Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μαραθώνιος συσκέψεων για τα ληξιπρόθεσμα σε εφορίες και Ταμεία
  • [02] Έκοψαν το ρεύμα σε νηπιαγωγείο λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών
  • [03] Φέργκιουσον: «Δεν φεύγει ο Ρούνεϊ»
  • [04] Κεδίκογλου: Επανεξετάζεται η επένδυση για παραγωγή χρυσού από την "Χρυσωρυχεία Θράκης"
  • [05] Ι. Βρούτσης: Έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια διευκολύνσεων για οφειλές στον ΟΑΕΕ
  • [06] Νεκρός ανασύρθηκε ο ναύτης κρουαζιεροπλοίου, που έπεσε το πρωί στο Κατάκολο

  • [01] Μαραθώνιος συσκέψεων για τα ληξιπρόθεσμα σε εφορίες και Ταμεία

    Επαναλαμβάνεται αυτή την ώρα η συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, στο κτίριο της οδού Σταδίου, εμπειρογνωμόνων του τεχνικού κλιμακίου της τρόικας με στελέχη των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών, για το ζήτημα της νέας ρύθμισης για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία. Νωρίτερα, υπήρξε για το ίδιο θέμα συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Πάνο Τσακλόγλου, στο υπουργείο Οικονομικών.

    Στη συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας συμμετέχουν και οι διοικητές του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος και του ΟΑΕΕ, Γεωργία Κοτίδου.

    Η χθεσινή συνάντηση απέβη άκαρπη, καθώς οι δυο οι πλευρές -ενώ συγκλίνουν στην αναγκαιότητα μιας νέας ρύθμισης καθώς και στην ενιαίας αντιμετώπισης με κοινό μηχανισμό είσπραξης- εκφράζουν διαφορετικές απόψεις για το περιεχόμενο της ρύθμισης.

    Η ελληνική πλευρά, σύμφωνα με πληροφορίες, προτείνει τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό δόσεων και χαμηλό ύψος της μηνιαίας δόσης, επικαλούμενη το μεγάλο ύψος των συνολικών οφειλών, οι οποίες αγγίζουν τα 15 δισ. ευρώ, το μεγάλο αριθμό οφειλετών και την «ακραία», όπως τη χαρακτηρίζουν στελέχη του υπουργείου Εργασίας, κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία λόγω της παρατεταμένης ύφεσης.

    [02] Έκοψαν το ρεύμα σε νηπιαγωγείο λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών

    Το ηλεκτρικό ρεύμα στο 13ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου, στη λεωφόρο Κνωσού, που φιλοξενεί περίπου 80 παιδιά, έκοψε η ΔΕΗ χωρίς καμιά ειδοποίηση επειδή οι λογαριασμοί του ήταν απλήρωτοι από τον δήμο από την έναρξη του σχολικού έτους.

    Ο δήμος Ηρακλείου ενημερώθηκε άμεσα για τη διακοπή και εκφράσθηκε η έκπληξη και η αγανάκτηση από την πλευρά του για πιο λόγο δεν είχε προηγηθεί έστω ένα τηλεφώνημα για την υπόθεση, αλλά κόπηκε το ρεύμα στο νηπιαγωγείο.

    Μετά από τις εξηγήσεις που δόθηκαν και τις διαβεβαιώσεις για την άμεση εξόφληση από τον δήμο, η ΔΕΗ επανασύνδεσε το ρεύμα στο νηπιαγωγείο.

    [03] Φέργκιουσον: «Δεν φεύγει ο Ρούνεϊ»

    Ο Γουέιν Ρούνεϊ δεν πρόκειται να φύγει από το «Ολντ Τράφορντ».

    Ο τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σερ Αλεξ Φέργκιουσον, διέψευσε τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ που θέλουν τον Αγγλο σταρ να είναι σε επαφές για να συνεχίσει την καριέρα του στο σαμπιονά και την Παρί Σεν Ζερμέν.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Times», η διοίκηση του γαλλικού συλλόγου είναι έτοιμη να προσφέρει 46 εκατομμύρια ευρώ στους «μπέμπηδες» για να αποκτήσει, το προσεχές καλοκαίρι, τον διεθνή Αγγλο επιθετικό.

