Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Β. Σόιμπλε: Η Ελλάδα κάνει σαφείς προόδους
  • [02] Σοβαρά προβλήματα από ξαφνική νεροποντή στη Σάμο
  • [03] Επεισόδια στο Πακιστάν από μουσουλμάνους οργισμένους με "βλάσφημο χριστιανό"
  • [04] Πορεία διαμαρτυρίας στρατιωτικών
  • [05] Υπεγράφη η σύμβαση για την 5η μονάδας του ατμοηλεκτρικού σταθμού Πτολεμαΐδας
  • [06] 40 εκατ. ευρώ σε τζίρο κέρδισε μέσα στην κρίση ο κλάδος του κρασιού
  • [07] Ένας διαδηλωτής νεκρός στο Κάιρο

  • [01] Β. Σόιμπλε: Η Ελλάδα κάνει σαφείς προόδους

    Με θετικές τοποθετήσεις και εύσημα για την Ελλάδα, η οποία, όπως τονίζει, «κάνει σαφείς προόδους στην οικονομική ανάκαμψη», εμφανίζεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε σημερινή εκτενή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ».

    Όπως επισημαίνει, στην πρόσφατη έκθεση της τρόικας, επιβεβαιώνεται ότι η Ελλάδα εφαρμόζει το πρόγραμμα όπως έχει συμφωνηθεί, το έλλειμμα μειώνεται, οι εξαγωγές αυξάνονται και αυτή την εβδομάδα υπήρξε, για πρώτη φορά, μείωση στον αριθμό των ανέργων.

    Προσθέτει δε, πως σήμερα είναι ιδιαίτερα εμφανής μια σαφής βελτίωση των βασικών στοιχείων της ελληνικής οικονομίας, συγκεκριμένα η Ελλάδα πέτυχε μέσα στο προηγούμενο τρίμηνο πλεόνασμα στις εξαγωγές -- ιδιαίτερα σε σχέση με χώρες εκτός Ευρωπαικής Ενωσης -- η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας βελτιώνεται, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών ισοσκελίζεται ολοένα και περισσότερο, η χώρα ανακάμπτει στον τουρισμό και σε άλλους τομείς. Κατά την άποψή του, τα δύσκολα δεν έχουν ακόμη ξεπεραστεί ακόμη, όμως οι Ελληνες είναι έτοιμοι να πετύχουν μια καμπή.

    [02] Σοβαρά προβλήματα από ξαφνική νεροποντή στη Σάμο

    Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η ξαφνική νεροποντή που έπληξε το απόγευμα την περιοχή Ηραίου Σάμου.

    Πλημμύρισαν 50 υπόγεια και ισόγεια κατοικιών και καταστημάτων ενώ δεκάδες αυτοκίνητα παρασύρθηκαν στους δρόμους. Από τα ορμητικά νερά δύο αυτοκίνητα και ένα κοντέινερ κατέληξαν στη θάλασσα. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες δεν κινδύνευσε κανένας.

    Δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, εθελοντές και κάτοικοι κάνουν προσπάθειες για τον απάντληση των υδάτων και τον καθαρισμό της περιοχής. Αργά το απόγευμα οι καιρικές συνθήκες παρουσίασαν σημεία βελτίωσης

    [03] Επεισόδια στο Πακιστάν από μουσουλμάνους οργισμένους με "βλάσφημο χριστιανό"

    Εξαγριωμένοι μουσουλμάνοιεπιτέθηκαν στη χριστιανική συνοικία Μπαντάμι Μπαγκ στη Λαχόρη πυρπολώντας μεγάλο αριθμό κατοικιών και οχημάτων,"επειδή κάποιος Χριστιανός ενήλικος, σύμφωναφήμες, προσέβαλε δημόσια τον Προφήτη", όπως δήλωσε στα τοπικά μμε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

    Κανένας κάτοικος της συνοικίας δεν τραυματίστηκε, αντιθέτως, τραυματίστηκαν 12 Πακιστανοί αστυνομικοί προσπαθώντας να αποσοβήσουν τα επεισόδια.

    Κάτοικοι της συνοικίας είπαν στα διεθνή μμε ότι "100 κατοικίες έχουν υποστεί ζημιά".

    Στην Λαχόρη, κρατείται στην απομόνωση σε αστυνομικό τμήμα ο 20χρονος Σαουάν Μάσιχ, για τον οποίο καταγγέλθηκε ότι βλαστήμησε δημόσια τον προφήτη Μωάμεθ (καταγγελία που εφόσον τεκμηριωθεί μπορεί να επιφέρει ακόμη και τη θανατική ποινή, μετέδωσε στο μεταξύ τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο, το Dunya.

