Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Μανιτάκης: «Δεν υπάρχει εμπλοκή στις συζητήσεις με την τρόικα»
  • [02] Σύσκεψη την Παρασκευή μετά τη σημερινή ένταση στην Ιερισσό
  • [03] Δημοσιονομική πειθαρχία, αλλά με... αλληλεγγύη
  • [04] Αλλαγή φρουράς στην ηγεσία του στρατού αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ
  • [05] Απεργία πείνας ξεκινούν σπουδαστές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
  • [06] Χρηματοδοτήσεις άνω του ενός δισ. ευρώ από την ΕΤΕπ
  • [07] Νέες ανασκαφές στο ακατοίκητο νησάκι Δεσποτικό, έξω από την Αντίπαρο
  • [08] Απαλλάχθηκε από το Εφετείο ο Ηλ. Κασιδιάρης
  • [09] Την άρση της ασυλίας του Ηλ. Κασιδιάρη θα συζητήσει η Ολομέλεια
  • [10] Μη αξιοποιήσιμος ο κατάλογος απαντήσεων τραπεζών για λογαριασμούς συγγενών του Γ. Παπακωνσταντίνου
  • [11] Ένας χρόνος φυλακή σε Μπερλουσκόνι για αποκάλυψη απόρρητων πληροφοριών

  • [01] Αντ. Μανιτάκης: «Δεν υπάρχει εμπλοκή στις συζητήσεις με την τρόικα»

    Προσηλωμένη στο τεράστιο και πολυσύνθετο εγχείρημα της μεταρρύθμισης στο Δημόσιο, σε συνδυασμό με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα έναντι των δανειστών, παραμένει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επισημαίνουν συνεργάτες του υπουργού Αντώνη Μανιτάκη.

    Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι δεν υπάρχει εμπλοκή στις συζητήσεις με την τρόικα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κάποιες ενστάσεις των εκπροσώπων των δανειστών, κυρίως για θέματα που αφορούν τον προγραμματισμό των επόμενων κινήσεων από το υπουργείο, σε ό,τι αφορά τη διαθεσιμότητα και τους επίορκους.

    Μάλιστα, με γραπτή του δήλωση, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, παρότι δεν συνηθίζει να σχολιάζει δημοσιεύματα και πληροφορίες του έντυπου ή ηλεκτρονικού Τύπου, ιδίως σε περίοδο εντατικών συζητήσεων με την τρόικα, τονίζει ότι το υπουργείο του «σε στενή και αγαστή συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει την επιτάχυνση και διεύρυνση των διαρθρωτικών αλλαγών στη δημόσια διοίκηση, που έχουν ήδη δρομολογηθεί».

    Επίσης, εκτιμά πως είναι φυσικό αυτή την περίοδο ο σχεδιασμός να επικεντρώνεται στο σχήμα της κινητικότητας 25.000 υπαλλήλων, ενώ, ταυτόχρονα επισημαίνει ότι «αμετάθετος στόχος του υπουργείου παραμένει η ταχύτερη δυνατή ορθολογική ανακατανομή και ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού, παράλληλα με την αναγκαία μείωση των οργανικών θέσεων και την κατάργηση αυτών που πλεονάζουν».

    Ο κ. Μανιτάκης προσθέτει ότι «ο ποσοτικός στόχος της μείωσης του αριθμού των απασχολουμένων στον δημόσιο τομέα πρέπει να συνδυάζεται με την ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης, και αυτό φροντίζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης».

    Όσον αφορά το θέμα με τους επίορκους και την απομάκρυνσή τους, στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης υποστηρίζουν ότι ορίστηκαν, πλέον, τα νέα πειθαρχικά συμβούλια (με τη συμμετοχή δικαστικών), θα επισπευσθούν οι διαδικασίες και σύντομα θα υπάρχουν αποτελέσματα. Παράλληλα, σημειώνουν, με έμφαση, ότι ο αριθμός των 7.000 επίορκων, που θα πρέπει να απολυθούν άμεσα είναι αβάσιμος. Επιπλέον, αναφέρουν ότι θα πρέπει να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες για την απόλυση επίορκων υπαλλήλων.