    [04] Κεδίκογλου: Επανεξετάζεται η επένδυση για παραγωγή χρυσού από την "Χρυσωρυχεία Θράκης"

    «Η κυβέρνηση επανεξετάζει νέα στοιχεία εμπειρογνωμόνων για την επένδυση του έργου "Μεταλλευτικές Εγκαταστάσεις και Εγκαταστάσεις προς παραγωγή χρυσού στο Πέραμα, Δήμου Αλεξανδρούπολης, Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης" της εταιρείας Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Μ.Β.Ε προτού προχωρήσει στην τελική της απόφαση» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Επίσης, ο κ. Κεδίκογλου, σχετικά με την πρόοδο της επένδυσης του έργου "Μεταλλευτικές - Μεταλλουργικές Εγκαταστάσεις Μεταλλείων Κασσάνδρας" της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.Μ.Β.Χ στο Δ. Αριστοτέλη, Π.Ε. Χαλκιδικής, σημείωσε ότι «η κυβέρνηση έχει ήδη εγκρίνει και ολοκληρώσει τις ενέργειες και τις διαδικασίες που απαιτούνται, προκειμένου να εκδοθούν άμεσα οι απαιτούμενες οικοδομικές άδειες».

    [05] Ι. Βρούτσης: Έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια διευκολύνσεων για οφειλές στον ΟΑΕΕ

    «Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, με επανειλημμένες ρυθμίσεις και παρατάσεις ρυθμίσεων, τα τελευταία χρόνια, έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διευκολύνσεων σε ασφαλισμένους που οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΑΕΕ (Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών)» αναφέρει ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Βρούτσης σε έγγραφο του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 5 Μαρτίου.

    Στο έγγραφο που διαβιβάστηκε μετά από αναφορά της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ιωαννίνων που υποβλήθηκε από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Κασσή, ο υπουργός Εργασίας σπεύδει να επισημάνει ότι οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τις οφειλές τους στον Οργανισμό με την πάγια ρύθμιση του Ν. 3863/2010, δηλαδή εφάπαξ εξόφληση με έκπτωση 40% επί των πρόσθετων τελών και λοιπών επιβαρύνσεων ή εξόφληση σε 36 κατ΄ ανώτατο όριο δόσεις, με τη μηνιαία δόση να μην είναι μικρότερη των 200 ευρώ και έκπτωση 20% επί των πρόσθετων τελών και λοιπών επιβαρύνσεων.

    Επισημαίνει, επίσης, ότι οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ που οφείλουν ποσά άνω των 80.000 ευρώ έχουν τη δυνατότητα να προσφεύγουν στο ΔΣ του Οργανισμού για χορήγηση ευνοϊκότερων διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής των καθυστερούμενων οφειλών.

    Ο κ. Βρούτσης υπογραμμίζει ότι το υπουργείο, λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα οικονομική κρίση και την αναγκαιότητα ανακούφισης των δοκιμαζόμενων πολιτών, θέσπισε διάταξη που προβλέπει ότι οι διατάξεις ποινικοποίησης της μη καταβολής ασφαλιστικών εισφορών, ενεργοποιούνται όταν ο υπόχρεος οφείλει ποσό που υπερβαίνει τα 20.000 ευρώ, από το ποσό των 2.000 ευρώ που ίσχυε παλαιότερα και προσθέτει ότι ο ΟΑΕΕ δεν έχει προβεί σε αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών από το 2009.

    [06] Νεκρός ανασύρθηκε ο ναύτης κρουαζιεροπλοίου, που έπεσε το πρωί στο Κατάκολο

    Νεκρός ανασύρθηκε από το λιμάνι του Κατακόλου, o 25χρονος ναύτης, υπήκοος Φιλιππίνων, μέλος του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου Norwegian jade, ο οποίος το πρωί έπεσε στη θάλασσα, όταν έσπασε ο κάβος και τον τραυμάτισε πιθανότατα στο κεφάλι.

    Το κρουαζιερόπλοιο, με σημαία Μπαχάμες, με 2487 επιβάτες και 1022 άτομα πλήρωμα, προερχόμενο από Ιταλία, προσπαθούσε να δέσει το πρωί στο λιμάνι. Κατά τη διάρκεια των χειρισμών πρόσδεσης, κάποιος από τους κάβους του κρουαζιερόπλοιου έσπασε και τραυμάτισε τον άτυχο 25χρονο, με αποτέλεσμα στη συνέχεια, την πτώση του στη θάλασσα.

    Τον άτυχο ναύτη, ανέσυραν δύτες μετά από πολύωρη έρευνα. 'Ανδρες του κλιμακίου των ειδικών αποστολών του λιμενικού παρά τις προσπάθειες να τον εντοπίσουν από την πρώτη στιγμή στη θαλάσσια περιοχή δεν τα κατάφεραν, καθώς τα νερά ήταν πολύ θολά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 8 March 2013 - 13:30:21 UTC