Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέες ταραχές στο Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου
  • [02] Ο ύπνος κάνει καλό στην καρδιά
  • [03] ΣΥΡΙΖΑ: «Στημένο το υποτιθέμενο σκληρό πόκερ κυβέρνησης - τρόικας»
  • [04] Ξεκινούν καταλήψεις στην Κρήτη για το σχέδιο "Αθηνά" και θέματα υγείας
  • [05] Η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ θα ήταν καταστροφική, δήλωσε ο Σόιμπλε
  • [06] Ο Μέσι δώρισε σε νοσοκομείο της γεννέτειρας πόλης του, 600.000 ευρώ
  • [07] Διαδραστικό σπίτι με τοίχους και πατώματα ως οθόνες αφής!
  • [08] Το ένα πέμπτο των ερπετών στη Γη κινδυνεύουν με εξαφάνιση
  • [09] Η απώλεια της ακοής συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο άνοιας για τους ηλικιωμένους
  • [10] Δεν υπάρχει εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, δηλώνει ο πρωθυπουργός
  • [11] Π. Καμμένος: "Η κυβέρνηση παραδίδει την εθνική κυριαρχία της χώρας"

  • [01] Νέες ταραχές στο Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου

    Φανατικοί ποδοσφαιρόφιλοι πυρπόλησαν σήμερα στο Κάιρο κτίρια που ανήκουν στη λέσχη της αστυνομίας, στο κέντρο της πόλης. Υποστηρικτές της ποδοσφαιρικής ομάδας Al-Ahly του Καΐρου, που αυτοαποκαλούνται Ultras, εισέβαλαν στο συγκρότημα και το πυρπόλησαν, δήλωσε ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.

    Νωρίτερα περίπου 2.000 διαδηλωτές στο Πορτ Σάιντ παρεμπόδισαν τη διέλευση από τη Διώρυγα οχηματαγωγών πλοίων, μετά την επικύρωση από τοπικό δικαστήριο της θανατικής καταδίκης που είχε επιβληθεί σε 21 εκ των 73 κατηγορουμένων στη δίκη για τα αιματηρά επεισόδια πέρυσι σε γήπεδο του Πορτ-Σάιντ μετά τη λήξη ποδοσφαιρικού αγώνα.

    Άλλοι διαδηλωτές έλυσαν τα δεμένα σε μια αποβάθρα ταχύπλοα σκάφη, που χρησιμοποιούνται για την διευκόλυνση της ναυσιπλοΐας στη Διώρυγα, και τα άφησαν να παρασυρθούν από τα ρεύματα για να διαταράξουν τον πλου των διερχόμενων από τη Διώρυγα σκαφών, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

    Η στρατιωτική αστυνομία ανέκτησε πέντε τέτοια σκάφη και τα οδήγησε στην ακτή του Πορτ Σάιντ, δύο όμως εξακολουθούν να πλέουν ακυβέρνητα σύμφωνα με την ίδια πηγή.

    [02] Ο ύπνος κάνει καλό στην καρδιά

    Οι άνθρωποι που δυσκολεύονται να κοιμηθούν και συνήθως κοιμούνται λίγες ώρες, αντιμετωπίζουν αυξημένο καρδιολογικό κίνδυνο, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη νορβηγική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη, η μεγαλύτερη του είδους της μέχρι σήμερα, μελέτησε στοιχεία για πάνω από 50.000 ανθρώπους, ηλικίας 20 έως 89 ετών, επί τουλάχιστον 11 χρόνια.

    Τα συμπτώματα αϋπνίας είναι κυρίως τρία και μερικές φορές συνυπάρχουν, ενώ άλλες όχι: Δυσκολία να αποκοιμηθεί κανείς, δυσκολία να μείνει κοιμισμένος για πολλές ώρες και έλλειψη αίσθησης ξεκούρασης το πρωί που ξυπνά.

