Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεν φεύγει από την Ελλάδα η ΤΙΤΑΝ
  • [02] "Επιστρέφει" στο Παρίσι το Πανόραμα Σύγχρονου Ελληνικού Κινηματογράφου
  • [03] Παραιτήθηκε ο γγ του υπουργείου Ανάπτυξης Σπύρος Ευσταθόπουλος
  • [04] Καθήκοντα γγ Βιομηχανίας αναλαμβάνει ο γγ Καταναλωτή Γιώργος Στεργίου
  • [05] Φοιτητές έκαναν κατάληψη στο πολιτικό γραφείο του Χρήστου Σταϊκούρα, στη Λαμία
  • [06] Συνελήφθησαν 5 από τους 7 που είχαν δραπετεύσει από κρατητήρια στον Έβρο
  • [07] Υπό κατάληψη η ΔΟΥ Αγίου Νικολάου Λασιθίου

  • [01] Δεν φεύγει από την Ελλάδα η ΤΙΤΑΝ

    Δεν προτίθεται να μεταφέρει την έδρα του στο εξωτερικό, ανακοίνωσε ο όμιλος ΤΙΤΑΝ.

    Συγκεκριμένα, σε μια λιτή, δίγραμμη, ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα υπογραμμίζεται ότι "ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ, με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, επαναλαμβάνει ότι η μεταφορά της έδρας του στο εξωτερικό δεν είναι στις προθέσεις του".

    Σημειώνεται ότι, χθες, με συνέντευξή του στην "Welt am Sonntag", ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Δημήτρης Παπαλεξόπουλος είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι: "είμαστε μια εταιρία με ιστορία 110 ετών εδώ στην Ελλάδα. Η παράδοση αυτή δημιουργεί και μεγάλη ευθύνη. Όμως κανείς δεν γνωρίζει εάν η κατάσταση μακροπρόθεσμα θα σταθεροποιηθεί ή εάν η κρίση έχει όντως περάσει. Γι' αυτό πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε εναλλακτική".

    [02] "Επιστρέφει" στο Παρίσι το Πανόραμα Σύγχρονου Ελληνικού Κινηματογράφου

    Μετά από απουσία τεσσάρων ετών, επιστρέφει στο Παρίσι το «Πανόραμα Σύγχρονου Ελληνικού Κινηματογράφου», από τις 20 έως 25 Μαρτίου, στον κινηματογράφο Balzac, με μια επιλογή από τις καλύτερες στιγμές του ελληνικού σινεμά της διετίας που πέρασε.

    Η 7η διοργάνωση του Πανοράματος, πραγματοποιείται από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού και με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα ταινιών, μικρού και μεγάλου μήκους που ξεχώρισαν από την ελληνική παραγωγή, είτε λόγω της εμπορικής τους επιτυχίας είτε λόγω της διακεκριμένης φεστιβαλικής τους πορείας.

    Ανάμεσά τους οι ταινίες «Αν» και «Το Τανγκό των Χριστουγέννων» που έσπασαν το ελληνικό box office, ο «'Αδικος Κόσμος» και «Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού» που διακρίθηκαν σε μεγάλα φεστιβάλ όπως, του San Sebastian, του Toronto και του Κάρλοβι Βάρι και δύο επιτυχημένα ντοκιμαντέρ, η «Πρώτη Ύλη» και «Σμύρνη, η καταστροφή μιας Κοσμοπολίτικης Πόλης».

    Το Πανόραμα θα ανοίξει τιμητικά με την προβολή της «Αναπαράστασης», του Θόδωρου Αγγελόπουλου, την οποία θα προλογίσει ο πρόεδρος της γαλλικής Ταινιοθήκης, Κώστας Γαβράς.

    Οι περισότερες προβολές θα γίνουν παρουσία των δημιουργών, όπως οι Μενέλαος Καραμαγγιώλης (σκηνοθέτης του J.A.C.E), Φίλιππος Τσίτος («'Αδικος Κόσμος»), Χριστόφορος Παπακαλιάτης («Αν»), Πέτρος Σεβαστίκογλου («Attractive Illusion») και Γιώργος Σιούγας («Το Γάλα») προκειμένου να παρουσιάσουν τις ταινίες τους στο γαλλικό κοινό. Η ταινία με την οποία θα ολοκληρωθεί το «Πανόραμα», είναι οι «Αλπεις», του Γιώργου Λάνθιμου, παρουσία του σκηνοθέτη.

