Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη παραμένει εναλλακτική λύση"
  • [02] ΚΚΕ: Σαρώστε τους εκπροσώπους του εργοδοτικού συνδικαλισμού
  • [03] Γιούνκερ: «Οι γερμανοί πολιτικοί άφησαν βαθιές πληγές στην Ελλάδα»
  • [04] Σύσκεψη, αυτή την ώρα, με το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας, στο υπουργείο Εργασίας
  • [05] Απόδραση επτά ποινικών κρατουμένων από τα κρατητήρια Φερών Έβρου
  • [06] Εκατομμύρια οι προσκυνητές στη θρησκευτική εορτή Kumbh Mela, στην Ινδία

  • [01] "Η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη παραμένει εναλλακτική λύση"

    «Μακροπρόθεσμα, η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα ήταν μια πιθανή εναλλακτική λύση - και για την Ευρώπη και για την ίδια την Ελλάδα», δηλώνει ο Γενικός Γραμματέας των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Αλεξάντερ Ντόμπριντ σε συνέντευξή του στην «Welt am Sonntag» και επαναλαμβάνει το αίτημα για δημιουργία νομικού πλαισίου, το οποίο θα επιτρέπει ελεγχόμενη πτώχευση και έξοδο μιας χώρας από την Ευρωζώνη.

    «Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για το ευρώ εξακολουθεί να προέρχεται από την Ελλάδα» υποστηρίζει ο κ. Ντόμπριντ και εκτιμά ότι το κόμμα του, δικαίως κατά το παρελθόν, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δύσκολη κατάσταση. «Τώρα μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξουν νέα προβλήματα. Εξακολουθώ να πιστεύω, όπως και πριν, ότι μακροπρόθεσμα η έξοδος της Ελλάδας θα ήταν μία πιθανή εναλλακτική λύση - και για την Ευρώπη και για την ίδια την Ελλάδα», σημειώνει.

    Σε ερώτηση των δημοσιογράφων σχετικά με το κατά πόσο εξακολουθεί ο ίδιος να επιθυμεί να εκδιωχθεί η Ελλάδα, απαντά: «Δημιουργήσαμε μία κατάσταση που δίνει στην Ελλάδα τη δυνατότητα να επιστρέψει στη σταθερότητα και να επιτύχει ανταγωνιστικότητα. Ωστόσο εξακολουθώ να πιστεύω ότι, εάν η Ελλάδα είτε δεν μπορεί είτε δεν θέλει να αποκαταστήσει οικονομική σταθερότητα, τότε θα πρέπει να υπάρχει για αυτήν και η δυνατότητα ενός δρόμου εκτός Ευρωζώνης» και ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «να θέσει επιτέλους το νομικό πλαίσιο για τη δυνατότητα ελεγχόμενης πτώχευσης και εξόδου χωρών από τη νομισματική ένωση».

    [02] ΚΚΕ: Σαρώστε τους εκπροσώπους του εργοδοτικού συνδικαλισμού

    Στην ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος καλεί τους εργαζόμενους το ΚΚΕ με ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του κόμματος, με τίτλο «Δυνατή Λαϊκή Συμμαχία, κίνημα για να νικήσει ο λαός».

    Το ΚΚΕ επισημαίνει πως γι' αυτό χρειάζεται αναμέτρηση με δυσκολίες και αδυναμίες και τονίζει πως βασικό ζήτημα είναι να εγγραφούν στα σωματεία οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, παίρνοντας πάνω τους την υπόθεση της οργάνωσης του αγώνα.

    «Σαρώστε από τις διοικήσεις τους εκπροσώπους του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, για να πάρει ανάσα το κίνημα και να αλλάξει ριζικά το κλίμα που υπάρχει μέσα στους τόπους δουλειάς και στο λαό» αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι «η μαζική συμμετοχή εργαζομένων, ανέργων, νέων στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ έδειξε ότι υπάρχουν δυνάμεις που μπορούν να στηρίξουν την αναζωογόνηση, την αντεπίθεση του εργατικού κινήματος».

    Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους σε αξιοποίηση της ατομικής και συλλογικής πείρας από τους χώρους δουλειάς και στην εξαγωγή συμπερασμάτων «γιατί το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα δεν βρίσκεται στο ύψος των περιστάσεων για την αντιμετώπιση της επίθεσης που δέχεται ο λαός».

    [03] Γιούνκερ: «Οι γερμανοί πολιτικοί άφησαν βαθιές πληγές στην Ελλάδα»

    «Ο τρόπος με τον οποίο κάποιοι από την γερμανική πολιτική επιτέθηκαν στην Ελλάδα όταν εισήλθε στην κρίση, έχει αφήσει στη χώρα βαθιές πληγές» τονίζει ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρώην πρόεδρος της Ευρωομάδας (Eurogroup) Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, διευκρινίζει ωστόσο ότι τον τρόμαξαν εξίσου τα πανό στην Αθήνα με την Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ να φορά ναζιστική στολή.

    Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Focus, το οποίο θα κυκλοφορήσει αύριο, ο κ. Γιουνκέρ καλεί τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις, καθώς, διαφορετικά, όπως λέει, «θα δινόταν στις αγορές ένα εντελώς λανθασμένο μήνυμα» και επιμένει ότι «η ενωμένη Ευρώπη αποτελεί τη μόνη ευκαιρία για την ήπειρο».

    Απορρίπτει δε τόσο τον σκεπτικισμό όσο και την στροφή στο εθνικό συμφέρον, σε ό,τι αφορά το κοινό νόμισμα. «Για τη γενιά μου το κοινό νόμισμα αποτέλεσε μία πολιτική ειρήνης. Σήμερα, ωστόσο, βλέπω, με μια κάποια θλίψη, ότι στην Ευρώπη πολλοί "χάνουν το δρόμο" σε "μικρές" σκέψεις εθνικού συμφέροντος.

    Ο τρόπος με τον οποίο ορισμένοι από τη γερμανική πολιτική επιτέθηκαν στην Ελλάδα, όταν εισήλθε στην κρίση, έχει αφήσει στη χώρα βαθιές πληγές. Εξίσου με τρόμαξαν τα πανό των διαδηλωτών στην Αθήνα με την Καγκελάριο Μέρκελ να φορά ναζιστική στολή. Ξαφνικά ήλθαν στην επιφάνεια εχθρικά συναισθήματα, που θα νόμιζε κανείς ότι είχαν εκλείψει οριστικά. Επιπλέον, και ο ιταλικός προεκλογικός αγώνας ήταν σε μεγάλο βαθμό αντιγερμανικός και ως εκ τούτου αντιευρωπαϊκός», επισημαίνει.

    [04] Σύσκεψη, αυτή την ώρα, με το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας, στο υπουργείο Εργασίας

    Σύσκεψη ανώτερων υπηρεσιακών παραγόντων με πολυμελές κλιμάκιο της τρόικας, βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη στο υπουργείο Εργασίας.

    Η σύσκεψη που πραγματοποιείται στο γραφείο του υπουργού Εργασίας, ζητήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, αργά χθες το βράδυ από την τρόικα με ηλεκτρονικό μήνυμα, που απεστάλη στο υπουργείο Εργασίας ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προηγήθηκε έντονο παρασκήνιο και ολονύκτιες διαβουλεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου με τους εκπροσώπους των δανειστών.

    Στη σύσκεψη συμμετέχουν οι πρόεδροι του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλος και του ΟΑΕΕ Γεωργία Κοτίδου.

    Παράγοντες του υπουργείου Εργασίας ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η διαπραγμάτευση βρίσκεται «σε καλό δρόμο» και έχουν σημειωθεί «βήματα προόδου» που μπορεί να οδηγήσουν σε συμφωνία.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η τρόικα αντιμετωπίζει με θετικότερο τρόπο τις θέσεις της ελληνικής πλευράς, η οποία επιμένει σε ρύθμιση με περισσότερες δόσεις και ελαστικότερες προϋποθέσεις για την ένταξη σε αυτή, ώστε να συμπεριλάβει το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό οφειλετών.