    [02] Σύσκεψη την Παρασκευή μετά τη σημερινή ένταση στην Ιερισσό

    Σε σύσκεψη, μετά την σημερινή ένταση στην Ιερισσό, καλεί αύριο ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Παναγής Γιαννάκης, τον Διευθυντή της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Αθηναγόρα Παζαρλή, τον δήμαρχο Αριστοτέλη, Χρήστο Πάχτα και εκπροσώπους του Συντονιστικού Οργάνου των κατοίκων της περιοχής, με τους δικηγόρους τους, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα, με στόχο την εκτόνωση της κατάστασης. Η σύσκεψη θα γίνει στις 11 το πρωί, στο δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

    Στο μεταξύ, υπό έλεγχο είναι η κατάσταση των παιδιών που αντιμετώπισαν προβλήματα υγείας λόγω των επεισοδίων στην Ιερισσό. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του νοσοκομείου Χαλκιδικής Γιώργος Ρέμελης, τρία άτομα μεταφέρθηκαν με μικροπροβλήματα στο Περιφερειακό Ιατρείο Ιερισσού και αντιμετωπίστηκαν από τον αγροτικό γιατρό χωρίς να χρειαστεί να διακομιστούν στο Νοσοκομείο.

    "Στο Νοσοκομείο δεν έχει διακομιστεί κανένας. Στην περιοχή υπάρχει ασθενοφόρο για κάθε ενδεχόμενο και η κατάσταση φαίνεται ελεγχόμενη. Η πληροφόρηση που έχω είναι ότι κάποια παιδιά αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα και έπαθαν μικροκακώσεις αλλά δεν χρειάστηκε να τα πάνε ούτε καν στο Κέντρο Υγείας" ανέφερε ο κ. Ρέμελης.

    "Οι πληροφορίες που έχω είναι ότι τέσσερις ενήλικες και τρία παιδιά με δύσπνοια, δύο άτομα με θλαστικά τραύματα και ένας δημοσιογράφος με μικροτραύματα πήγαν στο Περιφερειακό Ιατρείο Ιερισσού. Ένας γιατρός από το Περιφερειακό Ιατρείο πήγε στο σχολείο όπου έριξαν τα δακρυγόνα. Αυτή τη στιγμή τα πράγματα έχουν ηρεμήσει" ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Δημήτρης Βαρνάβας.

    Πάντως, σε ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, επισημαίνεται ότι "καταγγελίες σε μέσα μαζικής ενημέρωσης για χρήση χημικών σε σχολείο και οικίες της περιοχής διαψεύδονται κατηγορηματικά".

    Ωστόσο, ο περιφερειακός διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πολυγύρου, Θεόδουλος Ταπανίδης, επισήμανε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι σύμφωνα με την πληροφόρηση που είχε από τους διευθυντές του Γυμνασίου και του Λυκείου, "όταν ξεκίνησαν τα επεισόδια αρκετοί γονείς κατευθύνθηκαν προς το Γυμνάσιο - Λύκειο Ιερισσού. Την ώρα που βρίσκονταν εκεί και φώναζαν συνθήματα, έπεσαν δύο - τρία δακρυγόνα, εντός της αυλής του σχολείου σε απόσταση δύο μέτρων από την εξωτερική καγκελόπορτα και τριάντα περίπου μέτρων από το κτίριο". "Μου ανέφεραν ότι επειδή φυσούσε αέρας κάποια παιδιά παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα, ωστόσο υπήρχε γιατρός που τους παρείχε τις πρώτες βοήθειες" πρόσθεσε.

    Γενικά για το σημερινό συμβάν, η ανακοίνωση της αστυνομίας επισημαίνει ότι "το πρωί τετρακόσια περίπου άτομα συγκεντρώθηκαν και απέκλεισαν την επαρχιακή οδό Γοματίου - Ιερισσού και δεν επέτρεπαν τη διέλευση αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες, μαζί με δικαστικούς λειτουργούς μετέβαιναν στην περιοχή για υποβοήθηση των αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για τον εμπρησμό σε εγκαταστάσεις εταιρείας στις Σκουριές Χαλκιδικής, τα ξημερώματα της 17-02-2013". Παράλληλα αναφέρεται ότι οι συγκεντρωμένοι είχαν βάλει φωτιά σε ελαστικά με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αποπνικτική ατμόσφαιρα στην περιοχή ενώ δεν ανταποκρίθηκαν στις επανειλημμένες εκκλήσεις για αποχώρηση από το σημείο και εκσφενδόνιζαν πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Έτσι τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί.

    Τελικά, σύμφωνα με την αστυνομία, η διέλευση των αστυνομικών επιτεύχθηκε με περιορισμένη χρήση χημικών μέσων, οι συγκεντρωθέντες απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς και συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Ιερισσού. Γίνεται, τέλος, γνωστό ότι δεν πραγματοποιήθηκαν προσαγωγές ή συλλήψεις ατόμων. Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και κάτοικοι της περιοχής.

    Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Χρήστος Πάχτας, σχολίασε: "Εμείς, ως δημοτική αρχή δεν μπορούμε να αποκαταστήσουμε το ρόλο του εισαγγελέα. Κάτοικοι κατέλαβαν την είσοδο της Ιερισσού, θέλοντας να εμποδίσουν τις έρευνες, και φαίνεται ότι έπεσαν δακρυγόνα για να ελευθερωθεί ο χώρος. Μου διαψεύδουν από την αστυνομία ότι έριξαν δακρυγόνα μέσα στο σχολείο, το οποίο όμως βρίσκεται στο δρόμο όπου σημειώθηκε η ένταση".

    Την ανάγκη άμεσης έναρξης διαλόγου για να προκύψει μια βάση συνεννόησης, υπογραμμίζει, εξάλλου, ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος. "Με τον ίδιο ξεκάθαρο τρόπο και με την ίδια ένταση που καταδικάσαμε την προ ημερών επίθεση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας εξόρυξης χρυσού, καταδικάζουμε και σήμερα απερίφραστα κάθε είδους δράση και ενέργεια που προκαλεί την αναστάτωση των κατοίκων και που θέτει σε κίνδυνο απλούς ανθρώπους και γυναικόπαιδα" προσθέτει.

    "Η ήρεμη διαμαρτυρία είναι ένα δικαίωμα της δημοκρατίας μας. Αντιδράσεις που δημιουργούν προβλήματα σε άλλες επαγγελματικές ομάδες και επιχειρήσεις μόνο καλό δεν προσφέρουν τόσο στην περιοχή, όσο και στον τουριστικό προορισμό Χαλκιδική" επισημαίνει, άλλωστε, ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής.

    Διαβάστε επίσης:

    Ένταση από το πρωί στην Ιερισσό Χαλκιδικής

    [03] Δημοσιονομική πειθαρχία, αλλά με... αλληλεγγύη

    H Ελλάδα καταβάλει τεράστιες προσπάθειες και η ελληνική κυβέρνηση αξίζει τη στήριξή μας, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

    Σε ομιλία του στις Βρυξέλλες, ο Ζ. Μπαρόζο υπεραμύνθηκε της πολιτικής δημοσιονομικής σταθεροποίησης που ακολουθείται στα κράτη- μέλη της ευρωζώνης, τονίζοντας ότι οι στόχοι που έχουν τεθεί θα πρέπει να τηρηθούν.

    Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η πολιτική αυτή θα πρέπει να συνδυαστεί με περισσότερη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη για τις αδύναμες χώρες με στοχευμένες δράσεις για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, κυρίως τους νέους που πλήττονται ιδιαίτερα από την ανεργία.

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής, η δημοσιονομική πολιτική που ακολουθείται στην ευρωζώνη δεν είναι ούτε μονόπλευρη αλλά ούτε και δογματική και λαμβάνει υπόψη τις βραχυπρόθεσμες αρνητικές συνέπειες στα κράτη- μέλη.

    Ο Ζ. Μπαρόζο τάχθηκε κατά της χαλάρωσης της πειθαρχίας, υποστηρίζοντας πως ενδεχόμενη παραβίαση των κανόνων δεν θα συνέβαλε στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.

    [04] Αλλαγή φρουράς στην ηγεσία του στρατού αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ

    Αλλαγή φρουράς στην ηγεσία του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

    Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλος, νέος αρχηγός ΓΕΣ τοποθετείται ο έως σήμερα διοικητής του Δ' Σώματος Στρατού, αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος, στη θέση του αρχηγού ΓΕΝ τοποθετείται ο έως σήμερα υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, και νέος αρχηγός ΓΕΑ τοποθετείται ο έως σήμερα αρχηγός ΑΤΑ, αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς.

    Ο κ. Παναγιωτόπουλος ευχαρίστησε τους αποχωρήσαντες αρχηγούς για την προσφορά τους στη πατρίδα.

    [05] Απεργία πείνας ξεκινούν σπουδαστές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

    Απεργία πείνας ξεκινά από αύριο ομάδα φοιτητών του τμήματος Αλιείαςκαι Υδατοκαλλιέργειας του παραρτήματος του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης στα Μουδανιά, όπως ανακοίνωσαν οι ίδιοι σε επίσημη εκδήλωση που πραγματοποίησε το ΤΕΙΘ με τη συμμετοχή φορέων της πόλης για την κατάταξη του ιδρύματος ανάμεσα στο 7% των άριστων πανεπιστημίων και ΤΕΙ σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και στην πρώτη θέση μεταξύ των ΤΕΙ της χώρας.