    [03] Παραιτήθηκε ο γγ του υπουργείου Ανάπτυξης Σπύρος Ευσταθόπουλος

    Την παραίτησή του υπέβαλε από τη θέση του γενικού γραμματέα Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης ο Σπ. Ευσταθόπουλος, επικαλούμενος την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των μελών του πρώην ΔΣ της ΔΕΗ.

    Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά παραίτηση που σημειώνεται στο πλαίσιο αυτό, καθώς το Σάββατο υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους οι Γεώργιος Μέργος και Τάκης Αθανασόπουλος, από τη θέση του γγ του υπουργείου Οικονομικών και του προέδρου του Ταμείου Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), αντιστοίχως, επικαλούμενοι τους ίδιους λόγους.

    Οι παραιτηθέντες συμμετείχαν στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ κατά τη περίοδο της επίμαχης σύμβαση μεταξύ της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού και της ΜΕΤΚΑ για το έργο κατασκευής της μονάδας του Αλιβερίου.

    Ο κ. Ευσταθόπουλος, κομματικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, είχε βρεθεί σε κυβερνητικές θέσεις και την περίοδο 2004- 2009 και ήταν μέχρι σήμερα γενικός γραμματέας Βιομηχανίας στο υπουργείο Ανάπτυξης.

    Για λόγους ευθιξίας δηλώνει ότι παραιτήθηκε ο κ. Σπ. Ευσταθόπουλος. Στην επιστολή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη, αναφέρει τα εξής: "Αξιότιμε κύριε υπουργέ, η ασκηθείσα ποινική δίωξη εναντίων του πρώην διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ για απόφασή του τον Ιούλιο του 2007 και του οποίου υπήρξα μέλος, μόλις από τον Ιούνιο του 2007, με υποχρεώνει για λόγους ευθιξίας και μόνο, να υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση του γενικού γραμματεά Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

    Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας και την έως τώρα άψογη συνεργασία την οποία είχαμε".

    Η παραίτηση του κ. Ευσταθόπουλουέγινε αποδεκτή.

    [04] Καθήκοντα γγ Βιομηχανίας αναλαμβάνει ο γγ Καταναλωτή Γιώργος Στεργίου

    Καθήκοντα γενικού γραμματέα Βιομηχανίας, αναλαμβάνει ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή Γιώργος Στεργίου.

    Προηγήθηκε ηπαραίτηση από τη θέσηαυτή τουΣπύρουΕυσταθόπουλου, με επιστολή του στον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη.

    [05] Φοιτητές έκαναν κατάληψη στο πολιτικό γραφείο του Χρήστου Σταϊκούρα, στη Λαμία

    Σε κατάληψη τον πολιτικού γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα στη Λαμία προχώρησαν, περίπου για μία ώρα, οι φοιτητές του τμήματος στο Πανεπιστήμιο Στερεάς που βρίσκεται στη Λαμία.

    Κεντρικό τους αίτημα ήταν να διασφαλιστεί η λειτουργία του τμήματος αφού, σύμφωνα με το σχέδιο «Αθηνά», αυτό παραμένει στη Λαμία και αναβαθμίζεται σε σχολή ενταγμένη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

    Παράλληλα, ζήτησαν την ολοκλήρωση των προσλήψεων μόνιμων μελών ΔΕΠ που εκκρεμούν εδώ και δύο χρόνια και γενικά τη συμπλήρωση σε ανθρώπινο δυναμικό για την απρόσκοπτη λειτουργία του τμήματος.

    «Όπως κάνατε ενέργειες για να παραμείνει το τμήμα στη Λαμία, θα πρέπει τώρα να κάνετε τις ίδιες ενέργειες για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του» είπε ο πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου κ. Ευσταθίου συνομιλώντας τηλεφωνικά με τον αναπληρωτή υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα με τον οποίο προσδιορίστηκε συνάντηση αύριο το απόγευμα στην Αθήνα για να συζητηθούν τα συγκεκριμένα θέματα. Οι φοιτητές αποχώρησαν λίγο πριν τις 11:30 υπό τη διακριτική παρουσία της Αστυνομίας.

