Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός, νίκησε 3-0 την ΑΕΚ
  • [02] Σ. Κεδίκογλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κάνει φροντιστήρια εθνικής πολιτικής
  • [03] Συγκέντρωση των "Αγανακτισμένων" στο Σύνταγμα
  • [04] Άρειος Πάγος: Εργατικό ατύχημα η απόπειρα αυτοκτονίας λόγω πιέσεων από τον εργοδότη
  • [05] Αιχμές για πολιτικές παραμβάσεις στην δικαιοσύνη αφήνει ο Άκης Τσοχατζόπουλος
  • [06] Ιεράπετρα: Απειλούν με στάση πληρωμών σε εφορία, τράπεζες, ΔΕΗ
  • [07] Επτά παιδιά έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά στη Γερμανία

  • [01] Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός, νίκησε 3-0 την ΑΕΚ

    Πρωταθλητής Ελλάδας για 40η φορά στην ιστορία του στέφθηκε σήμερα και μαθηματικά ο Ολυμπιακός.

    Ανήμερα της συμπλήρωσης 88 ετών από την ίδρυση του συλλόγου, οι Πειραιώτες νίκησαν 3-0 την ΑΕΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», σε αναμέτρηση για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, και αύξησαν στους 16 βαθμούς το προβάδισμά τους από τον δεύτερο Αστέρα Τρίπολης (66 έναντι 50), πέντε αγωνιστικές πριν από το τέλος.

    Τα τέρματα που χάρισαν το «τρίποντο» στην ομάδα του Μίτσελ πέτυχαν οι Αβραάμ Παπαδόπουλος (14΄, 56΄) και Αμπντούν (62΄).

    Διαβάστε επίσης:

    Ζωντανός στη μάχη της παραμονής ο Αρης - Βέροια-ΟΦΗ 0-0

    Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννινα 0-1

    [02] Σ. Κεδίκογλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κάνει φροντιστήρια εθνικής πολιτικής

    Απαντώντας στο αίτημα του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για πρόωρες εκλογές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε ότι ο κ. Τσίπρας «δεν έχει συνθήματα να ρίξει, δεν έχει εναλλακτική λύση να προτείνει, δεν του έχει μείνει άλλο από το πυροτέχνημα των πρόωρων εκλογών» και πρόσθεσε «Δεν ρωτάει αν ο λαός τις θέλει; Προφανώς ξέρει ότι δεν τις θέλει!»

    Σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ? ΕΚΠΜ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «ο κ. Τσίπρας μιλάει για «ακροδεξιά» και ακρότητες! Δεν κοιτάει το κόμμα του όπου οι ακραίοι κάνουν πάρτι! Μας κάνουν και μαθήματα μετριοπάθειας?»

    Όσον αφορά στην ΑΟΖ ο κ. Κεδίκογλου τόνισε ότι «τα κυριαρχικά δικαιώματα είναι ελληνικά. Η απαραίτητη πολιτική κάλυψη σήμερα είναι ευρωπαϊκή».

    Ο κ. Τσίπρας θέλει την Ελλάδα απομονωμένη και εκτός Ευρώπης για να μην μπορεί να διεκδικήσει τα δικαιώματά της, επεσήμανε ο κ. Κεδίκογλου και κάλεσε τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ? ΕΚΜ να θυμηθεί τι έλεγε ο ίδιος για την ΑΟΖ πριν από λίγους μήνες, και τι έλεγαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για το όνομα της Μακεδονίας?

    Φροντιστήρια Εθνικής πολιτικής δεν μπορεί να κάνει ούτε ο κ. Τσίπρας, ούτε το κόμμα του, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    [03] Συγκέντρωση των "Αγανακτισμένων" στο Σύνταγμα

    Ανθρωποι κάθε ηλικίας ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των "Αγανακτισμένων" με το σύνθημα "Φτώχεια, ανεργία, αυτοκτονίες. Φτάνει πια!" και συγκεντρώθηκαν το απόγευμα έξω από τη Βουλή, στο Σύνταγμα.

    Οι διαδηλωτές άρχισαν να καταφθάνουν από τις 6 το απόγευμα με πανό και συνθήματα ενάντια στο μνημόνιο, το σχέδιο "Αθηνά" και τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική. Από τη συγκέντρωση διακόπηκε η κυκλοφορία στη Λεωφ. Αμαλίας.

    Με μπαλόνια, χρώματα, αυτοσχέδια πλακάτ παρέμειναν στο σημείο, όταν περίπου στις 7 το απόγευμα, δυνάμεις των ΜΑΤ έριξαν δακρυγόνα και απώθησαν του συγκεντρωθέντες από το κιγκλίδωμα που έχει στηθεί στον περίβολο του 'Αγνωστου Στρατιώτη. Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν στη λεωφόρο Αμαλίας αλλάζοντας τη θεματική των συνθημάτων τους , από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης σε συνθήματα ενάντια στην αστυνομία και την καταστολή.

