποίες ανήλθε στο 29,3% (από 25,4% τον Δεκέμβριο 2011), ενώ στους άνδρες είναι 24,3% (από 18,4%).

    Ηλικιακά, στους νέους 15- 24 ετών ανήλθε στο 57,5% (από 53,1% τον Δεκέμβριο 2011) και ακολουθεί η πλέον παραγωγική ηλικία των 25- 34 ετών (34% από 28,8%). Έπονται οι ηλικίες 35- 44 ετών (23,4% από 17,6%), 45- 54 ετών (19,5% από 15,4%), 55- 64 ετών (16,3% από 10,9%) και 65- 74 ετών (5,7% από 4,1%).

    [04] Παρελθόν ο Μιχαλήτσος από τον πάγκο του Άρη

    Την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία του Αρη υπέβαλε σήμερα το πρωί ο Γιάννης Μιχαλήτσος.

    Κίνηση που έχει αποδεκτή από τους διοικούντες την ΠΑΕ, οι οποίοι, πλέον, βρίσκονται σε διαδικασία αναζήτησης του νέου, πέμπτου για τη σεζόν, προπονητή για την ομάδα.

    [05] H κοινωνία δεν αντέχει νέα μέτρα είπε ο Ευ. Βενιζέλος στους επικεφαλής της τρόικας

    Τη θέση ότι δεν μπορεί να υπάρξουν νέα δημοσιονομικά μέτρα, καθώς δεν τα αντέχει η κοινωνία και η οικονομία και πως, αν υπάρξουν αποκλίσεις στους στόχους, πρέπει να αντιμετωπιστούν από αναπτυξιακού τύπου παρεμβάσεις, εξέφρασε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της τρόικας, στην Ιπποκράτους.

    Κατά τις ίδιες πηγές από το ΠΑΣΟΚ, στη συνάντηση, που διήρκησε περίπου μιάμιση ώρα, οι εκπρόσωποι της τρόικας εκτίμησαν ότι η εικόνα της Ελλάδας είναι καλύτερη σε σχέση με το παρελθόν και πως έχει διαμορφωθεί ένα πιο ελκυστικό περιβάλλον για τις επενδύσεις.Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μίλησε για την αναγκαιότητα να βοηθήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφορικά με το θέμα της γραφειοκρατίας σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις και πως η Τράπεζα Επενδύσεων θα πρέπει να διαδραματίσει ενεργητικό ρόλο, κυρίως όσον αφορά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

    Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Βενιζέλος και στο πρόγραμμα που προτείνει το ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της ανεργίας, το οποίο αφορά σε περίπου 700.000 νέες θέσεις εργασίας και το οποίο προβλέπει τη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του ιδιωτικού τομέα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αυτό έκανε εντύπωση στους εκπροσώπους της τρόικας και τους φάνηκε «λογικό» και υλοποιήσιμο. Σύμφωνα δε με άλλες πληροφορίες, από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ υπάρχει η «αίσθηση» ότι είναι η πρώτη φορά που η τρόικα συζητά ουσιαστικά για θέματα ανάπτυξης, διότι βλέπει μια καλύτερη εικόνα της Ελλάδας.

    Επιπλέον, συζητήθηκε και το θέμα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, με τον κ. Βενιζέλο να υποστηρίζει ότι είναι προς όφελος των τραπεζών να διευκολυνθούν αυτά, καθώς και ότι χρειάζεται ρευστότητα.

    Ακόμη, αναφορικά με το θέμα της αγοράς ακινήτων, ο κ. Βενιζέλος είπε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι χρειάζεται μια νέου τύπου μελέτη για να δούμε πώς μπορεί να ανοίξει η αγορά των ακινήτων, καθώς επίσης και για την οικοδομική δραστηριότητα.Κατά τις ίδιες πηγές, δεν έγινε ιδιαίτερη συζήτηση για το θέμα των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τις διαρθρωτικές αλλαγές στη δημόσια διοίκηση, στην κατεύθυνση της αξιολόγησης και της κινητικότητας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι εκπρόσωποι της τρόικας αναμένουν κάποιες πληροφορίες, που δεν τις έχουν ακόμα, σχετικά με την αξιολόγηση όσον αφορά σε φορείς και οργανισμούς της γενικής κυβέρνησης.

    [06] Οι επίορκοι πρέπει να απολυθούν, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ

    «Το έχουμε πει από την πρώτη στιγμή, οι επίορκοι να απολυθούν χωρίς δεύτερη συζήτηση- και συμφωνώ ότι έχει καθυστερήσει αυτή η διαδικασία. Έπρεπε να έχουν απολυθεί χθες, προχθές, πολύ πριν το πει η τρόικα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως το να στοχοποιείται ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης «είναι η εύκολη λύση και είναι απαράδεκτο να το κάνει κάποιος αυτό», σημειώνοντας ότι «το σχέδιο που έχει επεξεργαστεί ο κ. Μανιτάκης περιλαμβάνει τις απολύσεις των επιόρκων, το κλείσιμο οργανισμών, τη συγχώνευση οργανισμών, την πολύ σκληρή αξιολόγηση, τις μετακινήσεις».

