Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αρχίζει η διαδικασία εκλογής του νέου Πάπα
  • [02] Την παραμονή του στην κατηγορία εξασφάλισε ο Πανιώνιος
  • [03] Οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ στα θέματα που συζητά η κυβέρνηση με την τρόικα
  • [04] Τα δημοσιονομικά προβλήματα Ελλάδας και Κύπρου στο επίκεντρο της συνάντησης του Αλ. Τσίπρα με τον Ν. Αναστασιάδη
  • [05] Τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ

  • [01] Αρχίζει η διαδικασία εκλογής του νέου Πάπα

    Οι 115 καρδινάλιοι οι οποίοι πρόκειται να εκλέξουν το νέο Πάπα ολοκλήρωσαν σήμερα τις προκαταρκτικές τους συνομιλίες και αύριο το απόγευμα αναμένεται να εισέλθουν στο παρεκκλήσι της Κάπελα Σιστίνα όπου θα παραμείνουν --απομονωμένοι από τον έξω κόσμο-- στο πλαίσιο της διαδικασίας εκλογής του νέου προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.

    Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες δεν υπάρχει ως τώρα κάποιο ξεκάθαρο φαβορί, αλλά δύο υποψήφιοι μοιάζουν να είναι οι επικρατέστεροι: ο αρχιεπίσκοπος του Μιλάνου, Άντζελο Σκόλα, 72 ετών, που φέρεται να υποστηρίζεται από την πλειοψηφία των ευρωπαίων καρδινάλιωνΒ· και ο Οντίγιο Πέντρο Σέρερ, 64 ετών, αρχιεπίσκοπος του Σάου Πάουλου της Βραζιλίας, ο οποίος χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα αρεστός σε μεγάλο μέρος των υψηλόβαθμων κληρικών στο Βατικανό.

    Ουδείς εκ των δυο υποψηφίων αυτών όμως συγκεντρώνει εξαρχής την απαραίτητη πλειοψηφία των 77 ψήφων για να εκλεγεί.

    Δεν αποκλείεται, κατά συνέπεια, να προσπαθήσουν να επιβληθούν αουτσάιντερ από την Βόρεια ή την Νότια Αμερική?και ακόμη και από την Αφρική.

    Σχολιαστές επισημαίνουν μολαταύτα ότι υπάρχουν ελπίδες η διαδικασία εκλογής του ποντίφικα να αποδειχθεί σχετικά σύντομη: την Τετάρτη ή την Πέμπτη, λένε, από την καπνοδόχο της Σιστίνα ίσως βγει ο λευκός καπνός που δείχνει ότι η διαδικασία εκλογής ευοδώθηκε.

    [02] Την παραμονή του στην κατηγορία εξασφάλισε ο Πανιώνιος

    Την παραμονή του στην κατηγορία εξασφάλισε ουσιαστικά ο Πανιώνιος, που επικράτησε με 1-0 του Ατρομήτου, στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η «αυλαία» της 25ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Το «χρυσό» γκολ των «κυανέρυθρων» πέτυχε στο 58΄ ο Λεωνίδας Καμπάνταης.

    [03] Οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ στα θέματα που συζητά η κυβέρνηση με την τρόικα

    Κεντρική θέση του ΠΑΣΟΚ στα θέματα που συζητά η κυβέρνηση με την τρόικα είναι ότι "δεν αντέχει η οικονομία, η κοινωνία, η πολιτική ζωή του τόπου νέα μέτρα λιτότητας, πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα περιοριστικού χαρακτήρα", σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους.

    Σε αυτό το πλαίσιο, οι ίδιες πηγές υπενθύμιζαν ότι το Κίνημα είχε επισημάνει από το καλοκαίρι του 2012, την ανάγκη να προηγηθεί συμφωνία ως προς το μακροοικονομικό πλαίσιο και ως προς την επιμήκυνση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής και τα δημοσιονομικά μέτρα να ενταχθούν στο πλαίσιο αυτό.

    Επιπλέον, υπογραμμίζουν ότι "οι αποκλίσεις που δημιουργούνται λόγω της ύφεσης στα φορολογικά έσοδα και στα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων, πρέπει να αντιμετωπιστούν (και πέραν της κινητοποίησης των σχετικών μηχανισμών είσπραξης) με πολιτικές ενίσχυσης της ανάπτυξης", ενώ τονίζουν ότι πρέπει να γίνει συζήτηση με τους εταίρους μας για τις αναγκαίες προσαρμογές στους στόχους του προγράμματος "κυρίως με την ουσιαστική επιμήκυνση της περιόδου προσαρμογής, δηλαδή με την αξιοποίηση όλης της περιόδου μέχρι και το 2016 κατά τρόπο αναπτυξιακά και δημοσιονομικά επωφελή".

    [04] Τα δημοσιονομικά προβλήματα Ελλάδας και Κύπρου στο επίκεντρο της συνάντησης του Αλ. Τσίπρα με τον Ν. Αναστασιάδη

    Τα δημοσιονομικά προβλήματα Ελλάδας και Κυπριακής Δημοκρατίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ευχή «να μην καταλήξει η Κυπριακή Δημοκρατία, όπως η Ελλάδα, να αποδεχθεί ένα πρόγραμμα λιτότητας που θα διατηρεί το χρέος σε μη βιώσιμα επίπεδα, ενώ θα οδηγεί την κοινωνία σε φτωχοποίηση και εξαθλίωση, με το λαό να καλείται να πληρώσει χρέη για τα οποία δεν ευθύνεται». Επίσης ο κ. Τσίπρας ευχήθηκε «η σημερινή δημοσιονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Κυπριακή Δημοκρατία να μην αποτελέσει αφορμή για υποχώρηση στη βιώσιμη λύση του κυπριακού».

    [05] Τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ

    Τηλεφωνική συνομιλία είχε το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη. Οι δύο άνδρες, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, συζήτησαν όλα τα κρίσιμα ζητήματα που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με την τρόικα, ενόψει της αυριανής συνάντησης του κ. Σαμαρά με τους εκπροσώπους των δανειστών.

    Ο κ. Κουβέλης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επέμεινε και εξήγησε στον πρωθυπουργό, που είχε και την πρωτοβουλία για την τηλεφωνική επικοινωνία, τη διαφωνία της ΔΗΜΑΡ για την παράταση καταβολής του ΕΕΤΗΔΕ, μέσω της ΔΕΗ, τόνισε ότι επιβάλλεται η αύξηση των δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές καθώς και η τήρηση και εφαρμογή του σχεδίου κινητικότητας για την αναδιάρθρωση του Δημοσίου, όπως έχει σχεδιάσει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 11 March 2013 - 20:30:25 UTC