    Οι επιστήμονες βρήκαν ότι για τους ανθρώπους που κάνουν άσχημο ύπνο σχεδόν κάθε βράδυ και έχουν ταυτόχρονα και τα τρία ανωτέρω συμπτώματα αϋπνίας, είναι τρεις φορές πιθανότερο (αύξηση κινδύνου 353%) -σε σχέση με όσους κοιμούνται κανονικά- η καρδιά τους να αρχίσει να μην λειτουργεί κανονικά, επειδή οι καρδιακοί μύες γίνονται είτε πολύ ασθενείς, είτε άκαμπτοι, με συνέπεια να δυσκολεύονται να αντλήσουν σωστά το αίμα. Όσοι έχουν αυτό το πρόβλημα, νιώθουν όλο και μεγαλύτερη δυσκολία στην αναπνοή και εξάντληση.

    Πάντως, οι επιστήμονες επεσήμαναν ότι χρειάζονται και άλλες μελέτες για να επιβεβαιωθεί ότι όντως ο κακός ύπνος είναι η αιτία για το καρδιολογικό πρόβλημα και ότι αυτό δεν είναι πιο πολύπλοκο. Σε κάθε περίπτωση, η σχέση αϋπνίας-καρδιακής δυσλειτουργίας, σύμφωνα με τη μελέτη, είναι υπαρκτή άσχετα από άλλους παράγοντες, όπως το κάπνισμα και η παχυσαρκία, που επίσης δυσκολεύουν τον καλό ύπνο.

    Οι ερευνητές παραδέχονται ότι δεν είναι ακόμα σαφές για ποιόν ακριβώς λόγο η αϋπνία επιβαρύνει την καρδιά. «Δεν ξέρουμε αν η αϋπνία πραγματικά προκαλεί την καρδιοπάθεια. Όμως αν όντως αυτό συμβαίνει, είναι καλό, με την έννοια ότι η αϋπνία είναι δυνητικά θεραπεύσιμη», δήλωσε ο Λάουγκσαντ. Μια σειρά από αλλαγές στον τρόπο ζωής (πιο υγιεινή διατροφή, σωματική άσκηση, απώλεια βάρους, σταμάτημα του καπνίσματος κ.α.) μπορούν ταυτόχρονα να ωφελήσουν την καρδιά και να βελτιώσουν τον ύπνο.

    [03] ΣΥΡΙΖΑ: «Στημένο το υποτιθέμενο σκληρό πόκερ κυβέρνησης - τρόικας»

    «Με σημαδεμένα χαρτιά» παίζεται, κατά τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Πάνο Σκουρλέτη «το υποτιθέμενο σκληρό πόκερ μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας». Το παιχνίδι είναι στημένο εξ? αρχής και το αποτέλεσμά του είναι γνωστό από τη στιγμή που υπογράφηκε το τρίτο μνημόνιο σημειώνει ο κ. Σκουρλέτης, και τονίζει: «Άλλωστε ο πρωθυπουργός στην σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα «Αξία» ξεκαθαρίζει πως με την τρόικα δεν υπάρχει εμπλοκή: «Υπάρχει συζήτηση για το πώς θα εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα. Τα ζητήματα αυτά δεν είναι δύσκολο να τα λύσουμε, γιατί πρόθεσή μας είναι να εφαρμόσουμε τις μεταρρυθμίσεις που έχουμε υπογράψει»».

    Σχολιάζοντας τέλος τη στάση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αναφέρει ότι «δεν ωφελούν τα μισόλογα μέσα από τα δόντια, αν πράγματι ανακάλυψαν έστω και τώρα τις «κόκκινες γραμμές», ας τις υπερασπιστούν μέχρι τέλους».

    [04] Ξεκινούν καταλήψεις στην Κρήτη για το σχέδιο "Αθηνά" και θέματα υγείας

    Με καταλήψεις δημοσίων κτιρίων σε Άγιο Νικόλαο και Ηράκλειο αποφάσισε να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις της η ανοικτή συνέλευση της Επιτροπής Αγώνα Αγίου Νικολάου, με τη συμμετοχή φορέων και πολιτών, που συνεδρίασε χθες το βράδυ μετά από την αξιολόγηση των τελευταίων γεγονότων που αφορούν τα ΤΕΙ, και το σχέδιο «Αθηνά», τα θέματα υγείας, την αποψίλωση των υπηρεσιών και την έλλειψη υποδομών στο Νομό.

