Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εξέλιξη η συνάντηση Αντ. Σαμαρά - τρόικας
  • [02] Εξελέγη νέος Πάπας
  • [03] Π. Καμμένος: "Οικονομικό και περιβαλλοντικό έγκλημα" η επένδυση χρυσού στις Σκουριές
  • [04] Δήλωση Γιλμάζ για τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης
  • [05] Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ο ευρωβουλευτής Γ. Παπαστάμκος
  • [06] Ι. Στουρνάρας: Ορισμένα θέματα πιθανόν να κλείσουν σήμερα
  • [07] Συνταγματικό το «χαράτσι», αναμένεται να προτείνει ο αρεοπαγίτης Γ. Σακκάς
  • [08] Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ κατά των απολύσεων στο Δημόσιο
  • [09] Αποκαταστάθηκε η βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΗ
  • [10] Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

  • [01] Σε εξέλιξη η συνάντηση Αντ. Σαμαρά - τρόικας

    Με τους επικεφαλής της τρόικας συναντάται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς.

    «Ορισμένα θέματα πιθανόν να κλείσουν σήμερα» επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη νέα συνάντηση, διάρκειας 2,5 ωρών, στο υπουργείο Οικονομικών, με τους εκπροσώπους των δανειστών. Πρόσθεσε, πάντως, ότι «η συζήτηση συνεχίζεται».

    Διαβάστε επίσης:

    Συνάντηση Αντ. Σαμαρά με τον Αντ. Μανιτάκη

    [02] Εξελέγη νέος Πάπας

    Άσπρος καπνός βγαίνει από την καπνοδόχο της Καπέλα Σιστίνα. Ο 266ος ποντίφικας της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας έχει εκλεγεί.

    [03] Π. Καμμένος: "Οικονομικό και περιβαλλοντικό έγκλημα" η επένδυση χρυσού στις Σκουριές

    Η επένδυση του χρυσού στις Σκουριές της Χαλκιδικής συνιστά «οικονομικό και περιβαλλοντικό έγκλημα», τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος επισκέφθηκε την Ιερισσό, μίλησε σε συγκέντρωση των κατοίκων και δήλωσε πως το κόμμα του δεν θα επιτρέψει να συμβεί κάτι τέτοιο και θα σταθεί στο πλευρό των κατοίκων που αντιστέκονται.

    «Δεν θα μετατρέψουν σε νεκροταφείο την πατρίδα μας», είπε ο κ. Καμμένος.

    [04] Δήλωση Γιλμάζ για τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης

    «Όσον αφορά την Θεολογική Σχολή στην Χάλκη συνεχίζουμε με εποικοδομητική προσέγγιση την συνεργασία μας με τους αρμόδιους θεσμούς, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις πτυχές του θέματος», λέει ο Τούρκος υπουργός Άμυνας κ. Ισμέτ Γιλμάζ.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών στην ολομέλεια της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης ο κ. Γιλμάζ παρατήρησε ότι οι μη μουσουλμανικές μειονότητες επωφελούνται από τις πολύ υψηλές προδιαγραφές των μεταρρυθμίσεων που πραγματοποιεί η κυβέρνηση του Κόμματός της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης (ΑΚΠ). «Ιδιαίτερα η ρωμέικη ορθόδοξη μειονότητα εξασφάλισε πολλά δικαιώματα», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός .

    [05] Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ο ευρωβουλευτής Γ. Παπαστάμκος

    Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γιώργος Παπαστάμκος νοσηλεύεται "σε σοβαρή κατάσταση" σε νοσοκομείο του Στρασβούργου, αφού αισθάνθηκε αδιαθεσία και λιποθύμησε μέσα στην αίθουσα των συνεδριάσεων του Σώματος.

    "Δεν μπορώ ακόμη να σας ανακοινώσω την οριστική διάγνωση, όμως η κατάστασή του είναι σοβαρή", δήλωσε στους ευρωβουλευτές ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς μόλις ξεκίνησε και πάλι η συνεδρίαση, μιάμιση ώρα μετά τη λιποθυμία του Έλληνα καθηγητή.