    [06] Συνελήφθησαν 5 από τους 7 που είχαν δραπετεύσει από κρατητήρια στον Έβρο

    Οι πέντε από τους επτά ποινικούς κρατουμένους που δραπέτευσαν τα ξημερώματα της Κυριακής από τα κρατητήρια των Φερών Έβρου, συνελήφθησαν μετά από συντονισμένες έρευνες της Αστυνομίας.

    Οι τρείς (Αλγερινός, Ιρακινός και Αιγύπτιος) που πέρασαν κολυμπώντας τον ποταμό Έβρο, συνελήφθησαν από τις Τουρκικές αρχές, ενώ άλλοι δυο που κρυβόταν στην περιοχή Πόρου Φερών, εντοπίσθηκαν κατά την διάρκεια ερευνών της αστυνομίας.

    Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας, οι επτά κρατούμενοι απέδρασαν τις μεταμεσονύχτιες ώρες, μεταξύ των ωρών 2:30 έως 5:30, κόβοντας τα κάγκελα με λίμα, ενώ ως εγκέφαλος του σχεδίου θεωρείται τούρκος έμπορος ναρκωτικών που μέχρι στιγμής διαφεύγει τη σύλληψη.

    Την ίδια ώρα, λόγω της απόδρασης και με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής αστυνομίας, εφτά αστυνομικοί (τέσσερις σκοποί, ο δεσμοφύλακας, ένας Αστυνόμος Β υπεύθυνος κρατητηρίων και ο Αξιωματικός Υπηρεσίας), τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

    Οι εκτεταμένες έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και την σύλληψη των άλλων δύο δραπετών, συνεχίζονται με συνεχείς ελέγχους σε διάφορα σημεία του Έβρου.

    [07] Υπό κατάληψη η ΔΟΥ Αγίου Νικολάου Λασιθίου

    Υπό κατάληψη βρίσκεται από σήμερα το πρωί η ΔΟΥ Αγίου Νικολάου Λασιθίου από τους κατοίκους της Ιεράπετρας, που εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους διαμαρτυρόμενοι για τη μεταφορά του τμήματος του ΤΕΙ στο Ηράκλειο, καθώς και για την υποβάθμιση του νοσοκομείου της πόλης.

    Η απόφαση για την κατάληψη ελήφθη κατά την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Αγώνα της Ιεράπετρας σύμφωνα με την οποία οι κάτοικοι της περιοχής φέρονται αποφασισμένοι, να προχωρήσουν, σε στάση πληρωμών -σε εφορία, τράπεζες, ΔΕΗ, κλπ- ώστε να στείλουν, όπως υποστηρίζουν, στο κράτος το μήνυμα ότι «πρέπει να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του προς εμάς και τον τόπο μας αν θέλει να εισπράττει από εμάς».

    Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, θα στηρίξουν αποφασιστικά το Παγκρήτιο Φοιτητικό Συλλαλητήριο την Πέμπτη στο Ηράκλειο, με κινητοποίηση των κατοίκων της πόλης και όλου του νομού και θα προχωρήσουν σε συντονισμό με τις Επιτροπές Αγώνα του Αγίου Νικολάου και της Σητείας για κοινές κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα, ενώ ζητούν από τη δημοτική αρχή Ιεράπετρας να προχωρήσει στην κατάθεση των παραιτήσεων των μελών της, τις οποίες έχει ανακοινώσει.

    Στο μεταξύ, σε νέο γύρο κινητοποιήσεων εισέρχεται και η επιτροπή αγώνα του Αγίου Νικολάου που αύριο Τρίτη προχωρεί σε κατάληψη της αντιπεριφέρειας Λασιθίου.

    Ακόμη την Πέμπτη θα ακολουθήσει νέα κατάληψη αυτή τη φορά στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης στο Ηράκλειο και συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Γεώργιο Δεικτάκη.

    Τέλος, την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Κρήτης Ευάγγελο Καπετανάκη και τον πρόεδρο του Συμβουλίου του Ιδρύματος Ελευθέριο Ζούρο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 11 March 2013 - 10:30:26 UTC