    Έτσι, αποφασίσθηκε η κατάληψη και ο αποκλεισμός της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου την Τρίτη 12 Μαρτίου 2013. Ακόμη αποφασίσθηκε η κατάληψη και ο αποκλεισμός της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης στο Ηράκλειο και συνάντηση με τον γγ Γιώργο Δεικτάκη, την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013.

    Επίσης, την ίδια ημέρα, θα γίνουν συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, με τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Κρήτης Ευάγγελο Καπετανάκη και τον Πρόεδρο του Συμβουλίου του Ιδρύματος Ελευθέριο Ζούρο.

    Η επιτροπή αγώνα σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι: «είναι χρέος μας να κρατήσουμε και να αναπτύξουμε τις δομές τις τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στον τόπο μας, να κρατήσουμε ζωντανές τις δομές δημόσιας υγείας του Νομού μας και να σταματήσουμε την αποψίλωση των υπηρεσιών».

    Την ίδια ώρα, την παραίτηση του υπέβαλε ο περιφερειακός σύμβουλος Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης, προς τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη διαμαρτυρόμενος για την υποβάθμιση του Νομού Λασιθίου.

    [05] Η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ θα ήταν καταστροφική, δήλωσε ο Σόιμπλε

    Η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή 'Ενωση θα ήταν καταστροφική παρά τις διαφωνίες για τα όρια των μπόνους των τραπεζιτών που οδηγούν το Λονδίνο σε όλο και μεγαλύτερη απομόνωση, τονίζει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard.

    Η Βρετανία εμφανίστηκε απρόθυμη αυτήν την εβδομάδα να δεχθεί την επιβολή περιορισμών στα μπόνους των τραπεζικών στελεχών.

    Ο Σόιμπλε αναγνώρισε το ενδιαφέρον της Βρετανίας για το θέμα, αλλά τόνισε: "Θα προτιμούσα να μπορούσαν να συμφωνήσουν και οι Βρετανοί γιατί δεν θα ήθελα στο τέλος την έξοδό τους από την ΕΕ. Είναι πολιτική της Γερμανίας κανένας να μην υποστηρίζει αυτούς που μπορούν να φανταστούν μια ΕΕ χωρίς τη Βρετανία".

    Ο Σόιμπλε μίλησε για τη ζημιά που θα προκαλούσε στην ΕΕ μια τέτοια κίνηση.

    "Προσπαθείστε τότε να εξηγείστε σε έναν Ινδονήσιο: Η Ευρώπη, είναι μια απίστευτα ισχυρή, δυναμική οντότητα, αλλά δυστυχώς δεν είναι σε θέση να κρατήσει ως μέλος της μια χώρα με παγκόσμιο προσανατολισμό όπως η Βρετανία. Αυτή και μόνο η απώλεια της φήμης θα είναι καταστροφική", τόνισε.

    Οι κανονισμοί που θα επιβάλουν περιορισμούς στα μπόνους των τραπεζικών στελεχών αναμένεται να εφαρμοστούν τον επόμενο χρόνο και θα αποτελέσουν το αυστηρότερο καθεστώς όσον αφορά τα μπόνους, παγκοσμίως.

    Οι κανονισμοί αυτοί απειλούν περισσότερο τον χρηματοπιστωτικό κλάδο της Βρετανίας καθώς αυξάνουν τον κίνδυνο μετεγκατάστασης ορισμένων τραπεζών και τραπεζιτών σε άλλα οικονομικά κέντρα εκτός Ευρωπαϊκής 'Ενωσης.

    Ο Σόιμπλε υιοθέτησε μια σκληρή γραμμή στη συνέντευξη λέγοντας: Οι κανονισμοί δεν θα αποδυναμωθούν υπό οιεσδήποτε συνθήκες".

    [06] Ο Μέσι δώρισε σε νοσοκομείο της γεννέτειρας πόλης του, 600.000 ευρώ

    Σε μία κίνηση που σίγουρα αξίζει να βρει μιμητές, προέβη ο Λιονέλ Μέσι.

    Ο Αργεντινός σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα, έκανε δωρεά 600.000 ευρώ σ΄ένα νοσοκομείο παίδων, στην γεννέτειρα του, Ροζάριο. Πιό συγκεκριμένα, τα χρήματα θα δαπανηθούν για την βελτίωση της πτέρυγας με τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Victor J. Vilela».

    Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο βραχύσωμος άσος, που έχει ιδρύσει ίδρυμα φιλανθρωπικού χαρακτήρα με το όνομα του, στην πόλη Ροζάριο, έχει κάνει άλλη μία δωρεά, ύψους 150.000 ευρώ, προκειμένου να ενισχύσει την ανοικοδόμηση αθλητικού κέντρου, σε μία από τις φτωχογειτονιές της πόλης.

    [07] Διαδραστικό σπίτι με τοίχους και πατώματα ως οθόνες αφής!

    Ένα ολόκληρο διαμέρισμα που έχει μετατραπεί σε μια γιγάντια οθόνη και μάλιστα online. Πρόκειται για ένα διαδραστικό σπίτι που σχεδίασε και υλοποιεί ήδη η ισπανική αρχιτεκτονική εταιρία Think Big Factory με έδρα τη Μαδρίτη και το οποίο αποτελεί μια πρόγευση των χώρων όπου στο μέλλον μπορεί να μένουν οι άνθρωποι.

    Για τους εθισμένους στο διαδίκτυο, το φουτουριστικό σπίτι αποτελεί «παράδεισο», αφού οι τοίχοι, τα πατώματα και όλες οι επιφάνειες μετατρέπονται σε οθόνες αφής, επιτρέποντας στους κατοίκους να «μπαίνουν» στο Facebook κάθε ώρα και στιγμή και να κάνουν βιντεο-συνομιλίες με τους φίλους τους, οι οποίοι εμφανίζονται πλέον στο πραγματικό μέγεθος στους τοίχους- οθόνες.

    Όλο το ψηφιακό σπίτι Openarch ελέγχεται από τους κατοίκους από οπουδήποτε (ακόμα και όταν είναι ξαπλωμένοι στο κρεβάτι!) είτε φωνητικά, είτε μέσω χειρονομιών, τις οποίες «καταλαβαίνουν» οι τοίχοι-οθόνες, τα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά συστήματα, καθώς και οι διάφορες συσκευές (φωτισμός, πλυντήρια, τηλεοράσεις, στερεοφωνικά κ.α.).

    Μια σειρά από προβολείς και αισθητήρες, που έχουν ενσωματωθεί παντού, επιτρέπουν στις επιφάνειες να γίνονται διαδραστικές και να «μιλάνε» με τους ενοίκους. «Το οτιδήποτε στο σπίτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επικοινωνία, οι διεπαφές (interfaces) βρίσκονται παντού», δήλωσε ο διευθυντής της Think Big Factory Ίον Κουέρβας-Μόρις, σύμφωνα με τη βρετανική «Ντέιλι Μέιλ».

    Οι ένοικοι του σπιτιού μπορούν, για παράδειγμα, να συνδεθούν με οποιονδήποτε μέσω Skype ή να διαβάσουν τα μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους τοίχους της τουαλέτας του σπιτιού, ενώ όλος ο τοίχος της κρεβατοκάμαρας μπορεί να μετατραπεί, μεταξύ άλλων, σε ένα τεράστιο ξυπνητήρι!

    Το υλικό μέρος (hardware) του σπιτιού-συστήματος είναι ήδη πλήρως έτοιμο, ενώ το λογισμικό (software) σε ποσοστό 40%. Ο πρώτος ένοικος ήδη έχει μετακινηθεί για να ζήσει στο πειραματικό σπίτι, επιτρέποντας στους σχεδιαστές να μαθαίνουν και να προχωρούν σε βελτιώσεις.

    [08] Το ένα πέμπτο των ερπετών στη Γη κινδυνεύουν με εξαφάνιση

    Περί το ένα πέμπτο (ποσοστό 19%) των διαφόρων ειδών ερπετών του πλανήτη απειλούνται με εξαφάνιση, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις των επιστημόνων.

    Οι ερευνητές εκτιμούν ότι σχεδόν τα μισά είδη ερπετών (ποσοστό 47%) είναι ευάλωτα. Ποσοστό 41% θεωρείται ότι αντιμετωπίζουν απειλές στο περιβάλλον τους και για 12% αυτοί οι κίνδυνοι είναι κρίσιμοι.