    «Δεν είναι μόνο θέμα του κ. Μανιτάκη. Όλα τα υπουργεία πρέπει να δώσουν σχέδια, δεν είναι μόνο το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Αν το "x" υπουργείο δεν δίνει σχέδια, αντιλαμβάνεστε τη δυσκολία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Υπάρχει καθυστέρηση, κωλυσιεργία», σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

    [07] Τον Σεπτέμβριο του 2014 το ολοκληρωμένο λογισμικό της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ

    Τον Σεπτέμβριο του 2014, θα πρέπει να έχει παραδοθεί το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ. Μετά από διαγωνιστική διαδικασία, ανατέθηκε η δημιουργία του ολοκληρωμένου λογισμού συστήματος, καθώς η πληθώρα των φορέων που κάνουν αναρτήσεις στο πλαίσιο του προγράμματος ΔΙΑΥΓΕΙΑ, δημιούργησε τεχνικά προβλήματα όχι ως προς τις αναρτήσεις αλλά ως προς την πρόσβαση.

    Επίκαιρη ερώτηση στην κυβέρνηση για τα τεχνικά προβλήματα της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ απηύθυνε στην κυβέρνηση ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Ντόλιος, ο οποίος εξασφάλισε τη δέσμευση του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Μανούσου Βολουδάκη ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τις διατάξεις για την υποχρέωση των αναρτήσεων.

    Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλέστηκε ο υφυπουργός, σήμερα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, είναι ενταγμένοι 3.498 φορείς, οι αναρτήσεις φθάνουν συνολικά στις 5.300.0000 και γίνονται ημερησίως 14.000 αναρτήσεις.

    Όπως πάντως αποκάλυψε ο υφυπουργός, σήμερα υπάρχουν σκέψεις να καθιερωθεί ένα «κατώφλι» δαπανών, πάνω από το οποίο θα υπάρχει η υποχρέωση ανάρτησης στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, διότι με το υφιστάμενο πλαίσιο πρέπει να αναρτώνται και δαπάνες του ενός ευρώ. «Καμία φορά, ο ωκεανός της πληροφόρησης μπορεί να οδηγεί σε προβλήματα» είπε. Σε κάθε περίπτωση, και αυτή η σκέψη θα τεθεί σε διαβούλευση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα μέχρι την παράδοση του ολοκληρωμένου συστήματος.

    [08] "Κούρεμα καταθέσεων ισοδυναμεί με έξοδο της Κύπρου από την Ευρωζώνη"

    «Πιθανή επιμονή για "κούρεμα" των καταθέσεων σε κυπριακές τράπεζες θα οδηγήσει την Κύπρο σε έξοδο από την Ευρωζώνη», διαμήνυσε από την Ουάσιγκτον ο Αβέρωφ Νεοφύτου, αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ και στενός συνεργάτης του Προέδρου της Κύπρου, όπως μετέδωσε σήμερα ο ανταποκριτής του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) στις ΗΠΑ.

    Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) «θέτει εξαιρετικά σκληρούς όρους σε σχέση με τη σύναψη της δανειακής σύμβασης, κάνοντας λόγο για "κούρεμα" καταθέσεων». Η δήλωση αυτή του κ. Νεοφύτου έγινε ενώ το μεσημέρι ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με υψηλόβαθμο κλιμάκιο της τρόικας, επικεφαλής του οποίου είναι η αρμόδια του ΔΝΤ Ντέλα Βερκουλέσκου.

    Στις ΗΠΑ ο κ. Νεοφύτου είχε επαφές με τον δεύτερο στην ιεραρχία του Ταμείου και άλλους παράγοντες, ενώ οι δηλώσεις έγιναν μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας και ένθερμο φίλο της Κύπρου, Ρόμπερτ Μενέντεζ, στον οποίο εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη σθεναρή του υποστήριξη και του μετέφερε τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

    [09] Η βουλγαρική Βουλή κατήγγειλε τη διακυβερνητική συμφωνία για τον αγωγό

    Το κοινοβούλιο της Βουλγαρίας κατήγγειλε, σε πρώτη ανάγνωση, την τριμερή διακυβερνητική συμφωνία (Βουλγαρίας - Ρωσίας - Ελλάδας) για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας "Novinite".

    Συνολικά 115 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της καταγγελίας της συμφωνίας, 25 κατά και δύο απείχαν από την ψηφοφορία.

    Η πρόταση για την καταγγελία της συμφωνίας υπεβλήθη τον περασμένο μήνα από την παραιτηθείσα κυβέρνηση του Μπόικο Μπορίσοφ.

    Πρόκειται για εξέλιξη που έρχεται έπειτα από την απόφαση της Βουλγαρίας να αποχωρήσει από το έργο του πετρελαιαγωγού τον Δεκέμβριο του 2011 και ύστερα από την ολοκλήρωση της προθεσμίας ενός χρόνου για εγκατάλειψη του έργου κατόπιν σύμφωνης γνώμης όλων των εταίρων, όπως είχε προτείνει η Σόφια στους εταίρους της πριν από δώδεκα μήνες.

    Το υπουργικό συμβούλιο της Βουλγαρίας είχε τονίσει ότι το έργο δεν μπορεί να υλοποιηθεί με τις παραμέτρους που ορίζει η τριμερής διακυβερνητική συμφωνία που υπεγράφη το 2007.

    Στο τέλος του περασμένου μήνα, το βουλγαρικό κοινοβούλιο επικύρωσε την απόφαση της χώρας να εγκαταλείψει ένα άλλο σημαντικό ενεργειακό έργο, στο οποίο εμπλέκεται η Ρωσία, τον πυρηνικό σταθμό "Μπέλενε".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 7 March 2013 - 11:30:23 UTC