    Οι φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν για την μεταφορά του τμήματος στο ΤΕΙ Μεσολογγίου, υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα της μετακίνησης και ζήτησαν να τεθούν σε μεταβατική περίοδο, ώστε να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στη Θεσσαλονίκη, διαφορετικά, υποστήριξαν ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος, η πλειοψηφία να διακόψει την φοίτηση. "Ελπίζουμε ότι με αυτό τον τρόπο θα σταματήσει αυτή η άδικη αντιμετώπιση εις βάρος του τμήματος και του μέλλοντος των φοιτητών του" υποστήριξαν.

    [06] Χρηματοδοτήσεις άνω του ενός δισ. ευρώ από την ΕΤΕπ

    Την κατηγορηματική τους διαβεβαίωση ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤεπ) θα στηρίξει την ελληνική οικονομία με στόχο την έξοδο της από την κρίση, παρέχοντας χρηματοδότηση η οποία θα υπερβεί σημαντικά το ποσόν του ενός δισ. ευρώ, εξέφρασαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου στην Αθήνα τα επιτελικά στελέχη της ΕΤεπ Ν. Σκαναπιέκο και Μ. Τανασέσκου.

    Ταυτόχρονα, ανακοίνωσαν ότι η ΕΤεπ θα στηρίξει με τεχνικά κλιμάκια την προετοιμασία των επιχειρηματικών σχεδίων που θα υποβληθούν προς χρηματοδότηση.

    «Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την ελληνική οικονομία, διοχετεύοντας χρηματοδότηση που θα αυξηθεί σε σχέση με το 2012 και θα ξεπεράσει κατά πολύ το ένα δισ. ευρώ, με προοπτική να ανέβει ακόμη περισσότερο εάν υπάρξουν αξιόπιστα σχέδια προς χρηματοδότηση», τόνισαν χαρακτηριστικά.

    Οι χρηματοδοτήσεις της ΕΤεπ θα κατευθυνθούν, μεταξύ άλλων, σε έργα υποδομής με έμφαση και στους αυτοκινητόδρομους.

    Επίσης, δίνεται έμφαση στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με την υπογραφή συμφωνιών με εμπορικές τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, αλλά και μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας για τις ελληνικές ΜμΕ, στο πλαίσιο του οποίου υπογράφηκαν συμβάσεις συνολικού ύψους 150 εκατ. ευρώ έως το τέλος του 2012.

    [07] Νέες ανασκαφές στο ακατοίκητο νησάκι Δεσποτικό, έξω από την Αντίπαρο

    Θα συνεχιστεί η σημαντική ανασκαφή, που πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια στο νησάκι Δεσποτικό και στη βραχονησίδα Τσιμιντήρι, έξω από την Αντίπαρο, η ΚΑ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, υπό τη διεύθυνση τού αρχαιολόγου, Γιάννου Κουράγιου.

    Με τη σύμφωνη γνώμη τού Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και εξασφαλισμένες τις χορηγίες από τα Ιδρύματα Κανελλοπούλου και Λάτση, το νέο πενταετές ανασκαφικό πρόγραμμα αναμένεται να οδηγήσει στην αποκάλυψη νέων τμημάτων του σημαντικού αρχαϊκού Ιερού, αφιερωμένου στη λατρεία του Απόλλωνα και της Άρτεμης, που έχτισαν οι κάτοικοι τής Πάρου στο Δεσποτικό, ως ένδειξη της κυριαρχίας τους στο Αιγαίο.

    Επίσης, πρόκειται να εξερευνηθούν ο πύργος και τα δύο τετράγωνα κτίσματα, που δεν έχουν ανασκαφεί ακόμα, καθώς και τα πολυάριθμα δωμάτια του νοτίου συγκροτήματος στο Δεσποτικό, ενώ η έρευνα θα συνεχιστεί και στα πέντε κτίρια που αποκαλύφθηκαν στο Τσιμιντήρι.

    Στο ακατοίκητο νησάκι Δεσποτικό έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα 12 κτίρια και 5 στη βραχονησίδα Τσιμιντήρι, που κάποτε ενωνόταν, μέσω ισθμού, με το Δεσποτικό. Μέχρι σήμερα και μεταξύ πολλών άλλων ευρημάτων, στο ιερό έχουν έρθει στο φως 20 μαρμάρινες βάσεις αρχαϊκών αγαλμάτων, 65 τμήματα αγαλμάτων Κούρων, το κεφάλι μιας Κόρης, καθώς κι ένα τμήμα μαρμάρινου αρχαϊκού Κούρου φυσικού μεγέθους, με ιδιαίτερα μυώδη διάπλαση, που ανακαλύφθηκε φέτος στο νησί.