    Οι εκτιμήσεις, για τις οποίες συνεργάστηκαν 200 ειδικοί, βασίζονται στη μελέτη ενός τυχαίου δείγματος 1.500 ειδών ερπετών σε διάφορες περιοχές της Γης. «Ήταν ένα είδος "γκάλοπ" για να δούμε πώς τα πάνε τα ερπετά ως σύνολο» ανέφερε η Μπομ.

    Τα ερπετά, που εμφανίστηκαν στη Γη πριν από περίπου 300 εκατ. χρόνια, είναι μια ομάδα που περιλαμβάνει τα φίδια, τις χελώνες, τις σαύρες, τους κροκόδειλους κ.α.. Υπολογίζεται ότι στον πλανήτη υπάρχουν περίπου 9.500 διαφορετικά είδη ερπετών, τα οποία θεωρούνται σημαντικά για τα οικοσυστήματα και στις τροφικές αλυσίδες τόσο ως θηρευτές όσο και ως θηράματα. Η απώλειά τους μπορεί να έχει «δραματικές συνέπειες» για άλλα είδη, σύμφωνα με τους ερευνητές, οι οποίοι θεωρούν ότι η κατάσταση των ερπετών μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως «δείκτης υγείας» για πολλά οικοσυστήματα.

    Τα ερπετά κινδυνεύουν περισσότερο στις τροπικές περιοχές λόγω πιέσεων από την εξάπλωση της γεωργίας και την επεκτεινόμενη υλοτόμηση. Οι χελώνες του γλυκού νερού επίσης, σύμφωνα με τη νέα μελέτη, δέχονται μεγάλες απειλές σε ποσοστό 50%, ενώ γενικότερα περίπου ένα στα τρία ερπετά του γλυκού νερού (ποσοστό 30%) κινδυνεύει να εξαφανιστεί. Οι κίνδυνοι είναι κάπως μικρότεροι για τα ερπετά που ζουν στην ξηρά σε σχέση με όσα ζουν στο νερό.

    [09] Η απώλεια της ακοής συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο άνοιας για τους ηλικιωμένους

    Οι ηλικιωμένοι που δεν ακούνε καλά, είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν προβλήματα μνήμης και νόησης σε σχέση με τους συνομηλίκους τους που ακούνε μια χαρά, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που για πρώτη φορά συνδέει την απώλεια ακοής με την εμφάνιση άνοιας στην τρίτη ηλικία.

    Κατά μέσο όρο, οι ηλικιωμένοι με προβλήματα ακοής εμφανίζουν σημαντική έκπτωση των νοητικών ικανοτήτων τους κατά περίπου τρία χρόνια νωρίτερα από όσους ακούνε φυσιολογικά. Ως απώλεια ακοής θεωρείται η αδυναμία να ακούσει κανείς ήχους κάτω από 25 ντεσιμπέλ.

    Οι ερευνητές μελέτησαν περίπου 2.000 άνδρες και γυναίκες ηλικίας 75 έως 84 ετών για μια περίοδο έξι ετών, κάνοντας όλη αυτή την περίοδο μια σειρά από νοητικά τεστ.

    Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όσα άτομα εμφάνιζαν προβλήματα ακοής, εκδήλωσαν μείωση των νοητικών λειτουργιών τους κατά μέσο όρο 30% έως 40% ταχύτερα σε σχέση με όσους ανθρώπους ίδιας ηλικίας είχαν φυσιολογική ακοή, ενώ ο κίνδυνος εμφάνισης άνοιας ήταν αυξημένος κατά 24% κατά μέσο όρο για όσους δεν άκουγαν καλά. Η μελέτη έδειξε ότι υπάρχει άμεση και ευθέως ανάλογη σχέση ανάμεσα στο βαθμό απώλειας της ακοής και στο βαθμό επιδείνωσης των νοητικών επιδόσεων.