    [05] Απόδραση επτά ποινικών κρατουμένων από τα κρατητήρια Φερών Έβρου

    Αστυνομικά «μπλόκα» σε ολόκληρη της περιοχή της Θράκης έχουν στηθεί από νωρίς το πρωί για την σύλληψη των επτά ποινικών κρατουμένων, που απέδρασαν από τα κρατητήρια των Φερών Έβρου.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η απόδραση έγινε αντιληπτή το πρωί, κατά το παρουσιολόγιο, όπου διαπιστώθηκε ότι έλειπαν επτά άτομα. Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι είχαν κοπεί κάγκελα -προφανώς με λίμες- σε διάδρομο που οδηγεί στην αυλή των κρατητηρίων και από εκεί οι κρατούμενοι σκαρφάλωσαν στο φράχτη και απέδρασαν.

    Συνδικαλιστές της αστυνομίας ανέφεραν ότι τα κρατητήρια δεν αποτελούν κτίρια μόνιμης φύλαξης, παρά μόνο προσωρινούς χώρους για την μεταγωγή των κρατουμένων, οι οποίοι λογικά θα έπρεπε να βρίσκονται στις δικαστικές φυλακές της Κομοτηνής. Πρόσθεσαν επίσης πως έχουν πληροφορίες ότι το συγκεκριμένο κτίριο δεν έχει παραληφθεί ακόμη επίσημα από την Αστυνομία.

    Στο σημείο έχει μεταβεί και η ηγεσία της ΕΛΑΣ από τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ οι εκτεταμένες έρευνες για την σύλληψη των επτά δραπετών που κατηγορούνται για ποινικά αδικήματα εμπορίας ναρκωτικών, διακίνησης λαθρομεταναστών κλπ. συνεχίζονται.

    [06] Εκατομμύρια οι προσκυνητές στη θρησκευτική εορτή Kumbh Mela, στην Ινδία

    Περισσότερα από 120 εκατομμύρια προσκυνητές "ξέπλυναν" τις αμαρτίες τους στα νερά των ιερών ποταμών της Ινδίας κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης θρησκευτικής εορτής στον κόσμο, της Kumbh Mela, που ολοκληρώθηκε σήμερα και σημαδεύτηκε για μια ακόμη φορά από φονικούς συνωστισμούς.

    Η Kumbh Mela, η οποία ξεκίνησε στις 14 Ιανουαρίου, πραγματοποιείται κάθε δώδεκα χρόνια στο Αλαχαμπάντ (Ουταρ Πραντές, βόρεια).

    Μόνο για τη σημερινή ημέρα, δύο εκατομμύρια άνθρωποι εξαγνίστηκαν μέσα στο νερό στη συμβολή τριών ιερών ποταμών, του Γάγγη, του Σαρασουάτι και του Γιαμούνα.

    Η φετινή γιορτή προσέλκυσε πολύ περισσότερους προσκυνητές από άλλες φορές, διότι θεωρήθηκε ιδιαίτερα ευνοϊκή από τους αστρολόγους λόγω της ευθυγράμμισης των πλανητών που συμβαίνει μόνο κάθε 147 χρόνια.

    "Περισσότεροι από 60 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν συμμετάσχει στην εορτή αυτή το 2001 και αυτή τη φορά πιστεύουμε ότι ήταν 120 εκατομμύρια", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υπεύθυνος για τους εορτασμούς Μάνι Πρασάντ Μίσχρα.

    Οι προσκυνητές, οι ασκητές και οι απλοί πιστοί πιστεύουν ότι το μπάνιο στα νερά αυτά "ξεπλένει" τις αμαρτίες τους και τους ελευθερώνει από τον κύκλο της μετενσάρκωσης.

    Οι συνωστισμοί όμως είναι ένας διαρκής κίνδυνος κατά τη διάρκεια των θρησκευτικών εορτών στην Ινδία, όπου η διατήρηση της τάξης και ο έλεγχος του πλήθους είναι συχνά ανεπαρκείς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 10 March 2013 - 12:30:23 UTC