    [06] Ι. Στουρνάρας: Ορισμένα θέματα πιθανόν να κλείσουν σήμερα

    «Ορισμένα θέματα πιθανόν να κλείσουν σήμερα» επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη νέα συνάντηση, διάρκειας 2,5 ωρών, στο υπουργείο Οικονομικών, με τους επικεφαλής της τρόικας. Πρόσθεσε, πάντως, ότι «η συζήτηση συνεχίζεται».

    Ο υπουργός μεταβαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ παρόντες στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών, ήταν ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Σταύρος Παπασταύρου.

    [07] Συνταγματικό το «χαράτσι», αναμένεται να προτείνει ο αρεοπαγίτης Γ. Σακκάς

    Στο πνεύμα της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας αναμένεται να είναι η εισήγηση του αρεοπαγίτη Γ. Σακκά ενώπιον του Αρείου Πάγου για το λεγόμενο «χαράτσι» (τέλος ακινήτων) που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

    Ειδικότερα, στις 22 Μαρτίου 2013 θα συζητηθεί στο Δ' Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου η αίτηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με την οποία ζητάει να αναστείλει την υπ' αριθμ. 1101/2012 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Με την τελευταία αυτή πρωτόδικη απόφαση κρίθηκε αντισυνταγματική και παράνομη η είσπραξη του τέλους ακινήτων (Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών) μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

    Κατά την συζήτηση της υπόθεσης, ο κ. Σακκάς αναμένεται να προτείνει με εισήγησή του την αναίρεση της επίμαχης απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

    Στην εισήγησή του ο αρεοπαγίτης αναμένεται να δεχθεί τις απόψεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας όπως αυτές διατυπώθηκαν υπέρ της συνταγματικότητας του ΕΕΤΗΔΕ και της αντισυνταγματικότητας της διακοπής του ρεύματος.

    [08] Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ κατά των απολύσεων στο Δημόσιο

    Μικρή ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Εξελεκτικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ για συγκέντρωση το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος, κατά των ιδιωτικοποιήσεων και των ενδεχόμενων απολύσεων στο Δημόσιο.

    «Θέλουμε να στείλουμε διπλό μήνυμα», ανέφερε σε δήλωσή του ο Γενικός Γραμματέας της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Ηλιόπουλος:

    - Προς την Τρόικα, από την οποία ζήτησε να δώσει στοιχεία για το ποσοστό που καταλαμβάνει ο τομέας του Δημοσίου σε όλες της χώρες της Ευρωζώνης, οπότε, σύμφωνα με τον κ. Ηλιόπουλο, θα προκύψει ότι το ελληνικό Δημόσιο δεν είναι από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη και

    - Προς την Κυβέρνηση την οποία κάλεσε να δώσει στη δημοσιότητα τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων, οπότε θα προκύψει ότι η μισθοδοσία των υπαλλήλων που απαιτούνται για την κάλυψη των αναγκών της ελληνικής κοινωνίας δεν υπερβαίνει τα 8 δισ. ευρώ.

    Στη συγκέντρωση παρέστη και εξέφρασε τη συμπαράστασή του, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης.

    [09] Αποκαταστάθηκε η βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΗ

    Αποκαταστάθηκε πλήρως η βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΗ που εκδηλώθηκε απόψε με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ρεύμα περιοχές του λεκανοπεδίου.

    Η βλάβη εκδηλώθηκε στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου, στις 16.46. Χωρίς ρεύμα έμειναν περιοχές σε Περιστέρι, Κορυδαλλό, Κερατσίνι, Ταύρο, Καλλιθέα, Μοσχάτο, Νίκαια, Πειραιά και Παλαιό Φάληρο.

    Η αποκατάσταση της βλάβης έγινε σταδιακά και ολοκληρώθηκε στις 6 το απόγευμα.

    [10] Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

    Ο Ολυμπιακός στην ρεβάνς της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας επικράτησε με 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στο «Γ.Καραϊσκάκης» και σε συνδυασμό με την νίκη στους Ζωσιμάδες με 1-0 προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης όπου θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Πανθρακικό. Τα γκολ για τους «ερυθρόλευκους» σημείωσαν οι Μανιάτης στο 63? και Αμπντούν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 13 March 2013 - 18:30:23 UTC