    «Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι η απώλεια της ακοής δεν πρέπει να θεωρείται ένα επουσιώδες συμβάν της γήρανσης, καθώς συνοδεύεται από ορισμένες σοβαρές μακροπρόθεσμες συνέπειες για την υγιή λειτουργία του εγκεφάλου», δήλωσε ο καθηγητής Λιν. Όπως είπε, είναι σημαντικό οι γιατροί να δίνουν έμφαση στο πόσο καλά ακούνε οι ασθενείς τους και να βγάζουν τα ανάλογα συμπεράσματα.

    Μια μελλοντική έρευνα από τους ίδιους ερευνητές θα μελετήσει κατά πόσο η χρήση ακουστικών βαρηκοϊας ή άλλων τρόπων βελτίωσης της ακοής καθυστερεί την εμφάνιση άνοιας στους ηλικιωμένους.

    Εκτιμάται ότι περίπου τα δύο τρίτα των ανθρώπων άνω των 70 ετών εμφανίζουν σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό μειωμένη ακοή, ενώ μόνο ένα μικρό ποσοστό χρησιμοποιούν ακουστικά βαρηκοϊας. Από την άλλη, εκτιμάται ότι το πρόβλημα της άνοιας θα επιδεινώνεται συνεχώς στο μέλλον, όσο γηράσκει ο παγκόσμιος πληθυσμός, ιδίως στις ανεπτυγμένες χώρες.

    [10] Δεν υπάρχει εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, δηλώνει ο πρωθυπουργός

    Πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα σηκωθεί στα πόδια της εμφανίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Αξία», με πρωτοσέλιδο τίτλο «Δεν κάνω πίσω».

    Παράλληλα, ο πρωθυπουργός δηλώνει αποφασισμένος να σταθεί απέναντι σε όσους εμποδίζουν την προσπάθεια της κυβέρνησης ενώ σημειώνει ότι δεν υπάρχει εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών.

    «Υπάρχει συζήτηση σε κάποια πράγματα. Αλλά δεν θα το έλεγα «εμπλοκή». Κυρίως συζήτηση για το πώς θα εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα. Τα ζητήματα αυτά δεν είναι δύσκολο να τα λύσουμε γιατί πρόθεσή μας είναι να εφαρμόσουμε τις μεταρρυθμίσεις που έχουμε υπογράψει», αναφέρει σχετικά ο πρωθυπουργός ο οποίος επίσης εκτιμά ότι θα πιάσουμε και ίσως να ξεπεράσουμε το στόχο από την υλοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.

    «Μέσα στην άνοιξη θα ολοκληρωθούν οι δεσμευτικές προσφορές για δυο μεγάλες τέτοιες υποθέσεις: ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ και ΟΠΑΠ. Ενώ, εντός του έτους, θα προχωρήσουν και άλλες, όπως τα Ελληνικά Πετρέλαια. Τον στόχο για φέτος, γύρω στα 2 δισ. θα τον πιάσουμε. Ίσως και να τον ξεπεράσουμε, μάλιστα».

    Επιπλέον, για την επένδυση χρυσού στη Χαλκιδική επισημαίνει ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει, καθώς σημειώνει ότι δεν υπάρχουν αντιρρήσεις ούτε για περιβαλλοντικούς λόγους ούτε για άλλους, ενώ για πρώτη φορά -προσθέτει- ετοιμάζεται νομοθεσία για να πάρει το κράτος σημαντικά δικαιώματα από μια επένδυση που είχε δρομολογηθεί πριν έλθει στην εξουσία αυτή η κυβέρνηση.

    Σε ότι αφορά τις επιθέσεις στο πρόσωπό του μέσω δημοσιευμάτων, όπως στο περιοδικό «UNFOLLOW», το οποίο τον παρουσίαζε άσχημα κακοποιημένο και να έχει πυροβοληθεί, ο κ. Σαμαράς εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Έχουν δει τι δημοσιεύουν δικά τους έντυπα και δημοσιογράφοι τους οποίους οι ίδιοι ανοιχτά προστατεύουν; Μέχρι και μένα εμφανίζουν επίσης πρωτοσέλιδο, πυροβολημένο στο κεφάλι με φωτομοντάζ, πρωτοφανούς κακοποίησης. Ούτε αυτό το αποκήρυξαν. Το «δε μασάμε» τους πείραξε; Να το ξέρουν λοιπόν: Εμάς δεν μας τρομοκρατούν. Αυτά που ήξεραν να τα ξεχάσουν», λέει συγκεκριμένα.