    Στα προσεχή σχέδια των αρχαιολόγων -για τα οποία θα πρέπει να γνωμοδοτήσει θετικά το ΚΑΣ- είναι η μικρής κλίμακας αναστήλωση του ιερού, δηλαδή η ανόρθωση κάποιων κιόνων, ώστε να ανακτηθεί η χαμένη τρίτη διάσταση του κτιρίου του ναού, ο οποίος κάποτε έφτανε τα οκτώ μέτρα σε ύψος. Όσο για το όραμα τού αρχαιολόγου, Γιάννη Κουράγιου, να δημιουργηθεί ένα αρχαιολογικό πάρκο στο Δεσποτικό, προς το παρόν μένει ανεκπλήρωτο, λόγω του ιδιότυπου ιδιοκτησιακού καθεστώτος του νησιού, που ανήκει -εξ αδιαιρέτου- στο ελληνικό Δημόσιο και στους απογόνους τού Τζωρτζή Μπάο.

    [08] Απαλλάχθηκε από το Εφετείο ο Ηλ. Κασιδιάρης

    Απαλλάχθηκε λόγω αμφιβολιών από το Εφετείο, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος δικάστηκε σήμερα για συνέργεια σε επίθεση και ληστεία σε βάρος φοιτητή το 2007.

    Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν ήταν ισχυρή η κατάθεση της αυτόπτη μάρτυρα του περιστατικού.

    [09] Την άρση της ασυλίας του Ηλ. Κασιδιάρη θα συζητήσει η Ολομέλεια

    Το αίτημα των εισαγγελικών αρχών για άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, σχετικά με την υπόθεση του ξυλοδαρμού της βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη, σε τηλεοπτική εκπομπή, θα συζητηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στην Ολομέλεια της Βουλής.

    Η Επιτροπή Δεοντολογίας, κατά τη συνεδρίασή της την προηγούμενη εβδομάδα, είχε εισηγηθεί την άρση της ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη.

    [10] Μη αξιοποιήσιμος ο κατάλογος απαντήσεων τραπεζών για λογαριασμούς συγγενών του Γ. Παπακωνσταντίνου

    Καταθέτει, από το πρωί στην Προανακριτική Επιτροπή, ο προϊστάμενος Περιφερειακών Επενδύσεων του ΣΔΟΕ, Παναγιώτης Μαντούβαλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μαντούβαλος, κατέθεσε στην Επιτροπή έναν κατάλογο από απαντήσεις ελληνικών και ξένων τραπεζών για λογαριασμούς των τεσσάρων στενών συγγενών του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

    Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κατάλογος είναι ασαφής, χωρίς στοιχεία και μη αξιοποιήσιμος. Δεν υπάρχουν ούτε το ύψος των λογαριασμών, ούτε οι κινήσεις και οι διαδρομές τους, αλλά ούτε και χρονολογίες.

    Μη αξιοποιήσιμο φέρεται να τον χαρακτήρισε και ο κ. Μαντούβαλος, σημειώνοντας ότι και το ΣΔΟΕ έχει ζητήσει συμπληρωματικά στοιχεία από τις τράπεζες, που είχαν προχωρήσει στο άνοιγμα των λογαριασμών των συγγενών του κ. Παπακωνσταντίνου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΣΔΟΕ έστειλε τον κατάλογο και στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, ο οποίος τους τον επέστρεψε ως «απαράδεκτο και μη αξιοποιήσιμο», ζητώντας περαιτέρω στοιχεία.

    [11] Ένας χρόνος φυλακή σε Μπερλουσκόνι για αποκάλυψη απόρρητων πληροφοριών

    Σε ένα χρόνο φυλάκισης καταδικάστηκε από το δικαστήριο του Μιλάνου ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, για συνέργεια σε αποκάλυψη απόρρητων πληροφοριών.

    Η υπόθεση αφορά τηλεφωνική συνομιλία του κεντροαριστερού πολιτικού Πιέρο Φασίνο με τον τραπεζίτη Τζοβάνι Κονσόρτε, ο οποίος το 2005 προσπαθούσε να εξασφαλίσει τον έλεγχο της τράπεζας Banca Nazionale del Lavoro.

    Η τηλεφωνική συνομιλία αυτή είχε δημοσιευθεί πριν από οκτώ χρόνια από την εφημερίδα Il Giornale, ιδιοκτησίας του αδελφού του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Πάολο, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός είχε ακούσει στην κατοικία του την σχετική ηχοταινία.

    Ο Πάολο Μπερλουσκόνι καταδικάσθηκε σε δυο χρόνια και τρεις μήνες φυλάκιση για αποκάλυψη απόρρητων πληροφοριών και κλεπταποδοχή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 7 March 2013 - 13:30:24 UTC