    [04] Πορεία διαμαρτυρίας στρατιωτικών

    Χιλιάδες απόστρατοι και εν ενεργεία στελέχη των ένοπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας πραγματοποίησαν το απόγευμαπορεία προς τη Βουλή διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στις συντάξεις και στις αποδοχές τους.

    Με συνθήματα και πανό ενάντια στο μνημόνιο, την εξαθλίωση και τη φτώχεια συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Σύλλογος Αποφοίτων Σχολών Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Ηρακλείου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών, ο Σύνδεσμος Απόστρατων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας νομού Μεσσηνίας και η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών νομού Αττικής.

    Προηγήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου μίλησαν εκπρόσωποι του Συντονιστικού Δράσεων εν Ενεργεία και Αποστρατεία Στελεχών Ένοπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, το οποίο διοργάνωσε και τη σημερινή εκδήλωση.

    [05] Υπεγράφη η σύμβαση για την 5η μονάδας του ατμοηλεκτρικού σταθμού Πτολεμαΐδας

    Η σύμβαση ανάθεσης, μελέτης και κατασκευής της 5ης μονάδας του ατμοηλεκτρικού σταθμού (ΑΗΣ) Πτολεμαΐδας υπογράφηκε το μεσημέρι στην Πτολεμαίδα.

    Τη σύμβαση υπέγραψαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ ΑΕ Αρθούρος Ζερβός και ο διευθύνων σύμβουλος της αναδόχου εταιρείας ΤΕΡΝΑ ΑΕ Γεωργιος Περιστερης, σε ειδική εκδήλωση στη Σχολή Εκπαίδευσης Ορυχείων στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας (Πτολεμαΐδα).

    Η μονάδα 5 μπορεί να αποτελεί τη μεγαλύτερη σε μέγεθος αλλά και τη μεγαλύτερη κατά αξία επένδυση που έχει πραγματοποιήσει ποτέ η ΔΕΗ, αλλά αποτελεί συνέχεια των επενδύσεων μας ύψους 3 δις ευρώ, που υλοποιήσαμε κατά τα τελευταία 3 χρόνια» τόνισε στην ομιλία του ο κ. Ζερβός.

    [06] 40 εκατ. ευρώ σε τζίρο κέρδισε μέσα στην κρίση ο κλάδος του κρασιού

    Ανθεκτικός στην κρίση αποδεικνύεται ο κλάδος του κρασιού στην Ελλάδα, που μεταξύ 2007 και 2011 κατόρθωσε να κερδίσει περίπου 40 εκατ. ευρώ σε τζίρο, παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο σύμβουλος της εταιρείας οικονομικών ερευνών Icap, Κωνσταντίνος Σιούμης.

    Μιλώντας σε εκδήλωση της διεθνούς έκθεσης Oenos, στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Σιούμης εξήγησε ότι οι αυξημένες αντοχές του κλάδου ενδέχεται να συνδέονται με τον εξαγωγικό του προσανατολισμό.

    Πάντως, την ίδια στιγμή που ο κλάδος υπερ-αποδίδει σε επίπεδο τζίρου και μικτής κερδοφορίας, "στην καθαρή κερδοφορία σχεδόν υπο-αποδίδει". Η τάση αυτή, σύμφωνα με τον κ. Σιούμη μπορεί να οφείλεται σε παράγοντες όπως ο ακριβός δανεισμός (το κόστος δανεισμού στον κλάδο είναι υψηλότερο σε σχέση με τον μέσο όρο της αγοράς).

    [07] Ένας διαδηλωτής νεκρός στο Κάιρο

    Ένας διαδηλωτής έχασε σήμερα τη ζωή του στο Κάιρο κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων με την αστυνομία κοντά στην πλατεία Ταχρίρ, δήλωσε στο Γαλλικό πρακτορείο ο επικεφαλής των αιγυπτιακών υπηρεσιών πρώτων βοηθειών Μοχάμαντ Σουλτάν.

    Το θύμα "πέθανε από ασφυξία", μέσα στο ασθενοφόρο καθώς εισέπνευσε τα αέρια των δακρυγόνων που πέταξε η αστυνομία, η οποία αντιμετώπιζε πολλές εκατοντάδες διαδηλωτές που πετούσαν πέτρες, πρόσθεσε η ίδια πηγή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 9 March 2013 - 19:30:26 UTC