    Επιπρόσθετα, με αφορμή το πρόσφατο ταξίδι του στην Τουρκία, ο πρωθυπουργός τονίζει ότι είναι απαραίτητο να ξεκαθαρίσουμε επί της ουσίας τις σχέσεις μας με την ηγεσία της γειτονικής χώρας και να εξασφαλίσουμε ηρεμία στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

    «Και τα δυο είναι απαραίτητα μαζί. Το ένα χωρίς το άλλο δεν έχει νόημα. Εμείς κάναμε και τα δυο. Και βρήκαμε ανταπόκριση από την άλλη πλευρά», επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

    [11] Π. Καμμένος: "Η κυβέρνηση παραδίδει την εθνική κυριαρχία της χώρας"

    Πολύ υψηλούς τόνους και σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά της κυβέρνησης και της τρόικας, χρησιμοποίησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος ανοίγοντας σήμερα το πρωί τις εργασίες στο προσυνέδριο της περιφέρειας Αττικής του κόμματος, που διεξάγεται στο Περιστέρι.

    Ο κ. Καμμένος, στην εικοσάλεπτη εισήγησή του, αποκάλεσε την κυβέρνηση "υπάλληλο των δανειστών που παραδίδει την εθνική κυριαρχία της χώρας" και είπε ότι οι συντάξεις και οι μισθοί πληρώνονται από τη φορολογία των πολιτών και όχι από τα δανεικά της τρόικας.

    Εκτίμησε ότι η οικονομική κρίση θα μετατραπεί σε εθνική κρίση, και κάλεσε την κυβέρνηση να μην "τολμήσει να παραδώσει την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας, γιατί θα σας τσακίσουμε" όπως είπε.

    Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έστειλε μήνυμα συμπαράστασης σε όσους κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους λόγω δανείων και είπε πως "κάθε σπίτι που θα απειλείται από εισπρακτική εταιρεία είναι το δικό μας σπίτι".

    Είπε ότι το κόμμα του δημιούργησε δίκτυο δικηγόρων που θα δίνει νομικές συμβουλές σε κάθε Έλληνα που απειλείται και ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα βρίσκονται μπροστά στη διαδικασία κατασχέσεων και στα δικαστήρια.

    Κάλεσε το λαό σε ξεσηκωμό και προανήγγειλε συνεργασία με τα "κινήματα της πλατείας" ενώ υποστήριξε ότι "ξεκινά το Εθνικό απελευθερωτικό μέτωπο, μέχρι να φύγει και ο τελευταίος δωσίλογος από την πατρίδα μας".

    Κάλεσε την κυβέρνηση να "κουρέψει" τα δάνεια των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων "όπως κουρέψατε τα δάνεια των τραπεζιτών" και υποστήριξε ότι η τρόικα δεν θέλει να διευκολύνει τον ελληνικό λαό, για να του πάρουν τα σπίτια -όπως είπε-, και να κατεβάσουν τους μισθούς στα 300 ευρώ.

    Κάλεσε επίσης την κυβέρνηση να μειώσει στο 1 ευρώ το πετρέλαιο θέρμανσης "για να ζεσταθεί ο κόσμος στην ορεινή Ελλάδα" αλλά, όπως τόνισε, επελέγη η "βαριά φορολογία για να εξυπηρετήσουν τους χρηματοδότες τους, λαθρεμπόρους πετρελαίου".

    Ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη θα βρίσκεται μαζί με κλιμάκιο του κόμματος στις Σκουριές και την Ιερισσό, και πρόσθεσε ότι οι ΑΝΕΛ είναι υπέρ των επενδύσεων "αλλά αυτό δεν είναι επένδυση, αλλά καταστροφή της πατρίδας μας και του περιβάλλοντος".

    Αυτοπροσδιόρισε πολιτικά το κόμμα του στον κεντρώο χώρο και είπε ότι ανήκει στο δημοκρατικό πατριωτικό τόξο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 9 March 2013 - 11:30:24 UTC