    Στις 8.15 ξεκίνησε δεύτερη επιχείρηση της Αστυνομίας με ευρεία ρίψη χημικών, απωθώντας τους συγκεντρωμένους, ενώ έγινε και μία προσαγωγή νεαρού διαδηλωτή στο περίπτερο έξω από τον Εθνικό Κήπο, στο ύψος της οδού Ξενοφώντος.

    Μετά τις 9 το βράδυ το μεγαλύτερο μέρος του πλήθους αποχώρησε από τη συγκέντρωση και η Λεωφ. Αμαλίας δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία ενώ στην περιοχή παραμένουν συγκεντρωμένες αστυνομικές δυνάμεις .

    [04] Άρειος Πάγος: Εργατικό ατύχημα η απόπειρα αυτοκτονίας λόγω πιέσεων από τον εργοδότη

    Αποτελεί εργατικό ατύχημα η απόπειρα αυτοκτονίας, εφόσον είναι αποτέλεσμα συνεχούς σφοδρής πιέσεως του εργοδότη για πρόσθετη εργασία, έκρινε ο Άρειος Πάγος και επιδίκασε σε εργαζομένη το ποσό των 60.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστη.

    Παράλληλα, κρίθηκε από την Δικαιοσύνη ότι η καταγγελία της σύμβασης που ακολούθησε έγινε από λόγους εμπάθειας και εκδίκησης, με αποτέλεσμα να είναι παράνομη και καταχρηστική.

    [05] Αιχμές για πολιτικές παραμβάσεις στην δικαιοσύνη αφήνει ο Άκης Τσοχατζόπουλος

    Πολιτικές παρεμβάσεις στους δικαστές που τον καταδίκασαν σε 8ετή κάθειρξη για την υπόθεση του «πόθεν έσχες" και εκδικητική καταδίκη του καταγγέλει με δήλωση του από την φυλακή ο πρώην υπουργός 'Ακης Τσοχατζόπουλος.

    Ο κατηγορούμενος για την υπόθεση του «μαύρου πολιτικού χρήματος» πρώην υπουργός, χαρακτηρίζει την πρόσφατη καταδίκη του για ανακριβείς δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που αφορούν το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το οποίο πλέον έχει δημευθεί, ως «πρωτοφανή» για την μεταχουντική Ελλάδα και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορεί κάτι τρέχει με την Δικαιοσύνη».

    Λίγες ημέρες μετά την παραπομπή του σε δίκη και για την υπόθεση των «μιζών» από εξοπλιστικά προγράμματα ο 'Ακης Τσοχατζόπουλος, με την δήλωση απευθύνεται επίσης στους πολιτικούς αρχηγούς και τους ρωτά αν αποδέχονται τις «παρεμβάσεις» στην Δικαιοσύνη.

    [06] Ιεράπετρα: Απειλούν με στάση πληρωμών σε εφορία, τράπεζες, ΔΕΗ

    Στην κατάληψη και το κλείσιμο της Εφορίας στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου από αύριο Δευτέρα θα προχωρήσουν κάτοικοι της Ιεράπετρας σύμφωνα με την απόφαση της ανοιχτής συνέλευσης της Επιτροπής Αγώνα της πόλης, με την οποία εκφράζεται η αγωνία τους για τις εξαιρετικά αρνητικές -όπως τις χαρακτηρίζουν- εξελίξεις που αφορούν το ΤΕΙ και το νοσοκομείο της Ιεράπετρας.

    Ακόμη σύμφωνα με την ίδια απόφαση θα προχωρήσουν, «έμπρακτα πια, σε στάση πληρωμών (εφορία, τράπεζες, ΔΕΗ, κλπ) ώστε να στείλουμε στο κράτος το μήνυμα ότι πρέπει να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του προς εμάς και τον τόπο μας αν θέλει να εισπράττει από εμάς» όπως υποστηρίζουν.

    Επίσης, αναφέρουν ότι θα στηρίξουν αποφασιστικά το Παγκρήτιο Φοιτητικού Συλλαλητήριο την Πέμπτη στο Ηράκλειο, με κινητοποίηση των κατοίκων της πόλης και όλου του νομού και θα προχωρήσουν σε συντονισμό με τις Επιτροπές Αγώνα του Αγίου Νικολάου και της Σητείας για κοινές κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα.

    [07] Επτά παιδιά έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά στη Γερμανία

    Στις φλόγες τυλίχθηκε συγκρότημα κατοικιών κοντά στη Στουτγάρδη της νότιας Γερμανίαςμε αποτέλεσμανα χάστουν τη ζωή του επτάπαιδιά τουρκικής οικογένειας.

    .Τα αίτια της φωτιάς ερευνώνται

    Από την έως τώρα πορεία της προανάκρισης, πάντως, έχει αποκλειστεί μια εγκληματική ενέργεια με κίνητρα ρατσιστικά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 10 March 2013 - 20:30:26 UTC